Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:21:43
|
|
|
|
KAHLO
|
še to pod narekovaji moja tašča je tista iz legendarnih pripovedovanj
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:22:28
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO da ko bo dobila še bratca ali sestro (če bo) da ne bo pol kakšne štale doma delala nekam dost omenjaš,a ste že kaj naročili?
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:23:31
|
|
|
|
Olivija*
|
tudi jaz imam precej različne poglede na vzgojo otrok kot moja tašča, zato me malo skrbi, da ne bo prihajalo do prevelikih trenj... Sicer je čist nora na otroke, ampak za moje pojme jih malo preveč razvaja.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:24:12
|
|
|
|
Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO da ko bo dobila še bratca ali sestro (če bo) da ne bo pol kakšne štale doma delala nekam dost omenjaš,a ste že kaj naročili? Je res malo sumljiva tale naša kahlo Čas bi že bil, da bi tudi jaz spremenila svoj nick, da me ne boste začele kaj takega spraševat
< Sporočilo je popravil nosecka08 -- 6.2.2009 21:25:43 >
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:24:51
|
|
|
|
*bubi*
|
nosečka, jaz ti težko svetujem glede varstva pri babici/vrtec, ker nikoli nisem imela te prilike. Moja mami še dela, tašča pa je predaleč. Sem pa imela prvo leto bubija v privat varstvu v manjši skupinici otrok, zjutraj je tako moral od doma. Drugo leto pa sem ga dala v vrtec. In ti povem, da sem bila z vrtcem ful ful zadovoljna. Tudi s tistim privat varstvom, da se razumemo. Ampak ko je šel v vrtec, je res zelo napredoval. Res pa je, da je bil v kombiniranem oddelku in je bil najmlajši. Tako da gre bubika septembra v jasli, sploh ne razmišljam drugače. Tudi zaradi financ konec koncev
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:25:56
|
|
|
|
petra1978
|
Ojla babike! Čestitam za prvi zobek, Nosečka08 Meta, super si to napisala, o taščah. Kahlo, si drugi teden še tudi tukaj, ali že ghreš v LJ? Midva sva tudi bila danes ful dolgo zunaj. Sem športni voziček skupaj spacala in je Gal tako užival. Prvo je tak z zanimanjem gledal okoli, potem pa je kar zaspal za uro in pol.
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:26:31
|
|
|
|
KAHLO
|
ne nič še nismo naročili, moj še niti ne ve da bomo samo jaz bi tam čez leto pa pol spet bla
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:26:34
|
|
|
|
meta21
|
nosečka08, pri nas smo se zmenili nekak takole. Če se bo dalo, se bomo jaslim izognili in ga bo čuval dedi in tudi precej mojih kolegic razmišlja enako. Torej, če imaš možnost, da ti jo kdo čuva, je jaz tudi ne bi dala v jasli. Zdi se mi pa, da so precej prikrajšani tisti, ki potem ne hodijo v vrtec od 2. oz. 3 leta naprej. S tem mislim druženje z vrstniki in učenje razno raznih stvari, ki so v programu. Je pa res, da nimam prav nobene izkušnje in verjetno je res dobro, da tudi otroci, ki ne grejo v jasli imajo stik z vrstniki, kar pa verjetno v naši starosti ni problem, ne? Bo šla pa babi na igrišče, če ne drugače
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:29:40
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO ne nič še nismo naročili, moj še niti ne ve da bomo samo jaz bi tam čez leto pa pol spet bla
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:30:12
|
|
|
|
petra1978
|
Mi tudi ne bomo dali Gala v jasli. Je šla moja mami lani v penzijo in ga bo imela. Bo pa šel v vrtec malo pred šolo. Ga pa jaz tašči tud ne bi zaupla, pa nimam tako slabe tašče. Ne vem, mami ga še dam, tašči pa...
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:31:14
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO še to pod narekovaji moja tašča je tista iz legendarnih pripovedovanj
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:32:01
|
|
|
|
petra1978
|
Meta, tista petra iz našega kraja na skypu pa nisem jaz. Imam pa ga instaliranega, samo ne vem (jaz butl za računalnik) a to je samo pogovarjaš kakor preko telefona al tudi tako kot tukaj?
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:34:07
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08 IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO da ko bo dobila še bratca ali sestro (če bo) da ne bo pol kakšne štale doma delala nekam dost omenjaš,a ste že kaj naročili? Je res malo sumljiva tale naša kahlo Čas bi že bil, da bi tudi jaz spremenila svoj nick, da me ne boste začele kaj takega spraševat kahlo, tebe sem že zadnjič spraševala..... pa si še vedno sumljiva nosečka, tebe pa je res hecno ogovarjat, sem tudi že hotela vprašat....
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:41:47
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 Mi tudi ne bomo dali Gala v jasli. Je šla moja mami lani v penzijo in ga bo imela. Bo pa šel v vrtec malo pred šolo. Ga pa jaz tašči tud ne bi zaupla, pa nimam tako slabe tašče. Ne vem, mami ga še dam, tašči pa... Jaz bi ga pa menda prej dala tašči kot mami . Saj nobena ni slaba ampak moja mama ima eno tako čudno potrebo po tekmovanju, koga ima vnuk rajši . In zdaj ga bo pač pazil dedi Jaz sem se nekako sprijaznila s tem, da bo, pri katerem koli starem staršu že bo (pri vseh se najbolj bojim razvajanja), pa naj bo to varstvo ali pa počitnice, sit, živ in zdrav...kar se pa razlik v vzgoji tiče bo pa itak večino časa preživel z nama, če bodo pa kakšna večja odstopanja, bom pa lepo povedala, da midva ne želiva tako ampak tako in konec debate. Edino to sem že večkrat povdarila pa najbrž bom še pred obema babicama in dedijem, da ne dovolim, da mi kadarkoli kdo nasprotuje pred otrokom in da tudi jaz njim ne bom, ker se mi zdi, da potem otrok samo potuho išče-enkrat pri enem drugič pri drugem. Mene je ena babica filala s sladkarijami, druga me je branila pred mamo, ko me je kregala pa sem na koncu vseeno vedla kaj je prav in kaj narobe...za marsikaj itak življenje samo poskrbi. Se mi je pa tak fajn zdelo, ko mi je enkrat tašča rekla...veš, če bo mali poreden, ga bom jaz kar okregala, ti že zdaj povem . Sem rekla, da bom jaz njej svoje povedala, če ga ne bo okregala, če bo poreden. Bom poročala, kako bo to zgledalo v praksi
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:43:17
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 Meta, tista petra iz našega kraja na skypu pa nisem jaz. Imam pa ga instaliranega, samo ne vem (jaz butl za računalnik) a to je samo pogovarjaš kakor preko telefona al tudi tako kot tukaj? Oboje je možno... Lahko poskusiš mene najt in pol imaš možnost mi poslat sporočilo al me pa poklicat... Mislim, da imaš dovolj podatkov, da me najdeš , drugač pa povej
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:46:45
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08 Čas bi že bil, da bi tudi jaz spremenila svoj nick, da me ne boste začele kaj takega spraševat A nimaš ti še en nick-nosečka09? Mam nekje v spominu, da si enkrta pozabla geslo v službi al kaj . Drugač je bla pa na rr tudi ena punca, ki je imela nick bodoča mami in ji je to začelo it na živce, ko je rodila...itak. Vse kar bi sama lahko naredila je, da bi si odprla nov nick in pozabila na albume in zvezdice in vse ostalo, kar ima pri starem nicku zato je pisala administratoorjem pa so ji ga zamenjali. Torej če te moti, lahko narediš isto... meni se pa ne zdi moteče. Saj si bla res nosečka08
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:49:05
|
|
|
|
Olivija*
|
meta, ti imaš pa neverjeten spomin! sem že jaz sama pozabila, sa sem se v službi drugače prijavila, hehe! torej: kakšen predlog za nov nick?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:50:07
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08 Čas bi že bil, da bi tudi jaz spremenila svoj nick, da me ne boste začele kaj takega spraševat A nimaš ti še en nick-nosečka09? Mam nekje v spominu, da si enkrta pozabla geslo v službi al kaj . Drugač je bla pa na rr tudi ena punca, ki je imela nick bodoča mami in ji je to začelo it na živce, ko je rodila...itak. Vse kar bi sama lahko naredila je, da bi si odprla nov nick in pozabila na albume in zvezdice in vse ostalo, kar ima pri starem nicku zato je pisala administratoorjem pa so ji ga zamenjali. Torej če te moti, lahko narediš isto... meni se pa ne zdi moteče. Saj si bla res nosečka08 jaz sem tud nick menjala. sam je hec, k morš kr neki predlogov dat, ker je že ful jih zasedenih. edin če se res neki originalnega spomneš, gre v prvo.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:50:30
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Jaz sem se nekako sprijaznila s tem, da bo, pri katerem koli starem staršu že bo (pri vseh se najbolj bojim razvajanja), v varstvu pri "tujem" človeku (v vrtcu ali varuški) se otroci ful reda naučijo. Nam babica recimo še vedno ful prav pride za kak popoldan ali vikend. Ali pa kar tako. In ja, babice so za razvajanje
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:51:26
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08 meta, ti imaš pa neverjeten spomin! sem že jaz sama pozabila, sa sem se v službi drugače prijavila, hehe! torej: kakšen predlog za nov nick? Ja, to so bli še časi, ko sem ga imela...zdaj mi samo še par možganskih celic životari nekje za vogalom Predlog....khm...nosečka09 al pa 10
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:51:47
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka08 torej: kakšen predlog za nov nick? bila nosečka 08 samo to je predolgo za ogovarjanje
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:53:25
|
|
|
|
meta21
|
petra, se mi zdi da sem te našla...daj prijavi se na skype, da preverim... No če hočeš, seveda...pa obljubim, da te ne bom klicala
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:53:48
|
|
|
|
anckabancka
|
Naš tudi gre septembra v vrtec, brez debate... Ne, resno... imam že večja dva škrata v vrtcu in sem zelo zadovoljna. O boleznih rajši ne bi ampak tako pač je. Sta tudi oba lepo sprejela vrtec, nobenih problemov pri uvajanju in ful rada hodita... Pa tudi se bojim, da bi mi babice filale enoletnika z vesmi možnimi sladkarijami. Že pri tavečjih dveh se kar naprej kregam... Vsakič ko kdo pride je polnosladkarij in potem sem jaz smotana, ker jih zaplenim. No, dobita bonbon ali dva, ne pa vsak svojo vrečko - po možnosti še pred kosilom... Ste tolk pohvalile našo družinico, da mi je kar nerodno. nismo pa tolk mladi, kot zgledamo... mož je že 30, jaz pa ga počasi dohitevam... emi* a ti si dosti shujšala med dojenjem? Ker jaz sem tudi, ampak sem navajena še od prejšnjih dveh otrok. Je bilo enako. Zdaj sem spet vsa presušena in me cela žlahta sekira (no, pa še kdo drug), Se pač naš Jakob redi na moj račun.
< Sporočilo je popravil anckabancka -- 6.2.2009 21:55:32 >
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:54:25
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* bila nosečka 08 samo to je predolgo za ogovarjanje srečna 08....
|
|
RE: Septembrski sončki-3. del............ :) 6.2.2009 21:55:20
|
|
|
|
ključek
|
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka Naš tudi gre septembra v vrtec, brez debate... Ne, resno... imam že večja dva škrata v vrtcu in sem zelo zadovoljna. O boleznih rajši ne bi ampak tako pač je. Sta tudi oba lepo sprejela vrtec, nobenih problemov pri uvajanju in ful rada hodita... Pa tudi se bojim, da bi mi babice filale enoletnika z vesmi možnimi sladkarijami. Že pri tavečjih dveh se kar naprej kregam... Vsakič ko kdo pride je polnosladkarij in potem sem jaz smotana, ker jih zaplenim. No, dobita bonbon ali dva, ne pa vsak svojo vrečko - po možnosti še pred kosilom... Ste tolk pohvalile našo družinico, da mi je kar nerodno. nismo pa tolk mladi, kot zgledamo... mož je že 30, jaz pa ga počasi dohitevam... emi* a ti si dosti shujšala med dojenjem? Ker jaz sem tudi, ampak sem navajena še od prejšnjih dveh otrok. Je bilo enako. Zdaj sem spet vsa presušena in me cela žlahta sekira (no, pa še kdo drug), Se pač naš Jakob redi na moj račun. aha, in to pomeni, da sta stara???
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?