|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
4.2.2009 22:58:15   
taškica
Evo naj bo za nocoj jaz zadnja. Otroka že spita, full sta cute ko sta tiho in mirna in nič bevskanja in revskanja in norenja. Najboljša otroka na svetu!!!!
Ampak Maja, kilo pri 29t, pa saj to ni tako malo, se ti ne zdi? Ne vem, pa tudi pred seboj imaš nekaj tednov še....Fino meso jest, pa solato zraven, pa noge v luft.....

Lara enkrat sem že pisala; če ne bi takrat moja gineko manjkala in bi slučajno dobila specialstko, ki mi je sama svetovala naj si pridobim napotnico zanjo - bi enostavno imela dva ultrazvoka v celi nosečnosti in to je to. In sem svojo gineko sama prosila, kaj meni o tem in če bi ona to meni napisala....In tako imam te hude ultrazvoke na 4tedne, pa merjenje MV...

Ne sekiraj se. Zdrava si, vse je ok, bambinota v tebi pa uživata......

Pikatara - a veš, da sem danes te prav hotela slišati po telefonu, sem kr čutila, da si malček slabše volje....Daj jutri te zvrcnem, pa da vidim kak si ok? Ne daj se, jaz tudi slabše spim, pa zbujam se grozno ponoči itd. Pa imama tudi take down momente, pa spet polna enrgije, prav grozna sem.

pa pa punce

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu šmarnogorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
4.2.2009 23:37:52   
lara light
Pika, pride kak tak teden, počivaj več, mislim, da bo kmalu bolje.user posted image  Nikar obupat, morda pa še pride Karolinči, sicer pa bomo vsega vesele, a ne?

Šmarnogorka, hvalauser posted image , bom probala še njo, te nisem klicala.

Taškica, hvala. In hočem vedet, kako vzgajaš tko pridne otroke!user posted image

Hedi, jaz sem nepoboljšljiv optimist! Me prime par minut depra ampak potem ruknem v vsej svoji + veri nazaj!user posted image  16.2.!user posted image

Glede prebave smo pa res različne, jaz si jo s sendviči zapiramuser posted image , ker grem tud po 3x na dan in se mi zdi preveč; donat samo pogledam pa že tečem, tud če je mrzu, da ne govorimo o probiotičnih jogurtih...taka sem. Ampak drugi mesec, ko se je višal noseč. hormon sem bila 'zelo' zaprta zame, šla na dva dni, sem milsila, da umrem od bolečin in nevajenosti polnega črevesja. Sej bo kmalu vsega konec, je pa nujno, da te ki ne greste nekaj dni na blato, ukrepate. Probajte vse načine, več hkrati, pa se mora kaj zgodit.

Čuvajte sebe in zakladkeuser posted image
Pika, grem spat, maš prav, da hodim prepozno, pol sem pa vsa zmozganauser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
5.2.2009 9:13:21   
rmmaja
Dobro jutro!

Pravi nosečniški cukrček je naša prebava user posted image user posted image . Vidim, da ni nobene brez težav. V nosečnosti je normalno, da se prebava upočasni, da lahko telo vsrka več hranilnih snovi iz hrane. Posledica pa je zaprtje, zelo pogosto pa tudi hemeroidi. In kot že ptički na vejah čivkajo, se to najlažje urediš s prehrano. Nosečnice si rade privoščimo takšne in drugačne pregrehe, potem pa stokamo user posted image .
Zase vem , da če opustim bel kruh, bel riž, krompir, sladkarije... in jem veliko sadja, zelenjave, žitaric, probiotičnih izdelkov ipd, nimam težav. Še kakšen prekršek lahko naredim brez posledic. Ker pa nisem ravno karakter, da bi dolgo zdržala samo na zdravi prehrani, si pomagam tako kot ve. Topel donat, suhe fige, laneno seme v jogurtu...

Pikatara, predvidevam da imaš slabe dni, ker nisi tako aktivna kot sicer. Bo minilo, želim ti da čim prej  user posted image user posted image . Ti zagotovo ne boš imela težav, ko bo treba skrbeti za dva user posted image user posted image naenkrat, ko si vedno tako naspidirana. Zdaj samo ne imej slabe vesti, če malo polenariš user posted image .

Taškica, user posted image user posted image za pridne otroke. Razumem, da želiš imeti vse pod nadzorom. Če do sedaj nisi imela težav, je to pohvalno. MIslim, da bo treba v naslednjih mesecih malo pogledati čez prste in komu kaj prepustiti ali spregledati. Sicer se nama lahko user posted image . Sama sem tak tip, ki želi imeti vse v hiši pospravljeno in poravnano v piko. Vsaka stvar mora biti na svojem mestu in v določenem položaju. Ko sem zadnjič skoraj z ravnilom urejala stvari v otroški sobi, mi je mož razložil, da je to bolezensko... pa me je kar sesedlo. Saj sem pri vsakem otroku malo spustila kriterije, zdaj jih bo treba pa še bolj user posted image user posted image . Najbolje, da se že zdaj razumsko pripraviva na to, da bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in še kaj. Čez nekaj let se bomo temu samo user posted image user posted image .

Šmarnogorka, flosteron sem že dobila, zato pravim, da sta bolj razvijala pljuča kot rastla user posted image . Menda malo upočasni rast za nekaj dni in pospeši razvoj. Jaz omenjam težo, ker se mi mere zdijo tako imaginarne, težo si lažje predstavljaš. Velika dva sta bila pri teh tednih malo večja, ampak sta bila sama. Vedno sem si želela dojiti svoje otroke, pri teh dveh frajerčkih me pa skrbi, kako bi to lahko izvedla. Ker otroci rojeni pred 36 tednom naj ne bi imeli razvitega sesalnega refleksa in v porodnišnici takoj dobijo "flašo". In iz flaše nazaj na dojko je trnova pot user posted image .

Hedi, hvala za tolažbo, bom tudi sama poiskala to oddajo. NIsem ravno žalosta zaradi piščančkov, le sproščena ne morem biti, kot bi si želela. Vem, da je vse v glavi. Včasih se lahko sprostiš, vedno pa ne gre user posted image .

Lara, 3D bo, če ne prej, bo maja user posted image . Vidim, da se znaš že sama hitro potolažiti. Daj nalepi še kaj seznamček, tako je lep, ko ves pleše in poskakuje!

Zelo sem vesela, da imamo tale forum, da se vzpodbujamo, tolažimo in delimo mnenja. Hvala, da vas imam user posted image user posted image .

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
5.2.2009 10:52:02   
Skorpija
Dobro jutro punce! Jaz za prebavo ne znam nič svetovat, ker imam celo malo boljšo kot pred nosečnostjo in zjutraj samo spijem kavo, pojem čokolino in že dirkam user posted image Ziher pa je dobro veliko tekočine, pa vlaknine in ni vrag da se ne bo uredilo! Tako da Kalina, sport mislije za zajtrk, pa bo!

Danes držimo pesti za našo Hedi, upam da se izteče kot po maslu, pa v katerokoli smer pač že...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
5.2.2009 13:41:21   
Kalina
Mah, muslije jem za zajtrk ze 1leto,nasplosno pa mascobe ne jem , sladkarije obcasno, sokov ne pijem, samo vodo, belih stvari ne jem, se izogibam OH, res jem veliko zelenjave pa sadja...tko da res nevem, kaj je z mano...bom probala vase recepte, pa bomo vidli, itak pa v torek omeni Gju.

Danes je prisla ena kolegica na kavo in je celo uro govorila; OH MY GOD, kaksen velik trebuh masuser posted image user posted image user posted image user posted image Baje mi je v 14dneh ful zrastu, jst to manj opazim kakor drugi...user posted image

Vas je tko fajn brat, res, ful ste pozitivkeuser posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
5.2.2009 14:28:21   
pikatara
Punce hvala vam za vašo skrb. Sem danes že dosti bolje. Nisem tip človeka, ki bi lahko bil skoz doma in poležaval, meni se mora vedno kaj dogajat. Tako da se že ful veselim naših dveh majhnih cukrčkov, da bo bolj pestro. Sem pa šla danes po parih dneh plavat in je bolje. Sem pa iz dneva v dan bolj okorna in je zelo čuden občutek, kaj šele bo čez mesec in pol. Tudi trebuh iz dneva v dan raste, me prav zanima kaj bo drug petek na pregledu. No pa še sonček je zunaj posijal.

Maja nič se ne sekiraj zaradi dojenja. Počasi se lotevam brat foruma dvojčki 2008, da bom do konca vse prebrala in še 2007. Pa mamice pravijo, da ni problema, da začnejo pol sami sesat.

Lara tudi če bosta dva fantka bom zelo srečna, po eni strani je še lažje isti spol imet. Le ime moramo še najti, ga še vedno nimamo.

Mislim, da smo kar vse v mislih s Hedi. Držimo pesti.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
5.2.2009 14:35:22   
Snezinka4
Živjo,
prihajam iz pregleda - morfologija. Vse je ok user posted image , tako kot mora bit. Sem zelo vesela. In naslednji pregled bo šele čez 1 mesec. To bo kar dolga, glede na to, da so me zdaj gledali na 14 dni. Dobili bomo pa dve punčki user posted image user posted image .

Za slabo prebavo pa jaz prisegam na sok iz sveže stisnjenih pomaranč. Spiješ ga 3-5 dcl, pa več dni zapored in zadeva se premakne.user posted image  

Vsem vse dobro !

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
5.2.2009 15:08:18   
lara light
Maja, kratko in jedrnato: SUPER SI!user posted image

Skorpija, tud jaz sem zelo nezaprta in dirkam vsaj 3x na danuser posted image ...ma smo res vsaka cvetka zase, z ene skrajnosti v drugo.

Hedi, pridi lepo nazaj čakat na 16.2, ko sem ti določila!user posted image

Kalina, probaj nekaj od naštetega, sigurno bo bolje, pa ne sekiraj se, pride kako tako obdobje, kdo ve kaj vse vpliva...vse bo v redu.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pikatara

Maja nič se ne sekiraj zaradi dojenja. Počasi se lotevam brat foruma dvojčki 2008, da bom do konca vse prebrala in še 2007. Pa mamice pravijo, da ni problema, da začnejo pol sami sesat.
Tudi jaz sem tko od moje prijateljic z dvojčki slišala. Itak da naši bodo najbolj pridni otroci in bodo mamice ubogali, če bodo silile z joški, a ne? Malo heca, amapak res, pravijo da tudi po flaški, zgrabijo za dojko, ker jim menda ponudijo iz flaške mleko s slabšim okusom. Ne vem, če res, a tako mi je rekla tale.
Lara tudi če bosta dva fantka bom zelo srečna, po eni strani je še lažje isti spol imet. Le ime moramo še najti, ga še vedno nimamo.
Mi2 imava velike težave z imeni za fantka, sploh se naju nič ne prime, ne vem...a bova takrat, ko bo že v naročju pogledala kaj mu paše, al ne vemuser posted image

Mislim, da smo kar vse v mislih s Hedi. Držimo pesti. Stiskamouser posted image

Snežinka, super za mf!!! Pridna mami!user posted image

Taškica, veš, da sem dobila odg iz Po...ja, punce nocoj je dežuren in me je vzel na 3d, ob 19 mam! Sem zelo vesela! Komaj čakam, da vidim ta dva škrata!user posted image

Zdaj pa grem, lubčka!user posted image

Coelho

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
5.2.2009 15:50:41   
hedviga
Evo mene nazaj user posted image user posted image
Ste se me skoooori že znebile. Je šlo za las! Sem imela zjutri najprej UZ, kjer je ata C ugotovil, da ne rasteta več kej prida, v bistvu nič od petka in da je čas da ju izselimo. Jaz vsa zelena vprašam, če bom mela še čas it domu po torbo, pa je rekel, da bi najprej še vaginalno pregledal. Je bilo treba čakat. Vmes že mojga pripravljam, da bo oddirkal domu in da greva, spustim par solzic za iztekajočo nosečnostjo in ugotovim, da bi rabila enga 0,3... user posted image
Potem me je pa vaginalno pregledal oz. muuučil in ugotovil, da je vse zaprto in da mam adijo pamet presredek, trd, debel ...kot od kakšne hude športnice. Bolel me je k praaasiiiii...ca. Sem že pomislila, pa kako bom jaz rodila, če me še tiste dva prsta bolita..
No, pa je rekel, da glede na to da se dol še nič ne dogaja se vidimo v ponedeljek. Ampak takrat pa s torbo in možem pod roko.
In se bojo moje preroške besede, ki jim še sama nisem verjela, uresničile, da bom rodila 9.2.
In sem se oddahnila, kot da je ponedeljek šele čez sto let, sem res koza...user posted image

Larčica moja, če si stavila kakšne hude denarje, dej rajš stavi na 9.2 user posted image user posted image
No, 10.2. pa bi dopolnili 37 teden in štartali 38. Kar ok.

Mimo grede sem se zmuznila pogledat še našo Noki in njena cukra in sem se stopiiiiiiiiiiiila. Ma kako sta lepa!! Taka popolna, mejhna srčka, pridna..Oh, oh...ohhhh

Neposredna povezava do sporočila: 1384
5.2.2009 16:08:21   
pikatara
Snežinka bravo za MF in punčki. Le tako naprej. To da imaš šele čez 1 mesec kontrolo pomeni da je vse v najlepšem redu. Tudi jaz sem imela od začetka zelo pogoste preglede zaradi krvavitev, od morfoligije na prej pa na 1 mesec, sedaj pa na 3 tedne.

Lara res bo tako kot si same želimo. Moj pravi, da moram tamaledva že sedaj malo po riti da bosta pridna. Pol jih pa s prstki mal po trebuščku potrepla. Mala se mu je prvič uprla, sedaj se je pa na red navadila.user posted image

Hedi me veseli, da je tako. Je res tako kot smo že pred meseci ugotovile, da bo tako kot bomo same želele. Samo pozitivno moram razmišljat. Ja se spomnim tvoje napovedi glede 9.2., tako je moja 23.3.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
5.2.2009 16:23:33   
rmmaja
Hedviga user posted image user posted image ! Kje je še ponedeljek. Če si danes še tako čvrsta in zaprta, te bodo še kakšen dan mehčali user posted image . Imaš veliko možnosti, da dočakaš polnih 37 tednov v enem kosu.

Pikatara, jaz berem o dojenju tudi na Med.over.net-u. Je veliko tudi o dojenju dvojčkov. Svetovalke za dojenje so pravi angeli, pripravljene pomagati ob vsaki uri. Iz izkušenj vem, da se nanje lahko zaneseš in tudi tokrat računam na njihovo pomoč user posted image .

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
5.2.2009 16:28:27   
blanč
Bravo hedi, kje je še ponedeljek-to sploh ni ta tedenuser posted image user posted image . A da si videla nokine cukrčke. Bemti sem ti fouš. Jaz bi tudi kakega dojenčka mal gledala pa cartalauser posted image .
Mene tudi daje zaprtost ampak verjetno zaradi premalo gibanja. Imam zdaj strogo ležanje-bljak-ampak za pikice se splača tudi to potrpet.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
5.2.2009 19:19:32   
Skorpija
O Hedi, glej jo glej, nč še ne sopeš pa potiskaš user posted image user posted image user posted image Ja no, super, upam da te v ponedeljek ne bodo nič preveč matrali, tamalčka naj bosta pa kar še malo na toplem, kdo pa bo rinil v to zimo... Pa lepe tedne si naredila, res, lahko si ponosna na vse tri!!! pa še pri nokes si bila - fouš k strela, upam da grejo kmalu domov, bomo imele kar smene v P user posted image najprej nokes, za njo ti, pol jaz uletim, suncinica naj pa kar še malo čaka...

Jaz sem danes kupila plenice, vato, milo, uglavnm zadnje detajle in zdaj lahko samo še uživam in čakam, da desca data znak za izselitev user posted image Mi je rekla G, da bosta najbrž kar sama sprožila porod, ker sta taka bajska, tako da kar vam je pisala Hedi je res - bolje je, da so malo bolj drobni, mi smo imeli res srečo ,da sem jaz monstrum in imata dovolj prostora, drugače pa mi je rekla, da je nevarno, da taki bajski prehitro pohitijo na svet, no samo mi smo že dosegli normo in ni več hudega, baje so tudi pljuča že kot se šika.

Kar se tiče pogostosti pregledov, sem imela jaz ves čas na en mesec, zdaj imam prvič že čez dva tedna, mi pa čisto vedno naredi UZ in zaradi tega ima Skorpa dr. Babnikovo zelo zelo rada user posted image Vedno jih je lepo videt, slišat srček in potrdit, da je z njima vse OK tudi v sliki...

Lara je pa zdajle na 3D, aneda... No, čakam na poročilo user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
5.2.2009 20:57:07   
lara light
Hedika moja, 9.2. praviš, tudi prav!user posted image  Hude denarce ti rečemuser posted image ...presredek pa trd praviš, saj se menda še kej zmehča proti koncu, kaj? Pa porod že veš, naj bi bil naraven torej? Firbec sem vemuser posted image  Sicer pa vsak dan šteje in če bo pon, je super! Pridna si ti dvojna mami!user posted image
Noki in dva cukra praviš v reduuser posted image ...jih kar vidim, lepotca mala!user posted image user posted image

Maja, si kdaj klicala te svetovalke, imaš fajn izkušnje praviš? Daj prosim, povej kaj več o tem, npr kdaj si se obrnila nanje...zelo ti bom hvaležna.user posted image

Skorpija, ti si torej pripravljena, vse si nakupila, lepo. Zdaj pa komot še par tednov v miru počakaš, a ne? In čestitke za lepe teže otrok!

Prav imaš skorpija, jaz moja dva tako poredko vidim, da vem,kako zelo paše ju videt, vedet, da sta v redu...skratka: lepa po očitu, velika tudi po njem, jaz sem bolj pri tlehuser posted image
Teži 750gr za pdp 23.5. in 732gr, točno za moj pdp 26.5. Skratka v redu, eden buta druzga z nogami v glavo, pa glave skupaj, pa komolec in stegno drugega skupaj, cel živ žav. Zelo sem vesela, da sem ju videla in da sta fajn. Spol pa tko, za fantka že veste, drugi je pa...princeskauser posted image . Parček bomo meli, presrečna sva!user posted image user posted image

Topel objemček vsem in lepe sanje!

Coelho

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
5.2.2009 20:59:36   
lara light
 user posted image Seznam dvojnih user posted image 2009user posted image user posted image   

user posted image

user posted image                                                             user posted image  

Hedviga 
(1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 2. marec, dvojajčnauser posted image user posted image
Skorpija (2user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 14. marec, dvojajčna user posted image user posted image LJ
Suncicica (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP  28. marec, dvojajčna user posted image  user posted image
Pikatara (1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 17. april, dvojajčna user posted image user posted image LJ
RM Maja (3user posted image  ; 2user posted image ) ; PDP 25. april, enojajčna  user posted image  user posted image
Mucka 25 (2user posted image  ; 1user posted image ) ;
PDP 8. maj, dvojajčna  user posted image   user posted image
Dobrovoljčica (1user posted image  ;0 user posted image ) ; PDP 12. maj, dvojajčna user posted image user posted image
Šmarnogorka (1user posted image ; 0user posted image ) PDP 15. maj, enojajčna user posted image  user posted image LJ
Taškica

(3user posted image  ; 2user posted image ) ;
PDP 17. maj, dvojajčna  user posted image user posted image LJ
Lara light (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 26. maj, dvojajčna  user posted image  user posted image   GO
Stijan (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. junij, dvojajčna user posted image  user posted image MB
Rozajelka (1user posted image  ; 0user posted image );  PDP 21. junij, dvojajčna user posted image  user posted image  
Snežinka4 (3user posted image  ; 2user posted image );  PDP 26. junij, dvojajčna
 user posted image   user posted image
Kalina (2user posted image ; 1user posted image ); PDP 5. julijdvojajčnauser posted image  user posted image
Mlinčka (1user posted image  ; 0user posted image ) ; PDP 16. julij, dvojajčna  user posted image   user posted image
Belen (1user posted image ; 0user posted image ); PDP 27. julij, user posted image   user posted image
Blanč  (1user posted image  ;0user posted image ); PDP 10. avgust, dvojajčnauser posted image  user posted image

user posted image user posted image user posted image   

user posted image user posted image Č I M     D L J E     V     E N E M     K O S U ! user posted image user posted image

Že dobile svoja zakladka:

Pikica5 PDP 22.2.2009 ; rodila 28.12.2008, CR
user posted image TAJ 2005g, 43,5cm in user posted image MAJ 2045g, 44cm

Persida PDP 11.3.2009 ; rodila 7.1.2009 
 user posted image TOMAŽ 1550g, 41cm in user posted image ANŽE 1840g, 43,5cm

Nokes PDP 9.3.2009 rodila 1.2.2009
user posted image  IVANA 2040g, 46cm in user posted image  VITAN 2450g, 49cm

Neposredna povezava do sporočila: 1390
5.2.2009 21:02:00   
taškica
Snezinka - bravo za morfologijo, čestitam za pupe!user posted image

Lara - bravo za 3D, javi se čimprej, da izvemo vseeee!

Hedi super, da si še malo z nami, a kej veš ali si z dvojčki kaj dlje v porodnišnici kot 3 dni če je vse ok? A so ji dali svojo sobo; danes os sestre na materinski šoli veselo razlagale, kako to sploh ni problem, samo rečt je treba.....user posted image

Maja - kje bereš o dojenju? - sem šla na forum - starši dvojčkov pa me je skor kap zadela. Me se tuki sekiramo zaradi ne več česa sploh, baje pa je kasneje najbolj noroooooo. Trme, pa bolezni v dvoje, pa navezanost.....

Sem pa danes spoznala Šmarnogorko na materinski šoli, sva eno fejst kavo spili, je fulll luštna. Drug teden spet, ane? V materinski šoli je bilo kar zanimivo, me je pa spet vrglo dejstvo da je dela z dojenčkom ogromno (v bistvu sem se spomnila za nazaj)- saj če je veliko ljubezni ti ni nič odveč, ampak naenkrat sem postala folš, vsem vam, ki prvič nosite......ker  ne veste kaj pomeni dojenček. Samo en te precej izčrpa, kaj šele dva!!!!

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
5.2.2009 21:05:16   
taškica
Lara - bravoooooooooooo, superca! In parček...madona sem ti folš, zdaj pa hitr eno mini kiklo kupit za ta malo, da ko se bo rodila, da bo "in".  In to kr lepa teža!!!! pridna Lara, pridna.......

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
5.2.2009 21:20:03   
blanč
O lara, da si le vidla svoja dva čmrlčkauser posted image . A se med sabo pretepata? Ja potem ni čudno, da jih ti ne čutiš.Vidiš že zdaj te obožujeta in ahtata in nasploh imata radauser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
5.2.2009 23:24:54   
lara light
Moje dvojne lepotičke, hvalauser posted image user posted image , ste me čisto raznežile s sladkimi besedami, taškicauser posted image , blančuser posted image

Bravo za lušno šmarnogorkouser posted image , itak da ste vse super! A ne bi bilo fajn, ko bi se cel seznam nas zbral na kupu? Misija ne bo šlouser posted image

Pobožajte trebuščke od meneuser posted image

Coelho

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
6.2.2009 8:12:33   
rmmaja
Dobro jutro user posted image user posted image !

Sem že čisto v luftu. Čakam frizerko, da me pride spedenat. Zlata je ta moja Katja, da pride kar na dom user posted image .

Prilagam vam eno bližnjico na Med.over.net-u o dojenju dvojčkov. http://med.over.net/forum5/read.php?94,4944055

Obstaja forum o dojenju in svetovalke pomagajo rešiti vse težave. Običajno dajo na voljo tudi svoje mobi številke, da jih pokličeš, ko je res hudo. Vzpodbujajo, tolažijo, pomagajo, svetujejo...
Lara, jaz sem najprej svoje težave razložila na forumu dojenje, tam ti dajo kup nasvetov in tudi možnnost, da jih pokličeš, ko se ti zdi, da je neznosno. Meni so zelo pomagale. Prvič, da sem dojela, da ni konec sveta, če ni mleka (1,5 dcl na dan v osmih črpanjih je res žalost). Drugič pa smo z malo dodane kemije in večjo sproščenostjo uspeli dojenje speljati in dolgo dojiti.
Lara, parček je zakon user posted image user posted image . Stopila se boš na oddelkih za pučke, da le ne boš bankrotirala user posted image user posted image .

Taškica, saj veš da pri prvem najbolj kompliciraš. Zdaj bova imeli dva na dva podlage in bova poenostavljali. Da zna biti hudo že veva in take "stare" mačke zlepa ne vrže s tira. In mačke imajo devet življenj, midve pa še prvega nisva porabili user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image ena brezkofeinska za nosečke!

Neposredna povezava do sporočila: 1395
6.2.2009 8:40:05   
lara light
Dobro jutro!

Maja, jaz sem že danes po luftu, ker imam šele jutri mojo 'Katjo'user posted image ...in tud jaz komaj čakam na ureditev gnezda. Naredi se še lepša, jasno!user posted image

Fajn, fajn je vedet, da imaš koga na razpolago za dojenje, da lahko vprašaš, pocukaš za rokav, mnenje v momentih 'ko ne gre'. Bom pogledala tudi link, thx! Jaz sem že veliko prebrala, pa se mi zdi, da je praksa še daleč od te teorije. Potrudila se bom po mojih najboljših močeh, zelo rada bi dojila, a vem, da če ne bo šlo, pa č ne bo. In zagotovo ne bo konec sveta. Naši 4 (povem potem kdo so) so vsi na flašah zrastli in so danes super zdravi in lepi; kako sem skromnauser posted image

Res sem vesela maja, predvsem, ker sta v redu. Če ti rečem, da mi ni važen spol, mi ne boš verjela, saj vemuser posted image , a bila sem v strahu, ker ju tako malo čutim. Ko sem pa zagledala vse tiste nogice in komolce, pa dve glavici čisto skupaj,... je bilo v največje veselje. Veš koliko let čakam na te brcike...dolgo, dolgo sem upala na to srečo...user posted image user posted image

Se pa strinjam, da imajo prelepe reči za deklice. Imam tu zraven prijateljico, ki ima čudovito 1,5m staro punčko. In sva večino skupaj zanjo nabavljali...jaz sem ji samo metala v koš in jo prosila še to, še to..kot bi bilo zameuser posted image .

No zdaj pa kdo so naši štirje: Veš, jaz imam nečaka, fantka in deklico in še polbratca in polsestrico, ki so dvojčki. Predstavljaj si, koliko cunjic sem dobila. Verjemi, da si ne moreš. Ogromne količine, porabila sem dneve, da sem jih sortirala po št....tko da imam sedaj tu v stanovanju do št 62, 68., dve veliki škatli (ostalo pa pri mami) Tu je od bodijev do pajackov, do vreč in kombinezonov, enih 50 slinčkov, ne pretiravam, ne koliko prvih nedotaknjenjih čeveljčkov, copatk, nogavičk... Nekatere stvari so precej sprane, seveda, je to tretja roka, al pa četrta, saj so deklice nosile še za fanti, a me čisto nič ne moti; nasprotno fajn mi je, da imam njihove reči, važno da je čisto, bombažno in celo.

Joj sem naložila, grem jest in potem ven. Lep dan vsem!user posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
6.2.2009 8:44:43   
lara light
Sem bila prehitra, hvala za kavico maja!user posted image

Če vam bo dolgčas, par linkov o dojenju, joku, kolikah...

http://med.over.net/forum5/read.php?94,1979195,1979195#msg-1979195
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978260,1978279#msg-1978279
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1980267,1980267#msg-1980267

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 1397
6.2.2009 9:56:50   
hedviga
Taškica, Noki je notri od nedelje in pravi da jo bodo mogoče v soboto spustili domu.
Jaz mislim, da je čas ko si notri popolnoma odvisen od stanja otrok in mamice (carski...). Nokijina čmrlčka sta načeloma čist ok in fajn, ampak ker sta vendarle rojena prej, nimata še dobrega sesalnega refleksa in dokler to ne uredijo, jo verjetno držijo notri. Jaz malo ugibam, Noki upam, da nisem kaj napačno povedala...
Če imaš pa 3kg+ dvojčke in donošene pa pomoje greš domu isto kot če bi imela enega. Ampak takih ni veliko.
Meni osebno bi kar sedlo da sem notri kakšen dan dlje, jih v P vendarle vsak dan gleda pediater in nekoliko več pomoči imaš. Jaz bom prvič mamica in bom rabila uvajanje user posted image  (sicer sem 3 leta med študijem delala v jaslih, ampak tisti so bili že 1 leto stari).
V sobi ni sama. mende jih je bilo več (najbrž tri), včeraj pa sta bili dve, ona in še ena z enim otročkom. Prostora v sobi pa še ful. Je rekla da ji je kar kul, ji ni tolk dolgčas. Mulčka menda pridno pančkata, edino malo pojokata ko sta lačna. Je pa zadovoljna s pomočjo sester na oddelku.

Neposredna povezava do sporočila: 1398
6.2.2009 10:19:23   
emaa
PO carskem so načeloma vse notri 5-6 dni, odvisno od gužve, če še ne greš domov, te pa preselijo na drug oddelek. Bo pa zgleda nokes šla po planu domov, da bojo lahko doma uživali, lepo.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
6.2.2009 12:07:08   
šmarnogorka
Lep dan, mamice!

Joj, sem vesela za vsako posebej, ko se ji dogajajo lepe stvari v zvezi z nosečnostjo, dojenčki, otročki,.....sploh pa za nas, ki se tule družimo user posted image ,.....

Taškica, hvala za kompliment, jaz pa sploh tebe občudujem - blazno dobr zgledaš, izgleda, da 3-je fantje tako dobro nate vplivajo - kaj šele bo, ko jih boš imela 5 okoli sebe!!! Kavice sledijo, seveda in debatke tudi.

Rmmaja, hvala za info.o flosteronu. Bom sedaj vedela, ko ga dobim, da lahko upočasni rast, ampak zato razvija pljučka - kar je pa seveda zelooo važno za najine "enakojajčke".

Hedviga - super za dober rezultat in v ponedeljek bomo močno mislile nate in tvoja zakladka !!! user posted image

Lara Light -  iskrene čestitke za parček. Se mi zdi, da večina, ki izve, da nosi dvojčke in je to njena prva nosečnost, sanja o user posted image in user posted image . Evo, ti imaš to veliko srečo! Bravo!

Lepo preživite vikend!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?