rmmaja
|
Dobro jutro! Pravi nosečniški cukrček je naša prebava . Vidim, da ni nobene brez težav. V nosečnosti je normalno, da se prebava upočasni, da lahko telo vsrka več hranilnih snovi iz hrane. Posledica pa je zaprtje, zelo pogosto pa tudi hemeroidi. In kot že ptički na vejah čivkajo, se to najlažje urediš s prehrano. Nosečnice si rade privoščimo takšne in drugačne pregrehe, potem pa stokamo . Zase vem , da če opustim bel kruh, bel riž, krompir, sladkarije... in jem veliko sadja, zelenjave, žitaric, probiotičnih izdelkov ipd, nimam težav. Še kakšen prekršek lahko naredim brez posledic. Ker pa nisem ravno karakter, da bi dolgo zdržala samo na zdravi prehrani, si pomagam tako kot ve. Topel donat, suhe fige, laneno seme v jogurtu... Pikatara, predvidevam da imaš slabe dni, ker nisi tako aktivna kot sicer. Bo minilo, želim ti da čim prej . Ti zagotovo ne boš imela težav, ko bo treba skrbeti za dva naenkrat, ko si vedno tako naspidirana. Zdaj samo ne imej slabe vesti, če malo polenariš . Taškica, za pridne otroke. Razumem, da želiš imeti vse pod nadzorom. Če do sedaj nisi imela težav, je to pohvalno. MIslim, da bo treba v naslednjih mesecih malo pogledati čez prste in komu kaj prepustiti ali spregledati. Sicer se nama lahko . Sama sem tak tip, ki želi imeti vse v hiši pospravljeno in poravnano v piko. Vsaka stvar mora biti na svojem mestu in v določenem položaju. Ko sem zadnjič skoraj z ravnilom urejala stvari v otroški sobi, mi je mož razložil, da je to bolezensko... pa me je kar sesedlo. Saj sem pri vsakem otroku malo spustila kriterije, zdaj jih bo treba pa še bolj . Najbolje, da se že zdaj razumsko pripraviva na to, da bo in še kaj. Čez nekaj let se bomo temu samo . Šmarnogorka, flosteron sem že dobila, zato pravim, da sta bolj razvijala pljuča kot rastla . Menda malo upočasni rast za nekaj dni in pospeši razvoj. Jaz omenjam težo, ker se mi mere zdijo tako imaginarne, težo si lažje predstavljaš. Velika dva sta bila pri teh tednih malo večja, ampak sta bila sama. Vedno sem si želela dojiti svoje otroke, pri teh dveh frajerčkih me pa skrbi, kako bi to lahko izvedla. Ker otroci rojeni pred 36 tednom naj ne bi imeli razvitega sesalnega refleksa in v porodnišnici takoj dobijo "flašo". In iz flaše nazaj na dojko je trnova pot . Hedi, hvala za tolažbo, bom tudi sama poiskala to oddajo. NIsem ravno žalosta zaradi piščančkov, le sproščena ne morem biti, kot bi si želela. Vem, da je vse v glavi. Včasih se lahko sprostiš, vedno pa ne gre . Lara, 3D bo, če ne prej, bo maja . Vidim, da se znaš že sama hitro potolažiti. Daj nalepi še kaj seznamček, tako je lep, ko ves pleše in poskakuje! Zelo sem vesela, da imamo tale forum, da se vzpodbujamo, tolažimo in delimo mnenja. Hvala, da vas imam .
|