ronja
|
Eh Ronja, a bi ti prepustila zaščito tipu, s katerim si en mesec, in če si NE želiš otrok? loredana, hehe, jaz vedno prepustim tipu zaščito (in tudi to zahtevam oz. sem zahtevala od njega, dokler nisva hotela met otrok. Vsak fant je že predno sva bila skupaj vedel, da ne jemljem tabletk in da jih ne mislim in tudi zakaj in da je zame kondom zaenkrat edina opcija, tak da če komu kaj ne paše, naj se sploh ne trudi, da bi prišlo do uporabe ). Kondomov pa v tem primeru on ni hotel uporabljat, ni bila ona proti... Ne razumem, zakaj ima ona zadaj neke zlobne plane, on pa ne - če pa delata isto? Saj nihče ne reče, da ona nima svojega dela odgovornosti, sem tudi napisala, da ga je za razumet - samo pravim, da ga ni ona okoli prinesla. Vsak normalno inteligenten moški bi moral vedet, da je materinski nagon močan in da se ne moreš kar tako premišljevat sem pa tja: splav ne - splav ja. Ker pač ženska ne bo za. S fantom, ki bi zahteval, da v primeru, da se zgodi, splavim, ne bi bila. Da mi pove, da bi si on to želel, seveda, to je pošteno in tudi moram vedet, da se lahko odločim. Ampak ne pa da bi to zahteval! (Sem imela obratne probleme - sicer na srečo samo teoretične: da je bil bivši, predno sva sploh začela, ful užaljen, ko sem rekla, da če bi zanosila, da bi naredila splav - on pravi,da bi se to morala odločat skupaj... Jaz sem rekla, da v principu je res to lepo, ampak da pri 18ih pač ne mislim met otroka). On bi pač prevzel odgovornost na drug način. pravljica, daj mi povej, kako ON prevzame odgovornost tako, da ONA naredi splav??? Njemu ni treba v tem primeru čisto nič, nič ni prevzel odgovornosti, prevalil jo je na žensko! Normalno, da predlaga splav, ni pa normalno, da ji teži, da ga MORA naredit! To je razlika, vsaj za moje pojme! Ja, splav je rešitev v primeru, da si otroka ne želiš obdržati, vendar če si ga mama želi, ga bo pač imela - to je pa njena pravica! Poleg tega se je partner najprej veselil otroka in tudi ni takoj predlagal splava ampak sta se skupaj odločila, da ga bosta obdržala! Tak da ni, da ga še vedno ne bi hotel, ampak ga spet noče! To je tudi razlika! In kaj se bi tebi zdelo fer? Da vedno ženska splavi na partnerjevo željo, tudi če si otroka zaželi? No, vidiš, meni pa to ni fer...
|