ronja
|
meni je to čisto fer, mislim, da ti pač še pravi čas pove, da si otroka ne želi in konec, ti še imaš čas razmislit - splav ali ne Ja, to bi se tudi meni zdelo čisto fer. Prepričevat nekoga, da mora oz. da naj naredi splav, pa ne. Glede na to, da se je odločila obdržat otroka pa - zakaj bi ona morala bit 100% zaščitena - saj se je odločila za otroka... Glede splava pač ni pravice - v zahodnih deželah ženska odloča, ker ona nosi otroka in je njeno telo. Ponekod pa še vedno tudi ženske rojevajo otroke moškim na ljubo, brez skrbi, tako da je verjetno 50-50... Tega ne moreš naredit tako, da bi bilo pravično, ker je pač sranje, če se v tako pomembni stvari oče in mama ne strinjata... Kaj bi pa tebi bilo pravično? Da ne bi imela tega otroka, čeprav ga zdaj hoče imet? In bi splav naredila njemu na ljubo? Saj noče nič od njega... Ja, njej se je pa plan izšel, ker se je prijelo. Če otrok nočeš, se ne greš loterije. Pa zakaj hudiča to velja samo za ženske? če on ni hotel otrok, naj pa on ma kondom! Zakaj samo ženska, če ni na teh blesavih tabletah, potem avtomatično hoče otroka, če pa moški ne naredi nič, pa je neka žrtev??? Če nista hotela otrok, bi se lahko zaščitila. Ker se nista, noben, sta pač sprejela riziko. Riziko se je izkazal za pozitivnega, otrok je nastal in ona se je odločila, da ga bo obdržala, kar je njena pravica. On je za ta riziko vedel že prej. saj mu verjetno ni rekla, da če bi se zgodilo, bo šla pa splav delat in bi zdaj prelomila obljubo (kar bi še vedno imela pravico, res bi bilo pa nefer v tem primeru zahtevat karkoli od njega). Sem za enakopravnost, ampak pomislite tudi na to, da je imel on prav enake možnosti kot ona, da se zaščiti, celo večje, če ona slabo prenaša tabletke. Jaz jih tudi ne bi jemala, preveč vem o njih. Pa če bi recimo po nekem čudežu zdaj zanosila , mi lubi nima za moje pojme prav nobene pravice najdeat, da naj naredim splav. Lahko pošteno pove, da se boji in da (še) ni pripravljen na še enega otroka (kar bi ga čisto razumela ), ampak da naj naredim splav ali da moram obdržat otroka, to je pa drugo - žalim slučaj, je pač moje telo. Ja, je bogi, se strinjam, ampak se sam odloča, kdaj bo dal kondom gor. Če ve, da ženska nima kontracepcije, potem točno ve, kaj se gre. Če bi mu lagala, je drugo. Tako je pa čisto sam kriv. Pa, punce, ne bit tak krute, no! Seveda si ljudje tudi premislimo! Ko enkrat vidiš tisto malo pikico na UZ, se pač nekaterim od nas nekaj premakne. je bila sicer zaželena, vendar si zelo težko predstavljam,d a bi čutila drastično drugače, če pa ne bi bila. Materinski nagon je pač močan. In navsezadnje ima zakonsko pravico si premislit . Se strinjam, premišljevanje je skrajno smotano za tiste, ki so z nami, ampak j* ga, tako pač je. Torej, najprej sta si premislila oba, noben pa ni vedel, v kaj gre, niti še tega ne vesta, dokler ne priveka na svet. POtem se je on ustrašil in si premislil nazaj. Zakaj bi ona mela nek zlobni plan zadaj? Katera bo pa mislila, da bo pri 38ih prvi mesec zanosila? Nepredvidene stvari se zgodijo, vsem. metka zone, dogovorila se nista do konca. Dvomim, da bi ona pristala na to, da bo v primeru, da bi se zgodilo, šla delat splav. In on verjetno ne bi pristal na to, da bi otroka obdržala, če bi se zgodilo. Enostavno se nista pogovorila, kaj pa, če se zgodil. To je ostalo odprto in zato je zdaj problem. Če bi se to dejansko menila, bi najverjetneje uporabljala neko kontracepcijo, ker ne bi hotela, da pride do tega če. Ampak se nista zmenila in zato sta oba čisto enako kriva. Tabletke tudi niso 100%, če smo že pri tem. pa če maš probleme z estrogeni in pa progesteronom, potem je čisto vseeno, katere tabletke, ker vsaj eno od tega majo čisto vse tabletke not! Pa če jemlješ kortikosteroide recimo tabletke niso glih 100%, ampak lahko lepo pade na 85%. Hvala lepa za tako zaščito! Lej, imaš dvojna merila: ker se ona ni zaščitila, je očitno hotela otroka in ga je zafrknila. On pa ravno tako ni bil zaščiten, pa je ni nič zafrknil, čeprav si je tudi premislil (na začetku nosečnosti sta se SKUPAJ odločila, da otroka obdržita)? Lahko ti povem iz svoje izkušnje, da drugače čutiš, ko si noseča 6 tednov in ko si 12. Precej več kot 2x drugače... Pri 6ih tednih meni ss ni bil nekaj hudega, ko mi je pa v 12. tednu grozil, pa mi je bilo grozno! Enostavno začneš čutit drugače. In če sta se najprej odločila, da bosta otroka obdržala, se je ona na to misel navadila in otroka pričakovala in ga že malo vzljubila. Potem pa naj ga ubije? jah, ne gre tak, no! (pa nisem na splošno proti splavu, samo sem proti siljenju v splav ali delanju splava zaradi nekih obljub... - saj veš, ena (mislim, da rija), je obljubila enemu sošolcu, da bo spala z njim na 30. rd - sreča, da je ne drži za besedo...)
|