|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 27.1.2009 10:33:20
|
|
|
|
Ropotuljica
|
O mater. Sem lahko res vesela, da sem imela tako super varuško in da je v vrtcu super. Glede cen se pa moramo zavedat: eno je občasno varstvo za par ur - tam je normalno, da je cena rečmo od 5 evrov dalje (navzgor najbrž ni omejitve), ko pa gre za mesečno varstvo, pa ne moremo več urne postavke dajat, ampak mesečno ceno. Pa še tu je treba upoštevat, a ma varuška enega ali več otrok. Če ima enega cele dneve, potem jih moramo razumet, da ima nekoliko višjo postavko (ampak spet pa ne 700 €, ker to pa res ne bi melo smisla, da hodiš delat, pa enmu drugemu ves ta dnar daš). varuška, ki jo imaš ti, mavo, ima pa več otrok in ima torej več mesečnega dohodka. Moja prijateljica v MB ima varuško, ki pazi samo njenega otroka, pa plačuje 350 €. pa še to: polna cena vrtca (jaslice) je nekaj čez 400 €. Torej varuške tud pod razno ne bi smele iti nad to ceno. pa če spregledamo, da nimajo kurikula, da obstaja možnost, da kdaj ostaneš brez varstva, če varuška npr. zboli, pa ko gre na dopust ipd., kar se ti v vrtcu načeloma ne zgodi. Pa še kaj ... Torej, Mavo, ti se ne sekiraj, če se ti je zdelo v redu, potem si prav izbrala. Vedno pa lahko gre kaj narobe, tudi v vrtcu. jaz s prejšnjim vrtcem nisem bila zadovoljna, zdaj sem pa ful. probaj se čim manj sekirat, televizije pa ne glej, da ne boš pristala tam, kjer sem zdaj jaz.
|
|
|