|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
25.1.2009 11:53:18   
kerala
Živijo avgustovke!

Ma se mi prav smilite z vsemi temi slabosmi... Jaz na srečo sploh ne vem, kako to zgleda. Jem lahko prav vse, nič posebnega mi ne smrdi. In to kljub zelooo naostrenemu vonju, kateremu zdaj v nosečnosti prav nič ne uide. A tut ve zdaj tako intenzivno vohate?

Te viroze so pa letos res too much! Pri nas se kar ne neha, gremo iz ene v drugo, trebušne, grlo, kašljanje... Mene se edino tretušna ni prijela, ostale me pa vse pošlatajo. Upam, samo, da bo do zimskih pošitnic minilo, da ne bomo še smučarskih užitkov prikrajšani.

Glede kupovanja zadevic za prihajajoče bebice je pa po moje bolje, da se malo počaka. Jaz se prejšnjič kupila le eno jopico v prvih petih mesecih in si sploh ne morem predstavljat, kako bi bilo šele hudo, če bi kupila več stvari, ki bi me potem spominjale ne tisto grozo... Mislim, da je najbolje počakati do morfologije. Do takrat se pa lahko po internetu neomejeno sprehajamo po spletnih trgovinah, lahko seveda tudi po tistih "v živo". Ponudbe je toliko, da imamo pred dokončnim nakupom kaj izbirat - užitke nakupovanja pa je bolje prihraniti za malo kasneje.

Tako, zdaj bo treba mal v piskre pogledat...

Uživajte še preostanek vikenda, saj vedno tako hitro mine.

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
25.1.2009 11:54:20   
Sisy
joj punce jst sem pa že ornk sita teh slabostiuser posted image  v 14.tednu sem pa kar še ne minejo....Včeraj zvečer sem bila prov boga, celo noč sem se premetavala....kriza.....

Mene pa zanima če katero prsi bolijo? Mene v 1user posted image  niso, zdej je pa kriiiza.....

No pa za povrh je pa še vreme nikakvo...Smo hotli it s tamalo na sanke...pa ne bo nič od tegauser posted image  Upam da se kmalu prikaže sonček ker tale januar je res obupen.

lep pozdravček vsem pa čim manj slabosti vam želim!

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
25.1.2009 12:19:33   
TjasaJ
kerala - jaz bi bila takoj na tvojem mestu!!

Sisy - tudi jaz sem jih že čisto sita, pa sem tri tedne za tabo. Sem se tempirala le še za dva tedna... user posted image . Upam, da se mi ne pridružijo še viroze...

poopsie - joj, kako bi rada pojedla tak zajtrk!! pa je sadje zaenkrat še daleč stran od zmogljivega!

Glede nakupovanja pa se strinjam s keralo. Tudi jaz si ne predstavljam, da če bi šlo kaj narobe, in bi že imela stvari doma. Bom počakala še kake tri mesece za nakupe, seveda pa brez window-shopinga ne gre user posted image .

Uživajte v nedelji, četudi je vreme bolj za spat (jaz sem komaj iz postelje user posted image )!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
25.1.2009 13:59:27   
aprilčica07
Živjo bejbe,

na hitro, ker nimam dosti cajta... je lepo vreme danes, pa bomo šli raje ven, kot da bi tle notri čepeli..

smo ok, tamalga smo ravnokar spat dali, tako, da moj smrči na kavču, jst pa izkoristim da vas pozdravim. Vikend je pester, se nam kr naprej neki dogaja, nam ni dolgcajt :):):)
Prej sem se okorajžla in šla na vago, pa ni panike... sem dobila enga pol kg, več pa ne.. po občutku pa bi rekla, da sem se že fejst opihnila user posted image user posted image user posted image
Moja prejšnja g ni komplicirala za kg, ta ta nova je pa malo drgačna, no, niti ne dohtarca, ampak sestra.. ufa, kako mi je pridigala zadnjič.. saj vem, da ni dobro se preveč zredit in to, samo meni v prvo ni šlo tolko za jest, pa so kg vseeno šli gor.. bomo vidli kako bo tokrat.....

Tako, zdej grem uživat na zrak.

lp.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
25.1.2009 14:02:27   
tulpek
Js še tudi ne razmišljam o nakupovanju. Gledava že, sploh vozičke na netu, ampak v šoping pa bova šla verjetno maja ali junija. Obetam si, da bom nekaj cotk dobila od sestre, ki ima sedaj dojenčka in sva veliko stvari prispevali midve z mami. Ko bo mami izvedela za situacijo, bo pa tako vedno nekaj novega prinesla iz trgovine. Je že za sestro nakupovala kot nora in se izgovarjala, da bo to še potem za moja dva in sestrinega drugega dojenčka user posted image . Pa sestra najmanjših cotk sploh ni uporabila, ker je bil prevelik.

Nosečniških cot še tudi ne kupujem, mi more še malo trebuh zrastit. Čeprav zvečer me napihne, kot da sem v 7. mesecu. Imam veliko kavbojk z nizkim pasom in jih zaenkrat nosim brez problema.

Slabosti pojenjajo, ni mi še super fajn, ampak ni pa več tako hudo, kot kakšnih 14 dni nazaj. Sem pa lačna, ampak brez apetita. Paše mi čim bolj nevtralna hrana.
Še vedno sem zelo utrujena in imama precej nizek pritisk (92/60). Samo spanje mi hodi po glavi.

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
25.1.2009 14:06:27   
poopsie
Se jaz na raportuser posted image user posted image
Ravnokar sem skuhala kosilo za mene in dragega. Boma imela špinačo in pire krompir,za sladico pa mi je obljubil čokoladni sladoled user posted image Upajmo,da bo obljubo držal.

Ju3 delam popoldne tako,da prvo peljem Irayo v vrtec pol pa grem na lov za kakšnimi nosečniškimi hlačamiuser posted image Ene že imam ampak jih nosim vsak dan in bi jih mogoče mogla kaj v pranje datuser posted image user posted image Ja kaj naj,če so mi druge vse premale.

Ju3 bom tudi v službi povedala veselo novico. Si že sestavljam govor in srčno upam,da bodo dobro sprejeli.. Šefica bo pomoje kar vesela za mene,skrbi pa me glede šefa. Na izkušnje prejšnjih sodelavk,ki so bile noseče se ne bom vrnila več v to službo po porodniškiuser posted image

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
25.1.2009 14:08:58   
aprilčica07
Sisy: evo, edino kar me matra so boleči joški.. so me boleli tudi v prvo, ma tokrat je še hujše.. saj se ne morem niti z brisačo fejst obrisat, ko se stuširam, boli ko sam satanuser posted image user posted image user posted image zanimivo, da tudi tistih 14 dni, ko sem dojila, mi je blo dojenje hujše muka kot sam porod in vse kar je povezano z njim.. nevem ali imam tako občutljive joškice, ali kaj je, ma mene me tako hudičevo bolijo, da če me moj samo pogleda vanje, že cvilimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
25.1.2009 15:19:53   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),  NASLEDNJI PREGLED

XX.08. 
moom   -  ??, ?, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ??
irency84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), NS-02.02. 
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??    
any83   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ) , 28.01.

01.08.
Sisy 
 -  30, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , user posted image , ??
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.            
ema82   -  ??, ?, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), 24.02.

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), NS-26.01.

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ) , user posted image , 28.01.

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), ?? 
M1987   -  21, zaročena, LJ, (1 user posted image ), 04.02., NS-04.02.

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), NS-30.01.                 
Drnula   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image )
, ??

06.08.

pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), 10.02., NS-29.01.         

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ?? 
Anonimna 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 

08.08.  
simonazalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-27.01. 
5ra83   -  ??, ?, MB, (1 user posted image ) , NS-30.01.

09.08.
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), NS-30.01.

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-26.01.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), NS-02.02.

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03., NS-29.01.
cowgirl   -  29, ?, Medvode, (1 user posted image , ? user posted image ), ??                             
Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ), NS-29.01., AC-24.02. 

13.08.      
Zima07   -  29, IZS, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 26.01., NS-28.01.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ) , 10.02., NS-27.01. 
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), 29.01., NS-04.02.

14.08.
lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
sarajan   -  27, IZS, Kamnik, (1 user posted image ), ??

katyy26   -  ??, ?, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 02.03., NS-02.02.

15.08.
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), 04.03., NS-30.01.

16.08.              
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 05.02., NS-29.01.

Anonimna16   -  ??, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), NS-02.02.

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ) , NS-06.02.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ) , NS-05.02. 
anonimen   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ) , 13.02., NS-03.02.   
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-03.02. 
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), 13.02., NS-10.02.

20.08.
Anonimen
   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-02.02.
mony5   -  29, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-10.02. 
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 17.02.. NS-06.02. 
lara27   -  26, ?, CE, (3 user posted image , ? user posted image ), 10.03., NS-09.02. 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ) , 06.02., NS-09.02. 

činka_beba   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), ??

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ) , 05.02., NS-13.02.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), NS-10.02.
Alisa
   -  28, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-12.02.

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ) , 06.02., NS-11.02. 
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), NS-09.02.

24.08. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.01.

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 26.01.  
hel32   -  ??, ?, Lovrenc, (? user posted image , 1 user posted image ), ??

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 27.01., NS-16.02.

30.08.   
tulpek  -  26, ??, ??, (1 user posted image ) , 03.03., NS-12.02. 
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ) , ?? 

04.09. 
Pia67   -  41, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ) , ??

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 77 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 1308
25.1.2009 15:28:19   
HeGa
Ojla user posted image ! Kako ste. Jst sem kr vredu.

Sulfinija super, da si že takoj našla utrip. Jst vem, da če bi si nabavla AS bi hotla skoz poslušat. Iz tega razloga - ni šans, da ga nabavim!

Piha tole je pa zgodaj - mislim z zatekanjem nog. Razen kakšne kopeli in nogami dvignjenimi nimam nobenih drugih nasvetov. Jst sem v prvi nosečnosti polovico časa prespala s povštrom pod nogami. Zdaj bo pa konec nosečnosti poleti in se že kar bojim kako bo z nogami.

Muca83 10 ur dnevno delaš? Mene bi user posted image  vzel. Upam, da vsaj ne stojiš skoz.

Vsem bolanim želim čimprejšnje okrevanje.

Jst grem pa zdej ven na en sprehod, pol pa palačinke pečt - se mi tko luštajo.

Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
25.1.2009 15:45:40   
Sulfinija
Ojla!

No sme mislila,da sem tudi jaz tale srečka ki so slabosti že mineli pa sme se motila včeraj in dan e szjutraj sem spet bruhala kriza no.

Ko sme dans stopila na tehnico me je skoraj kap imam namreč 58,50kg hi,hi se jih je kar nekaj nabralo.

Danes je malo sijal sonček in mi mso praznovali mamin rojstni dan.Jedli smo smae dobrote.
Govejo juho,govedino,ter tenstan krompir in hren.Potem pohane bedrce,perutke,pečeno perutke in bedrce,ter puranje pohano in na dunajski način,pomfri dve vrsti solate.
Potem smo pili kavo,otroški šampa
njce,jedli kremšnite,saher torto in sadno kupo.Zame je bilo več kot preveč sedaj pa mam tak trebuh da je joj,pa upam da bom šla danes pset kakat me že nekaj ščipa pa tudi včeraj nisem šla.

Punce juhu le še dva dni do nuhalne,komaj čakam,da bom končno lahko začela uživati.Lepo nedeljo želim vsem avgustovkam.

LP Mojcauser posted image 11t3dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
25.1.2009 17:53:06   
Serendipity
No, se še tule malo oglasim med čudovitim ''basanjem s čokomuffinom in kakaom.. naš beybi je pa čist na sladko mahnjen user posted image user posted image user posted image user posted image (kake dobre izgovore imam, da se lahko fajn brez slabe vesti nabašem s sladkim)

No, smo pravkar s sprehoda z našo kužonjo, ki je dotalen freak na sneg. Zadnjo krpico snega je našla in je bil pravi podvig spravit jo iz nje (hm - to pomeni, da smo bili vsi trije popolnoma blatni...user posted image user posted image )

Kar se tiče nakupovanja - glede nosečniških stvari, bom počakala, da me začne vse fejst tiščat, zaenkrat sem dobila od kolegice ene nosečniške hlače (fuuuulll lepe) in nekaj srajc in tunik. Na ostalo pa res počakam, ko bo čas.
Za bebija pa ... Tam nekje maja, junija in julija. Nič prej. Ker če bi se kaj zgodilo vmes, bi me tiste stvari dobesedno zdepresirale...

No, pri meni ve o moji nosečnosti edino ravnatelj (že zaradi samega postopka, UZ-jev in potem bolniške, krčev na začetku in zopet bolniške), ostali pa bodo izvedeli po NS. Komaj čakam da lahko zblebetam. Saj eni sumijo, ker je na nek način bilo čudno, da sem toliko manjkala, pa mlada in ... ampak ziher pa itaq niso user posted image user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam na NS - še teden in dva dni. Včasih se mi zdi, da mi tak hitro gre čas (še posebej vikend), potem se pa spet vse taaakoooo vleče, da groza.

Včeraj je bil bowling prava špica, smo se noro zabavali, danes me kar smejalne mišice bolijo user posted image , nato smo pa šli na nastop Tinkare K, zatem so imeli še neko muzko, ki pa mi je bila too much, kar začutila sem pritisk v predelu maternice - basi in nabijanje so po moje imeli tak učinek user posted image in smo raje kar ''pobegnili'' user posted image

Eto pupike drage - pobožajte svoje čudovite bušije, se nasmehnite in naj vam bo lepo!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
25.1.2009 17:55:05   
Serendipity
mmmm - Sulfinija - sacher toooortaaa - ka je je še ka ostalo? Ka te prijden na dva, tri kose user posted image user posted image user posted image user posted image Vse najboljše tvoji mami za RD!

BTW - si mi dala lušte za jutrišnjo kosilo - goveja žüpa, govedina pa restani krumpše user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bentiš no, samo ne hrano mislim user posted image

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
25.1.2009 18:04:19   
Sulfinija
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

mmmm - Sulfinija - sacher toooortaaa - ka je je še ka ostalo? Ka te prijden na dva, tri kose user posted image user posted image user posted image user posted image Vse najboljše tvoji mami za RD!

Ja ti smao pridi je ostalo polovico torte pa tak ni bila velika,jaz nsiem preveč ljubitelj te torte meni je noro dobra nutelina hi,hi.

Punce jaz sem se dane skar zjokala od sreče user posted image user posted image user posted image  danes sma z mojim tretjič polsušala srček,kak pa je danes prečudovito bil pa že dolgo ne se vidi z vsakim dnem lepše bije ali pa jaz vem z vsakim dnem bolje ravnati z tole čudežno napravico.Kmalu bo torek juhu.

Sedaj pa grem še na čaj z kuhanim vinom te pa pod tuš in se cartat k bodočemu atiju hi,hi.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
25.1.2009 19:26:04   
Ayo
Ola!

Ja, vikenda je konec, meni se pa zdi kot da ga sploh ni bilo user posted image
Sem slabo spala obe noci, veliko sem pospravljala (stvari ki sem jih vsak vikend prelagala)...pa itak da mi je bilo skos slabo. user posted image
Danes smo bili pa tudi veliko zunaj, ker je bilo lepo vreme, smo izkoristili, in se na plavanje smo sli.
Jutri je napovedan sneg...ampak itak je ze ponedeljek in spet gremo v sluzbo user posted image

Nakupi za user posted image - mi imamo prakticno ze vse doma.
Od oblekic bom verjetno kupila kaksen bodi, ker je Gabriel zimski, novi user posted image pa pride zdaj poleti. user posted image
In se to bom sla kupit zadnji mesec, res malenkosti, to kar bomo res potrebovali.
Pri Gabrielu so bile tudi mene same oci in sem kar naprej letala po otroskih trgovinicah in nakupovala in nakupovala...nazadnje od tega 3/4 sploh nisem potrebovala. Ker to kar potrebujes in ti tudi odgovarja (udobnost, enostavnost) res prakticno vidis sele dejansko, ko imas ze user posted image . No saj, to so meni tudi govorili, ampak se tudi jaznisem mogla upret. Pac moras to obcutit in dozivet na lastni kozi. user posted image

Ena je omenjala avto...ja jaz bom tudi svojega prodala, ker sem se zaljubila v novega fickota. Smo bili v soboto na ogledu, drag ko user posted image ampak jaz ga hocem! user posted image Gre notri lepo avtosedez in v prtljaznik tudi vozicek. user posted image

poopsie, ja tvoj trebuscek bi se lahko ze primerjal mojemu. user posted image aja, pa na seznam lahk ta teden napises, da imam NS 30.1.
Pri nas se noben ne ve in res komaj cakam NS, ker ce bo slo tako naprej, ne bom mogla vec dolgo skrivat. Se res dobro da je zima, in da imamo na sebi 100 oblek.
Pa se moja najbolja prijateljica je tudi user posted image , rok ima 13.8., in mi je ful nerodno ker se ne ve. In, ko ji bom povedala, mislim da vsaj 3 noci ne bo spala od veselja. user posted image

Lep vecer!

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

Neposredna povezava do sporočila: 1314
25.1.2009 19:55:09   
Sisy

Ker to kar potrebujes in ti tudi odgovarja (udobnost, enostavnost) res prakticno vidis sele dejansko, ko imas ze user posted image . No saj, to so meni tudi govorili, ampak se tudi jaznisem mogla upret. Pac moras to obcutit in dozivet na lastni kozi. user posted image

s tem se popolnoma strinjam..Tudi jaz sem se pri Sari zakadila v nakupe kot nora pa potem veliko stvari niti enkrat nisem oblekla....Ponavadi zaradi tega ker so bile ful kjut pa čisto neuporabne kar se tiče praktičnosti. Pri nas bomo imeli pa spet avgustovčka kar bi bilo kar se oblekic tiče super če ne bi bile vse rozauser posted image  Ja, ja pri Sari me je napadla roza manija, zdej bomo imel pa fantka tko da bo revež moral tudi kakšno roza stvar ponosituser posted image

Kolikor se poznam bom kakšno stvar sicer še kupila ampak kaj večjega ne.

Voziček je kot nov, lupinico tudi imamo, edino posteljo bova kupila...in to kar tisto velikosti 140*70 ki se potem lahko preuredi v mladinsko posteljo...To bo dobila Sara, tamalo ki jo imamo doma pa dobi naš novi družinski član.

Mene pa znaima tiste ki imate ootročke že doma-a kaj razmišljate o porodu? Vas je kaj bolj strah kot prvič? Jst sem veliko ubadam s to mislijo...Že pri Sari sem bila pravi zajc, porod je bil precej težek (kljub epiduralni-rodila sem v Postojni) in me vsake tok časa napade tist strah...Joj pa še tako daleč je to, kaj šele bouser posted image

< Sporočilo je popravil Sisy -- 25.1.2009 19:56:14 >

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
25.1.2009 20:12:51   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Mene pa znaima tiste ki imate ootročke že doma-a kaj razmišljate o porodu? Vas je kaj bolj strah kot prvič? Jst sem veliko ubadam s to mislijo...Že pri Sari sem bila pravi zajc, porod je bil precej težek (kljub epiduralni-rodila sem v Postojni) in me vsake tok časa napade tist strah...Joj pa še tako daleč je to, kaj šele bouser posted image

ne, mene ni nic strah. super izkusnja, ceprav ni bilo lahko. sem imela tudi jaz epiduralno, po 10-urah sem pa pristala na CR, ker se je mali v MV zagozdil in ni hotel ven (HB da se je tako tudi izslo, ker bi me s svojimi 4600gr drugace celo raztrgal).
si pa sedaj zelo zelin naravno rodit. user posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
25.1.2009 21:24:05   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

ne, mene ni nic strah. super izkusnja, ceprav ni bilo lahko. sem imela tudi jaz epiduralno, po 10-urah sem pa pristala na CR, ker se je mali v MV zagozdil in ni hotel ven (HB da se je tako tudi izslo, ker bi me s svojimi 4600gr drugace celo raztrgal).

naravno? dobra siuser posted image  mene brez epiduralne ne spraviš v porodnouser posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
25.1.2009 21:39:38   
poopsie

Jaz sem imela v prvi nosečnosti CR ker je bila narobe obrnjena. In kakšen mesec po tem mi je bilo staršno žal ker bi lahko poskusili tudi z nogicami naprej..
Zdaj pa še nevem kako bo.. Mogoče bomo kar ultivo imeli ali epiduralno. Je pa do avgusta še toliko,da si bom še 10× premislilauser posted image

< Sporočilo je popravil poopsie -- 25.1.2009 21:40:16 >

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
25.1.2009 21:46:14   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

naravno? dobra siuser posted image  mene brez epiduralne ne spraviš v porodnouser posted image

ne, sem mislila na "naraven porod" kot na porod in ne CR. user posted image
Epiduralno pa itak vzames kadar zelis. Tko da, ce bi slucajno, ampak res slucajno, mi uspelo rodit npr. v 3 urah, mislim da bi slo tudi brez. Pri Gabrielu sem jo zahtevala sele po 4-ih urah, ko je bilo jasno, da ne bo slo tako hitro...

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
25.1.2009 22:19:05   
aprilčica07
Sisy, ayo: jst sem v prvo rodila normalno, brez epiduralne, popadki celo noč, ma se je dalo preživet, v porodni sem bla pa  le dobro urco... tako, da če bo v drugo tako, podpišem takoj še za en tak porod. Pa nisem neki heroj, samo tista ta prava akcija v porodni, je bla pri meni uber hitro končana ,HB.user posted image user posted image user posted image user posted image Sicer pa v tej porodnišnici kamor imam jst namen it rodit niti še ni možnosti epiduralne, razen če se ni v tem cajtu kaj obrnilo, ma dvomim.

Glede strahu, pa me ni itak še nič strah, ker se mi zdi, kot da se to meni ne dogaja. Mogoče bom po ns bolj se zavedala da gre zares, zdaj se mi zdi vse še tako nekam v deveti deželiuser posted image user posted image user posted image Saj tudi v prvo me ni blo nevem kako strah, strah me je začel grabit tisti popoldan, ko je začelo ščipat, prej sem bla pa fejst flegma. In strah je izginil takoj, ko so mi povedali, da gre zares. Tako, da po moje se nimamo česa bat. Važno je le, da bo z bejbiji vse ok.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
25.1.2009 23:24:00   
Muca83
Muca83 10 ur dnevno delaš? Mene bi vzel. Upam, da vsaj ne stojiš skoz.

Na srečo večinoma sedim. Pač pisarniško delo, vsake toliko vstanem in kaj kam nesem ali grem iskat. Tako, da mi v splošnem ni težko. Edino utrujenost me daje bolj ko se bliža petek. Vsaj dnevi mi hitro minevajo, ker se mi zdi, kot da sem 5 ur v službi, ne 10, ker imam toliko dela user posted image

Na srečo nisem več bruhala. Mi je pa že ene petič danes slabo. Upam, da bodo slabosti čez ene 2 tedna res izzvenele.

Joj, zdaj pa že o porodu govorite user posted image Jaz raje ne pomislim na to, ker mi je že sama misel, da bo čez tako majhno odprtino nekoč prišlo nekaj tako velikega grozna. Brrrr me kar strese! Čeprav večina, ki jih poznam, pravi da ni tako hudo, samo mene je vseeno groza. Se bom poglabljala tudi v možnosti glede lajšanja bolečine in to, samo to pa res odlašam za zadnje tromesečje user posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
25.1.2009 23:45:16   
altaja
Jst sicer še nisem nikol rodila, bom pa vsekakor poskusla rodit čim bolj naravno - s tem mislim brez epiduralne ali CR (ob predpostavki, da bo vse ok). Ma ja, sej mogoče sem naivna, ampak me poroda res ni strah. Se mi zdi, da se ob porodu  pokaže prava veličina in moč, ki jo premoremo ženske...  No, bomo vidl kako bo, mogoče bom pa takoj prpo stisnla. user posted image

Drugač pa jutr mam prvi pregled!!!!!!! Mislim da sem ena zadnjih avgustovk, če ne celo zadnja ki še ni imela prvega pregleda. Joj, naj noč hitr mine.
Punce, čim bolj mirno noč vam želim.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
25.1.2009 23:54:27   
šivilja
Danes smo pa mi veliko bruhali. Sicer ne jaz (mi je slabo že tri mesece, a ne bruham), ampak Helena, ki sedaj preživlja noč na infekcijski v očkovi družbi. Mislim, da ne bo hujšega, saj je že med dveurnim čakanjem na Metelkovi in infekcijski prišla kar k sebi in popila nekaj vode. zdaj samo upam, da se ne bo še kdo nalezel.

Ste pa zgodnje s pogovori o porodu. Jaz sem oba rodila naravno, brez epiduralne. prvič je bilo tako, da sem rekla OK enega imamo bo kar dosti (po 16 urah oreok težak 4440g). No pa sem se vseeno odločila za drugega, spet je trajalo 14 ur amap je bilo dosti bolj človeško, tako da me sedaj v tretje ne skrbi toliko in me ni več tako živalsko strah kot me je bilo drugič.
Vsekakor pa drži - ko enkrat držiš otroka v naročju takoj pozabiš pol groze, sčasoma pa še ostalo in si ponosen nase.  Tako da kar pogumno punce!!!

Zdaj grem pa spat, ker zna biti jutri še en zabaven dan!

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
26.1.2009 8:27:55   
Sulfinija
Jutro!

No še en dan portem pa nuhalna se mi je zdleo,kot da se ne bom nikoli dočakala.

Noč je bila mirna,vendar zvečer sem dvakrat bruhala ko zmešana vse kaj sme pojedla.Sedaj se bom uštimala in šibam v lekarno,če se da kaj dobiti proti glivicam me redno mučijo.mogoče mi djao kake svečke ali kak gel.Kaj tudi vas mučijo te nadležne glivice?

Glede poroda bom probala roditi čimbolj naravno,če bo šlo.Ker se ga ne bojim sem šest let marsikaj skozi dala od umetnih oploditev dalje zato me tudi poroda sedaj ni strah.naj boli,vendar nagrada bo najina user posted image .No bomo videli,ko bo šlo proti kraju kak me bo kaj strah sedaj sem še flegma koker se le da upam,da tako ostane do konca.Bo pa možek pri porodu strah mogoče bi bo tole ful pomagalo?Kaj pa vaši možeki,partnerji bodo zraven pri porodu?

Takole šibam v kopalnico in v mesto v lekarno.

LP Mojcauser posted image 11t4dni

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
26.1.2009 10:52:48   
simonalokar
 meni je vikend hitro minil bila sem skuz doma in lenarla kukr se je dalo
slabosti ne minejo tko da sem jih jaz že prekleto sita kdaj bo bolje sem v 12 tednu in 2 dni bomo videli koliko časa še

sem si pa rpivoščila sladoled in bi  ga še tuk mi paše. sam pol pa živjo wc

vidim da pišete glede    proda . popadke sem dobila že ob 20 uri in sem začela mal krvavet tako da sva šla v lj. tam so naredili postopek pred    porodno in greva z možem noter. rodila pa sem 08.05. in otroček je bil zunej. spomnem se vse kar je bilo, ampak vsak porod je drugačen. na koncu sem dobila masko in še umetne popadke. - ti pa so hudi je pa hirto konec.

me ni nič strah kaji ven bo moral iti tako ali drugače rada pa bi spet naravno rodila.

lp simona

jutri pa NSuser posted image user posted image user posted image user posted image , juhu kumj čakam moj 2  predled pa je 18.02.09, če me date na seznam

Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.