Ayo
|
IZVIRNO SPOROČILO: kerala Šivilja, jaz se pa s tem ne bi igrala. Tvojim prijateljicam G sigurno ni s 100% verjetnostjo trdil, da bodo otroci imeli DS, saj bi to lahko le po rezultatu enega od invazivnih genetskih preiskav, ki pokažejo celotno kromosomsko sliko - amniocinteze (ali pa biopsije horionskih celic). In če bi na podlai teh testov ugotovil DS, bi ga njihovi otročki tudi dejansko imeli. Na podlagi NS se vedno ugotavlja samo verjetnost, da kromosomska motnja pri otroku obstaja. Če je verjetnost zelooo povečana, svetujejo splav ali pa amniocintezo. Otroci s kromosomskimi motnjami pa imajo mnogokrat poleg duševnih tudi hujše telesne okvare, srček in podobno, česar pa si, ne dvomim, sigurno ne bi želela. Velja tudi, da G, ki opravljajo NS, bolje pregledajo plodek, večinoma si vzamejo več časa, imajo pa na voljo tudi boljše UZ naprave. Jaz tega vsekakor ne bi izpustila. Strah je popolnoma odveč, saj je splošna verjetnost zeloooooo nizka! ja, se strinjam s keralo. Mislim, da NS napove z 90% verjetnostjo pravilno. In ce ugotovijo nepravilnosti, te posljejo na AC, ta pa je 99.9% pravilna. Mi imamo tudi oblacno danes Ampak super da je petek!! Tudi jaz se ne nosim nosecniskih hlac/oblacil. Mi gre zaenkrat se vse gor (razen kaksne res ozke hlace, teh pa sploh nimam veliko oz. jih pac ne nosim vec). Pa tudi na zacetku, ko das prvic gor nosecniske hlace, ti res ful cudno stojijo, ker v resnici se nimas pravega trebuscka. Ko enkrat ta je, cisto drugace izgleda. Mi bomo sli lepo na dopust/morje poleti. In ker hodimo vsako leto ali junija ali septembra, zdaj sploh ne bo nobena ovira (ce bo seveda vse potekalo normalno). Tako da racunamo nekje v 2.polovici junija morje in ce bo zneslo se v juliju hribi. Drugace pa midva sedaj studirava kam bi lahko sla za 3-4 dni sama kot porocno potovanje. 2.3. se porociva, potem bi pa nekje v maju pustila Gabriela pri tasci in si privoscila teh par dni - kje? Kaksna ideja? No, toliko za zdaj.