Drnula
|
IZVIRNO SPOROČILO: kerala ... statistično gledano je verjetnost tako izjemno nizka, da je skoraj ni. točno tako AnjaPH, sem hotla napisat da imava skoraj enako stara prvorojenca, pa vidim da si ti vseeno malo bolj pohitela Moj prvi porod se je končal s CR. Jaz sem se poroda zelo veselila, ga pričakovala, skozi sem imela v mislih, da s porodom jaz ne bom imela težav. Pa se mi je zareklo, tako kot že nakajkrat prej Pri meni se je začelo tako, da sicer zelo zelo živahen otrok v trebuhu, ki non-stop brca se en dan ni premaknil, bilo je 3 dni čez rok. Šla sva v PO in kazalo je, da je ok, ampak res čisto zaspan. Šla sem domov prespat, jutraj ob 5.30 pa nazaj. Potem sem ostala tam, cel dan sem hodila na ctg in uz in odločili so se za sprožitev poroda. Otrok je bil zrel, že čez rok in niso videli razloga, razen če jaz zavrnem. Meni ni bilo niti najmanj do tega, ampak ... gre za . Ostala sem v P, ob 6. sem moral biti v porodni. Našopali so mi umetne popadke, predrli mehur in potem se je začelo. Popadke sem zelo dobro prestajala, sicer naročena na EA sem se je tam kar nekaj (čist brez veze) ustrašila in mi ni bilo do nje, sploh se mi je skozi zdelo, da lahko prestanem še marsikaj več. Ne da me ni bolelo, ampak mi vseeno ni bilo take sile. Dohtarji so hodili okrog, me pregledovali, jaz se nisem odpirala. Po 9 urah popadkov sem bila odprta 5 cm. Zdelo se jim je da sem zelo sproščena in da ni ovira v tem, da bi zavirala ampak so me vseeno spodbujali k EA, ker se mnogokrat po njej porodnica sprosti in na hitro odpre. Ok, sem vzela. Svet se je popolnoma spremenil. Če je katera gledala film Stik z Judy Foster, ko je bila v neki ropotajoči ladji, vse je ropotalo, se treslo bilo je napeto ... potem pa začneš lebdeti. Po utrujenosti popadkov sem skoraj spala po EA ker takrat itak ne čutiš nič ali skoraj nič. Pa ni bilo razlike. Nekaj so omenjali porodno zateklino in da nima smisla se matrati, da ne gre nikamor in so predlagali CR. Jaz pa v jok, nisem se mogla sprijazniti s tem, CR - samo tega si nisem želela. Ampak, nič, tako je. Po 10 urah so mi poglobili so mi EA, šli smo v operacijsko, moj je bil zraven in tik tak je bila Neca zunaj. Nežen jok, ki ga ne bom nikoli pozabila, takoj so mi jo dali k obraz, da se dotakneva, da jo poljubim, potem so jo odnesli v drugo sobo kjer so jo oskrbeli, moj pa je bil znjimi in jo pestoval dokler me niso zašili in porihtali. Potem sem jo dobila še k sebi za nekaj minut in sem morala na intenzivno moj pa domov. Ta slovo je bil kar boleč, prehiter. Potem na intenzivni se je pa zgodilo, da mi EA ni več držala na plovico telesa. Ene strani nisem nič čutila drugo 100% in jaz sem mislila, da bom crknila od bolečin. Sestri nisem mogla nič dopovedat, ni me šmirala, glasu tud skor nisem imela in končno je direktorica opazila da nekaj ni ok in so mi dali nekaj drugega. Zjutraj sem pa takoj hotla k Neci in mi je sestra pravial, da bom na intenzivni še en dan in da mi bodo Neco pripreljali samo pokazat. Jaz sem se upirala pa čeprav nisem mogla niti s prstom na nogi pomigat. Direktorica je spet hitro pogruntala za kaj gre, mi ustregla in spet poglobila EA in sem šla že zjutraj na otroški oddelek z Neco. Sicedr sem se bala kot kaj bo, ko mi EA popusti, naj bi mi do 16. ure ampak je bilo že bolje. Zdaj pa diagnoza, da sem tako ozka, da verjetno nisem niti zmožna normalo roditi in G pravi, da nima smisla probavati, da bi bilo bolje da se strinjam in naročimo CR v naprej. Radost, sreča ko imaš ob sebi je brezmejna. Nič ni več važno, nič več te ne bremeni. Smo kot tigrice, zmožne smo vsega, gore premikat s prerezanim trebuhom če je treba Srečno na NS ! Javite se kako je bilo !
< Sporočilo je popravil Drnula -- 27.1.2009 8:21:39 >
|