|
RE: Moški, ah... 24.1.2009 0:17:33
|
|
|
|
picola1
|
Joj, ej...očitno imam pa jst kar srečo (tako kot tweedova žena, hehe)...Midva se pa kar znava pogovarjat (no, sva se naučila, ker sva si oba želela-v knjigi Najina ljubezen je ful dobrih nasvetov o tem) in moj dragi mi tut redkokdaj reče, da se ne bi pogovarjal oz., da se mu ne da ali pa da se že dovolj pogovarjava...Ker oba čutiva, da nekaj ne štima in se oba želiva potem o tem pogovarjat... Pri nama je blo tut tako, da sva bila užaljena (no, sej sva še zdej včasih...), če sva preveč med prepirom govorila o tem, kaj je z drugim narobe...Ker itak se počutiš napadeno, če nekdo začne stavek s Ti...Pri nama (in vem, da pri veliko drugih) pali to, da poskušava čimvečkrat povedat, kako se midva počutiva in ne, kaj je drugi naredil narobe. S tem daš drugemu vedet, da ni nujno, da je drugi kriv. Ok, včasih je treba še vedno dobesedno petkrat ponovit, ampak v glavnem je pa boljša ta varianta pri nama... Pa zanimivo se mi zdi tut to, da pravite, da vas ne razumejo...Po moje to ni enostransko...Mislim, da drug drugega ne razumemo (vsaj v določenih trenutkih). Velikokrat tut pravim komu, da se bosta bolje razumela s partnerjem takrat, ko bosta zmožna pogledat vase, se pravi najprej se vprašat, kakšen je pa moj delež tukaj. Ali tut jaz delam kaj narobe? Kaj pa jaz lahko naredim, da bo boljš? Jaz tudi če sem stoprocentna, da imam prav, poskušam najprej sebe vprašat, zakaj se tako počutim? Zakaj sem pa tako čustveno odreagirala? A imam kej za 'popucat' pri sebi? A se mi to dogaja že od otroštva dalje? Kako se sploh počutim? Jaz osebno mislim, da imata pri prepiru vsak pri sebi nekaj za razčistit. In prej, ko ugotoviš kaj to je, prej lahko stvari popravljaš. Mi pa se ponavadi lotimo stvari na napačnem koncu-pri partnerju (ali na splošno drugih). Druge pa kot vemo ne moremo spremenit, lahko samo sebe. Kar pa se tiče tega, da se nočeš pogovarjat pri kosilu...Bo treba pač sklenit nek kompromis...Enkrat bo popustil on, enkrat pa ti...Povej mu, da se tebi ne pogovarja med kosilom, ker...,ampak da ker veš, da se on najraje pogovarja takrat, da se boš kdaj prilagodila, ker si želiš rešit stvari med vama, ker ti veliko pomeni... In da si želiš in bi ti veliko pomenilo, če bi se tut on malo prilagodil-da bi se kdaj pogovarjal takrat pa takrat...Simpl, ko pasulj... (no, vaj pri nama... ) no...zdej sem pa cel roman napisala...
|
|
|