|
RE: Moški, ah... 24.1.2009 17:49:43
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 Pa zanimivo se mi zdi tut to, da pravite, da vas ne razumejo...Po moje to ni enostransko...Mislim, da drug drugega ne razumemo (vsaj v določenih trenutkih). Ma ni čist tako, kot pišeš. Vsaj kar se razumevanja tiče. Jaz sem prepričana, da se čist dobro razumemo med sabo, kadar si kaj povemo, razumemo tudi partnerjev poin, težava postane v tem, da se ne strinjamo z njim, da se nam naš point zdi mnogo bolj realen, trezen in razumen ter tudi upravičen. Recimo čist banalne vsakdanje reči, ki jih beremo na rr-ju: Ona bi rada imela pospravljeno, njemu je popolnoma vseeno, če štumfi na tleh ležijo. Ona bi rada da on pelje zjutraj otroka v vrtec, njemu se zdi normalno, da ga pelje ona. On bi rad šel s frendi za tri dni na morje, njej se zdi to čist čudaško in tuje, te želje namreč. On bi rad, da se ona razume z njegovo mamo, njen gre tašča ful na jetra..... Vidiš, tukaj ne gre za nerazumevanje, skoraj vselej se skregamo takrat, kadar gre za nekladnje vrednot, gledanja na svet, dojemanja česarkoli že. Lahko razumeš partnerja, ne moreš pa se z njim strinjat niti mu ugodit. Pri nekaterih rečeh skoraj ne moreš sklenit kompromisa. Če ti to tako ogromno pomeni, ne popustiš, ker ne moreš, ker gre pri tem za nekaj, kjer bi šel preko sebe najbrž in ne moreš ravnati drugače. Saj za ostale reči se najbrž človek ne krega, a ne, razen nekaterih posameznikov, ki morajo pri vsaki stvari imeti prav in je z njimi težko živeti, večina ostalih ljudi premisli koliko jim tista stvar pomeni in popustijo, če jim ne pomeni toliko. POtem je pa tako, da če sta partnerja z zelo podobnimi vrednotami, se skoraj nič ne kregata, ker gledata na reči enako, če pa so njuni pogledi na svet različni, potem pa se je težje zmenit. Veliko ovir nastane. Ma če se jaz spomnim mojega bivšega, ha ha, saj je hecno, ampak popolnoma različne vrednote sva imela skoraj pri vsaki stvari, posledično sva oba kar naprej morala čez sebe pri vsaki drugi stvari. Hotela sem povedat, da je pogovarjanje možno vedno samo tedaj, kadar gre za vsaj približno skladen interes in pogled na svet. Še nikdar se nisem skregala zaradi nečesa, o čemer se z mojim vsaj na osnovni ravni strinjava. Te reči se je vse dalo zmenit in dogovorit. Sem se pa že za kaj drugega lahko tudi ful skregala. Ko imaš recimo dva zelo močna karakterja skup, pa vsak svoj prav, ki jima je ful pomemben, takrat pa trčiš v en hud blok in si globoko tam, kjer sonce ne sije.
|
|
|