puhica13
|
Punce zdravo- Tudi jaz sem septemberka, sicer rodila 28.8.2008, čeprav sem imela rok septembra. Sicer vas kar spremljam, vendar vedno ko se spravim kaj pisati me nekaj zmoti. No tko, se pravi rodila sem fantka Žana, 28.08.2008 v Postojni, velik je bil 49 cm in 3.130 g, danes v 4. mesecu in pol pa ima kar 7.600 kg in 67 cm, je pa bil do nedavno samo dojen, sedaj pa mu moram zvečer že malo dodajat ker mi malo zmanjkuje. Žan je izredno priden fant. Čez dan mi spi ponavadi nekje 2 x po 1 urco in enkrat po 2. uri, so pa tudi dnevi, ko mi spi le uro čez dan. Moram ga pa pohvalit, da je ponoči zelo priden (upam, da se mi danes ne bo kolcalo, ker ga tako hvalim). Spat hodi ob 8 in vstane nekje med 7 in 8 zjutraj. Enkrat ponoči se še dojimo, vendar v leže, tako da spoh ne vem kdaj ga vzamem iz posteljice da poje, ker takoj potem spet nazaj zaspi. Res pa je ,da ima enako rutino spanja že od enega meseca naprej. Nevede smo ga tako navadili. No sej se ne pritožujem, tako imava midva s kako urico zase. Drugače sva pa bili z Tasho23 cimri v Postojni. Tasha kako kaj Gal. A je še vedno priden jedec.? Moja porodna zgodba je sicer zanimiva, pa ne bom niti dolgovezla. Imela sem napovedan carski rez, zarad medenične lege. Načeloma je cela nosečnost potekala Ok, razen tega. Z gin. sem se zmenila za lokalno anastezijo, ker sem bila že tako razočarana , da sem imela napovedan carski rez, ker je bila moja želja otroka roditi naravno ga takoj k sebi stisniti, podojiti,.. Mislim, da je to trenutek, ki ti ga ne more vzeti nihče. No sledile so priprave na carski rez, vse je bilo Ok, v operacijsko so me pripeljali že ¨poštimano¨ Še anasteziologinja naj bi mi dala lokalno in hopa, no pa ni bilo ravno tako. Anasteziologinja mi je že dala lokalno, nakar so me napol polegli in preverjali ali še kaj čutim, oz. ali sem že omrtvičena. Pa sem bila, ampak le do dimelj. In bolj ko sem jim govorila, da a trebuhu še vse čutim, bolj mi je hitela razlagat, da je to normalno. No, ko pa je gin. zarezal, sem se zadrla najbolj kar sem se lahko. Zarezal me je na živo. Panika!! Mojega so spodili iz operacijske mene na hitrico uspavali in naslednje kar vem, da sem se zbudila na Intenzivni. Jezna ko živ , da se je lahko ravno meni to naredilo. Še danes ne vem ali mi je anasteziologinja zgrešila vretenc oz. je dala premalo tekočine. Skratka bolelo je ko strela, vendar moram iskreno povedati, da se danes sploh ne spomnem več, oz. pomojem sem namensko vse skupaj zablokirala. Niti se nisem prov preveč pritoževala, le da je bilo z mojim vse ok. No in je, danes je pridno dete, rase ko konopja, se mo zdi da kar prehitro, sploh ne dojemam kako gre hitro čas. Se opravičujem, ker sem se tako razpisala, vendar imam danes čas, tako da sem si malo privoščila pisanja. LP
|