Tina 28
|
ojla...ena pomirjena mamica na sporedu No, danes je zgledalo, da bo stvar z vročino milejša, ampak kmalu po poldnevu je spet začelo rasti...in nisem čakala, da bo šlo na 40, zato sem klicala v ZD, da se pridemo pokazat splošnemu, čeprav P ne dela. In na žalost smo mi tak rezervat, da imamo pomankanje zdravnikov. Ponavadi dela en sam in ta je imel danes skoz obiske na domu. Sem skoz klicarja, če je že prišel, pa je v bistvu že spet odšel. Ob pol štirih se je bližal že 40 in sem klicala, kako naj zdaj to zrihtamo in je obljubila, da bo ob 6-ih zih nehal okol skakat...smo pač velik teritorij in se je treba tid daleč peljat. In meni dosadi...vidim, da svečka spet prime le malo in spet gor. Se mi je ćže vnaprej smilla, da bo mogla spet to doživljat. Sem bla prepričana, da je tahujš blo včeraj... Kličem, na bled, če nas bodo vzeli in pritrdijo. Gremo na Bled ko je svečka mal prijela (38) in ko smo po pol ure prišli tja je blo spet 40. Stopim v čakalnico in vidim 7 kom....in na hodniku planem v jok. Se spravim k sebi in planem k sestri, ji vse razložim. Me pošlje ven, da bo treba mal počakat, ampak še preden sem mojmu rekla, greva na Jesenice...me je poklicala, naj vsaj prideva v zadnjo sobo čakat. Tam zmeri vročino...40.2...in prebledi, pokliče zdravnika, da jo je pogledal. KJer je anja hurabravo krepka punca (okol 10 kg) je lahko dobila voltaren (proti vročinskim krčem) in napotnico za bolnico. Kolk je bla boga...ne morem opisat. Ko je malo prijelo sva šla v bolnico in tam je mela sam še 38 vročine. Po pregledu krvi in brisa žrela...smo po eni uri dobili izvid...da je viroza (očitno ma Anja hudo vojsko, saj se je tko borila proti infektom), nas pošljejo domov in za popotnico še en voltaren, če bo jutri spet kaazalo na tko visoko vročino. No tisti čas ko smo čakali izvid, je Anji popustila vročina čist in je bla hiperaktivna vesela, zadovoljna. Ima pa vneto žrelo, zato ji ni tolk do pit in mogoče je zato mal bruhala. Amapk tek se ji ni utavil..kljub bolečemu žrelu je danes vseeno mal jedla. V glavnem...nič hujšega...samo nevarnost vročinskih krčev pa zelo velika. No moja zgodba...pa za navaden pregled krvi, da izveš da ma otrok virozo...in da dobiš en voltaren, da otrok ne trpi od vsega hudega....moraš tak podvig izvest. Saj bi lahko čakali do 6-ih...sam sem vedla, da je takrat ne bom mogla matrat in ne čakat...ker bi blo že prehudo. Smo res rezervat ane. Noben zdravnik noče delat k nam...jih skoz iščejo.
|