|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske čakulone 08 VII. del
20.1.2009 22:26:22   
lex
user posted image

lahko noč

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Gilo)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
20.1.2009 22:28:13   
lejla969
Blacky- ime Miran sva izbrala kot spomin na mojega pokojnega brata. Umrčl je, ko je imel 24 let. Zadnji 2 leti pred smrtjo sem veliko skrbela zanj in mi je bil kot sin. Tudi on me je zamenjal za mamo. Ob vseh urah sem mu bila na razpolago. Ko je umrl sem par dni po pogrebu, ko sem stala pri grobu sama rekla: Miran, če bom kdaj imela fantka, mu bom dala ime po tebi. Ful ga pogrešam in zdaj, ko to pišem mi kar tečejo solze. Ko sem se z mojim spoznala, sem mu povedala željo. Rekel je: če bova kdaj res imela fantka bo MIRAN. In ko sem v porodnišnici, ko sem rodila hotela povedat to ime, sem se najprej fajn zjokala, poljubčkala najinega srčka in s cmokom v grlu rekla Miran. Ne me pa vprašat, kako je jokala moja mama in vsa žlahta. Zdaj so vsi veseli, da imamo spet Mirana. In da še nekaj povem: ful je podoben mojemu pokojnemu bratu, ko je bil dojenček.
To je moja zgodba.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 22:31:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tims)
  Neposredna povezava do sporočila: 4003
20.1.2009 22:32:49   
Gilo
IZVIRNO SPOROČILO: lejla969

Blacky- ime Miran sva izbrala kot spomin na mojega pokojnega brata. Umrčl je, ko je imel 24 let. Zadnji 2 leti pred smrtjo sem veliko skrbela zanj in mi je bil kot sin. Tudi on me je zamenjal za mamo. Ob vseh urah sem mu bila na razpolago. Ko je umrl sem par dni po pogrebu, ko sem stala pri grobu sama rekla: Miran, če bom kdaj imela fantka, mu bom dala ime po tebi. Ful ga pogrešam in zdaj, ko to pišem mi kar tečejo solze. Ko sem se z mojim spoznala, sem mu povedala željo. Rekel je: če bova kdaj res imela fantka bo MIRAN. In ko sem v porodnišnici, ko sem rodila hotela povedat to ime, sem se najprej fajn zjokala, poljubčkala najinega srčka in s cmokom v grlu rekla Miran. Ne me pa vprašat, kako je jokala moja mama in vsa žlahta. Zdaj so vsi veseli, da imamo spet Mirana. In da še nekaj povem: ful je podoben mojemu pokojnemu bratu, ko je bil dojenček.
To je moja zgodba.

Naj ti še v mojem imenu izrečem dobrodošlico. Tudi jaz sem bolj nova tle gor. Ko sem pa tole prebrala, me je pa ful ganilo. user posted image user posted image user posted image

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

Kadar srce joče za tistim, kar je izgubilo,
se duh smeji zaradi tistega, kar je našel...

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
20.1.2009 22:35:41   
Blacky30

To je moja zgodba.

Tak, zdaj sem se pa tudi jaz konkretno razjokala zraven. user posted image  Sem vedela, šesti čut mi je pravil, da ima to ime pri vama sentimentalno vrednost. Zelo lepo sta to naredila, tvoj brat ti je zelo hvaležen. Je bil bolan?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
20.1.2009 22:38:15   
lejla969
Gilo- imaš ZS.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
20.1.2009 22:42:36   
dzanika

To je moja zgodba.

user posted image user posted image user posted image jokam ko dež. No sej jaz sem dala pa Janu ime po mojem pokojnem očetu. Sicer je bil Janez ampak vseeno... Ker ga tut zelo pogrešam in tut jaz sem dobila ime po njemu in je bil ful vesel. Je pa tut cela žlahta ful vesela tega imena...

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
20.1.2009 22:45:09   
Blacky30
Gilo, Lejla je naša "stara" julijka, ni frišna.user posted image

(odgovor članu dzanika)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
20.1.2009 22:45:21   
lex
lejla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  to je pa zelo lepo. Tudi moja Alina ima sicer krstno ime, pa meni je itak vseeno samo, da je nekje napisano, ime Marija po moji pokojni omi, ki mi je bila včasih že več kot druga mama in meni to zelo veliko pomeni. In kapo dol tvojemu možu, bi se najdu kje kdo ki bi oporekal. No evo že spet sem vsa solznauser posted image

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
20.1.2009 22:47:24   
glugluglu
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

ekola...hruška ima še 4 nalepkice ki so nenalepljene in 11 ki so nalepljene....zmente se kera jih rabi kolk

jaz jih rabim 8, lahko so tudi nalepljene, ker itak grejo lahko dol pa spet nazaj gor

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
20.1.2009 22:51:08   
lejla969
Hvala vsem za user posted image .
Blacky- moj brat je bil narkoman. Rada bi vam naspisala celo zgodbo o tem, vendat vas nočem morit. To je res ena najbolj neozdravljivih bolezni. In kaj vse sem delala, da bi ozdravu. Res 24 ur na dan sem mu bila na razpolago.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 22:52:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lejla969)
  Neposredna povezava do sporočila: 4012
20.1.2009 22:54:28   
glugluglu
o lejla, prav ganljivo to z imenom in lepouser posted image

narkoman, joj tega je mene najbolj strah za naše otroke, ker je toliko tega okrog nas, a lahko vseeno poveš kako je prišlo do tega, družba? Pa sploh nam ne bi morila, ne misli tako.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
20.1.2009 22:56:11   
ilatic
MOJA PORODNA ZGODBA!  
Kot veste sem bila v tretje noseča in rodila prekrasnega fantka. Po dveh puncah, ki sta stari 11 in 9 let, j seveda bilo to, da bo fantek izredno veselje. Čeprav bi bili prav tako veseli punčke. Da je fantek, sem zvedela na moj rojstni dan. Do trenutka ko je pogledal na svet pa nisem bila 100%.
Skratka moj prvi porod je bil zelo težak. Porod je trajal cc 16 ur, s tem, da sem pričela iz potiskanjem ob 14h popoldne, pa do 16h. Ker ni in ni šla ven je bil VAKUM in HB z Iris vse OK. Moj drugi porod je potekal že malo bolj normalno, čeprav sem se ga strašno bala. Z umetnimi popadki sem jo rodila v 4 urah in HB, prvi pritisk in je bila glava že zunaj. Čisto nasprotje prvemu. A ja prvi se je pričel z iztekanjem vode, drugi pa z popadki.
Moja tretja nosečnost  je potekala čisto drugače kot prvi dve. Ne vem ali je bila kriva moja starost, ali pa RR. Bila sem pred rokom en teden, ko sem že imela občutek, da bo kmalu. Strašno mi je pritiskal navzdol, tako da sem hodila kot raca in sedela samo na eni ritnici. Pričakovala sem, da se bo porod pričel z popadki ali odtekom vode. Ko sem na RR ju poslušala od enih čepov, mi je šlo na smeh. Pa kakšni čepi. Svašta kaj te ženske vse ne pogruntajo. V ponedeljek ponoči (rok sem imela 12 v soboto, torek je bil 8) dobim SMS od prijateljice, da je rodila punčko. Zadnji mesec sva bili na liniji vsak dan, saj je imela en teden pred mano rok, pa je malo zamujala. No, sem si rekla zdaj bom pa šla kmalu še jaz.
Poroda me je bilo kar strah, najbolj tega da se mi ne bi kaj zgodilo po vseh teh strašnih zgodbah ki se dogajajo ali da bi bilo z otročkom kaj narobe! V torek zjutraj grem lepo na WC in pok mi priteče sluz in to krvava. Kaj pa je zdaj to? In ugotovim, da bo to najbrž čep. Hitro na RR in povem kaj se mi je zgodilo in prečikiram na internetu kaj to pomeni. Pomeni da se bo porod kmalu pričel vendar lahko traja do 3 dni. Razočaranje.!
Potem se mi je spet spustil in pričel fino pritiskati. Lulat sem hodila na 5 minut, počutila sem se obupno zmatrano, ležala sem in noge imela v zraku, saj sem imela občutek da mi bo kr ven zlezu brez bolečin brez vsega… Kličem sestro od G ker sva prijateljici. Njen nasvet je bil da naj se grem v porodnišnico pokazat, naj povem da je to 3. porod in da mi strašno pritiska. Pravi, da se nikoli ne ve kaj bo.
Potem pokličem dragega in mu razložim situacijo. Vpraša me če gre takoj domov ali bom počakala do 15h. Ura je bila 12h. Pravim mu naj ne hiti, ker nimam ne popadkov, ne odtekanja vode. Okrog 13h je bil pritisk že tako močan da sem komaj hodila do WC. Pokličem sosedo in jo vprašam, če mi pride delat družbo. Ob cc 15h me mož kliče da bo malo zamudil in če sem OK. Potrdim mu da ni panike, da pa naj pohiti. Ko odložim slušalko me zabode. Takoj se spomnim svojih popadkov in zopet si rečem. Pa saj ni čudno da jih takoj prepoznaš! Kličem moža in mu povem naj le pohiti, da zdaj so pa tudi popadki že tukaj. Ni bilo 15 minut ko je možek že bil doma. Vozil je interventno.
Tako se poslovim od moje sosede in mojih predragih hčerk. Šlo mi je na jok a ne smem jokati, ker so bile že itak čisto prestrašeno vesele.
V avtu so bili popadki na 7 minut. V LJ mi mož ustavi na bencinski črpalki, da grem na WC. Ko sem vstala iz avta sem ugotovila ,da sem vsa mokra. Plodovnica, kaj pa drugega si mislim. Hitro nazaj v avto ter v porodnišnico. Tam so me sprejeli, pogledali in ugotovili da sem odprta 3 cm.
Poslali so me v klistirnico, in tuširanje. Ob cc 19 h sem bila sprejeta v porodno sobo. Sprejela me je babica (moj mož ni šel z mano), pregledala in povedala, da sem odprta 4 cm. Pravi, da bo uro počakala, da vidi kako bo z mojim popadki, če ne mi bodo dali umetne. Jaz pa jah super ne. Pa mi pravi, naj se ne sekiram, da zdaj imajo take da ne bolijo. Jaz pa v smeh. Ja itak. Full je bila faca ženska, taka za smeh. Nekaj sva se še hecali, pa pravi, vi pa še dolgo ne boste rodila.
Ob 20h me pogleda zdravnik in pravi, da sem odprta 3 cm in da mi bodo predrli plodovnico. Meni nič jasno. Poem vprašam babico, kako če mi je že otekla voda? Pa pravi NE, voda vam še ni odtekla, verjetno ste se polula med popadkom in niste začutila. Joj verjetno sem bila rdeča kot paradižnik. Vprašam jo, kako pravi, da sem odprta šele 3 cm, če mi je ona rekla, da sem že 4. Pa pravi, da ima zdravnik bolj debele prste. Jaz pa v smeh. Takoj po predoru, so me preklopili na umetne popadke. Začele so se muke. Bila sem tiho kot miška in tiho jokala. Meni so to strašne bolečine.
Ob 20.30 pride zamenjava in dobim babičarja. Nikoli ga ne pozabim. Ime mu je bil Anže. Malo sem bila že omamljena, vendar mi pavi babica da imam srečo ker me bo on porodil ker je baje super. In res fant je od sile. Strašno je bil prijazen, sedel je zraven mene, me tolažil, mi prigovarjal…SVAKA MU ĆAST! Od 21h do 22h sem imela popadke na minuto. Ob 22h obupano pogledam Anžeta in rečem JAZ NE MOREM VEČ!!!!! Pogleda me in pravi, še malo pa bo. Jaz ne ne morem več. Zopet me pogleda in pravi. Počakala bova še 10 minut in potem bova poskusila OK? Potrdim mu! Res kmalu začne s pripravami. In pričnemo s pritiskom, ene trikrat in pride glavica. Še ne potisk in otroček je zunaj. Fantek je pravi. Jaz pa v jok!!! Mi ga položijo na trebuh in prvo kar vprašam je. Zakaj ne joka? Počasi gospa, pravi, da dojame da je na svetu. Gospa, me vpraša Anže, boste prerezaal popkovnico. Jaz pa kot usekana NE. Kako da ne, mi prigovarja, saj to ni nič takega. Takrat se šele zavem (prekleta maska!!), da se mi ponuja enkratno doživetje. Seveda z veseljem sprejmem škarjice in odstrižem. Ne gre, mu rečem. Ja malo bolj slabe škarjice so. Kr fajn poskusite. In mi uspe. Bila sem blažena kot da bi bila v nebesih. To mi pomeni OGROMNO NA SVETU!!! Malo sem ga popestovala, vzel mi ga je da ga umije in takrat pokličem dragega, ki ga je že veselo pil. Rodila sem. A je fantek? Ja je. A sta v redu? Ja sva. Pridem k tebi. Kako? Ne vem. Morm vaju videt. In mi je sklopil. Pokličem svojo drago Iris in ji povem. Vriskala je v telefon kot nora, Larisa je žal že spala. Poslala sem ji slikico in ni ji bilo zadosti. Hotla jih je še več. Ob 23h ko sva se z Tarikom že učila malo jesti, pokuka skozi vrata moj dragi z Anžetom. Izjemoma je rekel Anže, vam dovolim, ker drugače se to ne dela. Sreča za njega, da ima take kolege, ki imajo malo VIP pozicije, da so mu zrihtali, da je prišel v porodno. Ulegel se je na moje prsi pobožal Tarika in tiho zajokal. Zajokal sem z njim! 

Tko zdaj je pa še mene čisto vrglo iz tira, ker ko se spomnim vseh teh občutkov, mi je kar malo žal, da jih po vsej verjetnosti ne bo nikoli več. user posted image

< Sporočilo je popravil ilatic -- 20.1.2009 22:58:02 >

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
20.1.2009 22:57:43   
lex
dzanika na temo družina je veliko pravljic - tako starih kot novejših, so pa še kar specifične (npr. dobili smo družinskega člana - Lukec dobi sestrico), pa o navajnju na kahico - Matevžu je uspelo (tu je celotna zbirka),..........

joj blacky zdaj sem se spomnila - prosim za znak, da moja Vita zna držat dudo v ustih in to pri več kot 6 mesecihuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , do daj sem jo zalagala, o kar jo pa zna sama dat v usta pa jo tud tam obdržiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  - KONČNO

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
20.1.2009 22:59:49   
Gilo
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Gilo, Lejla je naša "stara" julijka, ni frišna.user posted image

Mi je napisala ja. Hvala vseeno user posted image

Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa. (Elisabeth Stone)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
20.1.2009 23:00:08   
tims
Se sam na hitrco oglasim in upam, da mi bo uspelo it čimprej v pojstlo, ker sem in žalostna in jezna in besna.... Mi je moj tok pritisk dvignu, da bi ga kar najraj ene desetkrat okol ušes.user posted image user posted image user posted image user posted image  Mah, brezveze.

Lejla, user posted image user posted image user posted image , res je lepo da se je tvoj strinjal z imenom in da si se ti odločila, da bš dala ime po svojemu bratu.

Zimska, user posted image  za gumitviste.

Tole mi je uspelo prebrat. Jutri nadaljujem, zdej grem pa v pojstlo.

Lahko noč vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 4017
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 23:00:18   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4018
20.1.2009 23:00:40   
glugluglu
citrusi: sem tudi jaz videla v paparici tisto o kivijuuser posted image . Prav čudno, meni je pediatrinja rekla, da zaenkrat še nič citrusov, samo jabolko, hruška, banana, potem kasneje marelice, slive,...citrusi so zadnji.

Enako so me tako podučili, ko sva z Nino ko je bila stara 7,5 mesecev pristali na pediatriji, ker je kar naenkrat dobila močno koprivnico. Potem te pa sprašujejo, kaj je jedla cel teden pred tem: in lekcija: ne bi smela fruhtzvergov, ne citrusov, ne kruha-skorjice z aditivi, itd ,.
Saj niso ugotovili alergije na nič, vse je bilo negativno, zaključek je bil, da je bila kakšna čudna kombinacija usodna za tako močno alergično reakcijo..

Neposredna povezava do sporočila: 4019
20.1.2009 23:01:23   
lejla969
Ilatic- lepo si to napisala.user posted image

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
20.1.2009 23:01:30   
ilatic
IZVIRNO SPOROČILO: lex

user posted image

lahko noč

Joj to risanko bi gledala!!!! Tako sem jo imela rada!!!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
20.1.2009 23:02:15   
Blacky30
Lejla, mene nikoli ne bi mogla morit s tem. Vsaka zgodba si zasluži posluh, sploh, če je tebi potem lažje. Jaz sem tu in čakam.user posted image

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
   [Brisano sporočilo]
20.1.2009 23:02:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4023
20.1.2009 23:08:02   
ilatic
Blacky- moj brat je bil narkoman. Rada bi vam naspisala celo zgodbo o tem, vendat vas nočem morit. To je res ena najbolj neozdravljivih bolezni. In kaj vse sem delala, da bi ozdravu. Res 24 ur na dan sem mu bila na razpolago.

user posted image zate in za brata! Verjamem da ti je težko in res lepo da si sina poimenovala po njemu. Res vsaka čast tudi tvojemu dragemu. Zelo lepo! res! Zgodba pa nas itak zanima, če si jo pripravljena delit! Žal se slab konec pripravlja tudi moževem bratrancu, in si očita, ker sta bila kot otorka kot rit in gate, kako da mu ne mora pomagat in pravi, da ima občutek kot da ga je pustil na cedilu. Ga tolažim s tem ,da je težko pomagat ko si enkrat čist noter! Pa ne vem če kaj pomaga!

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
20.1.2009 23:08:13   
Gilo
Lejla - imaš ZS

(odgovor članu Gilo)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

ime za julijske otročke 2.del
katrinka

piščančki (14%)

princi in princeze (10%)

poletne žabice (29%)

morski ježki in zvezdice (27%)

bombončki (20%)

Število vseh glasov: 254

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!