Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:00:58
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Daaaaaaaaaaaaan... Glede FIMOZE pri fantkih je takole... kozca na lulckubmora iti nazaj brez vecjih problemov... ce ne gre ni treba po vsako ceno ker se lahko dejansko vezivna kozca tako poskoduje da lahko krvavi in tudi inficira. Pri posameznih primerih zelo ozke kozice se lahko kozica potem ko se potegne nazaj ne more vrniti naprej in potem pride do zastoja krvi v vrhu lulcka... V tem primeru je treba TAKOJ zdravniku !!! Operacija fimoze je neboleca, danes se dela AMBULNTNO pri urologo-kirurgu in traja 20 minut. Po operaciji se gre takoj domov...rana ne boli...jo je pa treba veckrat izpirati...najbolje s kamelco. Ze po treh dneh je vse tko k da operacije ni bilo. Otrocicke je najbolje operirati v dobi do osnovne sole... Moj sinko, je to imel in sem bil zraven, ... tako da je to preverjena zadeva in mislim da je popoloma jasno kaj in kako.... Zato.... akcija No fanj, da si to napisal, mi je malo lažje pri srcu. kolko let pa je mel, ko ste to operirali? kaj mu dajo samo injekcijo, da nič ne čuti, al kakšno drugo obliko anestezije? Kako to zgleda? Če ne želiš tle napisat, mi prosuim lahko pišeš na ZS? meni je ful muka s temi lulčki.
< Sporočilo je popravil blaža -- 19.1.2009 12:06:31 >
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:07:00
|
|
|
|
larisa
|
Tale sms sem pravkar dobila od Lillchy in Lukca: ''Operacija BP, zdaj pa čakam, da ga pripeljejo in celega polupčkam. Hvala, ker mislite na nas!'' za Lukca in ker se mami tako dobro drži!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:08:30
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Tale sms sem pravkar dobila od Lillchy in Lukca: ''Operacija BP, zdaj pa čakam, da ga pripeljejo in celega polupčkam. Hvala, ker mislite na nas!'' za Lukca in ker se mami tako dobro drži!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:10:37
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Tale sms sem pravkar dobila od Lillchy in Lukca: ''Operacija BP, zdaj pa čakam, da ga pripeljejo in celega polupčkam. Hvala, ker mislite na nas!'' za Lukca in ker se mami tako dobro drži!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:28:22
|
|
|
|
Februarka08
|
Tako, zdej je zaspala, jaz grem pa SPET vse pomest potem pa za likalnik... za kosilo mam pa že pripravljeno
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:33:39
|
|
|
|
larisa
|
Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:37:46
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: ella79 pismo sam res tole s fantki... jaz pojma nimam kako se temu streže (ne)gorenjke a se dobimo ta teden en dan popoldan, da še zadnjič na porodniški kako rečemo no, sej ene boste še kar neki časa frej, sam z listek greva pa kmal novim zmagam naproti jst sm za lahko. Sm tud z Listkom ravnokar govorila in pravi, da ji glih četrtek odgovarja kateri dan rečemo? četrtek? četrtek 16:00 na znani lokaciji boš verjetno ti še bajso obvestila, a ne februarka bo pa že sama vidla, k je mal bolj aktivna na RR juhuuuuuuuuuuuuu, jaz sem tud za Evo, midve sva nardile kratek špancir, zdaj gre pa tamala spat... je zoprna kot ne vem kaj dons jest ne vem več... nič ji ni všeč, nič ne bi jedla skoz mi omare odpira in predale da sem ja jezna in zoprna, skoz bi bla pr men..... včer smo bli pri 2 obiskih in je šla k predalom in vse ven skor zmetala ok, saj so bli vsi domači, ampak kaj ko bomo nekam prišli in bo ona hop jest sploh ne grem več z njo nikamor groza, tole dete... sploh ne rabimo ker mamo že enga lumpa doma Grem se mal shladit,... Nič se ne grem shladit, zdele mi je keramični lonec od rože dol vrgla in zbila na prafaktorje grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, grem jo dat spat še dobr, da maš punčko, drugač bi misnla, da govoriš o mojem otroku
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:37:49
|
|
|
|
Suzi*
|
daaan. mi smo pa tud prehlajeni, žana kašlja in smrka, vročine pa ni, tako da je normalno razigrana, edino malo sitna. Smo pa imeli med vikendom malo panike, oz. je še kar....je kar na lepem žana dobila ene izpuščaje, koprivnico po ličkih, pa na ramici in bedri....pol je to kmal zginlo, pa čez par ur se spet pojavbilo na drugih mestih. včeraj čez dan je blo ok, ko smo k mojim prišli spet par pikic na drugih mestih, pa zvečer spet pikice na spet drugih mestih. zdej pa ne vem a je to kakšna alergija al kaj? ker pojma nimam kaj bi lahko bil vzrok. jedla ni nič novega. danes zaenkrat nisem nič opazila.... drugač pa naredi kakšne 4-5 korakov sama, ampak jo še malo zanaša. govorit je začela mau mau (oponaša muco), pa ga ga (račka), pa ov ov (kuža). hujšanje pa kar gre....v 1 tednu vaga kaže - 1,5 kg. grem zdej malo po kuhni pospravit, ker mamo raztur.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:38:39
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:39:59
|
|
|
|
jencili
|
sva se pa s Tajem zdej zrihtala, da greva v Kr in ga že oblečem, previjem, škorenjčke gor namontiram, se sama oblečem, on pa teži, pa teži...ok, sm rekla, greva se pocartat tok da se pomiri, pol pa šibava. Sam mi on v naročju zaspi...in ponovi vajo, škorenjčke dol, sebe slečt,...
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:40:35
|
|
|
|
larisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,. Ma ja, za olajšavo Sej jaz tud ful nimam pojma kaj in kako, zato pa pol še tko čudno vprašam.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:50:48
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Tale sms sem pravkar dobila od Lillchy in Lukca: ''Operacija BP, zdaj pa čakam, da ga pripeljejo in celega polupčkam. Hvala, ker mislite na nas!'' za Lukca in ker se mami tako dobro drži! sm se kr zjokala, ko sem to prebrala. Lillchy in Luka, zakon sta!!!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:56:39
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,. Ma ja, za olajšavo Sej jaz tud ful nimam pojma kaj in kako, zato pa pol še tko čudno vprašam. Ja do konca januarja je potrebno dat vlogo not za olajšavo. Moraš videt kaj se ti bolj splača, da ga daš ti al tvoj mož, pa kako želite, da vam dajo denar, al vsak mesec sproti al pa vse na enkrat ven. Pri nas je moj mož to sprintal z neta obrazec in je dal oba sebi v olajšavo, pa za enkratno vračilo. po moje je najboljše, da poiščeš ko so o tem debatirale kar nekaj strani za nazaj, pa tam poglej, ko so tudi linke gor leple. Al pa prosi naj se še kera javi, da ti malo bolj pomaga, Jaz tudi nimam preveč pojma, vem samo to kar sem ti povedala. Je pa treba pogledat komu se bolj splača, da si da otroka v olajšavo.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 12:56:45
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,. Ma ja, za olajšavo Sej jaz tud ful nimam pojma kaj in kako, zato pa pol še tko čudno vprašam. samo na davčno oddaš vlogo za vzdrževanega člana do konca meseca. Upam, da sem te prov razumela kaj hočeš. Da boš pa najbolj sigurna, pa pokliči na davčno, pa ti bojo točno vse povedali
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:00:39
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,. Ma ja, za olajšavo Sej jaz tud ful nimam pojma kaj in kako, zato pa pol še tko čudno vprašam. Ja do konca januarja je potrebno dat vlogo not za olajšavo. Moraš videt kaj se ti bolj splača, da ga daš ti al tvoj mož, pa kako želite, da vam dajo denar, al vsak mesec sproti al pa vse na enkrat ven. Pri nas je moj mož to sprintal z neta obrazec in je dal oba sebi v olajšavo, pa za enkratno vračilo. po moje je najboljše, da poiščeš ko so o tem debatirale kar nekaj strani za nazaj, pa tam poglej, ko so tudi linke gor leple. Al pa prosi naj se še kera javi, da ti malo bolj pomaga, Jaz tudi nimam preveč pojma, vem samo to kar sem ti povedala. Je pa treba pogledat komu se bolj splača, da si da otroka v olajšavo. To, o čemer si ti pisala Blaža velja za v naprej. Če bi želela, da se ji bo v tekočem letu odvajalo vsak mesec posebej izpolniš obrazec in ga oddaš v računovodstvu svojem. Mi bomo pa sedaj uveljavljali za lansko leto in tko morš oddat vlogo direktno na davčno do konca meseca.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:17:08
|
|
|
|
larisa
|
Jencili, točno to sem želela, ja. Hvala A mi poveš samo še to. A začetni mesec vzdrževanja je februar, ko se je rodil, končni pa december 2008
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:17:37
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: larisa Punce zadnjič ste debatirale o davčni itd... Mi lahko mogoče neki poveste?? Meni je računovodkinja rekla, da moram klicat na socialno in vprašat, če so mi oni prijavli Nejca, da tega ne more narest firma oziroma sama, ker sem celo leto 2008 dobivala porodniško in nisem bila skrb firme. Zdej pa ne vem kaj moram narest Kdo more zdej kej prijavit Ma kam moraš Nejca prijavit? Kaj misliš za olajšavo? Nisem ravno razumela, kaj ti je rekla računovodkinja,. Ma ja, za olajšavo Sej jaz tud ful nimam pojma kaj in kako, zato pa pol še tko čudno vprašam. Ja do konca januarja je potrebno dat vlogo not za olajšavo. Moraš videt kaj se ti bolj splača, da ga daš ti al tvoj mož, pa kako želite, da vam dajo denar, al vsak mesec sproti al pa vse na enkrat ven. Pri nas je moj mož to sprintal z neta obrazec in je dal oba sebi v olajšavo, pa za enkratno vračilo. po moje je najboljše, da poiščeš ko so o tem debatirale kar nekaj strani za nazaj, pa tam poglej, ko so tudi linke gor leple. Al pa prosi naj se še kera javi, da ti malo bolj pomaga, Jaz tudi nimam preveč pojma, vem samo to kar sem ti povedala. Je pa treba pogledat komu se bolj splača, da si da otroka v olajšavo. To, o čemer si ti pisala Blaža velja za v naprej. Če bi želela, da se ji bo v tekočem letu odvajalo vsak mesec posebej izpolniš obrazec in ga oddaš v računovodstvu svojem. Mi bomo pa sedaj uveljavljali za lansko leto in tko morš oddat vlogo direktno na davčno do konca meseca. ja mi smo tudi dali za lansko leto podatke, pa poslali na davčno.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:23:38
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Jencili, točno to sem želela, ja. Hvala A mi poveš samo še to. A začetni mesec vzdrževanja je februar, ko se je rodil, končni pa december 2008 če je bil vzdrževan več kot pol meseca, se ta mesec še šteje, v nasprotnem primeru ne. Sori, pozabila sem točno, kdaj je bil Nejc rojen Torej, če je bil rojen pred 15. potem februar ja, drugače ne. Tko je bilo vsaj meni razloženo na davčni, da me ne bo kera za ušesa
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:24:20
|
|
|
|
ella79
|
suzi tako je bilo pri nas, k je imela reakcijo na jagode se je stanje vsako uro spreminjalo, oz. je bila skoz drugje flekasta pojma nimam, kaj bi bilo pri vas, če praviš, da ni nič novega jedla mogoče je pa vseeno mal zakuhala in se ji je to poznalo na koži pa za korake. Pa za - kg, le tako naprej larisa računovodkinja ti je rekla, da pokliči CSD zato, k sama ne veš, al so ti ga upoštevali že čez leto al ne. Zato ti kar pokliči in vprašaj, če so ti ga upoštevali, potem ne narediš nič, če ti ga pa niso, pa lahko do 31.1. oddaš obrazec, kjer navedeš, da je bil oskrbovani član in ti bodo pri dohodnini to upoštevali (boš dobila par 100 EUR povrnjeno). Če pa do 31.1. ne oddaš te vloge, pa se moraš potem ko dobiš dohodnino pritožiti, ker seveda ne bo pravi izračun, ker ni Nejc upoštevan. Sem čist po domače napisala, tako da upam, da ti je razumljivo.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:25:22
|
|
|
|
ella79
|
eh, sem mal predolg tipkala, vidim da odgovor že imaš
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:27:01
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili sva se pa s Tajem zdej zrihtala, da greva v Kr in ga že oblečem, previjem, škorenjčke gor namontiram, se sama oblečem, on pa teži, pa teži...ok, sm rekla, greva se pocartat tok da se pomiri, pol pa šibava. Sam mi on v naročju zaspi...in ponovi vajo, škorenjčke dol, sebe slečt,... to se je meni prejšnji teden zgodilo sam midve, sva bili že v avtu, pa mi ni vžgal, k je predolg stal, pa mraz... pač je šel akumulator
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 19.1.2009 13:28:35
|
|
|
|
larisa
|
Jencili, Ella, hvala Torej je možno, da so ga že oni upoštevali al pa da ga niso To se mi zdi tko čudno, da nimajo nekega enotnega postopka, da vsaj veš kaj in kako. A vam ga niso upoštevali in ste to poslale
|
zamrznjenčkibitAli vam je uspelo zanositi z zamrznjenčki?da v prvo (
20%)
da v drugo (
3%)
sedaj imam dvojčke (
3%)
ne (
74%)
Število vseh glasov: 176Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!