![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:09:20
|
|
|
|
Februarka08
|
Čer. Za nami tud fleten dan, smo se mal potepali, napokali smo se kosila, tamala je začela mal bolj jest vsaj to... Nekaj me zanima: koliko mleka popijejo vaši otročki na dan (približno) ker naša se mi zdi da mal štrajka z mlekom ok, zjutraj ima vedno mleko - npr. čokolino, keksolino, gresolino, gres, ml. riž ali kaj podobnega... ob 12h ga spije tam nekje 140ml in zvečer ponavadi ne več kot 100ml. A je to dovolj ker če ni, bomo mogl zgleda večerjo skenslat da bi več mleka popila al kaj naj no, poje pa tud kakšne pol jogurta dopoldne za malico, tako da je tudi to na osnovi mleka... Zdaj se grem pa še jaz stuširat, sem glih mojga ostrigla, potem pa samo še noge v luft Še nekaj današnjih slikic: Rožica med rožicami Takole pa mi peremo Larisina oblačila
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:15:22
|
|
|
|
blaža
|
Lepe slikice. no Blaž spije na dan : - zjutraj 200ml - pol še ob osmih kašica z 200ml - zvečer 300ml - pa en jogurt ponavadi popoldne. No mleka spije 700ml. Čeprav pusti ti Blaža, bo še kera povedala kako je povprečje. Blaž je manjon.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:17:45
|
|
|
|
dolenjka
|
Oj Februarka, pri tej starosti naj bi "spili" po 500 ml na dan, sem pa se štejejo tudi skutke in jogurti... Sem nazadnje pri P prav vprašala, če ti mlečni obroki štejejo in je potrdila. Drugače pa naša v povprečju 3-5 x na teden zajtrkuje 7 žit, muslije ali pa gres na podlagi 130 ml AM, za malico ima tudi kako skutko ali pa jogurt pretežno vsak dan, za lahko noč zadnje dni spije 200 - 230 ml AM, ponoči pa 150 ml če je 1 budnica ali pa še 90-120 ob 2. Jaz drugače z mlečnimi izdelki ne pretiravam, da ne pride do intolerance glede na to, da smo alergijo imeli, je ne bi rada nazaj No, več kot cca 700 ml še ni skonzumirala na dan Glede na to kar si napisala se mi zdi, da Larisa dobi dovolj "mleka"
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:35:46
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Za nami tud fleten dan, smo se mal potepali, napokali smo se kosila, tamala je začela mal bolj jest vsaj to... Nekaj me zanima: koliko mleka popijejo vaši otročki na dan (približno) ker naša se mi zdi da mal štrajka z mlekom ok, zjutraj ima vedno mleko - npr. čokolino, keksolino, gresolino, gres, ml. riž ali kaj podobnega... ob 12h ga spije tam nekje 140ml in zvečer ponavadi ne več kot 100ml. A je to dovolj ker če ni, bomo mogl zgleda večerjo skenslat da bi več mleka popila al kaj naj no, poje pa tud kakšne pol jogurta dopoldne za malico, tako da je tudi to na osnovi mleka... Zdaj se grem pa še jaz stuširat, sem glih mojga ostrigla, potem pa samo še noge v luft Še nekaj današnjih slikic: Rožica med rožicami Takole pa mi peremo Larisina oblačila super slikce. So me pa tele v pralnem stroju spomnile na eno žalostno zgodbo, ki se je zgodila pred leti. Blo je pa tko, da je bla družinica z dvema otročkoma (starejšim fantkom in mlajšo deklico) in tamala je bla tko kot vsak otrok skoz popolnoma umazana in mami se je vedno hecala, da jo bo kr v stroj vrgla in oprala, da bo čista. In lepega dneva (ne sprašujte kako mu oz. jima je to ratalo) ampak je fantek dejansko spravil punčko v stroj in ga zalaufal (pač stari stroji, k majo samo en knof po možnosti). No, kaj se je z njo zgodilo, si lahko samo predstavljate TO LE V PODUK VSEM, KI IMATE VEČ OTROK!!!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:38:00
|
|
|
|
jencili
|
no,pa da ne zamorim večera...dejmo kakšno lepo rečt
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 20:38:49
|
|
|
|
dolenjka
|
Jencili grozaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:01:40
|
|
|
|
jencili
|
kaj je dons popolni mrk tle gor?
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:04:17
|
|
|
|
MetiLu
|
Čer! Jencili tale zgodba mi je pa prov zamorila večer pa še sama sva z Janezom, ta pa že pančka, pa me ne more pocrkljat Upam, da bova kaj spala ponoč ... Moje barvanje majic je uspelo zdej še sušilca čakam, da konča ... Februarka, men Janez niti 100 ml mleka na dan ne spije, zato mu pa dam več mlečnih obrokov, zajtrki so enaki kot pri vas, za malico je ponavadi skuta ali jogurt v kombinaciji s sadjem, za večerjo pa enako kot za zajtrk, s tem da ne je iste kašice kot zjutraj ma sem zdej zakomplicirala
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:08:56
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Čer! Jencili tale zgodba mi je pa prov zamorila večer pa še sama sva z Janezom, ta pa že pančka, pa me ne more pocrkljat Upam, da bova kaj spala ponoč ... Moje barvanje majic je uspelo zdej še sušilca čakam, da konča ... Februarka, men Janez niti 100 ml mleka na dan ne spije, zato mu pa dam več mlečnih obrokov, zajtrki so enaki kot pri vas, za malico je ponavadi skuta ali jogurt v kombinaciji s sadjem, za večerjo pa enako kot za zajtrk, s tem da ne je iste kašice kot zjutraj ma sem zdej zakomplicirala se opravičujem, ni bil to moj namen . To sem hotla delit z vami samo kot opozorilo, ne zato, da bi vam zamorila večer
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:14:30
|
|
|
|
MetiLu
|
sej vem sam mene kar srh spreletava, ko slišim take zgodbe, se čist preveč tragedij pri nas zgodi, ko so udeleženi otroci... ena nedavno tega na smučišču pustmo zdej to, ker je res ni za o tem čvekat ...
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:21:54
|
|
|
|
MetiLu
|
Če pa ni nobene na klepet, grem pa spat
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:29:23
|
|
|
|
mlavla
|
čer.. jencili..mene je tud srh spreletel... glede mleka pa je pri nas takole: zjutraj cca. 200ml...pol čez dan kakšen jogurt al pa skutka...pa enkrat še okrog 100ml mleka (ponavadi za zaspat)..pol pa še zvečer 260ml mleka (ali pa kašica na 125ml+180ml mleka)..vse skupaj okrog 700-800ml.. sigurn pa je to od do drugače... se mi pa zdi da odkar smo na KM ga spije več..moja logika mi pravi..zato ker ni tako hranilen oz. nasiten..
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:29:45
|
|
|
|
mlavla
|
pa nočko tud iz moje strani..
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:37:17
|
|
|
|
dolenjka
|
Čer 2. A danes pa takole Aha, ziher moči za nov čvekalni teden nabirate Punce moje, slabo nam kaže, da bomo pred odhodom na sosednji forum, tu 10 delov načvekale
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:38:03
|
|
|
|
ella79
|
čer Zoja zjutraj spije 200 ml, zvečer pred spanjem pa 300 ml mleka pa obvezno še en jogurt al pa skutica na dan. Je pa res, da zdej tri ure pred večernim mlekom ne je nič, ker noče tudi žitne kašice ne pina tortica nočko
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:41:34
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 čer Zoja zjutraj spije 200 ml, zvečer pred spanjem pa 300 ml mleka pa obvezno še en jogurt al pa skutica na dan. Je pa res, da zdej tri ure pred večernim mlekom ne je nič, ker noče tudi žitne kašice ne pina tortica nočko skor isti tajming Si pa skromna, moram priznat
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:48:53
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 čer Zoja zjutraj spije 200 ml, zvečer pred spanjem pa 300 ml mleka pa obvezno še en jogurt al pa skutica na dan. Je pa res, da zdej tri ure pred večernim mlekom ne je nič, ker noče tudi žitne kašice ne pina tortica nočko skor isti tajming Si pa skromna, moram priznat kaj pa te še zanima sem danes po dolgem času če ne celo prvič spekla pito, pa bi bla ful dobra, če bi bila druga jabolka ampak, mislim da bomo vseeno vse pojedli še kej mogoć zdej grem pa na kavč en film pogledat, pa mal gledava un od Obame, k bodo U2, pa ne smemo nič zamudit
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 21:51:31
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 čer Zoja zjutraj spije 200 ml, zvečer pred spanjem pa 300 ml mleka pa obvezno še en jogurt al pa skutica na dan. Je pa res, da zdej tri ure pred večernim mlekom ne je nič, ker noče tudi žitne kašice ne pina tortica nočko skor isti tajming Si pa skromna, moram priznat kaj pa te še zanima sem danes po dolgem času če ne celo prvič spekla pito, pa bi bla ful dobra, če bi bila druga jabolka ampak, mislim da bomo vseeno vse pojedli še kej mogoć zdej grem pa na kavč en film pogledat, pa mal gledava un od Obame, k bodo U2, pa ne smemo nič zamudit Pita MMMM, ti dovolim, da jo iz istih jabolk spečeš ko mi pridemo A ju tu bodo pel na inauguraciji Hudo Sam to bo pestro, zna bit napet k najhuši krimič....
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:01:49
|
|
|
|
Februarka08
|
Hvala vsem za odgovore Jencili, res grozna zgodba ni bil to moj namen, sprožiti kakšno slabo zgodbo... saj vem, da se lahko iz heca zgodi kakšna tragedija samo mi smo se fajn nasmejali Zdaj pa vsem lepo nočko
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:03:52
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Hvala vsem za odgovore Jencili, res grozna zgodba ni bil to moj namen, sprožiti kakšno slabo zgodbo... saj vem, da se lahko iz heca zgodi kakšna tragedija samo mi smo se fajn nasmejali Zdaj pa vsem lepo nočko a si ti zalutala, da si ob tej uri na RR To ti res ni podobno No, sej jaz pa tu dežuram, ker na TV nič ni, filma se nama pa ni ljubil gledat
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:04:32
|
|
|
|
jencili
|
čer , evo mene ravno iz Kranja. Dragega tko zvija, da je to noro in ko gre na wc gre že prov kri iz njega, tko da sm letela v dežurno po zdravila, da se vsaj malo k sebi spravi
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:05:52
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili čer , evo mene ravno iz Kranja. Dragega tko zvija, da je to noro in ko gre na wc gre že prov kri iz njega, tko da sm letela v dežurno po zdravila, da se vsaj malo k sebi spravi zadaj al spredaj kaka zdravila pa, si šla k dr. al kako
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:08:15
|
|
|
|
mesecnica
|
Čer. Misar - za kino. Blacky* - super, da si se naspala . Stipe air force - carica za dolgo spanje. Mala_pikica - o bogi Luka - spet bolan. Mu pošiljam , da bi čimprej ozdravel. Mi drugače tudi naši dajemo probiotike Biogaia. Jih full pohvalijo. Menda so BioGaia edini probiotik, ki je človeškega izvora (izoliran iz materinega mleka), vsi ostali so iz kravjega mleka. To sem prebrala... Drugače pa naša Luna tudi količinsko bolj malo poje. In sicer: zjutraj ob cca. 9 do 10-ih poje mlečno kašico na 120ml AM. Nato sadno kašico cca. 100 ml do max. 150ml ob cca. 12-ih. Nato okoli 13-ih spije cca. 120ml AM. Potem gre spat. Ko se zbudi poje kosilo cca. 150 ml (ob 15.30). Nato popoldne še kakšen rižev vafelj ali kakšno sadno kašico ali banano ali rižev puding (vsega bolj malo). Nato ob 19.15 mlečno kašico na 150ml AM. Ob 21-ih ko gre spat spije še 120ml AM. Potem pa se zbudi okoli 23.30 in spije 150ml AM. In okoli 3.00 spije 180ml AM, pa še ob 6.00 do 7.00 spije 180ml AM. V glavnem ponoči še vedno full mleka spije. Če ji dam vodo namesto mleka se kar neki premetava in ne more zaspat nazaj. Mah - ne vem, kako jo naj odvadim tegale mleka ponoči...kakšen nasvet? Ella79 - a vaša Zoja samo 1x podnevi spi? Ker naša gre ravno takrat nekje prvič spat kot Zoja, potem pa nič več. Putina - za krajši delavnik. Pina-1 - za torto. Full lepa. Kako si naredila to rožico? MetiLu - za šoping. Blaža - vaš Blaž se mi ne zdi debel. Je pa res velik fant in očitno res veliko rabi. Pa še eno ? zate. A lahko iz tiste sladkorne mase že prej naredim okraske za na torto npr. par dni prej??? Dolenjka - za dolgo popoldansko spanje carice. Febraurka08 - glede mleka sem že pri Mali_pikici napisala - se pravi, da poje vsak dan cca. 1 liter mleka . Uhhh...nisem še nikoli takole računala. Full ga še poje. Imamo pa posebno mleko za alergike Neocat. Se mi zdajle zdi kar too much tega mleka . Drugače ste pa full lepe slikce naredili . Jencili - uh me je kar streslo ob tej zgodbi .
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:10:05
|
|
|
|
jencili
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: jencili čer , evo mene ravno iz Kranja. Dragega tko zvija, da je to noro in ko gre na wc gre že prov kri iz njega, tko da sm letela v dežurno po zdravila, da se vsaj malo k sebi spravi zadaj al spredaj kaka zdravila pa, si šla k dr. al kako zadaj . Ne, šla sem v dežurno lekarno po Nilex, ker z nobeno hrano, pijačo in ogljem ne pomaga in zdej po dveh dneh je to že kr kriza, tko da sm letela po Linex, kateri naj bi edini dokazani pri tem pomagal - pa da vidmo!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 18.1.2009 22:14:15
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: jencili čer , evo mene ravno iz Kranja. Dragega tko zvija, da je to noro in ko gre na wc gre že prov kri iz njega, tko da sm letela v dežurno po zdravila, da se vsaj malo k sebi spravi zadaj al spredaj kaka zdravila pa, si šla k dr. al kako zadaj . Ne, šla sem v dežurno lekarno po Nilex, ker z nobeno hrano, pijačo in ogljem ne pomaga in zdej po dveh dneh je to že kr kriza, tko da sm letela po Linex, kateri naj bi edini dokazani pri tem pomagal - pa da vidmo! Ja, linex je fajn, a pržganko si probal oz. tvoj Cocacolo veliko riža na vodi kuhanega hmmmmm upam, da bo do poroke dobr Ne,mal heca more bit, da vaju vsaj za sekundo nasmehnem, ker mora bit dizastr Mesečnica, a si ji probala kaj v mleko dat Npr. mal rižolinota al pa česa podobnega, kot to naredi Blaža Pa mislim, da je pri Valu od Blacky zaleglo
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
dojenje1hruškaDo kdaj ste dojile?nisem dojila. (
15%)
![](https://www.ringaraja.net/slike/poll/poll.gif)
do 3 mesecev (
18%)
![](/slike/poll/poll.gif)
do 6 mesecev (
13%)
do 1 leta (
31%)
do 1,5 leta (
14%)
do 2 let ali več (
9%)
Število vseh glasov: 352Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!