blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica IZVIRNO SPOROČILO: blaža Ste me spomnile, da moram v vas po mleko za Blaža. ppa tako vreme za usračkat je zunaj, ko sem brala o jogurtih. No Blaž vsak dan popoldne poje en jogurt. Ponavadi je ob osmih zjutraj mlečna kašica, ob 11ih je sadna, ob 14ih je kosilo, ob 16.30 nekje je jogurt in pol spet flaša z rižolinotom, zjutraj ob peti pa še mleko, po novem z rižolinotom. skozi je lačen, ne vem kam vse to da. On je nekje na dve uri in pol do tri. Luka je približno takole: ponoči ali zgodaj zjutraj popije adaptirano mleko po flaški, med 8-9 ima žitno kašico na adaptiranem mleku, med 11-12 imamo sadni obrok, med 14-15 imamo kosilo, med 17-18 pa ponovno kašico( različna žita) na adaptiranem mleku. Ob 19h pa je že v postelji in spančka. To so glavni obroki, vmes pa še kaj pogricka, ko mi kaj jemo, ali pa še kakšno sadje. Je pa Luka količinsko male obroke, npr. po flaški popije le 120ml mleka, kašice pa poje nekje 170ml, pa še to ga moramo malo vspodbujati. Verjetno pojejo kolkor rabijo in za to ni za se sekirat. no Blaž mi se zdi, da ful količinsko poje. On mleka spije in rižolinota 300ml za en obrok, Če mu dam skuta sadje od frutka je to 190ml, če poje npr. kašico, ki jo maful rad je to jabolka pa pol z štiri do pet slivami, no jogurt poje ta navaden- velikost in zelenjave poje po moje spet od 200-300. Prej 300 kot 200 po moje, ki je cela skledica. Očitno, da rabi za rast, ki debel ni, edino lička ma okrogla, tak je pa bil tudi matija. ko so ga vidli v bundici so vedno rekli, da je debelčkan, isto za Blaža, ma pa Blaž prav lepe nogice, nima nič klobasic al kolobarčkov, ne vem kako vi rečete. Ne da sem za to da se jih da na dijeto, ma ne bi mi blo lih prav, če bi bil debel že od malega. Mam eno kolegico, ki svojega futra kar naprej. Želodček soploh nima pavze, pa z vsem živim, tudi torticami,... To meni ni lih. No ma pri 9ih mesecih pa pol je mel Blaž 82cm, po moje je sigurno še kaj zrasel, glede nato, da tolko poje in ni zalit. saj se sploh ne sekerim, prav uživam, ker sicer rad je. Lana je pojedla četrt od tega kar poje Luka, pa je gor zrasla, no pri njej sem se sekirala, ker je bila glede hranjenja katasrofa. Takšnih malih do treh let pa res ne moreš dati na dijeto, in tudi vsa hrana, ki jo uživajo mora biti polnomastna. Saj se otročki do treh let intenzivno razvijajo in rastejo. Pa ponavadi tudi tisti otročki, ki so kot dojenčki bolj buckasti, tam do nekje treh let lepo zrastejo in so potem prav lepi . Če pa še po treh letih preveč pridobivajo na teži, pa se res svetuje, da se začnejo zdravo prehranjevati in ogromno gibati. Sem pa videla tvojega Blaža na slikicah in ni čisto nič buckasti, se mi zdi prej bolj suhceni. Luka pa se mi zdi tudi bolj suhceni, sem ga pred par dnevi tehtala in je imel spleničko, bodijem in žabicami 8400g, star pa bo že 1 leto, no pa se še tudi najdejo modeli, ki mi rečejo, da je močen .