|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 9. del
14.1.2009 20:18:49   
mlavla
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky*

IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Imam eno ? za vas:
Tiste, ki nimate otroka v olajšavi čez leto, a se mora nekaj sedaj do konca meseca oddat na DURS? Da potem olajšavo uveljavljaš pri dohodnini?

ja, moraš do konca meseca... moj je glih obrazec prej poiskal... čaki ga vprašam... ker jo on uveljavlja 1. na leto, ker ma večjo plačo

mislim da ni čisto nujno da se splača tistemu ki ima večjo plačo, malo je treba preračunat... odvisno je tudi od razredov, pa od višine regresa, kakšnih nagrad, 13. plače...

hvala, imam obrazec user posted image

kako pa naj preračunam, ali že obstaja dohodninska lestvica za leto 2008?

želeli ste, imate:http://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx

pa ne pozabi na kakšen prihodek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

o tud mene ste spomnile na to olajšavo..
sam nevem zakaj mi noče odpret zgornjega linka...

men itak ni nič jasno..če se nama splača to sploh vlagat..ker kakšno plačo moraš sploh imet, da se ti to sploh pozna?..pač mi ni nič jasno..
upam,da me katera razsvetli..

daj probaj ta link:

http://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx

pa na 2008 seveda...

Ja seveda se vama splača. Ker nam država prizna olajšavo za vzdrževanega družinskega člana. To pomeni, da dobita en del plačane dohodnine v letu 2008 nazaj, koliko je pa odvisno od tega koliko si jo plačala oz. jo je plača tvoj dragi.

Kot vem si ti študentka. Če v letu 2008 nisi presegla več kot je znesek olajšave za družinskega člana (ne vem koliko je letos, lani je bil nekaj čez 2.100 eur) lahko tvoj dragi kot olajšavo upošteva tudi tebe. A mislim da si jo, ker je sistem tako narejen, da ne moreš kje kaj preveč dobiti user posted image

hvala za odgovor..a mogoče kej veš kaj se šteje v moj dohodek..k itak mam pa sam štipendijo, otroški in pa starševski dodatek..a se to vse šteje?..ker pol itak prekoračim to cifro 2.100 eur...mož pa dobiva minimalno plačo..pa mi ni jasno kje se nama bo to sploh poznalo...
se opravičujem če sem mal zmedena..

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 776
14.1.2009 20:20:32   
Blacky*

user posted image user posted image user posted image  valjda, da ne morem zračunat, ker še nimam podatkov o prihodkih za leto 2008 - kura jaz user posted image

lahko, lahko... samo si moraš sama seštet iz plačilnih listov...

vidiš, ker morajo delodajalci do 31.1. oddati podatke, tako kot mi vloge, se moramo malo pomatrati pri izračunu... če se nam ne da, pa bomo vlagali ugovore na napačen izračun dohodnine in seveda zato prejeli dinarčke kasneje...

saj to je user posted image , ker svoje PL imam, od mojega pa ne user posted image
Pa še njihove so tako glupo sestavljene, da je joooooooj user posted image

to je pa sranje, ja... pa še najbrž je vsak mesec drugače, da še ocenit ne moreš... ker pri nas v službi se plača nič ne spreminja, pa ni težave zračunat tako od oka...

ma, sem mu že rekla, da mora jutri na kadrovsko pa to zrihtat (to o dohodkih ), pa da vidi, koliko jim bom spet mogla "calat" user posted image , kot vsako leto user posted image

ma ja, naj mu sprintajo koliko so njegovi prihodki v letu 2008, pa še vedno lahko ne oddata obrazca, pa se pritožita ko dobita odločbi in preračunaš točno iz podatkov v odločbi komu se splača in komu ne. To so cele kolobocije... moraš zračunat vse varijacije, celo olajšavo enemu ali pa celo drugemu, vsakemu pol... nikoli ne veš kje dobita več oz. plačata manj.

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 777
14.1.2009 20:22:56   
jencili
ooo, na FB mam pa novga prjatlauser posted image .
Februarka, uganeš koga?user posted image

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 778
14.1.2009 20:26:06   
Blacky*

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Imam eno ? za vas:
Tiste, ki nimate otroka v olajšavi čez leto, a se mora nekaj sedaj do konca meseca oddat na DURS? Da potem olajšavo uveljavljaš pri dohodnini?

ja, moraš do konca meseca... moj je glih obrazec prej poiskal... čaki ga vprašam... ker jo on uveljavlja 1. na leto, ker ma večjo plačo

mislim da ni čisto nujno da se splača tistemu ki ima večjo plačo, malo je treba preračunat... odvisno je tudi od razredov, pa od višine regresa, kakšnih nagrad, 13. plače...

hvala, imam obrazec user posted image

kako pa naj preračunam, ali že obstaja dohodninska lestvica za leto 2008?

želeli ste, imate:http://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx

pa ne pozabi na kakšen prihodek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

o tud mene ste spomnile na to olajšavo..
sam nevem zakaj mi noče odpret zgornjega linka...

men itak ni nič jasno..če se nama splača to sploh vlagat..ker kakšno plačo moraš sploh imet, da se ti to sploh pozna?..pač mi ni nič jasno..
upam,da me katera razsvetli..

daj probaj ta link:

http://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx

pa na 2008 seveda...

Ja seveda se vama splača. Ker nam država prizna olajšavo za vzdrževanega družinskega člana. To pomeni, da dobita en del plačane dohodnine v letu 2008 nazaj, koliko je pa odvisno od tega koliko si jo plačala oz. jo je plača tvoj dragi.

Kot vem si ti študentka. Če v letu 2008 nisi presegla več kot je znesek olajšave za družinskega člana (ne vem koliko je letos, lani je bil nekaj čez 2.100 eur) lahko tvoj dragi kot olajšavo upošteva tudi tebe. A mislim da si jo, ker je sistem tako narejen, da ne moreš kje kaj preveč dobiti user posted image

hvala za odgovor..a mogoče kej veš kaj se šteje v moj dohodek..k itak mam pa sam štipendijo, otroški in pa starševski dodatek..a se to vse šteje?..ker pol itak prekoračim to cifro 2.100 eur...mož pa dobiva minimalno plačo..pa mi ni jasno kje se nama bo to sploh poznalo...
se opravičujem če sem mal zmedena..

vidiš, to pa nisem ziher... to ali se šteje štipendija in otroški... to bom zdajle preverila ti javim... Starševski pa se...

Tudi če dobiva minimalno plačo od nje plačuje dohodnino. Če bi torej on upošteval olajšavo za otroka, bi dobil del zneska plačane dohodnine nazaj... ampak pazi... tudi regres se šteje zraven

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 779
14.1.2009 20:26:28   
bamby
Sem še zasledila dober recept od CARJA user posted image , in da je Anaja zobek dobila user posted image ,

dva zobka naenkrat je dobila user posted image !

Glede računov za gretje: sem šla malo prej čekirat naš števec in sem ugotovila, da bomo ob taki porabi kot jo imamo do sedaj, dobili račun preko 200 € user posted image user posted image user posted image user posted image . Tempreature se ne dvignejo nad 0°.

Imam eno ? za vas:

Ja, do konca meseca moraš na davčno nest na posebnem obrazcu člane, za katere uveljavljaš olajšavo. To olajšavo naj da eden izmed vaju, ki več zasluži, tako, se namreč najbolj splača. Potem dobiš dohodnino že izračunano s to olajšavo. Lahko pa dohodnino dobiš vseeno, tudi če tega ne vložiš, samo potem imaš isto pot in čakaš verjetno do konca leta, da ti spet naračunajo in vrnejo morebiten preveč plačan davek.

ella, za čez leto pa na svoji firmi prijaviš otroka, da ti upoštevajo olajšavo.

mlavla, če se ne motim otroški dodatek v dohodnino ne gre. Starševski pa verjetno gre, pa štipendija tudi možno.

Jaz sem stuškana, otroci so se najedli in so že v postelji, jaz vas pa tudi zapuščam, da se še malo možeku posvetim, predno gre od doma.

Neposredna povezava do sporočila: 780
14.1.2009 20:29:05   
mlavla
če se šteje samo starševski..pol me ma lahko za olajšavo..če se pa šteje še štipendija..pol pa itak da ne...

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 781
14.1.2009 20:31:54   
mlavla
ma midva sva itak oba čist zmedena..moj me je  itak zdele čist znerviral..in me prepričuje, da za naju to itak nič ne velja...
ker do sedaj nama še nikol ni bilo treba plačat dohodnine..

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 782
14.1.2009 20:33:45   
ella79
bamby a potem zdej k začnem delat jim že rečem, da mi že pri januarski plači upoštevajo user posted image

jencili zakaj pa otroškega kar elektronsko ne oddaš user posted image jaz sem ga prejšnji teden, sam odločbe pa še nisem dobila user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 783
14.1.2009 20:34:51   
bamby

če se šteje samo starševski..pol me ma lahko za olajšavo..če se pa šteje še štipendija..pol pa itak da ne...

Sem malo preverjala: štipendijo vpišeš le, če jo dobiš več kot je minimalna plača, pa še tam le razliko obdavčenega in neobdavčenega. Zato si mislim, da ti v to skupino ne spadaš.

< Sporočilo je popravil bamby -- 14.1.2009 20:35:04 >

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 784
14.1.2009 20:35:44   
Blacky*
evo mlavla in jencili - to tudi tebe najbrž zanima:

Za vzdrževanega družinskega člana zavezanca se šteje zakonec, ki ni zaposlen ter ne opravlja dejavnosti, nima lastnih dohodkov za preživljanje ali so ti manjši od višine posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana, določene v 3. točki prvega odstavka 114. člena  (za vsakega drugega vzdrževanega družinskega člana 2.066 eurov letno) tega zakona in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo plačuje zavezanec. Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu.

< Sporočilo je popravil Blacky* -- 14.1.2009 20:37:03 >

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 785
14.1.2009 20:37:39   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

bamby a potem zdej k začnem delat jim že rečem, da mi že pri januarski plači upoštevajo user posted image

Ti kar pojdi v kadrovsko, pa se tam pogovori o tem. Pri nas  dobimo obrazec v plačilni kuverti za olajšavo družinskih članov. No, midva do sedaj tega nisva uveljavljala, ker je nama bolj zaprav prišla ena večja finančna injekcija v poletnem času user posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 786
14.1.2009 20:38:12   
jencili

jencili zakaj pa otroškega kar elektronsko ne oddaš user posted image jaz sem ga prejšnji teden, sam odločbe pa še nisem dobila user posted image

zato ker mi par stvari okoli vpisovanja podatkov ni jasno. Dobila sem namreč odškodnino + povrnjene stroške za odvetniške storitve (ki jih dejansko nisem dobila, ampak to je že druga zgodba) in ne vem kaj vse moram dejansko vpisat, pa grem rajš tja. Sej mam blizuuser posted image

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 787
14.1.2009 20:38:52   
ella79
eno??? katera postavka na izplačilu porodniške je akontacija dohodnine in katero prispevki user posted image user posted image user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 788
14.1.2009 20:39:36   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Sem še zasledila dober recept od CARJA user posted image , in da je Anaja zobek dobila user posted image ,

Glede računov za gretje: sem šla malo prej čekirat naš števec in sem ugotovila, da bomo ob taki porabi kot jo imamo do sedaj, dobili račun preko 200 € user posted image user posted image user posted image user posted image . Tempreature se ne dvignejo nad 0°.

Imam eno ? za vas:

Ja, do konca meseca moraš na davčno nest na posebnem obrazcu člane, za katere uveljavljaš olajšavo. To olajšavo naj da eden izmed vaju, ki več zasluži, tako, se namreč najbolj splača. Potem dobiš dohodnino že izračunano s to olajšavo. Lahko pa dohodnino dobiš vseeno, tudi če tega ne vložiš, samo potem imaš isto pot in čakaš verjetno do konca leta, da ti spet naračunajo in vrnejo morebiten preveč plačan davek.

mlavla, če se ne motim otroški dodatek v dohodnino ne gre. Starševski pa verjetno gre, pa štipendija tudi možno.

Jaz sem stuškana, otroci so se najedli in so že v postelji, jaz vas pa tudi zapuščam, da se še malo možeku posvetim, predno gre od doma.

baje ni vedno tako user posted image

Od srečke nosečke k srečni mamici
Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 789
14.1.2009 20:39:44   
jencili

Za vzdrževanega družinskega člana zavezanca se šteje zakonec, ki ni zaposlen ter ne opravlja dejavnosti, nima lastnih dohodkov za preživljanje ali so ti manjši od višine posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana, določene v 3. točki prvega odstavka 114. člena  (za vsakega drugega vzdrževanega družinskega člana 2.066 eurov letno) tega zakona in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo plačuje zavezanec. Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu.

ja, sej vem to, pa vseeno hvalauser posted image
Sem ga že alni uveljavljala, ker je bla ista zgodba in na ta račun dobila cca 300€user posted image

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 790
14.1.2009 20:40:27   
Blacky*

ma midva sva itak oba čist zmedena..moj me je  itak zdele čist znerviral..in me prepričuje, da za naju to itak nič ne velja...
ker do sedaj nama še nikol ni bilo treba plačat dohodnine..

plačat že ne... a lahko dobita nazaj kar je bilo plačano, no vsaj en del... to mu povej

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 791
14.1.2009 20:40:29   
bamby
mlavla, pa da te nekaj opozorim: glede na to, da ima tvoj malo dohodka, potem tudi ne moreš nekih večjih zneskov vrnjenega denarja za pričakovat user posted image .
Ponavadi je bilo največkrat tako, da so tisti z večjimi dohodki dobivali nazaj po več 100 €, tisti z manjšimi pa so mogli več 10 € še doplačevati user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 792
14.1.2009 20:40:59   
mlavla

ma čeprov štekam..pol itak izpadem..al sem prebutasta da bi to razumela..

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 793
14.1.2009 20:41:15   
Blacky*

poseben obrazec jim moraš oddati... a ga rabiš... in ja, če ga oddaš zdaj ti lahko upoštevajo pri januarski plači

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 794
14.1.2009 20:43:40   
jencili

Imam eno ? za vas:

jst mam tud info, da je tko, da se splača unmu k ma višjo, ne bom pa trdila, da je moja informacija pravilna

Neposredna povezava do sporočila: 795
14.1.2009 20:43:45   
srečka nosečka

ella - mi smo morala za to olajšavo nek obrazec na firmi izpolnit user posted image
Ga imam na mailu če želiš user posted image

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 796
14.1.2009 20:44:40   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: jencili

Imam eno ? za vas:

jst mam tud info, da je tko, da se splača unmu k ma višjo, ne bom pa trdila, da je moja informacija pravilna

bomo morale preračunat in videt, kdaj smo na boljšem mi in ne država user posted image

< Sporočilo je popravil srečka nosečka -- 14.1.2009 20:45:23 >

Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 797
14.1.2009 20:45:14   
Blacky*

eno??? katera postavka na izplačilu porodniške je akontacija dohodnine in katero prispevki user posted image user posted image user posted image

znesek bruto je dohodek
skupaj prispevki (tam kjer je 22,10 odstotek) =  prispevki
davki skupaj  je akontacija v RS

Pa če si dobila regres ga moraš tudi upoštevati. Pa plačo iz decembra 2007 in porodniško do novembra 2008 (torej izplačano decembra)

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 798
14.1.2009 20:45:19   
Februarka08

ooo, na FB mam pa novga prjatlauser posted image .
Februarka, uganeš koga?user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Ne, ne uganem..... kogauser posted image user posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 799
14.1.2009 20:47:28   
bamby

Imam eno ? za vas:

Saj ima blacky prav. Možnih je več variant, kako se najbolj splača uveljavljat olajšave. Samo so nas že lani s tem ful zaje***, ker je treba olajšave že prej oddat, predno dobimo letno izplačane dohodke, da ne moreš tega izračunat, kako se najbolje izplača.
Največkrat pa res drži najbolj enostavna formula: olajšavo naj uveljavlja tisti, ki več zasluži!

(odgovor članu jencili)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.