|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 9. del
14.1.2009 20:58:52   
buči
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: buči

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

Čer, me ni bilo sto let ... Sem samo zadnjo stran preletela: otroka se splača uveljavljat med letom. Če pomislite: dobite sicer isto, razdeljeno na 12 mesecev, kot na koncu, ampak država vam na koncu NE DA  "obresti", čeprav razpolaga in upravlja z vašim denarjem. Torej - zakaj bi državi pustili kaj, ker nam že tako poberejo preveč. Pa bodite disciplinirane, pa dajte na otorkov račun znesek, ki ga dobite pri plači več, da boste imele za malenkost več v istem času, če je pa panika, pa imate tako nekaj denarja zagotovo na strani. meni se zdi neumno, da bi jim kaj pustila, mislim da nekaj okrog 200 evrov, ki jih jaz dobim več, ni za puščat! Je pa res, da je od firme do firme različne, koliko je razlike med bruto in neto plačo, v šolstvu je tu ogromna razlika, okrog 45%, tako da nama se debinitivno splača, da jih imam jaz med letom prijavljene, ker še vedno dobim na koncu nek drobiže. Tako sva bila lansko leto 23 evrov na plusu, čeprav je moral moj plačati 17 evrov. Se splača preračunat ...

Janez, ker me jutri ne bo na RR, ti želi VSE NAJBOLJŠE ZA 1. ROSTNI DAN!

JANEZ praznuje v petek, če misliva istega. user posted image

A ni od vrtnice 16. 1.?

ja, ju3 smo pa 15.1., dan za peneze user posted image

zame nič več. So me k*** nategnili že za november, ker sem bila še 2 dni prijavljena na CSD, ampak ker je bil vikend, ni bilo šuškov!

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 826
14.1.2009 21:00:16   
srečka nosečka

Drage moje, jaz sem te dni res totalno out! Začelo se je v nedeljo, ko je moj z Aljažem prišel z rojsnge adneva ene punčke ob pol polnoči (je prvič spal na kavču, odkar sva skupaj!), nadaljevalo včeraj, ko je bila norišnica v šoli, stopnjevalo danes, ko sem imela sicer najavljeno kontrolo ravnateljice v najbolj bednem razredu (saj me je pohvalila, da se super in joj in sploh, ampak to je mora za vsakga učitelja), jutri bo pa višek, ker pride ga. ravnateljica v moj razred z delegacijo iz ministrstva, ker bi jim rada pokazala en fajn razred, da jaz sem pa itak taka energična in       ....   bleki fuj ah aha user posted image user posted image user posted image

Sej ti to zmoreš user posted image  user posted image

res je  - buči, želim, da jih jutri osupneš user posted image

Od srečke nosečke k srečni mamici
Hvala moj zaklad LANA

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 827
14.1.2009 21:00:51   
buči

Drage moje, jaz sem te dni res totalno out! Začelo se je v nedeljo, ko je moj z Aljažem prišel z rojsnge adneva ene punčke ob pol polnoči (je prvič spal na kavču, odkar sva skupaj!), nadaljevalo včeraj, ko je bila norišnica v šoli, stopnjevalo danes, ko sem imela sicer najavljeno kontrolo ravnateljice v najbolj bednem razredu (saj me je pohvalila, da se super in joj in sploh, ampak to je mora za vsakga učitelja), jutri bo pa višek, ker pride ga. ravnateljica v moj razred z delegacijo iz ministrstva, ker bi jim rada pokazala en fajn razred, da jaz sem pa itak taka energična in       ....   bleki fuj ah aha user posted image user posted image user posted image

Hvala, samo počasi bom potrebovala kavo z vami, da si nafilam baterije. Kdaj spet prideš?

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 828
14.1.2009 21:01:36   
buči
srečka, tudi Lani za petek VSE NAJ NAJ!!!!!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 829
14.1.2009 21:02:00   
jencili

Hvala, samo počasi bom potrebovala kavo z vami, da si nafilam baterije. Kdaj spet prideš?

go Buči, go Bučiuser posted image

Zakaj si padu? Zato, ker si mejhen :)

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 830
14.1.2009 21:02:25   
blaža
Danes je pa moj zadnji dan porodniške. Zadnji v življenju.user posted image

Škoda, da gre čas tako hitro, no sej vsa odbdobja so po svoje lepa in zanimiva, samo vseeno mi prehitro rasteta ta moja dva sončka.

No prej sem bla z Matijo v njegovi postelji, ki sva predelala vse žive knjige. pri petih letih, da pozna po imenu vse celine sveta. user posted image  Ful je brihten, pa vse mu je tako zanimivo. Še najbolj ga zanima o vulkanih, dinozavrih, arheologih in o planetih.user posted image  Priden je.user posted image

Blaž je pa za enkrat ful za muziko. Samo da sliši muziko že mrda po taktu.user posted image  Ful je dober.

Od besed pa zna : mama, tata, teta, baba, hu, hu( kako dela sovica), pa rački reče ga ga, pa mucki mauuu, pa nek zvok kako dela kužauser posted image  

Evo sem morala malo pohvalit moja dva fanta.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 831
14.1.2009 21:02:36   
Blacky*
mlavla

vidva si lepo izračunajta, vnesi zneske v link na edavkih. Lepo seštej vse plače, regrese od moža in vpiši notri, nato pa označi olajšavo za otroka pa boš videla kaj pride ven (ti izračuna koliko dobiš ali koliko moraš plačati). Nato pa za foro označi še sebe za olajšavo (zakonec) pa boš videla kaj lahko še dobita.

Jaz ti predlagam (ker ima DURS vse podatke, bodo preverili tako in tako koliko si ti imela), da kar izpolneš obrazec za vzdrževane družinske člane in vpišeš tudi sebe (razen če nisi s starševskimi že presegla 2000 eur)... Če si po njihovih izračunih presegla te ne bodo upoštevali

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 832
14.1.2009 21:02:51   
katka37

Buči, ojoj, ti verjamem, da si out, ampak jutri bo vse mimo. Pa ravnateljica zagotovo nekaj vidi v tebi, če pride delegacija v tvoj razred, zaupaj vase. Popoldan pa nam boš že poročala, kako je vse uspelo. user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 833
14.1.2009 21:03:25   
buči
Zdaj grem pa tuš pogledat, če še kaj teče, ker me je skoraj kap, ko je prišel račun za plin. Samo da nam pa še tega zmanjka, sem pa oplela. Klimo nisva mogla laufat, ker je bilo premrzlo. Se pa moram pohvalit, da nama je z razvlaževalcem uspelo v 1,5 meseca zmanjšat v stanovanju vlago za celih 25% in se nama ne nabira več plesen! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 834
14.1.2009 21:04:51   
dolenjka

20.2., tako da je kava lahko že 21.2. user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 835
14.1.2009 21:05:19   
buči
IZVIRNO SPOROČILO: katka37

Buči, ojoj, ti verjamem, da si out, ampak jutri bo vse mimo. Pa ravnateljica zagotovo nekaj vidi v tebi, če pride delegacija v tvoj razred, zaupaj vase. Popoldan pa nam boš že poročala, kako je vse uspelo. user posted image

Mislim, da popoldne ne bom pri sebi, ker imam še nekaj smajlijev od novega leta pa 2 steklenici šampanjca, se ga bom kar malo ulila!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 836
14.1.2009 21:05:53   
MetiLu
Bamby, midva sva tud danes dobila položnico za december ... 136€ user posted image  in ob taki porabi, ki nam jo števec kaže, bo naslednja tud okol 200€ user posted image  ... a bo kmal pomlad???

Mi smo bili pa že pridno in smo vse te vloge že oddali, upam samo da dobimo kaj nazaj user posted image  sam jaz sem oddala podatke za leto 2007 user posted image  Sva se pa tud odločila, da bova 1x na leto dobila, na vsak mesec posebej ...

Buči, sej bo, pa ti res to zmoreš no user posted image

Blaža ... user posted image  mene pa zadnji dan moje prve porodniške čaka v petek in mislim, da si bom vzela fraj na šihtu, pa še moj je doma, tako da malega v varstvo, midva pa dopoldan po svoje user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 837
14.1.2009 21:06:29   
buči

20.2., tako da je kava lahko že 21.2. user posted image

Zakon! Tisti teden imam jaz potem počitnice, bom frej cel teden. Sigurno pridem, pa če peš!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 838
14.1.2009 21:07:41   
ella79
blacky kaj pa vpišem pod 'znesek prispevkov za preživljanje' - to je tam k naštejem vzdrževanega član. Zdej k sem pustila prazno, mi je prišlo, da jo morm še plačat user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 839
14.1.2009 21:07:57   
Blacky*
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky*

eno??? katera postavka na izplačilu porodniške je akontacija dohodnine in katero prispevki user posted image user posted image user posted image

znesek bruto je dohodek
skupaj prispevki (tam kjer je 22,10 odstotek) =  prispevki
davki skupaj  je akontacija v RS

Pa če si dobila regres ga moraš tudi upoštevati. Pa plačo iz decembra 2007 in porodniško do novembra 2008 (torej izplačano decembra)

zakaj pa plačo december user posted image
hvala ti za info

zato ker je izplačan v januarju, pri dohodnini se gleda izplačila, dejanska izplačila

ni blema za info user posted image user posted image user posted image

hvala
kaj pa vpišem pod 'znesek prispevkov za preživljanje' - to je tam k naštejem vzdrževanega člana

Stolpec 7 – Če ste za vzdrževanega družinskega člana na podlagi sodne odločbe, sporazuma ali dogovora o preživljanju plačevali preživnino, vpišete skupni znesek v letu 2008 plačane preživnine. Če uveljavljate olajšavo le za del leta, vpišete znesek preživnine, ki zadeva to obdobje.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 840
14.1.2009 21:09:06   
katka37

Mislim, da popoldne ne bom pri sebi, ker imam še nekaj smajlijev od novega leta pa 2 steklenici šampanjca, se ga bom kar malo ulila!

To je beseda!  user posted image user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 841
14.1.2009 21:09:18   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Bamby, midva sva tud danes dobila položnico za december ... 136€ user posted image  in ob taki porabi, ki nam jo števec kaže, bo naslednja tud okol 200€ user posted image  ... a bo kmal pomlad???

Mi smo bili pa že pridno in smo vse te vloge že oddali, upam samo da dobimo kaj nazaj user posted image  sam jaz sem oddala podatke za leto 2007 user posted image  Sva se pa tud odločila, da bova 1x na leto dobila, na vsak mesec posebej ...

Buči, sej bo, pa ti res to zmoreš no user posted image

Blaža ... user posted image  mene pa zadnji dan moje prve porodniške čaka v petek in mislim, da si bom vzela fraj na šihtu, pa še moj je doma, tako da malega v varstvo, midva pa dopoldan po svoje user posted image

ja, za otroški dodatek seveda, ker si prejšnjega oddala pred marcem al aprilom in zato si oddala za 06, torej zdej sledi 07 - pri meni je enako

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 842
14.1.2009 21:10:01   
blaža
Joj zdej ste še mene spomnili za te olajšave, ki nismo še oddali. Mo bomo uveljavljali za oba preko moža samo, da dobimo ven 1x letno. do kdaj je bil pa rok oz. še je?

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 843
14.1.2009 21:10:12   
buči
Midva sva se pa danes z mojim pogovarjala, da ker imamo pri nas 2-Kind_programm, da bi čez kakih 10 let, če bova kolikor toliko normalno pri denarju, vzela kakega otroka iz kakega doma oz stanovanjske skupnosti, ki jih starši zavrnejo ali socialna odvzame ali pa so iz drugih razlogov  brez družine. Da si jih vikend starš, moralna podpora, da grejo s tabo na dopust ...

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 844
14.1.2009 21:10:18   
Blacky*

blacky kaj pa vpišem pod 'znesek prispevkov za preživljanje' - to je tam k naštejem vzdrževanega član. Zdej k sem pustila prazno, mi je prišlo, da jo morm še plačat user posted image

evo, še enkrat... to sem našla pri navodilih... po moje pustiš prazno

Stolpec 7 – Če ste za vzdrževanega družinskega člana na podlagi sodne odločbe, sporazuma ali dogovora o preživljanju plačevali preživnino, vpišete skupni znesek v letu 2008 plačane preživnine. Če uveljavljate olajšavo le za del leta, vpišete znesek preživnine, ki zadeva to obdobje.
A si vpisala davčno številko od Zoje... lani vem da ni upoštevalo olajšave če nisi točno datuma vpisal in davčne številke

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 845
14.1.2009 21:10:58   
blaža
No za otroške dodatke sem že izpolnila, mislim, da samo še to za olajšave manjka.

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 846
14.1.2009 21:11:02   
jencili
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Joj zdej ste še mene spomnili za te olajšave, ki nismo še oddali. Mo bomo uveljavljali za oba preko moža samo, da dobimo ven 1x letno. do kdaj je bil pa rok oz. še je?

do konca januarja

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 847
14.1.2009 21:11:35   
mlavla

mlavla

vidva si lepo izračunajta, vnesi zneske v link na edavkih. Lepo seštej vse plače, regrese od moža in vpiši notri, nato pa označi olajšavo za otroka pa boš videla kaj pride ven (ti izračuna koliko dobiš ali koliko moraš plačati). Nato pa za foro označi še sebe za olajšavo (zakonec) pa boš videla kaj lahko še dobita.

Jaz ti predlagam (ker ima DURS vse podatke, bodo preverili tako in tako koliko si ti imela), da kar izpolneš obrazec za vzdrževane družinske člane in vpišeš tudi sebe (razen če nisi s starševskimi že presegla 2000 eur)... Če si po njihovih izračunih presegla te ne bodo upoštevali

o hvala za ta odgovor..res si se potrudila..bi te kar zaposlila za osebno finančno svetovalko..user posted image

bom pa to naredila... ko dobim moževe točne podatke..še nima vseh plačilnih list..

pa za letošnje leto bova probala tud uredit, da se bo to sproti upoštevalo...a pol ko dobimo pa novega člana..se pa spet kej odda..al kako?
s starševskim pa vsekakor nisem presegla meje..ker ko sem ga začela dobivati je bil okrog 181 eur..zdej pa je 189 eur..itak sem ga pa v prejšnem letu dobila le za 10 mesecev...
bom sporočila ko se lotim izračuna..kaj ugotovim

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Blacky*)
Neposredna povezava do sporočila: 848
14.1.2009 21:11:56   
blaža

Midva sva se pa danes z mojim pogovarjala, da ker imamo pri nas 2-Kind_programm, da bi čez kakih 10 let, če bova kolikor toliko normalno pri denarju, vzela kakega otroka iz kakega doma oz stanovanjske skupnosti, ki jih starši zavrnejo ali socialna odvzame ali pa so iz drugih razlogov  brez družine. Da si jih vikend starš, moralna podpora, da grejo s tabo na dopust ...

zelo zelo lepo! user posted image user posted image user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 849
14.1.2009 21:12:01   
Blacky*

buči se strinjam s katko user posted image , pa tudi jaz bi se ga popoldan ulila do konca na tvojem mestu... saj si boš zaslužila

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.