timnala
|
Heja! Ma ste tolk napisale, da zdejle nimam casa brat..bom kasnej Nas fant ze pa cca. 2 dni je na 2,5 - 3 urce. Je se kak razmak na 2 urci, ampak vecinoma je ocitno podaljsal..res pa je, da mu iz ene dojke ni vec dovolj in se vedno nekaj poje iz druge.. Aja, glede nalepkic za Merkur (Afnica mala in Lakners) - hvala, ampak sem nasla ugodnejso varianto, tako da ne bom kupila v Merkurju. Hvala se enkrat za dobro voljo. Dobrodosle nove oktoberke! Smo vsake vesele in zelim vam prijetno druzenje! Malce sem preletela in sem opazila, da se menite glede cepljenja. Mi2 sva sla zadnjic z na pregled k eni zdravnici (+ homeopatinja) in smo se malce menili o teh zadevah. Namen sva itak ze imela, da cepiva kasneje, da se organizem malce utrdi. Skratka, najprej naj povem, da sva se o tem menila tudi s pediatrinjo in je sama rekla, da ona svetuje, da cepiva to prvo cepljenje (5 bolezni), ostalo pa NIC. Glede na to, da morajo zdravniki to promovirati, se nama je zdelo zelo zanimivo. Ta zdravnica, ki sva bla pa pri njej (naj povem, da redno hodi na konference po Evropi, kakor tudi njen moz) in da so sami imeli doma hud problem, zaradi cepljenja enega otroka (naslednjih niso vec dali), nama je tudi svetovala, naj odlasava kolkr dolgo se da. Se en podatek - ceprav so Americani taksni in drugacni, ampak pri njih je 3 leta prepovedano cepljenje, ker so takrat mozgancki v najvecjem razvoju. V Evropi za kr nekaj bolezni ne cepijo vec, katere mamo mi se pod obvezno in nisem ziher, ampak mislim, da so ravno za oslovski kaselj lani dali ven (Avstrijci) studijo, da so ga veliko lazje preboleli necepljeni otroci, ce je ze prislo do bolezni. Problem pa ni v zdravilu cepiva, ampak v nosilcih cepiva..ti lahko naredijo skodo . Primeri , ki imajo probleme zaradi cepljenja, so zdaj na vrhovnem sodiscu, starsi teh dojenckov pa so izborili vsaj to, da menda mora imeti vsak zdravnik listek, ki ti ga na zeljo mora dati, da zavracas cepljenje (ta obrazec pa gre potem v obravnavo na vrhovno sodisce). Vec si lahko preberete na http://www.svood.org, napisala sem samo par podatkov, ki nama jih je dala gospa Krušič. Je pa tezko..se strinjam. Ker po eni strani, ti lahko naredi skodo cepivo, po drugi strani, si pa kot mama ne bi odpustila, da mi otrok zboli za katero od teh bolezni pa bi ful trpel... Je pa farmacija velik biznis in posledicno taksne odlocitve v drzavi... Aja, pa se glede AD3 kapljic - v Evropi so prepovedane zaradi A vitamina, ker je prevec vitamina A velik bolj skodno, kot pomanjkanje. Rekla je pa tudi, glede na to, da hodiva redno ven in da samo dojim, da mi ni treba dodajati NIC, ker lepo napreduje in dobi vse kot rabi. Pozdravcek, timnala