Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:16:50
|
|
|
|
maja_sunny
|
našo smo, ko je imela krčke skos pokonci nosili, ker se je samo tako pomirila in se je res razvadila, Ja naš pa sploh noče biti v lunici, se kr naredi trdega in ga sploh ne morem skrčiti. V ležečem položaju je samo takrat ko je full lačen, ko pa podereva kupček je pa takoj stegnjen in se odriva z nogicami. Upam, da ni kaj narobe.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:17:12
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lovely Jolly, fotr pravi, da ko plačaš pošlji po faksu (na odločbi zgoraj levo baje naveden) potrdilo o plačilu in bo OK. O super, hvala :)
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:18:32
|
|
|
|
Lovely
|
Naša tudi štrajka z lunco
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:18:46
|
|
|
|
maja_sunny
|
jolly držim pesti, da te bodo potem pustili pri miru!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:19:58
|
|
|
|
Lovely
|
Jaz grem na sprehod. Sem čist pissed off zdej, sem slišala kake gluposti se dogajajo v službi, po moje bom prišla nazaj v celo štalo.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:23:43
|
|
|
|
afnica mala
|
Hojla, ste bile že pridne. Neli spančka. Danes mi je uspelo že 2x jo uspavat v posteljici. Dam ji čajčka, pa neha jokat, mal pogleda in zaspi- no, včeraj to ni pomagalo , zaenkrat ponoči pridno spančka. Zjutraj se malo zgodaj zbudi- med pol sedmo in sedmo, potem pa eno uro se pogovarja in spet za urco zaspi. Pa je prišel sonček, prava zimska idila. Čez 3 h pa pediater, tolllkkk me zanima koliko Neli tehta. Zrasla je že za cca 11 cm. Se že zbuja jolly- očitno res nimaš izbre, kot da plačaš tanja29- boga, že 2 dni opozarjjajo po radiu za gripo. Najhitrejš take stvari dobiš v zd, upam, da ne bo danes bolanih ljudi v posvetovalnici telovadba- a že ta teden začnete? Ja, super. Upam, da se vam kasneje pridruživa, samo,da tole prehrano zrihtamo. Ziher jo bomo, ni . Zdaj se je pa res prebudila, jaz pa vas berem, pa mi je hrana spet ušla.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:27:49
|
|
|
|
afnica mala
|
Naša tud več noče lunce- od takrat, ko smo jo postavili pokonci, če jo damo v lunico, se steguje in brca . Škoda, da nisem vedela prej tega, je ne bi dala pokonci.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:36:50
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
afnica mala - si rekla da se zbuja med pol sedmo in sedmo in kaj potem a se začne tkaoj jokat je takoj lačna? Mogoče če ne joče jo pustiš, če ne bo lačna se bo ziher sama s sabo menila ...je menda večkrta budna, ko gre moj v službo, jaz pa še spim kot polh in potem čeblja in se začne jokat, ko je lačna, no čebljanja največkrat sploh ne slišim, jok pa vedno in to je lahko tudi kako uro po tem, ko se je zbudila ...probaj, da je ne dviguješ če ne joče ... a majo tud zadaj kr mal plešice a to od spanja na hrbtu? men to grozno zgleda kdaj bodo pa laski tm zrasli??? jaz tud šibam zdje ven, je tok lep sonček!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 11:48:41
|
|
|
|
afnica mala
|
Pikicastonoga- saj se ne joka, gleda medvedke, se smeje in čeblja. Včasih, npr. danes pa z rokicami udarja okoli sebe, zato jo dvignem, pa na previjalni slečem, da se potem še pol ure razbrca. Mogoče jo bom pa res kar pustila. Neli tudi ponoči, če se zbudi, mal počeblja, pa zaspi nazaj. Zadnje dni jo ful opazujeva- fleke, pikice po obrazu, kdaj jih ima več, ali jo boli, ko udarja z rokicami okoli sebe, da bomo vedeli čim več povedat. če bomo šli na gastro Zdajle sem igrala na žlice , Neli ima ful rada različne zvoke, ena izmed njih je da dve kuhinjski žlici udarjam skupaj in ji pojem.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 12:04:45
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga no čebljanja največkrat sploh ne slišim, jok pa vedno in to je lahko tudi kako uro po tem, ko se je zbudila ...probaj, da je ne dviguješ če ne joče ... Kako ti to rata? Jaz slišim vsak premik...dobesedno!!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 12:29:24
|
|
|
|
Dream
|
Tole glede lupinice sem tudi jaz hotela vprašati. Mislila sem, da bomo lahko imeli ta notranji del, dokler ne bo imel stabilne glavice. Sedaj pa se mi zdi, da je zaradi vseh teh zmiskih oblačil tako stlačen notri, da se mi prav smili. In največkrat tudi protestira s kakšnim zoprnim jokom. Očitno bo treba kar malce prej to zadevo odstranit... Valla. Bi ti napisala kako in kaj, pa sem šele 1x poskusila, ker več prilik ni bilo. Namreč, največkrat zaspi med jedjo in se ne prebudi niti ko podira kupčka, potem pa itak mora bit še nekaj časa pokonci zaradi polivanja. V glavnem, tisti večer, ko sem poskusila, je uspelo - samo 1x sem ga morala vzeti ven, potem pa je zaspal. Naš Matic je zaspanček in se mi verjetno zato ni treba dosti truditi. No, mogoče se še kdaj obrne in se bomo lahko potem bolj intenzivno ukvarjali s tem. Pa hvala, ker si popravila Barbaro33 o tem, katera je napisala napotke za spanje. Tanja29 mislim, da ne bi bilo slabo, če bi uporabljala masko, da ne okužiš Mandek za stanovanje!!! PikicaStonoga tudi mi smo plešasti in po mojem mnenju zato, ker z glavico non-stop "pleše" sem in tja, ker ga zanima še več kot lahko vidi... Sprehod po cepljenju še vedno ne vem, ali naj ga peljem sedaj vem ali ne - no, je pa res, da mi je pravkar zaspal in bi ga spet morala mučiti z oblačenjem...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 12:37:41
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla, sem zdaj našla teorije o spanju super, bomo probali mi tudi, čeprav meni ne zaspi na rokah ampak na meni . Se namreč jaz vležem in on leži na meni da se lepo umiri in zaspi. Podnevi pa verjetno ve da zaspi v postli ker sicer res zadrema na rokah ampak ga potem vedno obračam na trebuh in malce pogleda, pa ga dvakrat po ritki poteptam in spi, danes že uro in pol . Upam samo da se navadi spet na 4ure čez dan jest ker on bi na 2uri 150ml jedo, je sestra rekla da je že tak to zgornja meja za tako majhnega . Kaj je res toliko gripe, jaz sem tudi mislila jutri it z njim v trgovino, ker smo doma že skoraj brez vsega . No bomo pa mojega poslali al pa bom jaz sama skočla, da ne bomo spet česa staknili ker v noseka še mu vedno fiziološko špricam . Pa komaj čakam na pomlad in lepe dneve da boma lahko malce več zunaj ker tako uživa v vozičku pa sedaj sploh ne grema ven ko je tako grdo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 12:41:17
|
|
|
|
sončnica24
|
Aha še to kako nosite oz. držite. Ko so našega na začetku tisti nenormalni krči grabli ni pomagalo nič drugega kot da sem ga dvignila gor ob sebe in posledično sedaj abosolutno noče bit dol razen preden zaspi. je pa sedaj zanimivo tako da gleda naprej, se pravi je s hrbtom ob meni . Probam pa čimvečrat da ni na rokah ampak ga dam na postlo pa se pogovarjama in igrama, samo še vedno je veliko na rokah pa pravijo da se do 3mesecev ničesar ne navadijo, ja ja ja .
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 13:12:40
|
|
|
|
Dream
|
Včeraj sem nekje prebrala (pa zdej za ne najdem kje), da se otroci ne razvadijo celo do 6. meseca starosti!!! Ja, če verjamemo v Božička, verjamemo tudi v to, kajne?
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 13:44:10
|
|
|
|
maja_sunny
|
ha še to kako nosite oz. držite. Ko so našega na začetku tisti nenormalni krči grabli ni pomagalo nič drugega kot da sem ga dvignila gor ob sebe in posledično sedaj abosolutno noče bit dol razen preden zaspi. je pa sedaj zanimivo tako da gleda naprej, se pravi je s hrbtom ob meni . Ma sej pravim, naš noče sploh ležati v naročju razen ko je. Ga pa tudi zanima vse in ful obrača glavo, tako ga dajem na sebe s hrbtom, da gleda okoli.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:21:16
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Sem bla skoraj dve uri na sprehodu pa se niste kaj dosti razpisale ;) bo manj branja še sreča ;) Naša se še vendo nosi v lupinci, jo imamo pokonci smao pri podiranju kupčka in s eni razvadla bit pokonci;) do kterga meseca naj ne b blo preveč pokonci???? jolly sej včaish slišim pa še mal poležavam, včaish pa res ne slišim ker sem tok utrujena da enostanvo spim ...že od nekdaj sme zaspanka!!! in ko spim spim!!! telovadba ..sem dobila mail, da bo telovadba ta četrtek, 15.01.2009 ob 10h v Zavodu za šport, Ostrovrharjeva ulica 4, 1215 Medvode, v plesni dvorani (po stopnicah do vrha in na levo, steklena vrata). Naša vaditeljica bo Urška, sme ji pa zdaj še napisala mail, naj pove, kaj potrebujemo. JAvim!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:27:22
|
|
|
|
sean
|
zivjoooo... kako je kaj? to vreme pa nikakor da nas postreze , da gremo z nasimi lumpiji vn... jaz se nejavljam pogosto vendar vas berem redno.. Moj Armin je mew 9. 3mesece in je pravi dobrovoljček.. Včeraj smo meli pregled pri pediatru in je zrastu v enem mesecu 7cm... a to je ta poskok v rasti??tezak pa je 5700g. za celih 1,2kg se je zredil, do zdaj pa je po 700g sel na mesec.. no prvi mesec 1 kg, drugi mesec 690g. zdaj pa 1200g. No po navodilih pediatrinje, ki mi je rekla naj mu probam dodajat en obrok pred gre spat, ker je v drugem mescu malo pridobil... tko da je zdaj 14 dni odkar dodajam.... pa vidite da se je ful zredil.. imam eno uprasanje tiste ki dojite in dodajate en obrok... Kolko cajta je to potrebno dodajat? a mislite da to prakticiram kar neprej , mada moj poje 70 ml, cc 100ml, tko da mislm da sploh ne poje dosti tega dodatka., je pa taki otrok kar mu lije po tudi popil.. no, kaj naj? naj mu dodajam naprej? al prekinem ? nevem kaj nardit.... se pa dojiva pogosto preko dneva ... lepo spi, lepo kaka, lula... hvala v naprej za odg.... lepo se crtajte in uzivajte ob nasih lumpijih=)
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:34:12
|
|
|
|
sončnica24
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream Včeraj sem nekje prebrala (pa zdej za ne najdem kje), da se otroci ne razvadijo celo do 6. meseca starosti!!! Ja, če verjamemo v Božička, verjamemo tudi v to, kajne? ja če verjameš v božička Mi pa spet spimo, prej dve uri sedaj je bil eno uro gor da sva se previla in malo igrala in najedla zdaj pa spet spi, danes za čuda zelo dolgo al pa čaka da ati pride pa bo potem malo bolj glasen . No upam da to ne pomeni da ponoči ne bomo nič spali.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:42:58
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
sean, jaz dojim in dodajam ...dodam samo takrat, kadar podojim, pa mi zmanjka in Tijana še vendo joka, da bi še, to je npr. ene 2x na dan, drugče mam dovolj ...torej če ne joka, ampka je po podoju zadovoljna ali celo zavrača dojko, NE dodam, zakaj bi? Pa če bi dodala, bi mogočle še malo pojedla, samo zakaj? Torej se ravnam po njej ...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:44:13
|
|
|
|
Dream
|
Matic ima vsak teden drugačen ritem in zadnje 4 dni je tako, da dopoldne do 12h ne spi nič ali pa mogoče 15 minut, ob 12h, ko se naje, pa gre spat in spi do 14h ali 15h, popoldne pa spet nič. Zvečerr pa še vedno zaspi med 22. in 23. uro in spi do 8h (zjutraj je res točen kot ura).
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:45:08
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
sean in sončnica24, zakaj pa ne gresta ven s svojimi , jaz grem ven vsak dan, ne glede na minus! sej dobr oblčem, zavijem in grem! in sme zunaj vsaj 45 min pa do 2 ur! Smao decembra v tistrem deževju nisem vn hodila, drugače pa vsak dan tud ko je snežilomin je bla megla ...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:47:02
|
|
|
|
suzy124
|
jaz pa javljam spremembo datuma za pregled in cepljenje, ker me je danes sestra klicala in rekla da imama namesto 15. zdaj pregled 22.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 14:54:20
|
|
|
|
Tejčika29
|
Pikica stonoga - jaz sem rekla za smučanje. Mi smučamo običajno 5 dni na Krvavcu in bivamo v koči, imamo svojo sobo... Zna pa biti malo hladno, tudi notri, pa druščina je zelo pivsko razpoložena, tako da je včasih rajanje do jutra... In v to dojenček res ne spada, tako da letos ne grem zraven.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 15:00:05
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Tejčika29 ...pol je pa to male drugače - mi gremo letos prvič tko za en tedne smučat in gremo s še eno družino, ki pa majo dva otroka eden bo konec FEB ko gremo 5 let in 1 mesec, drugi pa 2 meseca, naša pa 4 mesece ;) Je pa apartma v privat hiši, kot bi bil doma ;) pili ga pa ne bomo ;)
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 13.1.2009 15:03:13
|
|
|
|
corti
|
No tudi jaz sem iz sprehoda...sva bile eno uro in pol na sončku! Midve tudi greva vsak dan ven...če je dež pa jo dam v kengerujčka in greva. zdaj pa bo počasi čas da gremo spet jest :)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?