enkratna
|
Drage borke... tako mi je žal, da ne pridem vsak dan počvekati, ampak enostavno ne znese (ta teden sem imela 2 izpita na faksu, 11.2. imam naslednja dva...). Z mano je tako, da sem se spet zjokala, ko sem dobila histološki izvid. Sicer G ni vedel, kaj točno je povzročilo, da mi je odtekla voda - ker sem imela vnetje in krvni hematom. Njegov sum je celo, da bolj kriv hematom, ki je bil pozicioniran tako, da je pritiskal na posteljico (= slabši dovod kisika, hrane...). To me tako boli - da sem izgubila fantička našega zaradi tega, ne ker bi bilo z njim kaj narobe. S tem bi lažje živela... Najbolj me boli to, da ne vem, zakaj se je to zgodilo. Prej, ko sem imela 2x SS v 7. tednu, je bilo čisto drugače... Zdaj, v 16T pa... Za seboj imam tudi revmatološki pregled - in diagnoza: sum na anitfosfolipidni sindrom. Sicer mi ni čisto jasno, kaj je s tem - samo to so mi povedali, da je to avtoimuna bolezen (lastne celice se borijo proti svojim??) in da je problem v strjevanju krvi. Kar pa sem uspela na intranetu najti na to temo, je pa vse več ali manj na temo tromboze (čeprav se omenjajo zaporedni splavi). Testiranje na ta sindrom se menda izvajajo pri 3 SS ali 2 SS, če je eden nad 12T nosečnosti (pa je plod morfološko OK). Tole sem našla na intranetu o antifosfolipidnem sindromu: Antifosfolipidni sindrom je razmeroma mlada bolezen, stara je nekaj manj kot 20 let. Pri bolnikih nastajajo avtoprotitelesa, ki povzročajo motnje pri strjevanju krvi, kri se preveč strjuje. Posledice so lahko zelo različne: možganska kap, venske tromboze, ponavljajoči se abortusi ... Trenutno se pa zdravim tudi zaradi kroničnega gin. vnetja. Tampon, namočen v probiotični jogurt meni žal ni pomagal, ker se mi to vnetje vleže če od konca septembra lani . Tako sem dobila ene ubijalske antibiotike, po katerih sem imela ful hude krče, driska, nespečnost (Azibiot tablete). Na srečo sem jih morala jemati samo 3 dni zapored. Zdaj pa še 7 dni krema, potem pa upam, da se bo to nehalo. Tako sem zdaj spet "v zraku". Čakam dodatno zdravniško mnenje (vzeli so mi v bolnici Petra Držaja 9 epruvetk za analizo). Če se izkaže, da res imam ta sindrom, je po besedah mojega ginekologa sicer upanje, da donosim s pomočjo zdravil. Kar pa še vedno ne pojasni, zakaj ne morem zanositi po naravni poti. Čakam genetski pregled (27.1. + 5 tednov bo potrebno čakati na izvide). Pa Pušenjaku bom pisala, če on iz histološkega izvida razbere, kaj bi lahko bil vzrok splava v 16. tednu... Žalostna sem, ker moram vse tja do marca/aprila čakati, da zberem skupaj vse izvide in mnenja (torej opravim vse preiskave), ker šele potem mogoče dobim zeleno luč za še en IVF postopek...
|