|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberski lumpiji 08
9.1.2009 8:20:06   
jolly123
Brane pa vem kje je. Je moj serviser. Te bom najdla potem ni panike :) 

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
9.1.2009 8:25:48   
laknerš

IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Brane pa vem kje je. Je moj serviser. Te bom najdla potem ni panike :) 

ok se vidiva

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
9.1.2009 8:48:24   
mbd0411
Mandek!

Kapljice dajem že od prve posvetovalnice naprej.Torej skoraj 2 meseca.
Do zdaj ni bilo krčev,no včasih je malo kar naenkrat zajokal,pa je bilo hitro mimo.
Zdaj se pa že 2 dni ob skoraj istem času začne jokat kot bi ga s kože dajali in traja kako uro s presledki dremanja.Potem pa zaspi in je ok.
Mislim,da AD3 nimajo nobene vloge.Saj pa tudi ne poje več ta dva dni kot 100ml na obrok,pa potem čez kako uro še 50ml,potem ga podojim spet čez kako uro,uro in pol.
Ko si črpam imam ravno za ene 100ml,če je dan dober.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
9.1.2009 8:49:49   
timnala
Heja hoj!

Uf, strani pa zdej letijo...

Vceri sem za hec prav stela kolikokrat se dojiva v enem dnevu (ker ponoci ga pac podojim, ko zacne stokat in niti ure nimava v spalnici, edino telefon za budilko, tak da pojma nimam ob katerih urah je lacen)..in sem prisla do stevilke 10 user posted image  - v bistvu 11, sam enajstic je blo bolj zarad mene, ker sva sla ven in sem hotla, da se malo naje..pa se niti ni veliko, ker ni bil se lacen. Skratka velikokrat..ni cudno, da tako raste user posted image

Kapljice AD3 ali pa katerihkoli drugih se nimamo, ker mi jih se ni dala..je sama rekla, da bomo pocakali, se pravi jih dobim 15. na pregledu, glede cepljenja sva se pa tudi midva na prejsnjem pregledu pogovarjala s pediatrinjo, da ga bova cepila kasneje, ko se organizem malo utrdi.

Za srecanje sem tudi jaz, seveda..po moje je najboljse, da se dobimo v CityCentru (blizu "dzungle" - tam so kafici, ker je vec placa za vozicke in previjalnica in dojilnica sta cist zraven)..samo moj predlog.

PikicaStonoga, otrocicek sam sedi v cebricku, ti mu samo malo glavico podpiras (das ena dva prsta pod bradico pa je). Nas ze vcasih tako cofota notr, da je cela kopalnica mokra user posted image  Pr nas je tak, da ga ponavadi obadva kopava..jst ga malo animiram med kopanjem, umije ga ati, pol ga pa jst lepo obrisem, namazem in oblecem v pizamco pa spravim spat..kopamo pa se na ene 3 dni.

Glede obiskov - ce grem na caj al pa kako srecanje, mam najrajs, da mali spi v vozicku..to je se vedno, edino vceraj je gledal kot sovica pa ko je zacel teckat, sem ga vzela ven.. ce smo pa pri katerih doma, ga pa dam ven na kavc al pa ga kdo pocarta (ker se glede tega niti ne sekiram, da bi se razvadil, ker se nerad carta in hitro pokaze, da ma rajs, ce lezi sam za sebe pa se tako ukvarjas z njim).
Pri nas doma, ga pa tud dam ven iz vozicka al pa jajcke, ko se zbudi pa ga dam na kavc, lepo podojim, ce je treba..pa domaci ga mal varvajo - mam pa sreco, ker kakorkoli so nori nanj, vsi ubogajo, ce mi2 kaj receva glede dojencka, kak se naj dela..to sem pa res vesela, ker npr. moja mami je mela 3 otroke, dela v soli pa mi nikol ne pametuje nazaj, ce izrazim kaksno zeljo, glede bejbija kako ravnat z njim..mi pa seveda svetuje, ampak vedno rece, da mi pac pove mnenje, ni pa treba tak delat, ce ne zelim..
Carta ga edino tasca skor ves cas, ko pride na obisk, ampak ga vidi cirka 1x na teden..pa itak tamali zacne protestirat in ga niti ne nosi tolk, kot bi si mogoce zelela.

No, taksno je stanje pri nas.. Ampak a ni lustno zdej, k se user posted image  ze tolk odzivajo nazaj in se smejijo in se igrajo z visecimi igrackami pa cebljajo? Men je kr toplo pri srcu, ko se s tamalim "zacvekava" pa ko se naglas zasmeji..ma za tisti dan, ne rabim nic vec za duso pogret user posted image

Lep dan vam zelim, tiste, ki se pa dobite pa en kvaliteten cvek pa pridne user posted image ! user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
9.1.2009 8:51:10   
PikicaStonoga
valla sej v bistvu če bomo vse z avti, ne bo vozičkov, ampak lupinice, ki zasedejo manj placa ;) jaz sem mislila it z vozičkom, pa ne bo časovno zneslo, mal prej sem dojila, pa čeprav še ni jokala, da je lačna, pa pred enajsto bom še 1x, da bo pol mal miru ...upam, da ne bom s tem ritma podrla ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu laknerš)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
9.1.2009 9:11:12   
Dream
Afnica mala ti čisto verjamem, da bi rada videla, da toliko poje. In močno upam, da se bo tole vaše zdravje popravilo prej kot v treh letih!!! Božica mala... Sicer pa glede na to, koliko Matic poje, sem presenečena, da ni bolj okrogel. Ker sem zadnjič na slikanju kolkov srečala nekaj mamic s podobno starimi, pa so bili vsi večji in bolj polni od njega, pojejo pa manj. Zanimivo, ne?

Mbd0411 tak čuden jok je bil pri nas tam nekje 14 dni. Na koncu sva ugotovila, da je to posledica tega, da ni dosti podrl kupčka - ker smo ga itak imeli v ležečem položaju. No, včeraj se mi je med enim obrokm tako drl, da sploh nisem vedela, kaj mu je. Lačen je bil za znoret, pa mi je vseeno pljuval ven. Sem ga dvignbila in imela pokonci je bil tiho. Po dveh minutah ga spet hočem hranit, pa se je spet drl. No, v tretjem poskusu se je skupčkal in veselo jedel naprej. Se je pa zgodilo, da je tako jokal tudi, če ga je zavijalo v črevesju in je po spustu vetrov nehal. Bog ve, kaj jim je, kajne? Povedat ne znajo, mi pa tudi ne vemo, kaj vse jih muči in se učimo pa matramo tako eni kot drugi...

O, danes bo pa lep sonček. Če bodo še temperature tako ugodne, jo bova definitivno mahnila na en sprehod.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
9.1.2009 9:37:00   
maja_sunny
maja sunny - sem že mislila da si nas zapustila k se nisi nič pglasila ze dam na seznamček če hočeš napiš kokl je bil vas težak in velik pri rojstvu, kdaj imate pregled pri 3 mesecih cca. in tvoj RD če želiš

Malček je nekej jokal pa sva se malo družila. Ob rojstvu smo bili 3230g in 49 cm. Pregled pa imava 22.1. Moj rojstni dan je 16.05.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
9.1.2009 9:42:20   
maja_sunny
dans mamo pa krčke jojjjjjjjj

Zgleda da je včerej bil tak dan. Naš pikec tudi ni hotel zaspati, pa sva jedla ob 22.30. Po tem ponavadi vedno zaspi.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
9.1.2009 10:02:03   
maja_sunny
Mbd0411 tak čuden jok je bil pri nas tam nekje 14 dni. Na koncu sva ugotovila, da je to posledica tega, da ni dosti podrl kupčka - ker smo ga itak imeli v ležečem položaju. No, včeraj se mi je med enim obrokm tako drl, da sploh nisem vedela, kaj mu je. Lačen je bil za znoret, pa mi je vseeno pljuval ven. Sem ga dvignbila in imela pokonci je bil tiho. Po dveh minutah ga spet hočem hranit, pa se je spet drl. No, v tretjem poskusu se je skupčkal in veselo jedel naprej. Se je pa zgodilo, da je tako jokal tudi, če ga je zavijalo v črevesju in je po spustu vetrov nehal. Bog ve, kaj jim je, kajne? Povedat ne znajo, mi pa tudi ne vemo, kaj vse jih muči in se učimo pa matramo tako eni kot drugi...

Pri nama je že kakšne 14 dni tako, da ko ga dam v ležeči položaj na roke začne jokat, ko ga dvignem čez ramo je pa tiho.
Tudi jaz mislim da so krči. Je pa zanimivo, da sem mu dajala AD3 kapljice in je jokal k nor, potem sva pa prekinila in je jokal ob istem času. No sedaj se je zadeva nekoliko uredila in ne joka. Bova pa nadaljevala s kapljicami, samo temi Oliovit D3. Še enkrat hvala za info glede predoziranja.

Obiski - v jajčki je samo takrat ko se premikava, takoj ko ga kam položim se zbudi in hoče ven. Isto je z vozičkom. Ko je zunaj v vozičku je ok ali pa ko se peljeva, ko pa se ustaviva in je na toplem v vozičku se pa kr zbudi. Na obisku našega malčka ne dajem drugim v roke, je kr na kavču ali pa primeni oz. atiju.

CityCenter - bi se vam pridružila pa nimam avta na razpolago. Drugače pa morda pomislek - a ni tam preveč zatolhlo in bacilasto za naše otročke. Jaz bi s temi centri še malo počakala.

P.S. Kje si lahko v svojem profilu dopišem kraj?

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
9.1.2009 10:10:58   
Lucka1
Ok, upam, da je pri nas aktualen preskok v rasti....ker zadnji 3 dnevi so katastrofa.....jemo na 2 uri, ponoči na 3, tko da dejansko dojim vsaj 8x, prej sem a 5x in je bilo dovolj. Kupila sem tudi mleko v prahu za vsak slučaj (Aptamil HA) in ga je te 3 dni zvečer popil približno 60ml....sej verjetno to še ne pomeni, da mi zmanjkuje mleka?? Upam, da ne, če pa ja, pa tudi prav....vsekakor bomo poiskusili še naprej pogosto vztrajat z dojenjem....se mi zdi, da je danes že precej več mleka in tudi ponoči se je zbudil na 4 urce in ne na 3, torej 1x manj kot prejsnje 2 noci.
Janja27 spomnim se, da si ti pisala o tem in  da se je po 2 dneh rešilo. Je imela še katera podobno izkušnjo??? Bi bilo fino, če bi nam ratalo potegnit z dojenjem še ta 2-3 mesece, potem pa bo ob uvajanju verjetno lažje...vsaj upam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja_sunny)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
9.1.2009 10:11:25   
Dream
Greš kr na "Moj profil" in boš našla nekje na sredini približno "Kraj".

Ravno danes je bilo na radiu, da se v Zasavju že pojavlja gripa, tako da ne bom nikamor hodila, kjer je preveč folka na kupu. Škoda... Sem ravno sedaj mislila malo poskusit, kako se obnese, da greva v trgovino in tako naprej... Eh, najprej je zdravje, potem vse ostalo. Bom pa sama letala med policami in bo ati doma varuška user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1786
   [Brisano sporočilo]
9.1.2009 10:11:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1787
9.1.2009 10:15:19   
Lucka1
PikicaStonoga - glede dela od doma - mislim, da je tako, da avtorska pogodba ni problem, vsaj tako sem se jaz pozanimala pred porodniško, čeprav je nekaj tudi v zvezi z opisom dela takrat komplicirala. Če se prav spomnim je tako, da ti dejansko dobivaš porodniško namesto plače, a ne in to je 40 ur tedensko, kaj pa delaš v "prostem" času, pa lahko dobiš preko avtorske...nekako tako sme jaz razumela. Je pa res, da je še nekaj okoli opisa dela....no jaz itak delam nekaj kar ni v mojem opisu dela v pogodbi, tako da potem na avotrsko vodim/sodelujem pri izvedbi kakih delavnic in izobraževanj ali pa delam na raziskovalnih projektih.

Bom poiskusila še 1x najti na netu tisti tekst....SPOROČIM

joj kak lep sonček je zunaj....moram še stopinje preverit user posted image user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
9.1.2009 10:22:43   
Dream
Valla. meni se v vozičku ne dere in je vedno takoj zaspal, zdej, odkar je pa cele dneve pokonci brez spanja, pa tudi v vozičku ne spi ravno. Ne vem, kako bi se obnašal, če bi se ustavila na kavici. ali bi bil vseeno priden al bi tečkal... Drugače bi te pa rada malo "izkoristila". Knjigo sem prebrala do polovice, pa še nisem nič pametnega našla. Bolj me zanima, če kje piše, kako otroka uspavat, ker pri nas ni problem v tem, da ne spi, temveč, da ga moramo po obroku imeti še kakšne pol ure bolj pokonci zaradi polivanja, potem pa frajer zaspi v naročju in niti ne ve, da ga dam v posteljico. Zjutraj se pač zbudi in vidi, da je v posteljici. To bi rada nekako rešila, ko bo nehal polivat, ker zna bit verjetno potem problem, ko bo moral sam zaspati. Ni mi ravno v interesu, da ga pustim zaspat v joku...

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
   [Brisano sporočilo]
9.1.2009 10:33:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dream)
  Neposredna povezava do sporočila: 1790
9.1.2009 10:37:36   
Tejčika29
Hoj!

Glede srečanja - Mandek, Timnala, M Mojca in MBD (razen Lene 35 ki 14 dni ne more). Lahko se dobimo  v četrtek ob 12. uri v Pomaranči City center Celje - kot je predlagala Timnala. Povejte če ste za, ali počakamo 14 dni da bo zraven tudi Lena 35). Meni je vseeno, saj bi se lahko potem večkrat dobile, če bo laufalo.

Povejte svoje mnenje... tudi jaz se prilagajam. Ob 12. uri pa zato, ker je takrat najbolj toplo v dnevu, saj moramo tudi priti do tja kajne?

Mandek - jaz vlačim ležalnik s seboj tudi na obiske, ker naša se ne nosi rada, ponekod pa ležalnik že imajo, ker imajo majhne dojenčke.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
9.1.2009 11:35:03   
Dream
Valla. Sej ne vem, ali sem spregledala ali pa pozabila... No, če se ti da, mi napiši, drugače se bom pa potrudila, da knjigo naprej preberem in to najdem v njej.

Mimogrede, a še ktero zdej po porodu daje pozabljivost? Mene je v nosečnosti precej mučila, pom porodu je malce bolje, ampask še vedno ni tako kot prej.

Pa glede kave ne vem, če smo že kaj govorile. Pijete navadno ali brezkofeinsko? Jaz si še vseeno raje skuham brezkofeinsko, kadar mi zadiši, ker imam že tako ali tako en klinc mleka in nočem količine še zmanjšat. Je pa mleko v kavici pri meni obvezno! 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
9.1.2009 12:16:33   
blustar
Po dolgem času sem si spet vzela malo prostega časa, da se priklopim na RR kar tako. Nisem vas sicer še uspela brat, zaenkrat samo javljam, da se je moja mala rodila 25.10.2008, mere povprečne. Mala je super in nimava kakih večjih problemov.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
9.1.2009 12:41:42   
maja_sunny
Mimogrede, a še ktero zdej po porodu daje pozabljivost? Mene je v nosečnosti precej mučila, pom porodu je malce bolje, ampask še vedno ni tako kot prej.

O ja! Upam, da se bo zadeva kmalu uredila. Mi gre že kr na živce. Imam skoz neke listke zraven in si pišem kaj sem mislila narediti ipd.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
9.1.2009 12:49:17   
janja 27
BLUSTER   WELLCOME BACKuser posted image user posted image user posted image user posted image

čestitke za hčerkicouser posted image user posted image user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

Neposredna povezava do sporočila: 1795
9.1.2009 12:58:39   
maja_sunny
Greš kr na "Moj profil" in boš našla nekje na sredini približno "Kraj".

Čakej, recimo zdej kliknem na moje uporabniško ime na levi in se mi izpišejo podatki. Samo ti niso aktivni, nič ne morem dodati. Mislim, tole je pa tud!

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
9.1.2009 13:04:24   
*talcy*
ojla pupe .... danes sem bila pa ful pridne .... seveda je tud mali priden .... sem pospravla jelko pa jaslice ,pa potleh poribala cunje spravla zdaj pa kosilo kuham tko da sem se od 9 zjutraj zdaj mal dala h računalniku ... mali seveda spi .... user posted image  ....

glede obiskov .... mah jaz ga pustim v lupini če spi če ne pa dam plenico al dekico na kavč in nega gor .... ne preveč kompliciram ....

po trgovinah pa mi hodimo že od 2 meseca naprej gre VEDNO z mano .... user posted image ...

eh moram šibat se je zbudu gremo rito preoblečt user posted image   
user posted image

pa še naš junak k sedi .... mal ga zanaša pa bo že user posted image

< Sporočilo je popravil *talcy* -- 9.1.2009 13:09:28 >

6.10.2008 se nama je pridružil najin angelček Tijan

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
9.1.2009 13:18:08   
timnala
Heja!

Valla..men cez dan je na 2 urci, mogoce 2,5 urce in ce greva ven z vozickom se vcasih nardi, da zdrzi 3 urce brez hrane. Sam ene dvakrat v vsem njegovem zivljenju, je minilo od hranjenja 4 ure. Tak da je kr pestro..pa vcasih je faca, mal potegne pa mal cveka in se smeji, pa spet dvakrat potegne in tak naprej, tak da se hecamo, da ima on druzabni obed, ne pa hranjenje user posted image

Tejcika29, jaz zal v cetrtek ne morem, ker imava z malim posvetovalnico. Pa pridem kdaj drugic.

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
9.1.2009 13:58:04   
vianne
Pozdravljene ...

... sva bila zunaj, samo na dvorišču saj so pri nas katastrofalne ulice. Polne leda in se ne upam preveč z vozičkom drsat. Mi je zaspal in sem ga samo prenesla na kavča in sedaj lepo spi naprej.

Glede obiskov: mi še ne hodimo okoli saj se mi zdi v tem času ko je veliko bolanih brezveze riskirati... škoda, da sedaj zboli. Pa saj bo še veliko časa za obiske in kofetkanje ko bodo lepša, toplejša vremena. Pa po nakupovalnih centrih in podobno tudi še nismo bili. Je v tem času vse preveč bacilov. Mi dva s tamali greva raje na sprehoda po svežem zraku. Sedaj nas malo martra tale sneg in led ...
Je pa včeraj patronažna bila na obisku in me je opozorila da je na pohodu gripa ...

Moj je pa povečal dozo hranjenja in sedaj poje od 140-160 ml ... 

Glede dojenja oz. pri meni črpanja: jaz še kar vztrajam in tudi bom sigurno do uvajanja goste hrane. Kako bom potem naprej še ne vem vem pa da bo lažje saj bo posledično jedel vedno manj mleka in bo s tem tudi črpanje lažje ...

Pozabljivost: mene je po porodu dajala zeloooo. Sem si morala kar pisati. Sedaj pa je v redu

Sedaj pa so prišli moji user posted image user posted image ...  se vam javim kasneje

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
9.1.2009 14:37:16   
Lucka1
PikicaStonoga - še tole iz nekega foruma :

kolikor jst vem, tud lahko delaš. Gre namreč za različne vrste dela oz zaposlitve. Eno je, če si v službi in si na porodniški (iz delovnega razmerja si namreč plačuješ prispevke za socilano in zdravstveno varnost + dohodnino, ki je davek na to, da delaš), drugo pa je, da ti opraviš neko delo in zato zaslužiš in plačaš davek (torej dohodnino). Pri avtorski si prispevkov ne plačuješ in tudi nisi iz tega razmerja (zdr) zavarovana. Gre samo zato da si nekaj naredila in plačala državi davek.
Nekaj podobnega je če oddajaš stanovanje in imaš vse prijavljeno. So to čist drugi zaslužki in nimajo veze s porodniško.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?