Ribica **
|
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca Piška sej sam za mačke dam 150€. Ne me ****t da je pocen. Vzdrževanje domače živali (katerekoli) postaja neke vrste luksuz, ampak zame je zaenkrat to še luksuz, ki si ga želim imeti in si ga še lahko privoščim. Imam psičko in mesečna doza konzerv stane 23,7€. Z vsem ostalim, kar se še kupi posebej zanjo na mesec, ne presežemo zneska 50€. Kako je pa z mački, pa ne vem, čeprav zna biti malce dražje zaradi peska in ostalih "dodatkov". IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ne živimo od konzerv, n'č bat' - pa tudi od vsebine ne. Je pa res, da ne kuham posebej za Gospo Pes. Kadar vem, da se bo kuhalo kaj takega, kar lahko je tudi ona, se skuha nekaj več in to je to, pa sol gor ali dol. Seveda solimo, ampak saj ne vsipamo celega lončka soli v pisker, madonca. Saj bi mi pocrkali, kaj šele pes. In ker imamo že mi štirje (ljudje) extra različen okus za to, koliko mora biti kaj slano, si velikokrat solimo, popramo, vegetiramo ali karkoli že sami, vsaj po svoje. Pes pa potem dobi, kar dobi. Če je v 6-ih letih še ni pobralo in če ni bila niti 1x pri zdravniku, potem ji očitno ni hudega. Da bi pa pri vsem in vseh gledali 100%no na zdravje, potem pa lahko vsi žremo samo doma pridelano, ekološko gojeno solato brez vsega. Dober tek. No, mi za psa na mesec porabimo za brikete od psa 35-40€, pa ne kupujemo zanic hrane, ampak pri veterinarju (ceprav naj bi tudi ta ze bila zanic odkar se je menjal proizvajalec, mi nimamo tezav). Konzervo pa dobi mogoce 3-4x letno, pa se to stane ena konzerva skoraj 2€ - meni smrdijo in take in take, samo da tiste iz Mercatorja za bruhat, te drage pa malo manj. Priboljskov pa ne bi raje stela, ker jih itak dobi prevec. Ce ji pa kuham, pa dobi brez soli. Itak pa dobi se kaj z mize, pa ce se ne galvo postavim.
|