Arwenko -> RE: Draga hrana? Hmmm... (6.1.2009 23:11:18)
|
Moje mnenje je naslednje - če je potrebno (finance in to) in če nisi zbirčen (če je za tebe jogurt pač jogurt npr.) potem je lahko hrana zelo poceni in tudi dobra hkrati. Če si pa razvajena rit, kot pač nekateri smo, pol pač kupuješ neke stvari za katere misliš da so boljše, bolj okusne, bolj kvalitetne. Poudarek je na misliš (mislimo), ker vemo itak ne kakšno sranje vse je v naši hrani noter. Je pa meni vsaj dejstvo, da določene stvari so tele trgovske blagovne znamke precej boljše od t.i "originalov", mislim po okusu, nasprotno je meni Merkator trgovska znamla oziroma izdelki, ki so v njej totalna katastrofa, primer za prvo stvar pa Sparovih sokov ne zamenjam za noben Fructal na tem svetu. Tudi poceni trgovine Hofer, Lidl, Eurospin imajo določene izdelke izredno kvalitetne in izredno dobre, pa hkrati poceni, pol pač hodiš po njih tja. Na drugi strani pa dragi izdelki, npr. margarine Rama in Becel, kupljeni v katerikoli slovenski trgovini niso užitni, velja še recimo za Nutello, pa kakšne Müslije. Po te stvari jaz še vedno hodim v Avstrijo, ista firma, ista etiketa, ista cena, okus pa kot noč in dan, kot da maš pred sabo dve popolnoma različni stvari. Zakaj, ker mi od določenih proizvajalcev že v osnovi dobivamo drugorazredno robo, ki jo pri nas prodajajo za isto ceno kot prvorazredno npr. v Avstriji. Potem pa je izbira pač odvisna od financ in osebne odločitve kaj kdo počne in tukaj je razlika med tem da 4 članska familija porabi 150 eur na mesec in na drugi strani par kakšnih 600 samo za hrano. Jaz poskušam bit nekje v zlati sredini dokler mi pač finance dopuščajo in ne, hrana se mi s tega vidika ne zdi draga, ker tam ko vzamem dražjo stvar, jo vzamem z zavedanjem, da sem se pač tak odločla, da bom dražjo kupla in se pol na blagajni pač ne pritožujem nad visokim zneskom.
|
|
|
|