Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_ No, samo eno pripombo komentiram - ker je nekdo omenil, da ne da 50€ za kvaliteten žakelj pasje hrane - recimo za 50€ dobiš 15kg Royal Canina ali pa Belcanda, Hillsa itd, če pa je v akciji pa še za manj. To naš 33kg pes poje v enem mesecu in par dni. Predvsem te hrane porabiš manj, ker je bolj kvalitetna in od manjše količine te hrane pes dobi več hranilnih snovi, ki jih potrebuje. Prav tako je v tej hrani pravilno sorazmerje zelenjave - mesa, seveda stiskano, dodani vitamini in olja, ki jih pes potrebuje, prav tako je pa pomembno, da v tej hrani NI soli, ki je strup za pse. Če vsak dan kupiš psu nekaj Pedigree briketov in kakšno konzervo Pedigree si hitro na 2€ na dan, kar znese nekje 60€ -> računam za mojega psa, kar je več od kvalitetne hrane in to je junk food za pse. Če imaš manjšega psa, ti pa tudi ne poje 15kg pasje hrane na mesec, torej je računica še vedno za kvaliteto in proti junk foodu v smislu Mercatorjevih konzerv in Chapi ter ostalih sranj. Če prav vidim, po na hitro prebranem, si ti za vsoto 50€ na mesec štela samo brikete a la Royal in podobno. Sicer sem laik pri tem, ampak me bo pa še vedno kdorkoli težko prepričal, da je za psa zdravo, če je samo brikete, pa čeprav brikete s pravilnim sorazmerjem sestavin in brez soli. Ves čas ista hrana - to ni zdravo ne za človeka, ne za žival. In, by the way - pri cenah smo, ne pri zdravem načinu prehranjevanja hišnih ljubljenčkov. V bistvu smo pri prehranjevanju. Nekateri pač ne jemo pripravljene hrane, narezanga pakiranga kruha, jabk brez okusa, kur k sonca vidle niso in so k žaganje pa polne hormonov, gostih sokov ipd.. Mal zračunaš kolk gre procentualno mesečno prihodkov samo v hrano, pa ti je marsikaj jasno. Ker vse ostalo sranje(razen pač nujnih položnic ipd.) lahko skenslaš, jest pa je treba. In če dam recimo jaz za dva pol plače, da nekdo k ma pol manjš plačo k jaz celo plačo! Kolk pol ni drago če dajo družine sam za hrano več kot je plača večina delavcev v proizvodnji
|