blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica IZVIRNO SPOROČILO: blaža ja glede cen tort so pa res različne, ma veš kako delajo? kupijo plate biskvita, pa kreme v kantah , pa fljaskajo. tako jih dela ena moja sovaščanka v Italiji kjer dela. Jih nardijo na dan okoli 150( samo ona) No lepe so, ma dobre pa ne preveč, sama smetana. No lahko da ti kdo nardi tudi domačo za 35 e, ma se ne splača delat. čez dobiš za 9e na uro za čistit, ko malo posesaš, tle je pa računica za torto 7e na uro, pa z stroški pride ven več kot 35e. Ker npr. za eno torto sigurno porabim od 3-4 ure ker dekoracija vzame dosti cajta in 4x7 = že 28e približno. No tolko bi pa ljudje še plačali, ma kje je pa za materijal?.kaj se pol bolj splača? No ma jaz jo itak delam kolegicam samo za materijal, vsaj do sedaj je blo tako. Ki za dnar je res vsakemu kolkor rečeš malo prveč. Kot sem že včeraj rekla, vsi bi radi imeli domačo dobro torto za ceno industrijske al pa še manj. no sej zato ne ustvarjam bogatstva z njimi. Pa itak je težko mešat dnar in prijateljstvo, ki ti je težko računat. to je vedno tako. če maš pa odprto slaščičarno se ve kakšna je cena, pa če boš naročil al pa ne. No tako je samo moje mnenje, ko smo se že pogovarjali o tej temi. je pa logično, tudi jaz vedno hočem dobro robo, pa poceni. Sej zato si jih pa sama spečem. ja še to sem pozabla povedat. V Sežani je ena soseda od moje kolegice, ki kao peče domače torte, pa kupi že narejen biskvit, pa kreme v kantah. No tako torto jaz namažem v eni uri. To se pa finančno splača, ma jaz se v to ne bis puščala. Ja, se strinjam, da je s torto ogromno dela, sploh, če hočeš, da je lepa in dobra. Jaz sem napisala ceno za torto, ki jo dobiš v slaščičarni. Domače so sigurno, da dražje in boljše. Meni so dobre torte samo iz dveh slaščičarn pri nas v MB in tam jih tudi ponavadi naročim. Če pa se odločič, da boš pekla torte, pa je meni čisto normalno, da postaviš neko ceno. Mislim, da bi tudi prijateljice to razumele in z veseljem plačale. Vsaj jaz bi dala z veseljem denar za eno dobro torto, sploh prijateljici ali kolegici in se mi bi zdelo to čisto normalno. Veš kako pravijo, čisti računi, dobri prijatelji. ja sej to je fajn, če maš kakšno dobro slaščičarno, pa še če je dobra cena, super.