blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: blaža MUJOTOV DNEVNIK- SE IDENTIFICIRAM Z NJIM 12 AVG. usellili smo se u novu kuču u sloveniji. tako sam uzbudjen. ovddje je tako ljepo. planine su prekrasne. jedva čekam, da vidim prekrivene s snjegom. 14. okt. slovenija. to je najlepša zemlja na svijetu. lišče je porprimilo sve one divne žute i narandjaste boje. Vozio sam kroz prirodu i vidio par jelena- ah kako su graciozni. to su najlepše životinje na svijetu. ovo mora da je raj. Volim sloveniju. 01. nov. Dan sječanja ( Sslovenčki državni praznik) Lov na jelene če početi uskoro. ne mogu da zamislim, da netko može ubiti tako divnu životinju. nadam se , da če uskoro snjieg. Tako je divno. 02. dec. nočas je pao prvi snijeg. Ustao sam i video sve prekriveno bijelim pokrivačem. Izgleda kao najlepša razglednica. izašli smo napolje, očistili stepenište i prilazli put, a onda se grudvali( naravno ja pobijedio) , Kad je prošla grtalica( plug po slovenački)Morali smo ponovno, da očistimo kapiju: koja divna zemlja, kako volim Sloveniju..... Nadaljeujem naprej 12 dec. Nočas opet snijeg. opet je prošla grtalica i zatpala kapiju. Ovdje je zaista prekrasno. 19. dec. nočas opet snijeg. Nisam mogao izvesti auto da idem na posao. Ovdije je zaista divno, samo sam več malo umoran od lopatanja. evo opet dolazi **** grtalica. 22.dec. ovo bijelo govno opet je padalo cijelu noč. dobio sam žuljeve od lopatanja a i ledja me bole. ovaj majmun sa grtalicom kao, da se krije iz čoška i samo čeka da ja očostim izpred kapije. Šupak: 25 dec. sretan jebeni i usrani božič. još malo usranog snijega. Ako mi ikad pdane u šaku ovaj peder što vozi grtalicu, ubiču ga. mater im **** što ne posipaju više soli po cesto, da se snijeg prije otopi. 27. dec. Nočas opet snijeg. ne izlazim van več tri dana, sem što čistim snijeg, kda prodije grtalica. Ne mogu nigdje iči, auto se zaglavijou brdo snijega ispred kapije a i hladno je . kažu, da če nočas pasti novih 30 cm tih bijelih govana. 28.dec prognoza je loša. Palo je pola metara. Ako ovako nastavi neče se otopiti do ljeta. grtalica se zaglavila i taj šupak došao je kod mene , da traži lopatu. Rekao sam mu, da sam več slomio šest lopata čisteči ta govna sa vrata- što jih je on nabio i zamalo , da sam mu je slomio o glavu. 04 jan. naizad izašao iz kuče. otišao sam do prodavaonice, da kpim nešto hrane, i kad sam se vračao kuči udario kolima jelena. 3000 doalara štete, na kolima. te jebene životinje treba pobiti. svugdje jih ima. što jih lovci ne pobiju više jeseni. 03. maj odvezao sam kola do mehaničara. nevjerovatno koliko su zardijala od jebene soli što je svuda posipaju. 10 maj Selim se u Dalmaciju. ne mogu zamisliti kako netko normalan može živjeti u toj jebenoj sloveniji- senožečama. pa ne se zdej ko ti glih biznis rihtam, v Dalmacijo preselit ne bom ni panike. . to mi je pa poslala ena kolegica, ki smo skupaj rodile( Matija in Laura 20 min razlike), ko sem se sem preselila. sem rekla, da bom v soboto to puncam prebrala, ko bomo na pici, da bo smeh.