Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:21:33
|
|
|
|
lunca14
|
tina....naj te popravim pri izdihih in vdihih,le ti ne smejo bit več kot 36 vdihov in izdihov,kar je več je treba it k zdravniku,merijo,se pa v mirnem stanju,najlepše je če otrok spi,seturacija pa je procent kisika v krvi,normalno je 99%,če pa je pod 95,ni v redu,če pa pade pod 93 je treba it na kisik.Jaz sem si oksimeter sposodila od ene firme,ki sposoja razne zdravstvene pripomočke,ker ne želim tamalga ispostavljat novim virusom v čakalnici in pri zdravniku,ja drugače ti ga pa oni zmerijo. kleo....nič bat vse se naučiš,še prehitro,moram it sirena kliče.....
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:24:14
|
|
|
|
Tina 28
|
hvala lunca. Sem že zadnjič razmišljala, kolk je že blo takrat, saj sem klicala v ZD in so mi rekli, da naj preverim dihanje in če je več kot (pozabla očitno) mormo prit. Potem je bil pa tisto utrip. Zakaj mam številko 100 v glavi
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:25:53
|
|
|
|
Anonimen
|
aha,Tina,Didlinaa,hvala za razlago . Tina,ne vem kje sem prebrala,sem mislila da v knjigi Zdravilna moc sadja in zelenjave,sem sla zdajle prebrat,pa nikjer ne pise . Pise pa,da je treba kupit takega,ki se pod pritiskom prstov nekoliko vda.Pa,da ga je treba olupljenega hitro pokapati s sokom limone,sicer pomembne mascobne kisline pod vplivom svetlobe oksidirajo v nekaj min.Samo nasi jencki se ne smejo limone,tako,da ga jaz ne.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:28:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bom limone dajala po 8 mesecu starosti, tak kot mi piše tam na unih listih. Pa pomaranče tud. Sem hotla že včeraj mal stisnit za okus pomarančo, pa so bile tako kisle, da so kar v smeti romale. Ker cukra pa nočem dajat mali.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:28:32
|
|
|
|
Anonimen
|
No, limone bodo v bistvu stisnjene v čaju, jedla jih res ne bo.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:30:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Didlinaa,sam a ni tako,da se citrusov ne sme do enega leta.Pa Slovenka je pisala,kako je bila njihova soseda boga,ker so ji dajali limone,nekaj s krvavo ritko...
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:37:24
|
|
|
|
Anonimen
|
V bistvu jaz ne kompliciram pri nobeni stvari. In grem kar po shemi, ki jo imam doma. Tak mi piše za limone. Nisem ravno natančna do dneva, itak mal zapoznim, se pravi dam teden dva kasneje kot mi piše . Zdej moram it pa riž skuhat, ga bo prvič jedla danes.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:40:00
|
|
|
|
Tina 28
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Didlinaa,sam a ni tako,da se citrusov ne sme do enega leta.Pa Slovenka je pisala,kako je bila njihova soseda boga,ker so ji dajali limone,nekaj s krvavo ritko... to glih jaz ne vem. Sam zdi se mi, da je jota tud
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 11:44:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Didlinaa,a riza pa se niste . MANGO Tole je nekaj o njem: -preprecuje okuzbe in prehladna obolenja -vzdrzuje zdravje sluznic-pospesuje nastajanje beljakovin v telesu -pomirja zivcevje,daje energijo v stresnih situacijah -pomaga pri slabovidnosti in kurji slepoti....... Vsebuje veliko karotinov,vitamina E in C. Meni se zdi zelo dober,pa tamala ga z veseljem je. Aja,Tina,kivi moja je ze dalj casa,ji ga pa vedno prepasiram skozi cedilo,da ni pesk. -varuje pred okuzbami in krepi imunski sistem -pospesuje presnovo in proizvodnjo hormonov -aktivno prispeva k rasti kosti -pomaga pri krvavitvah dlesni in paradontozi
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 12:40:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Kivija se ne sme!!!!!! Smo zdej pojužnale, pa bom dala par lik gor, da boste vidle, kolk res naša poje. Ogromno!!!
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 12:40:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, pa riža nismo danes papali, ker sem že prej olupila krompir. Pozabila sem, da je že pripravljeno za kuho.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 13:24:05
|
|
|
|
babysolza
|
Ojla! Prejle sem mal štrkala kanale na TV in kaj vidim - v Družinskem dvoboju so zmagale julijke! So celo reklamo nardile za tisto knjigo, ki jo je ena napisala, tako da bo najbrž hitro razprodana, če katera misli nabavt. Sabinči je danes za malico jabolko, za kosilo bo pa govejo juhico s cvetačo in govedino. Jutri bomo pa hruško in najbrž brokoli s krompirčkom za kosilo. AM pa pije 3-4 krat na dan, vse skupaj okrog 500 ml. Pa končno je začela pit tudi čajček in sokec. Kaj jim dajete kaj za pit?
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:15:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša je popila do 13 ure že skor 3 deci čaja. kar od komarčka, tega ma najraje.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:24:12
|
|
|
|
*Mojca*
|
Tako, midva sva iz poskusnega dojenja in očitno mi zmanjkuje mleka, saj ga je spil samo 70ml . Pri 6m naj bi otrok spil 100ml mleka na kg telesne teže na dan... sAturacija je nasičenost krvi s kisikom, meri pa se je z pulznim oksimertom. Če je manjša od 94%, je potreben dodaten kisik. Ponavadi je ob zmanjšani saturaciji tudi povečano dihalno delo (frekvenca dihanja nad 40 za 6m, vgrezanje medrebrnih prostorov in prostora nad prsnico na vratu ob vdihu). V takih primerih je treba v bolnico na inhalacije bronhodilatatorjev (ventolin) in kisika, s čimer se po popravi...
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:27:37
|
|
|
|
*Mojca*
|
mi pijemo samo čaj jabolko 1001 cvet, brez cukra, 200-300ml na dan
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:31:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Lunca za saturacijo Ema jo je imala ko sva prišle v bolnico 91 pa 43 vdihov. Tako, da sem se gor navadila šteti vdihe in so mi rekli, da do enega leta je normalno da ima otrok tam od 27-38 vdihov na minuto. čaj- mi ga spijemo tam okoli 100ml na dan
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:32:03
|
|
|
|
Anonimen
|
zadnje čase pa bolj malo čvekate a je bil december tako naporen, da počivate
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:33:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Mal po dolgem času Slike za papico so od danes. Da vidite kakšnega lakotnika mamo pri nas. Zdej spi, ampak moram spet že štimat za jest. Se igram. Naša velika porcija:) (6 velikih zvrhanih žlic) Moje kosilo! njam-njam
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 14:35:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, bolj malo čvekamo, ker mamo hiperaktivca doma. Sam da ste pri vas zdej bolje. *Mojca*, kako misliš 100 ml na telesno težo? Men to ne gre računanje. A to misliš en obrok samo 100 ml dajat? Ker naša zdej pihne 210 ml za šalo, pa še to je zgoščeno, kar pomeni, da je toliko težje. Ne me narobe razumet, sam jaz mislim, da je 100 ml premalo za 6 mesecev.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 15:15:54
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa *Mojca*, kako misliš 100 ml na telesno težo? Men to ne gre računanje. A to misliš en obrok samo 100 ml dajat? Ker naša zdej pihne 210 ml za šalo, pa še to je zgoščeno, kar pomeni, da je toliko težje. Ne me narobe razumet, sam jaz mislim, da je 100 ml premalo za 6 mesecev. IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Pri 6m naj bi otrok spil 100ml mleka na kg telesne teže na dan... didlinaa - slabo bereš
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 15:30:50
|
|
|
|
*Mojca*
|
didlina bo treba nabavit očala za Lukija to znese 700ml na dan...
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 16:06:59
|
|
|
|
tteeaa
|
Hello! Mojca - priporočam čaj za dojenje od Galexa - meni je povrnil mleko, ko se mi je full zmanjšala količina ob prvem zaslišanju na sodišču. tako da sva takrat že en teden dodajali AM, potem pa se je lepo vrnilo. Tako da je pri meni res delovalo! Saj se bo uredilo . včeraj je bila Lana tako zaprta, se je full mučila pri kakanju, pa jokala zraven, ven so pa šle take male fižolike . Pa sem ji zvečer dala suhe slive v riževo kašico in je danes vse pokakala, sva se morali čisto preoblečt . Včeraj se je prvič peljala v avtosedežu in ji je bilo zelooo všeč, tako da sva se poslovili od jajčke . Super, da so se pozdravili bolančki, tisti, ki vas še pa kaj muči, pa čimprej zrihtajte.... . In čestitke vsem za obmesečnice
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 16:22:06
|
|
|
|
*Mojca*
|
tteeaa kje pa se dobi ta čaj?
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 16:30:36
|
|
|
|
Anonimen
|
o majkumili.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 8.1.2009 16:32:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Od Galeksa čaj dobiš v lekarni, še nejbolji je od obalnih lekarn. Tak, da Mojca, če se le da, dobi ga od tam, s primorske.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?