|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski sončki - 8. del
7.1.2009 16:59:17   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force

Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... user posted image . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba user posted image ... otroci so ne glede na starost skupaj user posted image ... v dveh sobah brez vrat user posted image ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah user posted image ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... user posted image  user posted image  user posted image ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... user posted image . Cena je pa 25 EUR na dan...

Svasta user posted image  user posted image  user posted image  in to je center Evrope.

S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... user posted image

ej ! Sračkat me je primlo, ko sem tole prebrala. Grozljivka, čista!user posted image user posted image user posted image user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Stipe air force)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
7.1.2009 17:00:51   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... user posted image . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba user posted image ... otroci so ne glede na starost skupaj user posted image ... v dveh sobah brez vrat user posted image ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah user posted image ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... user posted image  user posted image  user posted image ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... user posted image . Cena je pa 25 EUR na dan...

Svasta user posted image  user posted image  user posted image  in to je center Evrope.

S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... user posted image

tole pa je malo čudno...

čeprav je tud moja mami v teh letih..in nimam kaj rečt...se z Nežo zelo ujameta..

ej... 15 otrok... baje se nic kaj prevec ne ukvarja z njimi user posted image  user posted image  user posted image

No no, mal se umiri, rekla kazala.... Jaz grem zjutraj mimo tega vrtca in sedijo v stolčkih in jih hranijo, pa ima vsak svojo žlico in krožnik user posted image  Tega nisi videl, tako da ne moreš komentirat....

Sem pa zdajle preklicala še 5 vrtcev in nekaterim je normalno, da otrok od 8h do 18h dobi 2x za jest user posted image  No, sej zjutraj mu da zajtrk sam vseen user posted image  Še v javnem vrtcu me je spraševala kaj je to čudnega user posted image

od česa je pa pol vse več in več debelosti?! mogoče jim pa dajo samo dva, ma kalorična obrokauser posted image . mogoče pomfri pa hamburger?!user posted image

Ja ma ni smešno, se je za zjokat.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
7.1.2009 17:01:43   
blaža
dolenjka, ma kaj tvoja t mala bo v varstvu od 8ih do 18ih? Upam, da ne tako dolgo.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
7.1.2009 17:11:00   
Blacky*

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

IZVIRNO SPOROČILO: mlavla

drugač pa vidim, da so ti že  odgovorile...

Blaža..kako je pa v primeru, ko imaš dva otroka..a za oba hkrati vlagaš?..
Ker to zame pomeni,da bom ponovno vložila v aprilu za našega dojenčka+Nežo..in se mi bodo takrat šteli
dohodki od leta 2008 in 2007..kot je to trenutno za Nežo..
ma sem mal zakomplicirala...

pa da se še malo pohvalim...sem se dones kar velik naučila...mislim,da bo za danes dovolj
Neža zdele pančka..jst bom šla pa mal pospravt..da nam glih padla čez kakšen kup...user posted image

ko rodiš dat not novo vlogo in ti pol dajo za oba. na eno vlogo oba vpišeš.Po moje ker je isto leto kot bi sedaj vložla( sedaj bi blo za leto oz. bo za leto 2007, pol bo tudi za dojenčka  za 2007)

Višina otroškega dodatka se določi glede na uvrstitev družine v posamezni dohodkovni razred - upošteva se povprečni mesečni dohodek na družinskega člana v preteklem koledarskem letu oz. v predpreteklem koledarskem letu, če se otroški dodatek uveljavlja v mesecu januarju, februarju ali marcu. Glede na število otrok se skupna višina otroškega dodatka določi za vse otroke, ki so upravičeni do otroškega dodatka tako, da se seštejejo posamezni zneski otroških dodatkov za vsakega otroka.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
7.1.2009 17:12:52   
Februarka08
Dan.

Evo mene, nova barva, nova frizura, nova jazuser posted image se morm še mal navadit... ampak saj bo... mal spremembe ne škodiuser posted image tamala je bla v varstvu noro pridna baje in je tašča rekla, naj grem večkrat k frizerjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Grem zdaj k njej...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
7.1.2009 17:16:15   
Stipe air force
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Dan.

Evo mene, nova barva, nova frizura, nova jazuser posted image se morm še mal navadit... ampak saj bo... mal spremembe ne škodiuser posted image tamala je bla v varstvu noro pridna baje in je tašča rekla, naj grem večkrat k frizerjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Grem zdaj k njej...

mmmmmmmmmmm, sprememba... user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
7.1.2009 17:17:27   
Stipe air force

Vse razen da jedo z isto zlico sem videl... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3907
7.1.2009 17:26:31   
dolenjka

Ok ne se razburjat, ti bo ritka zrasla.....user posted image

Sem našla nekaj novega, interesantnega, ju3 ob 18h smo dogovorjeni za obisk, dobijo 3 obroke, prijazni, govorijo tudi angleško, gremo pogledat, je reku slep user posted image

Zdaj pa abakus ugasnem in grem doma na stanovanje k moja punčka zlata user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

Neposredna povezava do sporočila: 3908
7.1.2009 17:43:25   
bamby

OK,tole morda je res, morda tudi ne, ampak mene pa bolj moti to, da 15 malih otrok čuva samo ena oseba user posted image . Pri nas morata v vrtcu čuvat dve vzgojiteljici 12 otrok, ki so v jaslih. Edin če so različnih starosti v tem varstvu user posted image . Pa je to prav vrtec ali je privat varstvo?

Sicer bo pa šefla najdla najboljše za svojo najnaj punčko user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3909
7.1.2009 17:47:43   
Stipe air force
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

OK,tole morda je res, morda tudi ne, ampak mene pa bolj moti to, da 15 malih otrok čuva samo ena oseba user posted image . Pri nas morata v vrtcu čuvat dve vzgojiteljici 12 otrok, ki so v jaslih. Edin če so različnih starosti v tem varstvu user posted image . Pa je to prav vrtec ali je privat varstvo?

Sicer bo pa šefla najdla najboljše za svojo najnaj punčko user posted image user posted image user posted image

Sploh ne dvomim... user posted image  user posted image  user posted image ... da bo najdla najboljse...

Moti me to.... da vsi mislimo, da je pri nas v SLO slabo... user posted image , tukaj je veliko tega slabs kot pr nas, nasi normativi so bolj strogi in se dokaj drzijo le-teh... user posted image ...

Spomnite se koliko se je v preteklosti grdih stvari dogajalo otrokom, prav tu v Belgiji user posted image . To je le dezela kjer zivi mnogo tujcev in to pomeni sto ljudi... sto cudi... user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
7.1.2009 17:51:33   
bamby
Jaz sem se pa tudi na občino informirala glede rezervacije za naš vrtec in bom očitno mogla res plačat cc. 150 € za to rezervacijo, če v ponedeljek dobim to zdravniško potrdilo, drugače pa še več user posted image user posted image ! Bom jutri še enkrat poklicala tja in poiskušala kaj rešit.
Zdaj je pri tem novem zakonu o brezplačnem vrtcu za 2. otroka problem, ker za tega plčauje država iz proračuna in ne občina. Prej so še kaj zmutili, zdaj pa ne morejo več, ker gre vse na ministrstvo.

blaža, če si podpisala že pogodbo in dobila odločbo iz vrtca, da je Blaž sprejet, dobro preberi pogodbo, kaj na njej piše, če ti omenjajo kaj rezervacijo. Ker otrok je vpisan v vrtec z dnem zdravniškega potrdila, do takrat ima pa le rezervirano mesto in ne smejo drugega otroka vzeti. Fajn se pozanimaj, da se ne boš najahala kot jaz user posted image user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
7.1.2009 18:07:36   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Jaz sem se pa tudi na občino informirala glede rezervacije za naš vrtec in bom očitno mogla res plačat cc. 150 € za to rezervacijo, če v ponedeljek dobim to zdravniško potrdilo, drugače pa še več user posted image user posted image ! Bom jutri še enkrat poklicala tja in poiskušala kaj rešit.
Zdaj je pri tem novem zakonu o brezplačnem vrtcu za 2. otroka problem, ker za tega plčauje država iz proračuna in ne občina. Prej so še kaj zmutili, zdaj pa ne morejo več, ker gre vse na ministrstvo.

blaža, če si podpisala že pogodbo in dobila odločbo iz vrtca, da je Blaž sprejet, dobro preberi pogodbo, kaj na njej piše, če ti omenjajo kaj rezervacijo. Ker otrok je vpisan v vrtec z dnem zdravniškega potrdila, do takrat ima pa le rezervirano mesto in ne smejo drugega otroka vzeti. Fajn se pozanimaj, da se ne boš najahala kot jaz user posted image user posted image user posted image !!!!

sem vse še enkrat prebrala in hb, pri nas v vrtcu tega ni. Piše le o rezervaciji čez poletne mesece in če je otrok bolan in odsoten več kot mesec dni zaradi bolezni.

Piše še, da je potrebno pred uvajanjem prinesti zdravniško poročilo, ker če ne ne bo sprejet. To je vse. pa itak mi ni jasno, da kakšna rezervacija se pri vas plača, če bo pa pol zastonj v vrtcu.user posted image

Hvala, da si me opozorila.

Steve Jobs

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
7.1.2009 18:10:00   
blaža
Nam že na začetku prav piše, da je Blaž,... sprejet v vrtec ta in ta z dnem 5.1.2009. torej je že sprejet in ne komaj ko prinesemo potrdilo zdravnika. ma kje je logoka vašim v vrtcu?. ma kaj tebi piše na pogodbi?

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
7.1.2009 18:59:49   
bamby
blaža, ti bom kar skopirala, kaj mi je iz občine referentka odgovorila. 1. odstavek je prvo vprašanje, ostalo pa je odgovor glede rezervacije:

V odločbi o znižanem plačilu vrtca je pravilno naveden izračun plačila za oba otroka, seveda pa na podlagi zakona vaš del oskrbnine za 2. otroka plača državni proračun. Vrtec tako odločbo potrebuje, da lahko Ministrstvu za šolstvo in šport izstavi račun.

Glede rezervacije pa so vam dne 11. 12. 2008 poslali  s strani Vrtca Idrija  v podpis Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca. V drugem členu pogodbe je navedeno, s katerim dnem začne otrok obiskovati vrtec, oziroma se mu prične računati rezervacija. Ker ste pogodbo podpisali in vrnili, smatramo da se s tem strinjate. V primeru, da pogodbe ne bi vrnili, bi na to mesto sprejeli drugega otroka. V pogodbi je v VIII. členu navedeno, da se lahko prvič otroka vključi v vrtec le s potrdilom o njegovem zdravstvenem stanju, ki ga izda pediater.  Prej ga pač ne moremo sprejeti, čeprav je že dopolnil ustrezno starost.

Rezervacijo vam zaračunamo na osnovi sklepa Občine Idrija z dne, 29. 5. 2008, ki se glasi: Za vpisane otroke, ki vrtca ne obiskujejo, se plačuje rezervacijo v višini 80 % prispevka staršev, zmanjšanega za sorazmerni del stroškov živil. 

S strani Ministrstva za šolstvo in šport pa smo bili v okrožnici z dne, 22. 09. 2008 posebej opozorjeni, da ne bodo plačevali rezervacije za drugega otroka.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
7.1.2009 19:04:23   
bamby
Drugače pa moja pogodba isto govori kot tvoja, da je v vrtec sprejeta za šolsko leto 2008/2009 in z dnem 1.1.2009 začne otrok obiskovati vrtec, oziroma se mu prične računati rezervacija.

In tisti VIII.odstavek mi pravi, da se otroka lahko vključi v vrtec le s potrdilom o njegovem zdravstvenem stanju, ki ga izda pediater (to mi je jasno).

Meni sta šele sedaj podčartani besedici bolj jasni, ker to pri meni zdaj očitno izvajajo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
7.1.2009 19:08:01   
bamby
Naša madam je v moževih rokah sede zaspala pred dobre pol ure. Zdaj pa ne vem, kdaj se bo zbudila, oziroma, kdo bo potem spal ponoči naprej user posted image user posted image !

Jo grem zbudit in pripravit na večerjo in spanje user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
7.1.2009 20:04:33   
MetiLu
Čer!
Moja dva se lih kopata, jaz pa zraven na prenosniku visim user posted image  sem dones ful vesela prišla iz šihta, ker sva s šefico mal o plači debatirale in bom dobila cca. 100€ več na mesec za 6 urni delavnik, kot sem dobila v prejšnji službi za 8 urnega, pa še vozit sem se mogla, torej je šlo cca. 80 € za benz ... ful sem vesela in zadovoljna s plačo user posted image  user posted image  user posted image

Jutri začneva z uvajanjem, pa ne vem, a nej mu zjutraj že jaz dam fruštek, al bova tam jedla, ker sem pozabila vprašat user posted image  Ah, bova kar doma jedla, ziher je ziher user posted image

Popoldan pa spet delam, pol sem pa frej do ponedeljka user posted image  

Sem pa spet naredila rumove kroglice, tko da se bova z možekom spet basala zvečer   user posted image  če men ne bo rit zrasla ta mesec, nič ne rečem user posted image  skoz neki sladko bašem ...

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
7.1.2009 20:24:06   
Februarka08
Čer.

Jaz sem že stuškana, narekreiranauser posted image zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šlauser posted image še posoda me čaka za pospravit v stroj...

Listek - bundicauser posted image ne vem če si vidla, da sem te včer spomnilauser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
7.1.2009 20:32:05   
listek1

Čer.

Jaz sem že stuškana, narekreiranauser posted image zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šlauser posted image še posoda me čaka za pospravit v stroj...

Listek - bundicauser posted image ne vem če si vidla, da sem te včer spomnilauser posted image

čer,

februarka - nisem pozabla user posted image , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj user posted image  A bomo kakšno slikco vidl?

Neposredna povezava do sporočila: 3919
7.1.2009 20:47:10   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: listek1

Čer.

čer,

februarka - nisem pozabla user posted image , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj user posted image  A bomo kakšno slikco vidl?

o, hvalauser posted image a pol si jo lahko izposodimouser posted image
Eh, kakšno slikcouser posted image sej  me boš v živo vidlauser posted image
no, mogoče eno pripopamuser posted image mogočeeeeeeeeeeeee

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
7.1.2009 20:53:39   
listek1

Čer.

čer,

absolutno ti jo lahko posodim user posted image  ti sam povej kdaj se dobiva, da ti jo dam

Neposredna povezava do sporočila: 3921
7.1.2009 20:53:50   
Februarka08
Evo, sva se s tamalo neki igrale prej in slikale zravnuser posted image

user posted image

user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 3922
7.1.2009 20:54:36   
Februarka08

Čer.

čer,

absolutno ti jo lahko posodim user posted image  ti sam povej kdaj se dobiva, da ti jo dam

super siuser posted image se bova slišaleuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
7.1.2009 20:56:50   
ella79
čer user posted image
februarka to pa je sprememba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image men je ful dobr, če lahko povem boljš kot prej user posted image ej, sem se ravno spomnila, so Larisi zginile pikice po obrazu user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

Neposredna povezava do sporočila: 3924
7.1.2009 20:57:02   
Janey
čeeer

jaz sem si pa privoscila en dober šoping do dobrem letuuser posted image user posted image user posted image samo za sebe. sem si nakupla skoraj vse za službo...no recimo polovicouser posted image user posted image veliko še rabim ker res nimam NIČ. ampak  moram v druge trgovine še, al pa kar malo po centru. mogoče jutri če bo sončekuser posted image čeprav dvomim. jaka ni nič kaj bolše, še vedno ima zamašen nos, kljub nenehnmu čiščenju s fiziološko in baby vacom, pa tudi operil mu dam, pa ni niti minuto dobrouser posted image user posted image imam tut neke kapljice od P in tudi tiste ne pomagajo. kašelj pa je tut še vedno enak. danes sma bla 5 min vsega skupaj zuanj, tolko da je prišel 3x do avta in noter. pa cel popoldan ga je mela babi, ko sem jaz nakupovala in mi je kar groza, ko ni nič zunaj. jebene temperatureuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zdaj grem pa malo pokidat v kopalnico, kuhno sem na pol počistila, pol je pa lubi prevzeluser posted image user posted image user posted image zadnje čase, že kar mesece je tako super da ne morem verjet. jojuser posted image user posted image danes sma zjutraj kar jotico kuhala, ko se je jaka zbudil in je pol nazaj se malo zaspal., lubi je pa tut še mel malo časauser posted image user posted image je prav pasalo, res, po tolkem času, je blo spet malo spontano, ne pa vednoisto zvečer ko si crkenuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu listek1)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?