Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 16:59:17
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... ej ! Sračkat me je primlo, ko sem tole prebrala. Grozljivka, čista!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:00:51
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: mlavla IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... tole pa je malo čudno... čeprav je tud moja mami v teh letih..in nimam kaj rečt...se z Nežo zelo ujameta.. ej... 15 otrok... baje se nic kaj prevec ne ukvarja z njimi No no, mal se umiri, rekla kazala.... Jaz grem zjutraj mimo tega vrtca in sedijo v stolčkih in jih hranijo, pa ima vsak svojo žlico in krožnik Tega nisi videl, tako da ne moreš komentirat.... Sem pa zdajle preklicala še 5 vrtcev in nekaterim je normalno, da otrok od 8h do 18h dobi 2x za jest No, sej zjutraj mu da zajtrk sam vseen Še v javnem vrtcu me je spraševala kaj je to čudnega od česa je pa pol vse več in več debelosti?! mogoče jim pa dajo samo dva, ma kalorična obroka . mogoče pomfri pa hamburger?! Ja ma ni smešno, se je za zjokat.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:01:43
|
|
|
|
blaža
|
dolenjka, ma kaj tvoja t mala bo v varstvu od 8ih do 18ih? Upam, da ne tako dolgo.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:11:00
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: mlavla drugač pa vidim, da so ti že odgovorile... Blaža..kako je pa v primeru, ko imaš dva otroka..a za oba hkrati vlagaš?.. Ker to zame pomeni,da bom ponovno vložila v aprilu za našega dojenčka+Nežo..in se mi bodo takrat šteli dohodki od leta 2008 in 2007..kot je to trenutno za Nežo.. ma sem mal zakomplicirala... pa da se še malo pohvalim...sem se dones kar velik naučila...mislim,da bo za danes dovolj Neža zdele pančka..jst bom šla pa mal pospravt..da nam glih padla čez kakšen kup... ko rodiš dat not novo vlogo in ti pol dajo za oba. na eno vlogo oba vpišeš.Po moje ker je isto leto kot bi sedaj vložla( sedaj bi blo za leto oz. bo za leto 2007, pol bo tudi za dojenčka za 2007) Višina otroškega dodatka se določi glede na uvrstitev družine v posamezni dohodkovni razred - upošteva se povprečni mesečni dohodek na družinskega člana v preteklem koledarskem letu oz. v predpreteklem koledarskem letu, če se otroški dodatek uveljavlja v mesecu januarju, februarju ali marcu. Glede na število otrok se skupna višina otroškega dodatka določi za vse otroke, ki so upravičeni do otroškega dodatka tako, da se seštejejo posamezni zneski otroških dodatkov za vsakega otroka.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:12:52
|
|
|
|
Februarka08
|
Dan. Evo mene, nova barva, nova frizura, nova jaz se morm še mal navadit... ampak saj bo... mal spremembe ne škodi tamala je bla v varstvu noro pridna baje in je tašča rekla, naj grem večkrat k frizerju Grem zdaj k njej...
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:16:15
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Dan. Evo mene, nova barva, nova frizura, nova jaz se morm še mal navadit... ampak saj bo... mal spremembe ne škodi tamala je bla v varstvu noro pridna baje in je tašča rekla, naj grem večkrat k frizerju Grem zdaj k njej... mmmmmmmmmmm, sprememba...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:17:27
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... Vse razen da jedo z isto zlico sem videl...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:26:31
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... Vse razen da jedo z isto zlico sem videl... Ok ne se razburjat, ti bo ritka zrasla..... Sem našla nekaj novega, interesantnega, ju3 ob 18h smo dogovorjeni za obisk, dobijo 3 obroke, prijazni, govorijo tudi angleško, gremo pogledat, je reku slep Zdaj pa abakus ugasnem in grem doma na stanovanje k moja punčka zlata
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:43:25
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... Vse razen da jedo z isto zlico sem videl... OK,tole morda je res, morda tudi ne, ampak mene pa bolj moti to, da 15 malih otrok čuva samo ena oseba . Pri nas morata v vrtcu čuvat dve vzgojiteljici 12 otrok, ki so v jaslih. Edin če so različnih starosti v tem varstvu . Pa je to prav vrtec ali je privat varstvo? Sicer bo pa šefla najdla najboljše za svojo najnaj punčko
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:47:43
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Danes sva s Carico sla na sprehod... in sla pogledat v en vrtec v blizini... . Ne boste verjele... v njemu 15 otrok cuva 60 stara baba ... otroci so ne glede na starost skupaj ... v dveh sobah brez vrat ... spati jih nese v zgornji stuk po strmih lesenih stopnicah ... baje pa jedo tako da sedijo v krogu in jim recino zupco, baba daje z isto zlicko... ... To tazadnje mi je rekla ena tukaj ziveca Slovenka, ki je svojo hcer izpisala od tam... . Cena je pa 25 EUR na dan... Svasta in to je center Evrope. S Seflo bova res morala najti nekaj kvalitetnega za Carico... sem se sokiran od Tega Alan Ford vrtca... Vse razen da jedo z isto zlico sem videl... OK,tole morda je res, morda tudi ne, ampak mene pa bolj moti to, da 15 malih otrok čuva samo ena oseba . Pri nas morata v vrtcu čuvat dve vzgojiteljici 12 otrok, ki so v jaslih. Edin če so različnih starosti v tem varstvu . Pa je to prav vrtec ali je privat varstvo? Sicer bo pa šefla najdla najboljše za svojo najnaj punčko Sploh ne dvomim... ... da bo najdla najboljse... Moti me to.... da vsi mislimo, da je pri nas v SLO slabo... , tukaj je veliko tega slabs kot pr nas, nasi normativi so bolj strogi in se dokaj drzijo le-teh... ... Spomnite se koliko se je v preteklosti grdih stvari dogajalo otrokom, prav tu v Belgiji . To je le dezela kjer zivi mnogo tujcev in to pomeni sto ljudi... sto cudi...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 17:51:33
|
|
|
|
bamby
|
Jaz sem se pa tudi na občino informirala glede rezervacije za naš vrtec in bom očitno mogla res plačat cc. 150 € za to rezervacijo, če v ponedeljek dobim to zdravniško potrdilo, drugače pa še več ! Bom jutri še enkrat poklicala tja in poiskušala kaj rešit. Zdaj je pri tem novem zakonu o brezplačnem vrtcu za 2. otroka problem, ker za tega plčauje država iz proračuna in ne občina. Prej so še kaj zmutili, zdaj pa ne morejo več, ker gre vse na ministrstvo. blaža, če si podpisala že pogodbo in dobila odločbo iz vrtca, da je Blaž sprejet, dobro preberi pogodbo, kaj na njej piše, če ti omenjajo kaj rezervacijo. Ker otrok je vpisan v vrtec z dnem zdravniškega potrdila, do takrat ima pa le rezervirano mesto in ne smejo drugega otroka vzeti. Fajn se pozanimaj, da se ne boš najahala kot jaz !!!!
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 18:07:36
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: bamby Jaz sem se pa tudi na občino informirala glede rezervacije za naš vrtec in bom očitno mogla res plačat cc. 150 € za to rezervacijo, če v ponedeljek dobim to zdravniško potrdilo, drugače pa še več ! Bom jutri še enkrat poklicala tja in poiskušala kaj rešit. Zdaj je pri tem novem zakonu o brezplačnem vrtcu za 2. otroka problem, ker za tega plčauje država iz proračuna in ne občina. Prej so še kaj zmutili, zdaj pa ne morejo več, ker gre vse na ministrstvo. blaža, če si podpisala že pogodbo in dobila odločbo iz vrtca, da je Blaž sprejet, dobro preberi pogodbo, kaj na njej piše, če ti omenjajo kaj rezervacijo. Ker otrok je vpisan v vrtec z dnem zdravniškega potrdila, do takrat ima pa le rezervirano mesto in ne smejo drugega otroka vzeti. Fajn se pozanimaj, da se ne boš najahala kot jaz !!!! sem vse še enkrat prebrala in hb, pri nas v vrtcu tega ni. Piše le o rezervaciji čez poletne mesece in če je otrok bolan in odsoten več kot mesec dni zaradi bolezni. Piše še, da je potrebno pred uvajanjem prinesti zdravniško poročilo, ker če ne ne bo sprejet. To je vse. pa itak mi ni jasno, da kakšna rezervacija se pri vas plača, če bo pa pol zastonj v vrtcu. Hvala, da si me opozorila.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 18:10:00
|
|
|
|
blaža
|
Nam že na začetku prav piše, da je Blaž,... sprejet v vrtec ta in ta z dnem 5.1.2009. torej je že sprejet in ne komaj ko prinesemo potrdilo zdravnika. ma kje je logoka vašim v vrtcu?. ma kaj tebi piše na pogodbi?
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 18:59:49
|
|
|
|
bamby
|
blaža, ti bom kar skopirala, kaj mi je iz občine referentka odgovorila. 1. odstavek je prvo vprašanje, ostalo pa je odgovor glede rezervacije: V odločbi o znižanem plačilu vrtca je pravilno naveden izračun plačila za oba otroka, seveda pa na podlagi zakona vaš del oskrbnine za 2. otroka plača državni proračun. Vrtec tako odločbo potrebuje, da lahko Ministrstvu za šolstvo in šport izstavi račun. Glede rezervacije pa so vam dne 11. 12. 2008 poslali s strani Vrtca Idrija v podpis Pogodbo o določitvi medsebojnih pravic in obveznosti staršev in vrtca. V drugem členu pogodbe je navedeno, s katerim dnem začne otrok obiskovati vrtec, oziroma se mu prične računati rezervacija. Ker ste pogodbo podpisali in vrnili, smatramo da se s tem strinjate. V primeru, da pogodbe ne bi vrnili, bi na to mesto sprejeli drugega otroka. V pogodbi je v VIII. členu navedeno, da se lahko prvič otroka vključi v vrtec le s potrdilom o njegovem zdravstvenem stanju, ki ga izda pediater. Prej ga pač ne moremo sprejeti, čeprav je že dopolnil ustrezno starost. Rezervacijo vam zaračunamo na osnovi sklepa Občine Idrija z dne, 29. 5. 2008, ki se glasi: Za vpisane otroke, ki vrtca ne obiskujejo, se plačuje rezervacijo v višini 80 % prispevka staršev, zmanjšanega za sorazmerni del stroškov živil. S strani Ministrstva za šolstvo in šport pa smo bili v okrožnici z dne, 22. 09. 2008 posebej opozorjeni, da ne bodo plačevali rezervacije za drugega otroka.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 19:04:23
|
|
|
|
bamby
|
Drugače pa moja pogodba isto govori kot tvoja, da je v vrtec sprejeta za šolsko leto 2008/2009 in z dnem 1.1.2009 začne otrok obiskovati vrtec, oziroma se mu prične računati rezervacija. In tisti VIII.odstavek mi pravi, da se otroka lahko vključi v vrtec le s potrdilom o njegovem zdravstvenem stanju, ki ga izda pediater (to mi je jasno). Meni sta šele sedaj podčartani besedici bolj jasni, ker to pri meni zdaj očitno izvajajo .
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 19:08:01
|
|
|
|
bamby
|
Naša madam je v moževih rokah sede zaspala pred dobre pol ure. Zdaj pa ne vem, kdaj se bo zbudila, oziroma, kdo bo potem spal ponoči naprej ! Jo grem zbudit in pripravit na večerjo in spanje .
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:04:33
|
|
|
|
MetiLu
|
Čer! Moja dva se lih kopata, jaz pa zraven na prenosniku visim sem dones ful vesela prišla iz šihta, ker sva s šefico mal o plači debatirale in bom dobila cca. 100€ več na mesec za 6 urni delavnik, kot sem dobila v prejšnji službi za 8 urnega, pa še vozit sem se mogla, torej je šlo cca. 80 € za benz ... ful sem vesela in zadovoljna s plačo Jutri začneva z uvajanjem, pa ne vem, a nej mu zjutraj že jaz dam fruštek, al bova tam jedla, ker sem pozabila vprašat Ah, bova kar doma jedla, ziher je ziher Popoldan pa spet delam, pol sem pa frej do ponedeljka Sem pa spet naredila rumove kroglice, tko da se bova z možekom spet basala zvečer če men ne bo rit zrasla ta mesec, nič ne rečem skoz neki sladko bašem ...
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:24:06
|
|
|
|
Februarka08
|
Čer. Jaz sem že stuškana, narekreirana zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šla še posoda me čaka za pospravit v stroj... Listek - bundica ne vem če si vidla, da sem te včer spomnila
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:32:05
|
|
|
|
listek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Jaz sem že stuškana, narekreirana zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šla še posoda me čaka za pospravit v stroj... Listek - bundica ne vem če si vidla, da sem te včer spomnila čer, februarka - nisem pozabla , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj A bomo kakšno slikco vidl?
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:47:10
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: listek1 IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Jaz sem že stuškana, narekreirana zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šla še posoda me čaka za pospravit v stroj... Listek - bundica ne vem če si vidla, da sem te včer spomnila čer, februarka - nisem pozabla , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj A bomo kakšno slikco vidl? o, hvala a pol si jo lahko izposodimo Eh, kakšno slikco sej me boš v živo vidla no, mogoče eno pripopam mogočeeeeeeeeeeeee
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:53:39
|
|
|
|
listek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: listek1 IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Jaz sem že stuškana, narekreirana zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šla še posoda me čaka za pospravit v stroj... Listek - bundica ne vem če si vidla, da sem te včer spomnila čer, februarka - nisem pozabla , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj A bomo kakšno slikco vidl? o, hvala a pol si jo lahko izposodimo Eh, kakšno slikco sej me boš v živo vidla no, mogoče eno pripopam mogočeeeeeeeeeeeee absolutno ti jo lahko posodim ti sam povej kdaj se dobiva, da ti jo dam
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:53:50
|
|
|
|
Februarka08
|
Evo, sva se s tamalo neki igrale prej in slikale zravn
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:54:36
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: listek1 IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: listek1 IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 Čer. Jaz sem že stuškana, narekreirana zdej me pa vse boli in bi šla samo še spat... kar bom pa pomoje tud šla še posoda me čaka za pospravit v stroj... Listek - bundica ne vem če si vidla, da sem te včer spomnila čer, februarka - nisem pozabla , sam mi je šele zdele ratal nekak pridt do računalnika. Na bundici piše od 12-18 mesecev. Ti mi samo sporoči kako in kaj A bomo kakšno slikco vidl? o, hvala a pol si jo lahko izposodimo Eh, kakšno slikco sej me boš v živo vidla no, mogoče eno pripopam mogočeeeeeeeeeeeee absolutno ti jo lahko posodim ti sam povej kdaj se dobiva, da ti jo dam super si se bova slišale
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:56:50
|
|
|
|
ella79
|
čer februarka to pa je sprememba men je ful dobr, če lahko povem boljš kot prej ej, sem se ravno spomnila, so Larisi zginile pikice po obrazu
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 7.1.2009 20:57:02
|
|
|
|
Janey
|
čeeer jaz sem si pa privoscila en dober šoping do dobrem letu samo za sebe. sem si nakupla skoraj vse za službo...no recimo polovico veliko še rabim ker res nimam NIČ. ampak moram v druge trgovine še, al pa kar malo po centru. mogoče jutri če bo sonček čeprav dvomim. jaka ni nič kaj bolše, še vedno ima zamašen nos, kljub nenehnmu čiščenju s fiziološko in baby vacom, pa tudi operil mu dam, pa ni niti minuto dobro imam tut neke kapljice od P in tudi tiste ne pomagajo. kašelj pa je tut še vedno enak. danes sma bla 5 min vsega skupaj zuanj, tolko da je prišel 3x do avta in noter. pa cel popoldan ga je mela babi, ko sem jaz nakupovala in mi je kar groza, ko ni nič zunaj. jebene temperature zdaj grem pa malo pokidat v kopalnico, kuhno sem na pol počistila, pol je pa lubi prevzel zadnje čase, že kar mesece je tako super da ne morem verjet. joj danes sma zjutraj kar jotico kuhala, ko se je jaka zbudil in je pol nazaj se malo zaspal., lubi je pa tut še mel malo časa je prav pasalo, res, po tolkem času, je blo spet malo spontano, ne pa vednoisto zvečer ko si crken
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?