Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:33:58
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 februarka naša je nora na vanilijeve stvari, tako da ji jogurt že nekaj časa dajem blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe ja sej, jaz tepka sem ga pa vedno pozabila vzet jogurte jemljemo na eni kmetiji, nedaleč stran od vas k jih delajo doma, pa skuto, smetano, ipd... na Olševku
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:43:00
|
|
|
|
misar
|
še enkrat sprašujem IZVIRNO SPOROČILO: misar me zanima ko skuhate mlečni gres kaj date notri cuker al kakav ali nič...zato, ker mi ga ne jemo pa bi rada, da poje kaj drugega, da ne natepavamo sam ene in iste žitno-mlečne kašice.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:48:52
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar še enkrat sprašujem IZVIRNO SPOROČILO: misar me zanima ko skuhate mlečni gres kaj date notri cuker al kakav ali nič...zato, ker mi ga ne jemo pa bi rada, da poje kaj drugega, da ne natepavamo sam ene in iste žitno-mlečne kašice. jst dam v gres čisto malo soli..pa čisto malo sladkorja..ko kuham za nas...za Nežo ga pa še nisem..pa ko ga bom ga bom kar brez sladkorja
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:50:11
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: ella79 februarka naša je nora na vanilijeve stvari, tako da ji jogurt že nekaj časa dajem blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe ja sej, jaz tepka sem ga pa vedno pozabila vzet jogurte jemljemo na eni kmetiji, nedaleč stran od vas k jih delajo doma, pa skuto, smetano, ipd... na Olševku jst tud doma sama delam jogurt..pa je zlo dober... če katero zanima..vam bom napisala recept..je čist v izi
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:50:42
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar še enkrat sprašujem IZVIRNO SPOROČILO: misar me zanima ko skuhate mlečni gres kaj date notri cuker al kakav ali nič...zato, ker mi ga ne jemo pa bi rada, da poje kaj drugega, da ne natepavamo sam ene in iste žitno-mlečne kašice. jaz sem ji ga zdej 2x skuhala... 1. sem dala ščepec sladkorja not, včeraj pa nič, pa ga je glih tko jedla... brez vsega... tud dons mlečni riž sem ji ga nardila brez vsega
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:58:05
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: ella79 februarka naša je nora na vanilijeve stvari, tako da ji jogurt že nekaj časa dajem blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe ja sej, jaz tepka sem ga pa vedno pozabila vzet jogurte jemljemo na eni kmetiji, nedaleč stran od vas k jih delajo doma, pa skuto, smetano, ipd... na Olševku poznam ja, jaz sem ji kupovala k so jih imeli še pri nas v trgovini, gor pa ne hodim sem smotana ja vem misar Zoja še ne je gresa na KM, tako da ti ne morm pomagat... ji ga bom pa zagootvo dala brez vsega, če ga bo jedla seveda
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 11:58:21
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe Ella, jaz sem zadnjič pri najboljšemu sosedu kupila barvev tudi in so imeli kombinacijo mislim da 4ih v 1 škatli - roza, vijola, turkizna in še ena, sam ne vem katera (če so bile 4). Samo jih imam v SLO pa ne morem pogledat Tko da se dobijo, pa ni drago
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:03:19
|
|
|
|
mami28
|
Tolk da vas mal pozdravim. Nič vas več ne berem, tako da ne vem, kaj se kaj dogaja! Mi smo bli 2.1. stari 10 mesecev, pridno rastemo, imamo 8 zobkov, pa še vedno je najboljša hrana mamina ziza. Tak da smo zbirčni, še bolj pa razcrtani. Se pozna, da je prva vnukinja in nečakinja, tak da je zasipana s pozornostjo. Pol pa mami nič ne more, ko sma sami. Še pri igri moram zraven sedet pa jo gledat . Tak je to pri nas. Kako kaj bodoče mamice. Mlavla? Se v redu počutiš. Vas je kaj več? Kako pa gre dojenje in nosečnost, a se lahko doji? Mejte se lepo, pa se upam, še kaj oglasim.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:09:50
|
|
|
|
mlavla
|
o mami 28..lepo,da se nam še kaj oglasiš.. ja jst sem ok...mislim, da so še nosečke..sam se nič kaj ne javljajo.. a vidva tud že kej planirata? upam,da se še kdaj kaj vidimo..jst mam še zmeri tist bad filing..ker sem ti takrat ostala dolžna..
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:10:25
|
|
|
|
mlavla
|
mami..kdaj pa pričneš z delom? zdej pa šibam kuhat.. lp
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:12:53
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe Ella, jaz sem zadnjič pri najboljšemu sosedu kupila barvev tudi in so imeli kombinacijo mislim da 4ih v 1 škatli - roza, vijola, turkizna in še ena, sam ne vem katera (če so bile 4). Samo jih imam v SLO pa ne morem pogledat Tko da se dobijo, pa ni drago dolenjka kaj bi jaz brez tebe sam še to mi povej, a so tekoče al v prahu ooo mami sem se večkrat nate spomnila
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:16:29
|
|
|
|
Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla mami..kdaj pa pričneš z delom? zdej pa šibam kuhat.. lp kaj boš dobrega skuhala jest mam dons poslastico za naju... špinača in pire moj je itak ne mara, tako da dobi klobaso to je pa zanj najbolj kosilo tako da smo vsi srečni Grem tud jaz kuhat
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:17:24
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: misar še enkrat sprašujem IZVIRNO SPOROČILO: misar me zanima ko skuhate mlečni gres kaj date notri cuker al kakav ali nič...zato, ker mi ga ne jemo pa bi rada, da poje kaj drugega, da ne natepavamo sam ene in iste žitno-mlečne kašice. mi ne damo noter nič. sem proti, da bi se ga ful sladkalo. Itak rižolino, ki mu ga dam zvečer, tudi ni ne slan, ne sladek.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:19:24
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe Ella, jaz sem zadnjič pri najboljšemu sosedu kupila barvev tudi in so imeli kombinacijo mislim da 4ih v 1 škatli - roza, vijola, turkizna in še ena, sam ne vem katera (če so bile 4). Samo jih imam v SLO pa ne morem pogledat Tko da se dobijo, pa ni drago dolenjka kaj bi jaz brez tebe sam še to mi povej, a so tekoče al v prahu ooo mami sem se večkrat nate spomnila ne ne, v tubici so, ampak mogoče bodo pa barve za pirhe zdaj kmalu v prodaji, saj veš da radi pretiravajo in prehitevajo v štacunah...mal v Merkurju preveri čez ene 14 dni A ti bi iz kakega posebnega razloga rada v prahu
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:23:49
|
|
|
|
pina-1
|
dan. ana prvo drugo rundo spi, jaz sem pa pomila po tleh in pojedla neki malega. Naša noč je bla, za naše razmere, slaba. Ana se je zbudila ob 3 in pol ob 6:30 vstala. Smo ble pa danes v HM in sem ani kupla take lepe majčke za 2€. Grem popoldne po še 2 in po dvojen hlače pa smo obečeni za v vrtec. Vidim,d a smo še vedno pri tortah. Mam tudi jaz en full dober in izi recept za torto. In sicer: spečemo 2 ruladi in jih namažemo z marmelado. Kupimo od Oetkerja ali dolcele kremo v prahu ( tisto, ki je prej blaža omenila). Rulado narežemo na koščke in jih zložimo v obliki marjetice. PRemažeš s kremo in gor daš katerokoli sadje, pa druga runda rolade krema in okrasiš celo torto. Simpl in dobro. Blaža, ko bo srečanje te sigurno poberem. Ampak drugi teden pa prideva z ančko na breskvice. Povej mi še nekaj, kako nardiš, da ti pride okrogel ali pa kavadraten biskvit tako lepo raven zgoraj. MEni ponavadi v sredini vendo zraste v hrib
< Sporočilo je popravil pina-1 -- 6.1.2009 12:24:02 >
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:26:51
|
|
|
|
mami28
|
Mlavla, nič mi nisi dolžna! Bi pa bilo res lepo, če bi se še kaj videli. A še imete srečanja? Delat začnem februarja, samo za polovični delovni čas. Mi kr paše tako, da mi ni treba iskat varstva za Zalo. Tistih nekaj uric bo poskrbela zanjo moja mami. Kej dobrga skuhite ;)
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:32:09
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 dan. ana prvo drugo rundo spi, jaz sem pa pomila po tleh in pojedla neki malega. Naša noč je bla, za naše razmere, slaba. Ana se je zbudila ob 3 in pol ob 6:30 vstala. Smo ble pa danes v HM in sem ani kupla take lepe majčke za 2€. Grem popoldne po še 2 in po dvojen hlače pa smo obečeni za v vrtec. Vidim,d a smo še vedno pri tortah. Mam tudi jaz en full dober in izi recept za torto. In sicer: spečemo 2 ruladi in jih namažemo z marmelado. Kupimo od Oetkerja ali dolcele kremo v prahu ( tisto, ki je prej blaža omenila). Rulado narežemo na koščke in jih zložimo v obliki marjetice. PRemažeš s kremo in gor daš katerokoli sadje, pa druga runda rolade krema in okrasiš celo torto. Simpl in dobro. Blaža, ko bo srečanje te sigurno poberem. Ampak drugi teden pa prideva z ančko na breskvice. Povej mi še nekaj, kako nardiš, da ti pride okrogel ali pa kavadraten biskvit tako lepo raven zgoraj. MEni ponavadi v sredini vendo zraste v hrib Finta naj bi bla v tem, da naj se ne bi pekač namazal ob straneh z margarino. Peč moraš ravno prav hitro, da ni na hitro in na preveč stopinj pečen, da na hitro naraste. Ma sploh to ni panike. Ga malo obrežeš, pa ga popraviš, če rabiš za torto. Joj, ko sem jaz včasih delala kakšne oblike npr. za torto v obliki 30. pa se mi je pri rezanju trojke špica na sredini zlomla, ki nardim ful rahel biskvit, ma ni panike, ga sestaviš, namažeš in zakamufliraš z kremo pa je rešeno. Moja mama bi ga pa že zdavnaj v kanto od živcev vrgla.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:33:42
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe Ella, jaz sem zadnjič pri najboljšemu sosedu kupila barvev tudi in so imeli kombinacijo mislim da 4ih v 1 škatli - roza, vijola, turkizna in še ena, sam ne vem katera (če so bile 4). Samo jih imam v SLO pa ne morem pogledat Tko da se dobijo, pa ni drago dolenjka kaj bi jaz brez tebe sam še to mi povej, a so tekoče al v prahu ooo mami sem se večkrat nate spomnila ne ne, v tubici so, ampak mogoče bodo pa barve za pirhe zdaj kmalu v prodaji, saj veš da radi pretiravajo in prehitevajo v štacunah...mal v Merkurju preveri čez ene 14 dni A ti bi iz kakega posebnega razloga rada v prahu Če barvaš Tičino, je boljše da so v prahu, da se ne packa, ki Tičina se z vlago packa in če so barve tekoče, moraš dodat ali škrob( gustin) ali pa sladkor v prahu, da ni pocasto.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:34:35
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 dan. ana prvo drugo rundo spi, jaz sem pa pomila po tleh in pojedla neki malega. Naša noč je bla, za naše razmere, slaba. Ana se je zbudila ob 3 in pol ob 6:30 vstala. Smo ble pa danes v HM in sem ani kupla take lepe majčke za 2€. Grem popoldne po še 2 in po dvojen hlače pa smo obečeni za v vrtec. Vidim,d a smo še vedno pri tortah. Mam tudi jaz en full dober in izi recept za torto. In sicer: spečemo 2 ruladi in jih namažemo z marmelado. Kupimo od Oetkerja ali dolcele kremo v prahu ( tisto, ki je prej blaža omenila). Rulado narežemo na koščke in jih zložimo v obliki marjetice. PRemažeš s kremo in gor daš katerokoli sadje, pa druga runda rolade krema in okrasiš celo torto. Simpl in dobro. Blaža, ko bo srečanje te sigurno poberem. Ampak drugi teden pa prideva z ančko na breskvice. Povej mi še nekaj, kako nardiš, da ti pride okrogel ali pa kavadraten biskvit tako lepo raven zgoraj. MEni ponavadi v sredini vendo zraste v hrib zmenjeno, ti kar pridi.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:36:10
|
|
|
|
blaža
|
ja pa še to. za barve za pirhe kar malo zagnjavte v kakšni trgovini, jih imajo sigurno še kje v skladišču od lani. jaz sem našla rdečo barvo za jajca v maminem predalu.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:40:27
|
|
|
|
mlavla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08 IZVIRNO SPOROČILO: mlavla mami..kdaj pa pričneš z delom? zdej pa šibam kuhat.. lp kaj boš dobrega skuhala jest mam dons poslastico za naju... špinača in pire moj je itak ne mara, tako da dobi klobaso to je pa zanj najbolj kosilo tako da smo vsi srečni Grem tud jaz kuhat ma ne boš verjela..krompirjev golaž ..to kar ti obvaldaš..je mojmu zadišal..pa še klobaso bo dobil zraven..tipično za dece..
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:41:20
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 dan. ana prvo drugo rundo spi, jaz sem pa pomila po tleh in pojedla neki malega. Naša noč je bla, za naše razmere, slaba. Ana se je zbudila ob 3 in pol ob 6:30 vstala. Smo ble pa danes v HM in sem ani kupla take lepe majčke za 2€. Grem popoldne po še 2 in po dvojen hlače pa smo obečeni za v vrtec. Vidim,d a smo še vedno pri tortah. Mam tudi jaz en full dober in izi recept za torto. In sicer: spečemo 2 ruladi in jih namažemo z marmelado. Kupimo od Oetkerja ali dolcele kremo v prahu ( tisto, ki je prej blaža omenila). Rulado narežemo na koščke in jih zložimo v obliki marjetice. PRemažeš s kremo in gor daš katerokoli sadje, pa druga runda rolade krema in okrasiš celo torto. Simpl in dobro. Blaža, ko bo srečanje te sigurno poberem. Ampak drugi teden pa prideva z ančko na breskvice. Povej mi še nekaj, kako nardiš, da ti pride okrogel ali pa kavadraten biskvit tako lepo raven zgoraj. MEni ponavadi v sredini vendo zraste v hrib Finta naj bi bla v tem, da naj se ne bi pekač namazal ob straneh z margarino. Peč moraš ravno prav hitro, da ni na hitro in na preveč stopinj pečen, da na hitro naraste. Ma sploh to ni panike. Ga malo obrežeš, pa ga popraviš, če rabiš za torto. Joj, ko sem jaz včasih delala kakšne oblike npr. za torto v obliki 30. pa se mi je pri rezanju trojke špica na sredini zlomla, ki nardim ful rahel biskvit, ma ni panike, ga sestaviš, namažeš in zakamufliraš z kremo pa je rešeno. Moja mama bi ga pa že zdavnaj v kanto od živcev vrgla. po moje jaz za**** ker pečem z ventilatorjem. Ma mi ni jasno, da ne namažeš robove? bom probala. Sej jaz ponavadi tudi odrežem vrh samo mi nikoli ne pride tako ravna, kot na slikah Mogoče dam premalo kreme
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:46:01
|
|
|
|
mlavla
|
ella...a ti lahko dinarčke kar nakažem..sporoči na ZS
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:46:23
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka IZVIRNO SPOROČILO: ella79 blacky bom že neki s temi barvami, sej verjetno imajo poleg osnovnih v tubi še kake druge pa mal bom še okrog povprašala če ima kdo kako za pirhe Ella, jaz sem zadnjič pri najboljšemu sosedu kupila barvev tudi in so imeli kombinacijo mislim da 4ih v 1 škatli - roza, vijola, turkizna in še ena, sam ne vem katera (če so bile 4). Samo jih imam v SLO pa ne morem pogledat Tko da se dobijo, pa ni drago dolenjka kaj bi jaz brez tebe sam še to mi povej, a so tekoče al v prahu ooo mami sem se večkrat nate spomnila ne ne, v tubici so, ampak mogoče bodo pa barve za pirhe zdaj kmalu v prodaji, saj veš da radi pretiravajo in prehitevajo v štacunah...mal v Merkurju preveri čez ene 14 dni A ti bi iz kakega posebnega razloga rada v prahu Če barvaš Tičino, je boljše da so v prahu, da se ne packa, ki Tičina se z vlago packa in če so barve tekoče, moraš dodat ali škrob( gustin) ali pa sladkor v prahu, da ni pocasto. ups... dobro da si povedala... zdaj mi pa še zaupaj kje naj zdaj nabavim barvo v prahu, maš kakšno idej. Poleg te barve za pirhe barvat mislim...
< Sporočilo je popravil Blacky* -- 6.1.2009 12:49:54 >
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 6.1.2009 12:46:36
|
|
|
|
mlavla
|
grem jst tud zdele na lov za barve..mal grem pogledat..če mam še od lani za pirhe barve
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?