Mandek
|
Živjo, princeske! najprej obrazložitev ali pojasnitev na na še kaotično stanje: Res ne vem več ali naj me bo sram ali naj si mislim, da je tako moralo biti, ampak 30.12, na isti dan, ko se je Zala začela glasno smejati (prvič!), pride domov moj dragi (jaz seveda v depresiji, nisva govorila, itd.) in mi reče, da se selimo v svoje stanovanje, povsem prazno in hm...naše?ok, vse lepo in prav, ampak kako??? In mi pove, da je njegova mama uporabila vse možne povezave in znanja in prošnje in nam uredila svoj prostor pod soncem za nekaj evrov na mesec. Od kje, kako in še kaj, nimam pojma. Seveda nisem verjela, kako bi le, ampak ok. Zvečer pride domov tašča, se vsedemo za mizo, odpremo karte in zaključimo katastrofalno obdobje sobivanja. Brez grdih besed, zmerjanja in sponašanja. Naslednji dan, živčna sem bila, ko hudič, se je šel moj dogovarjat za stanovanje. Imamo 44 m2, kar sicer ni ne vem kaj, ampak meni je, verjemite, lepše kot Bela hiša. Ker poteka adaptacija (menjava oken), smo še tu, potem pa dobimo ključe in začnemo opremljati. Najbolj srečen človek na svetu sem! Tako. Moj konec starega in začetek novega leta sta sovpadajoče zmagala. Novo leto smo preživeli pri kolegih, Zala ga je sicer dočakala, ker kljub večernemu ritmu spanja okrog 8.zvečer, v drugi posteljici ni mogla zaspati in je bila pač z nami. Takoj po polnoči je zaspala do pol treh, ko smo se spokali od tam in šli domov, kjer smo spali do 11.ure neprekinjeno. Včeraj je prespala cel dan, trdno zaspala ob 4.in se zbudila ob 22., takrat sem jo dala v parno kopel in jo umila, zamenjala pižamico in spravila spati. ob 4. se je spet zbudila in jedla, nato pa spala do 10.30. naša punčka je sicer prehlajena in ne hodimo nikamor, ker nima glasu in tudi joka ne slišimo . Kljub vsemu pa je še vedno dobrovoljček . Dosegli smo tudi, da zaspi sama od sebe in da je večino dneva v ležalniku ali na kavču, na rokah pa ji ne paše več toliko . aha, pa danes sem začela z D3 kapljicami. Mi smo, zaradi hudih krčev, ki jih je imela (pa ne zaradi kapljic), počakali malo, tako, da sem s tem začela danes. Tako, še dobra misel za vse nas v novem letu: Naj bo sproščeno. Prespano in 27krat na noč zbujeno, če je treba. Otroci nas potrebujejo. Crtkajmo jih, ker kmalu se bodo kremžili ob misli na poljubčke in stiskanja. Privoščimo si. Bodimo kot včasih, dovolimo si posedanje na kavicah in klepetanje, telovadbo in sanjarjenje. Dovolimo si prijazne besede in tople stiske rok, iskrene misli in najširše nasmehe. dovolimo si smejati na vse grlo in kregati, da slišijo sosedi. Umetnost dobrih zakonov je konec koncev tudi v kvalitetnem kreganju . Sanjajmo, plešimo, smejmo se. Upajmo si! Le tako bomo srečne! Srečno v 2009, pa naj bo res kvalitetno dobro in scukrano sladko!:):)