Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 8:46:51
|
|
|
|
babysolza
|
Jutrčka! Mi smo spet zanič spali, tole kašljanje nas ubija. In sem se končno spomnila - enkrat je bila debata, da z materino dušico namažeš . A to pomaga tudi pri kašlju? Plis plis za kak nasvet, ker sicer bova z mojim kmal k mesečnika okrog hodila. In hkrati se opravičujem, ker bl slabo čvekam zadnje cajte, sam sem tolk zmatrana od nespanja, obiskov in pohajanja (nikol si nisem mislila, da bom kdaj to rekla ). Evo šanse za novoletno obljubo. Čestitke vsem slavljencem, takšnim in drugačnim, za ta bubkane pa .
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 8:47:06
|
|
|
|
Samsa
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija bom pa morala še OH seštet in potem zračunat na gram torte To sem pa jaz kar TU naredila oz. sem poslala recept. Sam to ti znaš in pol je malo lažje
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 8:51:06
|
|
|
|
Samsa
|
Prosim, če mi svetujete kaj naj še moji čmrliki skuham Do zdaj je jedla korenček, krompirček, kolerabo, jabolka, banano, riž ( tudi vse skupaj zmiksano).. Pa se mi zdi, da je vse tk enolično, da je groza ( se mi zdi, da je brozgo na tak in drugačen način)
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 8:51:35
|
|
|
|
Samsa
|
Monologi Sem že pozabila, kako to izgleda
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:08:52
|
|
|
|
Anonimen
|
BS,evo,tole sem nasla na RRsamo to se ni za nase,ampak za vecje se mi zdi pa super Pripravimo sirup Sirup iz sveže redkve pripravimo tako, da redkev olupimo, operemo, na drobno naribamo, prelijemo z medom in limoninim sokom ter pustimo stati tri do štiri ure, nato iz mase izcedimo sok in uživamo nekajkrat na dan po eno žlico sirupa (otroci eno čajno žličko). Blagodejno deluje proti bronhitisu in hudemu kašlju. Do sirupa pa lahko pridemo tudi tako, da redkvi na vrhu odrežemo pokrovček in izdolbemo toliko, da lahko vanjo damo dve žlici medu, pokrijemo in pustimo stati dva dni. Redkev spusti še svoj sok. Vsak dan zaužijemo po eno žličko. Sesekljaš 1 čebulo in dodaš cca 1 dl medu. Vse skupaj kuhaš toliko časa, da čebula spusti sok oz. postane steklena. Potem to precediš skozi gazo in še ožameš, da izstisneš kar največ soka. Sirup je potem najbolje naliti v rjavo stekleničko (od zdravil). Daješ pa mu ga lahko tudi večkrat na dan. Je pa dobro, da ga daješ še nekaj časa tudi po tem, ko je že bolje. Pomaga pa pri vsakem kašlju. Še posebno pri takem, kjer se sluz ne izloča, ker čebula pomaga mehčati sluz v pljučih, da se lažje izkašljuje. Pomaga tudi pri bronhitisu in pljučnici. Jaz ga dajem svojim otrokom od 1 leta naprej. Mlajšim pa je bolj priporočljivo čebulo nasekljati, jo popražiti in čimbolj toplo dati na prsni koš. Učinek je podoben kot pri sirupu. Čebula proti okužbam Doma narejen sirup iz čebule je cenjeno domače zdravilo pri okužbah dihalnih poti. V mešalniku zrežite 500 g surove čebule in čebulno kašo na hitro prekuhajte skupaj s pol litra vode, 100 g medu in 350 g surovega sladkorja (največ 2 minuti). Napolnite v temno steklenico. Sirup drži v hladilniku ca. 8 dni. Zaužijte 4 - 5 jedilnih žlic dnevno
< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 30.12.2008 9:15:39 >
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:11:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Samsa Prosim, če mi svetujete kaj naj še moji čmrliki skuham Do zdaj je jedla korenček, krompirček, kolerabo, jabolka, banano, riž ( tudi vse skupaj zmiksano).. Pa se mi zdi, da je vse tk enolično, da je groza ( se mi zdi, da je brozgo na tak in drugačen način) DAj ji: cvetaco+brokoli cvetaco+krompir melono+banano melono lahko kar v mleko,ker pride kar tekoca
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:14:00
|
|
|
|
Anonimen
|
BS,pozabi na sirupe,sem cist pozabila da so nasi se premini. Sem nekaj iskala za necaka,pa ima ze 4leta in sem koj avtomatsko na to pomislila.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:15:13
|
|
|
|
Samsa
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 IZVIRNO SPOROČILO: Samsa Prosim, če mi svetujete kaj naj še moji čmrliki skuham Do zdaj je jedla korenček, krompirček, kolerabo, jabolka, banano, riž ( tudi vse skupaj zmiksano).. Pa se mi zdi, da je vse tk enolično, da je groza ( se mi zdi, da je brozgo na tak in drugačen način) DAj ji: cvetaco+brokoli cvetaco+krompir melono+banano melono lahko kar v mleko,ker pride kar tekoca Hvala
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:18:10
|
|
|
|
Cofijana
|
Dobro jutro kako ste jaz sem se kar uredu imam mojga moza doma je na bolniski pa Jan ga ze par dni mal sracka cez dan ponoc pa je priden. Pomoje ga zgornji zobki dajejo sam bomo potrpel pa vsem cestitke za rojstne dneve se se kej slismo. Lepo prezivite dan caw baw.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:18:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ni za kaj .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:22:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Samsa kako to mislis vse skupaj zmiksano?A vse kar si napisala skupaj?
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:28:13
|
|
|
|
Samsa
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Samsa kako to mislis vse skupaj zmiksano?A vse kar si napisala skupaj? hmm.. ja...sam, da je enkrat riž, enkrat pa krompir + ostalo, pa se ji ful dopade ( odpira usta ko ptička )
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:31:00
|
|
|
|
Samsa
|
Kleo, kako že ti narediš suhe slive? Sem pozabila , nazaj iskat pa je misija nemogoče
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:40:40
|
|
|
|
babysolza
|
Kleo ful hvala, sploh za tole varianto čebulo na prsa, sem že enkrat slišala, da pomaga, sam nisem vedela, kako pripraviš. Bomo danes poskusili. Samsa, jaz mam tud probleme z zelenjavo, ker mi je vse enako. Sadni obrok zaenkrat še uvajava, tako da bodo problemi čez kak mesec. Probi dodat kak košček mesa (jaz sem ji že dala purana, teletino in govedino, čisto malo sem zmiksala v np. cvetačo in brokoli al pa kako drugo kombinacijo), jaz bom ta teden tudi skuhala en lonec goveje juhce, pa ne bom nič začinla in bom dala par lončkov v skrinjo za Sabino. Bo vsaj okus mal drugačen, ker bom ravno tako najbrž zmešala z zelenjavo.
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:47:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Suhe slive namocis cez noc,lahko ji das tudi to vodo za piti. Jaz ji skuham kompot,jabolko+1-2slivi.Morajo pa biti nezveplane-Seeberger-Müller. Lahko ji das tudi suhe marelice. Grem zdaj mojo tamalo nahranit.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:48:01
|
|
|
|
aleksandra silvija
|
Jaz tudi skuham juho iz piščančjih prsi ali nemastno govejo, a brez soli in popra. Potem pa v juho zakuham koruzni zdrob, kar tistega, ki ga je treba dlje kuhati. Ali pa kadar kuham zelenjavo, kar zalijem z juho, namesto z vodo. Melancane popečem na peki papirju v pečici, nato jih zmiksam, dodam peteršilj, včasih kuhan krompir, bučke,....
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 9:48:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja,pa ne namoci v vodo iz pipe-tako kot sem jaz prvic
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:09:43
|
|
|
|
Samsa
|
Hvala za nasvete punce
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:14:09
|
|
|
|
Anonimen
|
AS,super za juhico in polento ,lahko pa tudi riz na juhi,ne pa da je vedno na vodi. Pa melancane-mi ne bi padlo na kraj pameti.Kolk case se jih pa pece? Midve sva zdajle jedle-skuto-melono-hrusko.Je usta odpirala kot lev .
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:18:27
|
|
|
|
sasa.vracko
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Cer,sam na brzinco... za Ninny in Emo. RMRM,pri nas pa zaenkrat se ni pokanja,malenkost,jih ima pa moz en kup(kot vsako leto),k en otrok.Sem rekla,da jih tu nima za metat,naj gre z njimi kamor hoce.Moramo pa se kupit rakete,ker te so pa res krasne za pogledat. Tali bo letos praznovala na Krvavcu,tam bo sele lep pogled ob polnoci. Ko sem ze pri Tali...mi je dolgcas po njej ,ze komaj cakam da pride nazaj. Sasa,super piskotki pa smrekica,pa tamavcek,pa zabice......vav,a so nove ja, nove so mu bom posebej zate oblekla ene druge in ga v tistih slikala, da boš lahko tiho
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:19:10
|
|
|
|
sasa.vracko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa joj tebe pa res že dolgo mučijo tele žabice. ja, a ne?!
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:27:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasa.vracko ja, nove so mu bom posebej zate oblekla ene druge in ga v tistih slikala, da boš lahko tiho No no,a se takole obnasa do starejsih...
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:33:39
|
|
|
|
Samsa
|
Evo... Saša na netu ( Jana) : TU
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:38:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Samsa,hvala . Sasa,(kakoje to ime redko )tle si pa spet druga.Samo so te kar lepo zrihtali,itak prav huda sprememba ni mogla bit,edin ce bi te postrigli na balin pa na zeleno pobarvali .Bravo za pogum,jaz si ne bi drznila . Zdaj pa greva midve ven,se mal v novoletno vzdusje,pa seveda nic zapravljat . Lepo se mejte.
|
|
|
|
RE: Junijski princi in princeske 2008 - 4.del 30.12.2008 10:38:59
|
|
|
|
sasa.vracko
|
IZVIRNO SPOROČILO: babysolza Jutrčka! Mi smo spet zanič spali, tole kašljanje nas ubija. In sem se končno spomnila - enkrat je bila debata, da z materino dušico namažeš . A to pomaga tudi pri kašlju? Plis plis za kak nasvet, ker sicer bova z mojim kmal k mesečnika okrog hodila. In hkrati se opravičujem, ker bl slabo čvekam zadnje cajte, sam sem tolk zmatrana od nespanja, obiskov in pohajanja (nikol si nisem mislila, da bom kdaj to rekla ). Evo šanse za novoletno obljubo. Čestitke vsem slavljencem, takšnim in drugačnim, za ta bubkane pa . ja, ti jo kar namaži po prsih, na zatilju in po podplatkih (na tanko), pa na prsi ji daj še toplo krpico zvečer pred spanjem, mojmu je pomagalo!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?