zverinca
|
hej hoj čveke moje!! vse ki ste na novo tu, ki ste se preselile kooončno od decembrk no sej smo vse mamice decembrke, sam mali so pa že pomagači... Kako ste kaj? Mene danes že cel dan glava boli, sem vzela kar lekadol, da se mi ne razvije v migreno in se odpravljam spat. Sem prišla le ugasnit rač, pa seveda na RR pozdravit. Dobiti pediatra je tudi v LJ znanost, sploh pa dobrega pediatra. Srečo imamo drugorodke, saj lažje drugorojenca spraviš k P. Mi imamo enakega kot za Niko in imamo pregled že v sredo. Komaj čakam, da vidim koliko je naš škrat zrastel in se poredil, sploh ker mi ga patronažna ni tehtala in nimam nobenega občutka. Vidim pa, da pridobiva - podbradek, nogice so že močnejše... je pa še zmeraj suhec suhec, ampak doooolg suhec mateja ja, polnozrnat kruh je bolje kot beli. S spanjem pa mi nimamo ne vem kakih problemov, je mali čez dan več buden kot čez noč; do sedaj je bil menda dve noči malo bolj buden, pa še to sem jaz napol spala zraven. se je tisti dve noči le več dojil, tako vem.. Cipresa, jaz bi ti tudi rekla da začni bolj v + razmišljat in verjet, da bo vse dobro. Verjamem, da si se ustrašla krvi in da ti gredo le črni scenariji po glavi, upam pa tudi, da si peljala Anjo že pokazati k dr in da si pomirjena. Jaz v takem primeru ne bi čakala, že zaradi sebe, da si ne delam živčne vojne in črnih scenarijev, seveda pa najprej zaradi mladička, da res ni kaj. Naj dr pove. Ne pa da si jaz pletem santa barbaro v glavi... povej, kako je danes? Spletka, kaj pa vem kako daleč je že naša gorenjska avtocesta, he no, sam da nisi pod smučiščem, sem že mislila da sta tvoji lepotički rojeni s smučarsko opremo moje vprašanje za vas: kako strižete nohte dojenčkom? jaz sem spet čisto presrana... pa še nekaj sem hotela, ampak sem že pozabila IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Morebitni vzroki: A ima ktera mogoč kako idejo, kaj bi jo lahk tk zmatralo? tole zna biti precej dober razlog. Naši mladički imajo še zelo slabo razvit živčni sistem, ki se iz dneva v dan razvija in fizično ne prenesejo veliko dražljajev. Zato je primerno le en obisk na dan, ena nova sprememba, nov dogodek, pa še to jih zna izmučit. Obiski naj bi bili tudi umirjeni in ne predolgo, pa zelo priporočljivo je, da nudimo dojenčku večerni ritual pred kopanjem/umivanjem, spanjem - neke vrste umiritev (ali je to malo mirnega crkljanja in pogovarjanja z doječnkom, poslušanje glasbe...), da se sprosti preden damo otročka spat. To se nam tudi pozneje obrestuje, če uvedemo tak ritual - umiritev pred spanjem, saj otroci spijo bolj mirno in se na sploh znajo sprostiti. Tako, dovolj sem pametovala , se vidi, da me glava boli mirno noč vam želim in polne mlekarne in/ali pa hitro pripravljeno flaško, da se otročki ne prebudijo preveč!