pf
|
Jaz jo pa za v lupinico isto oblečem v pajacka, ker če sem jaz v odprti bundi v avtu, ko vozim recimo, se mi zdi da bi otročka zeblo če ne bi bilo oblečeno. Dobro Lara če imaš dekico preko je druga, samo eni pa čisto slečejo otročke v avtu ko se peljejo, pa potem spet oblečejo, ko gredo ven. Jaz ji kapco dam dol, pa zadrgo ji odprem na pajacku. Vidim tu pri nas imajo ene tak malo oblečene , da te mine. V petek sem srečala znanko, ki je imela pupo staro tri in pol mesece. Imela je oblečen body, hlačke z naramnicami, pa tanko jaknico, tanko kapo in preko samo prevleko od vozička, ki ščiti bolj pred vetrom kot pred mrazom. Zdaj ne vem če so na vseh vozičkih iste, samo od PP ni tak debela, da bi lahko zdaj v minusu bil otroček še brez dekice. Se je čudla, ko sem ji povedala, da ima naša oblečen body, mikico s kapuco, hlačke s celega, spodaj bombažne štramplčke in zokne, navrh pa kombinizon - bolj tanek, ne tak tipičen bunda debeline, dekico in prevleko od vozička navrh. Samo naša je tak navajena in ni nič potna, ko jo vzamem ven. No druga stvar je pa da grema ven ponavadi za dve urci in se mi zdi, da če bi imela malo oblečeno, bi bila kar hitro nahodna. Njena pupica se mi je prav zasmilila, ker je bila čist rdeča v lička in nosek od mraza. Sama je pa po drugi strani bila oblečena kot polh z debelo bundo in kaubojkami, otroček pa mirno leži v vozičku, pa še rabi malo več toplote kot mi, ko hodimo in smo dosti bolj oblečeni še. Si ne predstavljam, da bi tam not ležala tak malo oblečena kot njena . Zmrznem. Naša še kar spi, bo ja prej tema, preden bova šle ven. Grem malo pogledati kaj dela. Mogoče že kuka.
|