Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:00:56
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla punce dobor jutro .... za nami je KRASNA NOČ!!!!! spal je od 23.00 pa do 07.00 -prvič tako dolgo drugač se je zbudu po 6 urah ! no pol je pa pojedu in še vedno spi .... sem klicala za kolke pa gremo naslednje leto na pregled bogi za nohtom ima prav gnoj in ne pusti tikat ..... ja jaz sem na začetku mal kritizirala mojga možeka pa se je čist popravil .... pomaga pri in VSEH hišnih opravilih in sedaj bo 14dni doma tko da jupiiiii .... pa tko lep sonček da gremo danes mal po svetu zapravljat pa tko ..... no lep dan punce
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:01:16
|
|
|
|
jolly123
|
Lucka sej sem mu povedala, pa je isto kot je blo. On bi ostal doma edino če bi mela jaz plane za kam it, pa še to najraje vidi da takrat tamal spi, da se mu ni treba ubadat z njim. Drugače mu ni čist jasno kaj mora narest, pa mu lohk stokrat povem, polje pa čist živčen pa ne vem kaj.... men se pa počas že trga. Cel dan ene butaste uspavanke pojem, pa poslušam jok, mah dej....
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:11:41
|
|
|
|
lena35
|
talcy zagotovo pomaga šentjanževo olje moj Blaž jo je imel,pa sem mu tri noči naredila obkladek pol je pa blo vredu in do zdaj se mu ni naredilo več.probaj nebo ti žal.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:17:36
|
|
|
|
corti
|
Pozdravljene po dolgem času! Ja no mi smo kar ok....samo zdaj mormo pogruntat kaj manjka naši malčici, ker zdaj se je začela od dveh naprej prebujati...godrnjati...vrjetno če ji ne bi dajala dudike v usta bi se prebudila in začela jokat...tako pa do petih na vsake pol ure pade duduka ven in jo dam nazaj notri. Ob petih pa ostanem in ji grem za jesti naštimat, potem pa spi do osmih pol devetih! Ne vem ali ji bomo morali dati še en obrok ponoči...bojim se da ji bo to spet ratala rutina in se bomo spet hranili ponoči! ah ja....to je pa tako, ker ne znajo povedat kaj jim manjka....no pa saj tud do tega še pridemo Jolly te čisto razumem.....zdaj sem si našla vsaj kako kolegico tukaj v domžalah...drugače so vse iz kranja in to posledično pomeni, da se rabim vsedet v avto in peljati vsaj pol ure da kam gremo...poleg tega pa tud one nimajo kar naenkrat časa...so vse ratale poparčkane in preživljajo čas v dvoje! Moj pa tudi gre ob sedmih in pride ob petih zvečer domov....! Potem sva dve urce posvečena samo tamali, ker je tečka in se je treba skopati in odpraviti spat...ob pol devetih ko pridem iz sobe...pa ponavadi on že spi in ga mi je težko zbuditi, ker vem da je zmatrasn....konec tedna ko pa imava čas lahko zase...pa ponavadi moreva na kosilo kam....to mislim k tašči...celo zdaj ko je božič i nje celo četrtek in petek doma....je včeraj klicala njegova sestra da je koilo pri njej....ah ja....in moj bo sigurno rekel da prideva.... ma pogrešam dneve ko smo sami kot družina skupaj-....do take družbe pa mi tudi ni.,....pa še tamali se zmeša ves urnik! ah ja...no vsaj enmu sem lahko povedala to.....!!! Malo boljše je že!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:20:29
|
|
|
|
corti
|
Jolly kaj koj bi se zmenile....en teden jaz v Kranj....drug teden ti v Domžale....(mogoče pa se tamaledva navadita in bosta čisto pridna)?? Kaj praviš?
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:45:09
|
|
|
|
jolly123
|
Corti jaz sem čist za, če ne se mi bo počas odpel
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 10:55:45
|
|
|
|
corti
|
Ok....pol se pa mova sam še zment...kdaj začneva...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 11:31:46
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla, mi smo tudi spali od 23 - 6 ih pa bi verjetno še kakšne pol ure če ne bi bilo treba pumpic pihat, je pa res da je začel jesti po 150ml, je pravi jedec pa še dva mesca nisma stara . Drugače smo mi ok, malo nas še šraufa zdaj pa grema v voziček in ven ker je čudovito vreme. Lep dan želim vsem skupaj in uživajte v sončku ker za četrtek že neka poslabšanja napovedujejo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 12:18:13
|
|
|
|
janja 27
|
JUTRI PRAZNUJE SVOJ DRUGI MESEC NIKA od mamice ZALATM INYA NADA od mamice LOVELY ]
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 12:22:56
|
|
|
|
janja 27
|
ojla jaz pa čakam da se metka zbudi da jo podojim in šibave ven lučka1 tud moja sedaj ful malo kaka enkrat na dan pa tud dva dni nič jaz kr pustim pri miru sej dojeni otroci tud do 6 dni ne kakajo tko da kr počaki moja se je po treh dneh potem full pokakala dvakrat....sedaj pa gre enkrat na dan al pa na dva dni....dokler ni nič narobe da bi jo karkoli zvijalo po moje ni panike.. mandek katastrofa z izjavo otrok ni zaželen upam da najdeš kaj pametnega....v novem letu boljše bo al kako je una pesem evo metka me je pogledala iz ležalnika se oglasim ka zvečer
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:16:35
|
|
|
|
Lovely
|
Dan, medve sva ravno od pediatrinje, s pregleda. Ima 4.500g, 57 cm. Vmes je bila bolana in je rekla pediatrinja da ne bomo delali panike zaradi teže. Na prvi posvetovalnici se ji je zdela malo hipotona pa je zdaj tudi to OK (smo pridno trenirali doma). Je pa pri poslušanju srčka slišala "mali šumček" (tako je rekla) in je rekla da če bo slišala na naslednjem pregledu 23.1.09 da naju bo poslala kardiologu na UZ za vsak slučaj. Da naj se ne sekiram, da če bi bilo resno bi naju poslala takoj. Jaz pa zdaj ko sem prišla domov razmišljam in mi je ful hudo in me je valda strah. Malo sem pobrskala po netu in videla, da je pri polovici dojenčkov prisoten šum in da so večinoma nedolžni... Sam pri nas na forumu niti en lumpi še tega ni imel... Tako da po moje jaz ne bom čakala do 23.1. in bom šla magari samoplačniško po drugo mnenje pa pol še takrat redno. Se bom požrla zdaj čez praznike. A ma slučajno katera kako izkušnjo s tem?
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:25:12
|
|
|
|
Lucka1
|
Lovely - res je, šumi so precej pogosti, večinoma nedolžni....je skor odvisno od pediatra, kateri slišijo bolje kateri manj, tako da te včasih raje za vsak slučaj naprej pošlejo, da SLUČAJNO kaj ne zgrešijo....tako da če je rekla, da lahko počakaš, potem je sigurno tako. Nekaterim se namreč neke luknjice pozneje zaprejo in se to sliši kot šum, dokler se ne zapre. Prepričana sem, da bi te takoj naprej poslala, če bi ona bila prepričana, da je res kaj slišala. janja27 - no super slišat, da še ponekod ne kakajo dojeni otročki vsak dan...ampak do sedaj je res stalno kakal, pa me je zaskerbelo....ampak očitno forum pomaga, saj takoj ko sem postavila vprašanje, se je čez 1 uro tak "usral", da sem ga morala skor celega preoblečt - za 3 dni nazaj je vse ven spravil in sploh najprej nisem vedla, kako bi se zraven spravla, da ga spucam
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:28:58
|
|
|
|
Lovely
|
Joj hvala Lučka1, ful pomaga če takole še slišim. Mi imamo pa za kakanje dvoje: ali kakamo zelo kmalu po telefonskem klicu babice z Danske ali pa potem ko se igramo z eno tako pojočo muhico, ki jo zdaj kličemo Muhica drekačka, ker se je do zdaj skoraj vedno pokakala po igranju z njo - malo za šalo malo zares... Drugače pa laktoza - sirup, ki se ga dobi v lekarni, samo kar sem prebrala sploh še ni taka panika.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:36:31
|
|
|
|
Lovely
|
No, figo bom šla prej zasebnemu otroškemu kardiologu. Ga ni kakor ugotavljam. In baje je ta nek dr. Bricelj top of the top na Metelkovi v LJ. Pa ful sem našla primerov, ko ni bilo to to , bom pozitivna.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:43:45
|
|
|
|
vianne
|
Evo mene spet po dolgem času ... janja27 ti se kar oglasi na obisku. Smo na zvezi!!!! Smo že s prehoda in sedaj čakam, da se zbudi saj je čas za naslednje hranjenje. Mislim, da bo kmalu po stokcanju v posteljici. Danes zvečer med črpanjem mi je iz ene joškice oz. bradavice pritekla kri in danes me boli Ena je praševala za sestrično ali prijateljico... se ne spomnim več. Vglavnem: sem brala, da nekateri otroci imajo konec dneva kljub temu, da so previti, siti, ... vsega dovolj. Se pravi, da so zaužili že dovolj informacij v enem dnevu in so zgolj utrujeni in to izražajo z jokom. Mislim, da bom bolj kratka. Je že jok... ... se bom skušala še kaj oglasiti!
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 14:54:46
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Hej! Torej smo ugotovila, da je od moje sestrične otrokec utrujen, zaspan, pa ne more in joka ...zdaj pa kako naprej ...kaj narediti, da neha jokati in dejasnko zaspi? ;)
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 15:07:59
|
|
|
|
Lucka1
|
PikicaStonoga - še preden pride do te faze, ga je potrebno uspavati, pa cimvec hrupa okoli utisat....torej ko je zaspan, je potrebna tisna in temen prostor, pa umirjeno govorjenje mamice ali oceta in šššššš-kanje in guncanje....vsaj tako je pri meni prijelo. Ko sem ugotovila, da gre za ta problem, sem ga prvi dan v spalnici v temi ze cez dan uspavala tako, da sem ga odlozila v njegovo posteljico in mu nezno prigovarjala in bozala po glavici, po nekaj dneh se je ze uspaval sam in sedaj dejansko ze dolgo sam zaspi, pa naj bo to sredi dneva al ponoci....dam ga tja takoj, ko se mi zdi teckast in zaspan....naj tako poskusi pa mogoce bo se katera kaj svetovala
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:26:50
|
|
|
|
suzy124
|
pozdravljene sedaj sem se vrnala iz sprehoda in zdaj mi še spi v vozičku tako da imam še malo časa, da sem vas prebrala. Tudi naš je samo dojen in ne kaka vsak dan,navadno vsak drugi dan ampak takrat fejst da ga morem večinoma celga preoblečit. Pravijo da pri dojenih otrocih ni nič narobe tud če po en tedn ne kakajo. Za zanohtnico pa je nama zdravnica relka naj si kupima mislim da je bil 3% vodikov peroksid za čiščenje nohtka, potem pa sem mogla večkrat na dan narediti obkladke z fiziološko raztopino(od niveje ko je v ampulcah). Midva sma mela kr fejst zagnojen in je že zdravnica mislal da boma mogla it da bodo kirurško odstranli, ampak nam je potem šlo počas nazaj, tak da ni bilo potrebe. lep popoldne še naprej
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:30:24
|
|
|
|
vianne
|
PikicaStonoga tako kot je že Lučka1 napisala. Kadar je otrok tako razdražen ga najbolj pomiri mir, tišina, cartanje ... v tistem članku kot se spomnim so napisali, da je potrebno izklopiti, radio, TV, znižati glasnost govorice ... Drugače pa kadar je pri nas neutolažljiv jok še najbolj pomaga Kuminov sirup. Konico dude pomočim v sirup ... deluje kot droga. V momentu je tišina in takrat ga najlažje uspavam, pomirim ...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:36:12
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
vianne kje pa kupiš ta kuminov sirup?
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:42:33
|
|
|
|
vianne
|
Pri meni je pa tako stanje, da sem zelo švoh, utrujena. Zelo sem shujšala. Se mi zdi, da mi veliko "energije" oz. kalorij porabi "izdelava" mleka. Kaj pa vem ... pa to črpanje me vedno bolj martra. Sedaj imam na eni bradavici ranico, ki me boli in je ravno na takem mestu, kjer se ob črpanju bradavica najbolj razteza.... A ima še katera močno povdarjene žile na prsih. Meni so se pojavile sedaj po porodu in mene po črpanju bolijo in v prsih dobim tak občutek kot bi imela pesek v njih ... Ah se trudim, da bi čim več časa zdržala s tem črpanjem ... 1.1. bodo trije meseci ... ko bi vsaj še dva, pa ne vem če mi bo uspelo.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:45:05
|
|
|
|
vianne
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga vianne kje pa kupiš ta kuminov sirup? V lekarni ga imajo ... imam pa tegale na spodnji povezavi. http://www.lekarnar.com/Galex/Kuminin-sirup/
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 16:56:54
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
hvala vianne bom ji povedala, upam, da ji pomaga...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 18:17:21
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: corti Ok....pol se pa mova sam še zment...kdaj začneva... Lohk po praznikih, moj bo zdaj doma ne bo delal. Pa še mojedva imata baje dopust tko da bom tud njiju mal izkoristila. Lohk pa pridem na kofe brez Tajkota
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 23.12.2008 18:40:04
|
|
|
|
Dream
|
Leto dni je naokoli. Odvrtelo se je hitro, prehitro... A škatla spominov je spet bogatejša, saj so tu slike, ki ostanejo in z nami potujejo dalje. Ujete so v trenutke, ki so jih zaznamovali ljubezen, prijateljstvo, dobrotljivost in včasih, o da, včasih tudi žalost in bolečina. Da bi v letu, ki se še nepopisano zrcali pred nami, znali živeti vse, prav vse trenutke življenja, vam vsem oktobrkam in njihovim družinam želi naša družinica. Praznujte lep Božič in krasen prihod Novega leta!
< Sporočilo je popravil Dream -- 23.12.2008 18:41:36 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?