Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 22.12.2008 23:58:29
|
|
|
|
Blacky*
|
zdaj pa res, lahko nočko
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 0:08:57
|
|
|
|
mlavla
|
pa še en raport..zdej sva pa domov prispela...in grem sam še zobke sčohat..pol pa drnjohat..seveda pa upam,da ne doživimo prekmalu kakšne budnice... blacky..bravo za piškote ..iz česa pa je rdeča barva na božičkih?
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:04:54
|
|
|
|
blaža
|
jutro! dolenjka zdej grem vprašat na kulinariko za sodobikarbono, ki nimam pojma.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:07:16
|
|
|
|
blaža
|
dolenjka sem odprla tam novo temo in te obvestim, ko se kdo javi.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:11:16
|
|
|
|
blaža
|
blacky, pa ti si prava mojstrca! , zelo so lepi tisti božički. To so res pravi Božični piškotki! Pa ful lepa slikica pri Dedku Mrazu!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:15:34
|
|
|
|
blaža
|
No med tem , ko pijem , še malo pokomentiram našo nočko. spet je ful slabo spal . jaz mam pa še od včeraj glavobol in ne vem kako naj se g rešim . Danes moram še školjkice spečt, tako, da bo veselo. pa še tablet nimam več nobenih, za glavobol. no bo že.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:45:38
|
|
|
|
Blacky*
|
dobro jutro, no pa je bilo spanje dalj kot do 4:30... Očitno ne smem gledati Botra do dveh Grem kavico kuhat.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:46:52
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža blacky, pa ti si prava mojstrca! , zelo so lepi tisti božički. To so res pravi Božični piškotki! hvala IZVIRNO SPOROČILO: blaža Pa ful lepa slikica pri Dedku Mrazu! hvala
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 7:50:49
|
|
|
|
Blacky*
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlavla blacky..bravo za piškote ..iz česa pa je rdeča barva na božičkih? mlavla to barvo smo kupili v Sparu. Je pa v tubici, tako kot je blaža par deset strani nazaj opisovala. No, smo mislili, da smo kupili barvo za risat pa smo ugotovili, da je barva za obarvanje.Pa sem kar po božičkih brizgnila in prvo s čopičom prebarvala, nato pa s prsti... je šlo hitreje.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:10:16
|
|
|
|
itata
|
jutro, jaz sem "poslala" mulčka k tašči za dopoldne. moram zdejle sodbo dokončat - matr je 20 strani tega nakladanja... pol šibam do sodnika, pol k tašči na kosilo in po mulčka, pa še na drugo lokacijo od službe voščit na poti domov takle mamo. skoz neki šibam. bi lahk prej še eno urco spala pa nisem mogla nazaj zaspat... tko da mogoče bo popolne kaj sreče na to temo. pridne bodite pa se pol še kej čitamo!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:15:00
|
|
|
|
blaža
|
dolenjka, če se boš lotila medenjakov, baje ni dobro, dat pecilni prašek in bi morala res kupit sodo bikarbono.baje, da kisline v medu izničijo učinek pecilnega praška. kaj boš pa pekla?
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:43:41
|
|
|
|
Februarka08
|
Jutro. Noč super, Larisa je še kar v postelji zdele se je začela nekaj oglašat, tako da jo grem iskat... Zunaj je tak sonček, da bi ga bil greh zamudit. Tako da bova šle tud midve mal ven, čeprav malo kašlja ne vem kaj naj... Blaža, hvala za stran, se je moj spet načudil pravi, da si sigurno slaščičarka... pa pravim jaz, ne to je samo veselje in peče za doma. Ni mogel verjet ti bi mogla res kak takšen poklic imet. Pa še debelušna ne bi bla nikol... če se zdaj lahko vsemu temu upreš, si res karakter Grem pa piko poko, lep dan
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:44:28
|
|
|
|
dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža dolenjka, če se boš lotila medenjakov, baje ni dobro, dat pecilni prašek in bi morala res kupit sodo bikarbono.baje, da kisline v medu izničijo učinek pecilnega praška. kaj boš pa pekla? Blaža, še no božično pecivo sem hotela spečt, kjer sta tudi 2 žlici medu Eh, bom kar probala, pa kar bo, bo Medenjake bom pa ju3, ko bomimela sodo Aja, pa dobro jutro Mi smo imeli tudi supe noč, spali v kosu do 5h, pomalicali obe zizi, ob 7.15 pa auf in oči ni vedel, da je zize tko pozno jedla, pa ji je flašo naštimal in valda da nispila več kot 20 ml Bo pa čez ene pol ure müslije papcala pol pa v pančevo
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:51:47
|
|
|
|
Blacky*
|
evo, zajtrk in kava za nami Zdaj se pa oblečemo pa gremo k P po potrdilo za vrtec. Jaz moram pa še knjige vrnit v knjižnico... že zamujam papa
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:52:02
|
|
|
|
mlavla
|
jutro..no prva budnica je bila ob dveh..in naša pupi ni za spala do štirih...no ko jo je končno zmanjkal...je potegnila do 7ih ..dobila mleko...in spala do pol devetih.. moram rečt,da je to še kar vredu..glede na noči ki smo jih imeli včasih... jst bom pa danes tud mogoče še kaj pekla... pa pino pogrešam, pa mesečnico..pa še katero,da se nam kaj oglasijo...
< Sporočilo je popravil mlavla -- 23.12.2008 8:53:49 >
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 8:52:58
|
|
|
|
mlavla
|
blaža..prosila bi te za kakšne recepte..npr. za breskvice in hruške bi me zanimal..pa tud gobice
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:01:50
|
|
|
|
blaža
|
mlavla, za brskvice in hruške pa gobice je isti recept, zdej grem zamesit testo za školjkice, in ti ga napišem kasneje
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:04:36
|
|
|
|
putina
|
punce ... jest sem pa bila včeraj v supernovi .. od 10ih do 11ih .. pa sem šla najprej gor v lokal, kjer naj bi bile zmenjene pogledat ... p ni blo še nobene .. pol sem pa mal kruzala po SN, če bi kero srečala .. sam kaj ko nobene ne poznam .. sej, mamic je blo polhn, sam kaj ko nisem vedla če ste februarke .. 2 mamici, ki bi po moejm mnenju ustrezali februarkam sem vidla v mulerju .. sam nisem pa hotal kar tako vprašat .. a sta bile 2 - ena blond in ena temna?? .. pa neke ščetke za na prst sta iskali?? .. da vidim, če sem imela prav .. no pol sva šli še ene 2x gor s tamaro pogledat, pa je bla spet sam ena mamica, ki je dojila, pa otroček je bil bolj majhen .. pa SAšo Einsiedler sem vidla .. sam vas po mojem ne.... ah, pa kdaj drugič .. moram mal albume naštudirat, da vas bom vsaj prepoznala drugič, pa za rokav pocukala .. je pa res da sva midve s tamaro bolj zgodnji, ker jo dam pol okrog 12ih pol enih spat, da se potem do najkaasneje do treh zbudi, da greva po Julijo v vrtec .. pol sem se hotla pa še na računalnik javit, ko sem prišla domov, je pa ta stara gnila kišta crknila (ne smem šimfat preveč, če ne bo spet crknu), pol sem bla pa do pol enajstih zvečer "odrezana od sveta" .. dokler ni moj iz službe pršu, da sem si vsaj malo njegov notebook lahko sposodla .. ah, beda .. kje v bližini ljubljane je kaj sončka??? .. februarka, ga ima, samo za na gorenjsko it ne bo časa .. .. še kje drugje??
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:07:58
|
|
|
|
larisa
|
Jutro vse pod kontrolo Vidim, da se vse okrog peke vrti. Jaz pa ne bom nič pekla, ker potem ne bo noben tega jedel, ker smo itak za praznike že totalno bookirani. Včeraj nisem spustila vedrega dneva in šla v SN, glede na to, da smo imeli samo 6 ur sonca v decembru, sem odšla raje vozičkat, ker nam tako veleva tudi naša bolezen. Itak ste uživale, ne?! Dolenjka, dejmo en plan narest, da ne bojo prazniki mimo, mi se pa ne bomo videli. Morva mal uskladit datume, kdaj ima kdo kej, da se potem zmenimo za družinsko srečanje. Seveda, če ste sploh zainteresirani. No mi po novem vstajamo ob 6.30, tako da sem jaz glede na veseli december in na grd prehlad, čist adijo. Ampak tko fajn adijo, ni tko hudo adijo Še kej novega Nič....
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:23:43
|
|
|
|
ELMA
|
živjo Vidim da ste zelo pridne pečete , pohvale ...zelo ste pridne jaz sem tudi včeraj nekaj spekla , ene rogljiče z orehi in kokosom ,jih še imam v hladilniku bojimo se da se ne zredimo
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:33:15
|
|
|
|
blaža
|
Breskvice Testo: -2 ,5 jogurovega lončka sladkorja - 2,5............................... moke -2,5.................................olja - 5 jajc - 2 dcl mleka - 3 vaniljine sladkorje - 1 naribana limonina lupinica - 2 žlički sode bikarbone - ščepec soli in malo ruma Vse to zmašeš in mora 2 uri počivat, pol pa streseš eno kilo moke in to maso, ki je počivala zamesiš skupaj z to kilo moke. Nadev: -30 dag orehov -10 dag čokolade - 250 g margarine ( ena kocka) - mrvice, ki jih izdolbeš iz pečenih breskvic - če je masa pregosta, daš lahko malo mleka, ma po moje ni treba Delaš res male kuglice, za breskvice. Velikost fi 2cm približno. In jih spečeš, tako dobiš polovičko breskvice ali klobuček za gobico. za hruške pa oblikuješ iz kroglice, še podolgovat nastavek( ne vem kako naj opišem) Kuglico, malo razvlečeš. Za betke pa svaljek, ki je na eni strani malo ožji. In pol vse to ko je pečeno, nedevaš, sestaviš in pol povaljaš v barvila- arome, tiste male flaškice, z aromo jagode ali maline, pa banane ali hruške, pa mente za zeleno. Na koncu pa še v sladkor. V glavnem breskvico povalješ v barvo, pa takoj v sladkor, pa pol naslednjo spet v barvo, pa v sladkor,....
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:36:18
|
|
|
|
mlavla
|
Breskvice Testo: -2 ,5 jogurovega lončka sladkorja - 2,5............................... moke -2,5.................................olja - 5 jajc - 2 dcl mleka - 3 vaniljine sladkorje - 1 naribana limonina lupinica - 2 žlički sode bikarbone - ščepec soli in malo ruma Vse to zmašeš in mora 2 uri počivat, pol pa streseš eno kilo moke in to maso, ki je počivala zamesiš skupaj z to kilo moke. Nadev: -30 dag orehov -10 dag čokolade - 250 g margarine ( ena kocka) - mrvice, ki jih izdolbeš iz pečenih breskvic - če je masa pregosta, daš lahko malo mleka, ma po moje ni treba Delaš res male kuglice, za breskvice. Velikost fi 2cm približno. In jih spečeš, tako dobiš polovičko breskvice ali klobuček za gobico. za hruške pa oblikuješ iz kroglice, še podolgovat nastavek( ne vem kako naj opišem) Kuglico, malo razvlečeš. Za betke pa svaljek, ki je na eni strani malo ožji. In pol vse to ko je pečeno, nedevaš, sestaviš in pol povaljaš v barvila- arome, tiste male flaškice, z aromo jagode ali maline, pa banane ali hruške, pa mente za zeleno. Na koncu pa še v sladkor. V glavnem breskvico povalješ v barvo, pa takoj v sladkor, pa pol naslednjo spet v barvo, pa v sladkor,.... blaža hvala!!!!se bom enkrat spravla to naredit
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:39:03
|
|
|
|
dolenjka
|
Tako, moj otrok je pojedel, zdaj hitro za piškote zamesim, da jih bom potem v miru delala ko bo spala, pol pa že kmalu odfrčim na urice užitkov Ella, a veš da sem uspela dobit tisti avtozic Larisa, jaz te držim za besedo, pri nas je vsak dan sonček že od 7h, tako da čakam, kdaj se boš odločila obljubo izpolniti Ajd zdravo!
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:39:56
|
|
|
|
blaža
|
vzami si cajt mlavla, ki je sigurno ene 5 ur dela No jaz pa zdej že pečem školjkice. pol moram pa še biserčke narest iz cukra, ki nisem dobila srebrnih perlic, Blaž pa pridno spančka prvo rundo. pol ob 12.30 greva pa peš z vozičkom po Matijo, malo na sončka.
|
|
RE: Februarski sončki - 8. del 23.12.2008 9:42:21
|
|
|
|
blaža
|
no zdej mi je ena odgovorila na kulinariki, da je lani delala medenjake in ni imela sodebikarbone in je dala enako količino pecilnega in je ratalo enako kot z sodobikarbono.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?