|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
18.12.2008 20:57:49   
5ra_28
'Čer

Kako ste kaj???

Otika...kako je pri 4 tednih ti še ne vem povedat, user posted image , ampak moj Tai ni pol toliko buden kot tvoja Neža. Je pa res, da zvečer in ponoči lepo spi, tako so večeri najini. Običajno so po kopanju ravno utrujeni. Saj res m da jo lahko voda ful prebudi, sam bi jo morala tudi utrudit. Probaj da je zvečer ne skopaš, ampak naslednje jutro. Mogoče bo pa potem podnevi budna.

Blackcoffee... jaz Taia še vedno široko previjam. Poti pa se mi nikoli ne. Sem pa imela še v P primer, kos va se zjutraj ful dolg dojila, pa je ob men spal, čist ob telesu, pa je imel temperaturo zjutraj ob merjenju, pa je sestra takoj vprašala, če sva skupaj ležala. Pa smo mu merili pol ure kasneje, pa več ni imel. Mi je rekla, da se je pregrel od od moje telesne temperature, ne od plenic. Tai ima kolke tudi 1A, pa še ga previjam tako kot v P. Saj to ni pravo široko previjanje. Pravo široko previjanje še ima ŠE ENO pleničko zraven, takrat ko kolki res niso ok. Pač v mb P priporočajo še nadlaljnje povijanje tako, ker so lahko kolki ob rojstvu včasih ok, pri 3 mescih pa se stanje poslabša. Pač vsaka mamica ravna po svoji odločitvi.

Teža dojenčkov..Ojoj, Blackcoffe, Taia smo tehtali po treh dneh doma in je imel le 34 gramov več. Jutri ga spet tehtamo, pa bo 10 dni od P, pa bomo videli.

Otika, a is probla zadnjič moj opisan položaj, da ti zagrabi dojko???'

Hrana, tudi jaz ne jem nič agrumov (vse kar ima C vitamin), pa se ful izogibam dosti stavrem, ker je očitno Tai ful občutljiv. Pač od otroka do otroka je različno. Če lahko ješ vse in mu nič ni, pol je ok.

Koža... pikic Tai nima, le lušči se mu koža, a le po trebuščku in stopalih.

Končno smo trije:)

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 301
18.12.2008 21:04:55   
5ra_28
mam..dobrodošla....

nina... nam v mb sestra ni gledala, kako si ga naštimal za domov. Jaz sem si pampersko vzela kar v bolnico, tetra plenice pa so bile moje. Pa ga nisem oblekla ful debelo, ker mi je bilo mučno mu to vse gor vlačit, v avtu pa itak ni bilo mrzlo. Jaz sem mu dala bodi, preko tetra majčko, flis jopico, spodaj pa le povit s tetra pleničkami, flis hlačke, brez kakršnih koli žabic in ga dla v pajac. No pa kapco in debele zoknčke nad bombažne. Pa ni jokal, ker bi bil preveč oblečen, pa kihal tudi ni.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 302
18.12.2008 21:13:19   
5ra_28
Kaj pa to, ko sem danes popoldan prvič od prihoda domov spala čez dan!!!! Ob 15h je Tai zaspal, jaz ob pa ob pol4, pa vse do 17! Pa nisem spala prvič zato, ker drugače ne bi imela časa, ampak ker drugače čez dan ne morem. Zvečer sem zaspana in zjutraj, sam se potem preveč prebudim, ko ga previjem in nahranim. Bom mu dala joško kar v posteljico namesto dude, pa si naj vzame, ko bo lačen.

Mleko pa...ja, ali ga imaš ali ga nimaš, saj več kot si mal z hrano in čaji pomagat pa tud ne moreš nardit.

Danes je bil na obisku moj 'pol nečak', star 2 leti in 2 mesca. Ej, kako vam to rata imet male otroke in dojenčke hkrati. V teh letih so pravi živčki...pa ful morš dojenčka pazit, da niso pregrobi. Ej vsaka vam čast!!!!!!!!.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 303
18.12.2008 22:21:59   
5ra_28
Pa jaz pa sem nesrečnica. Vedno ko pridem gor, sem sama tu. user posted image  Pa ne glede al je jutro, dan al večer.

Protestiram!!!!!!

Grem raje spat!!! 'nočko..pa čim več spanca.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 304
18.12.2008 22:24:29   
Anonimen
5ra ... ja sem probala tvoj položaj, pa nama ne uspe, ker imam prevelike joške (E košara) ... sem mogla joškico tko stisnit, da sem ji kolobar okrog bradavice malo sploščila, da je reva kaj več kot samo bradavico dobila v usta user posted image ... samo vedno bolj se mi dozdeva, da se je tamala že tako na flaško navadila, da se ji zdaj na joški sploh ne da več matrat. S pumpico mi pa noče in noče it vse ven ... ah ja taki so križi in težave starševstva ...

Danes je bilo spet navrsti čofotanje v banjici in se mi zdi da je bila tamala potem bol utrujena in zdaj "že" od 10ih spi. A mislite, da bi bilo zaradi njene kože narobe, če bi jo vsak večer samo v vodi kopala, 1-2x na teden pa še z milom? Ker se mi zdi, da če jo samo umijem s krpico, jo samo čisto predramim, če jo pa skopam se pa še utrudi zraven.

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
18.12.2008 22:36:41   
5ra_28
Saj nisem šla spat...pa ne vem zakaj....user posted image

Otika...jaz še Taia sicer ne kopam, mi pa je patronažna rekla, da ga bom lahko kopala vsak dan, če bom hotela,ampak le z vodo. Z milom oz. šamponom le 1-2x tedensko. Ti jo kar kopaj, če ti paše. če pa bo še prej zaspala, pa bo še vam pasalo.  user posted image

Za dojenje pa šment. Sam se res razvadijo s flaško, ker se z zizo morajo bolj mučit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 306
18.12.2008 22:38:26   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Ti jo kar kopaj, če ti paše. če pa bo še prej zaspala, pa bo še vam pasalo.  user posted image

Sem mislila VAMA.user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 307
18.12.2008 22:45:22   
5ra_28
Zdaj pa grem res spat. Lahko noč. Itak mali spi že od 21:30 (od previjanja in hranjenja), tako da sem več eno uro mojga spanca že stran vrgla, ker okrog pol1 že jema. pa bo treba vstat.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 308
18.12.2008 23:56:03   
Anonimen
Ah ja sem se prej prehitro pohvalila, da mi jo je ratalo hitreje uspavat ... 5 minut kasneje je bil že jok in je spet zaspala šele malo prejle in upam, da je zdaj to to do 5ih. Grem še jaz počasi v mižole ... nočka!

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 309
19.12.2008 8:40:04   
zverinca
Jutrooouser posted image

ne mi rečt da sem prva??!!

a vam nekaj povem??
V LJ ne dežuje!!! juheeej!! to pomeni, da ko mali odspi zdele svojo jutranjo kitico in se podojiva, greva malo ven, en krog z vozičkom....

Vidim pa, da ste imele še late night čvek včeraj... joj, dobre ste, mene pa kar zmanjka, sploh ko je z Niko akcija popoldne, če se uležem ob 21h se ne dvignem več...

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Mleko pa...ja, ali ga imaš ali ga nimaš, saj več kot si mal z hrano in čaji pomagat pa tud ne moreš nardit.

tole se pa čist strinjam, sem sama doživela po prvem porodu, bolj smo se trudili slabše je bilo. Pa še Nika se je tudi razvadila s flašo, je le lažje, bolje teče, ni se treba tako matrat... tako da... nimaš kej, res ne. Probaš, vztrajaš, sam z glavo čez zid pa tudi ne gre.

KAj boste ve danes?
zbiram tudi ideje za kosilo.... user posted image

lep, NEdeževen dan vam želim...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 310
19.12.2008 9:23:30   
zverinca
user posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 311
19.12.2008 9:27:05   
5ra_28
Ja kdo pa bo drug prvi, če ne Zverka?

Pri nas pa še dežuje, pa tudi če ne bi, je vreme še vedno za en drek.

Tai pa je tako lepo ajal ponoči, da sva prvič imela, da je sam 1x jedel. Mu je manjkalo spanca, ker je podnevi slabo spal. Zdaj pa se ziba v levem naročju, desna roka pa skače po tipkovici.

Kosilo... jaz imam makarone.  

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 312
19.12.2008 9:32:33   
5ra_28
Zverka...ti je tečno???? Lahk prideš Taia pazit...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 313
19.12.2008 9:39:58   
5ra_28
Ko si napisala, da gresta potem na sprehod, ti bo buden al bo spal???? Moj Tai je buden ful mal, pa bi šla ven z njim ko bo spal.user posted image  Pa ko ti je Jernej buden, ima dudo, ali je kar tako vesel buden???

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 314
19.12.2008 9:44:33   
zverinca
nič mi ni tečno, prej dolgčasuser posted image

Jernej zunaj zaspi, svež luft.. sploh pa ker bo po dojenju....
dudo mu pa dam ja če je buden, sam je itak neče glih, jo kr hitr ven pljune, sam ko pa ga črviči za kakat takrat pa jo ful cuca.. ne vem, mislim da ne bo tak dudlar kot je bla Nika...

uuuu, meni je pa poštar prinesel kartico zdravstvenega zavarovanja za malega, to pa je brzina, pri Niki vem da smo jo čakal več kot 2meseca... pa nove so, malo drugačen dizajn, no še vedno ni lepa...

Ženske, kaj pa kej kontracepcija? jaz ravno mojemu pravim naj me ne gleda preveč, da ne bom spet zanosilauser posted image . Ker sva midva ful plodna, se bom mogla januarja z G dogovorit o kontracepciji in razmišljam o mireni, tabletk ne smem zarad pritiska...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 315
19.12.2008 9:50:01   
5ra_28
Tai prej po dojenju tudi ni zaspal, malo gleda na veliko, pa malo se kremži, pa malo zvija, pa se dela da je lačen, pa mu rečem: ne delaj se da si lačen, ker sem bila zraven, ko si jedel. user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa se z dudo tolaži, ker ga kolca.

Zdravstv. akrtica...oh super. jaz sem rodila en dan za tabo, torej jo dobil v ponedeljek??? user posted image user posted image

Tai tudi dudo včasih zavrne, se kar nakremži, ko jo dobi v usta. Pa ni guma isto kot mamina ziza.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 316
19.12.2008 9:54:07   
5ra_28
O kontracepcijin pa se bom pogovarjala na prvem pregledu, itak lahko takrat grem v akcijo... Pa ne po novo bebo!!!!!!!

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 317
19.12.2008 10:27:38   
5ra_28
Taia sem ravnokar stuširala, user posted image , s krpico....zdaj pa je na dopoldanski malici. lep dan vsem...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 318
19.12.2008 10:47:08   
Splet.Ka
Juhuhu.

Midve z Zojo sva s prve posvetovalnice. Se je spet fino zredila (4350g)user posted image . VSe je ok z njo.

Mi je pa rekla pediatrinja, da smo lahko precej več z njo zunaj, kot pravijo patronažneuser posted image . Je rekla, da so user posted image  itak v košari tako zadelani in oblečeni, da jih ne zebe in jim notri ne piha, da imajo svojo mikroklimo in da ne dihajo mrzlega zraka. Menda bi šli lahko že prvi dan iz porodnišnice ven, ne glede na temperature (ona pravi, da do -5 smo brez težav lahko zunaj tudi dobro uro).

Zdaj je pri nas oblačno brez dežja. Upam, da tako tudi ostane, da greva z Zojo lahko res malo ven.user posted image  Ampak bi bilo fino, da bi user posted image  spala, drugače se bo v vozičku dolgočasila.

Duda...vam kaj uspeva? Pri nas jo največkrat pljuva ven ali pa se skoraj zadavi z njo. Včasih pa jo zagrabi...to mi ful paše, ker drugače hoče imeti original...mojo dojko...ne za jest, za preganjanje dolgčasa in za pomiritev in za uspavanje. Tako da še vedno vztrajam z dudo.user posted image

Zverinca, a tudi od tvojega služba je blizu...pa saj ne morem verjet.user posted image

Kontraceprija...nekaj bo treba uredit, jaz sem tudi plodna kot venerauser posted image . Ampak sva z user posted image  rekla, da otrok ne bova več delalauser posted image .

Zaenkrat vas lepo pozdravljam!

Cvetim...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 319
19.12.2008 11:03:51   
Anonimen
Jutro!
O a se že o kontracepciji pogovarjamo? user posted image Joj jaz bi najrajš videla, da bi mi jačnike odmontirali za par let ven. Me je prav strah, da bi prehitro šeenkrat zanosila. Saj je vse fino fajn, samo vseeno bi imela vsaj kako leto delavne dobe preden bi oz. če bomo imeli še kakega. Kaj vse od kontracepcije sploh obstaja (razen kondomov), pa da ni vezano na hormone? Hormonskih zadev namreč ne smem jemat zaradi tromboze, ki sem jo prebolela par let nazaj ... kondomi so mi pa tako nepriročni in prav nič seksi user posted image .

No našo je pa danes ponoči tako zvijalo, da se je okrog treh samo zaradi tega zbudila ... sem jo vzela v naročje in potem se je začelo prdenje, ki je trajalo par sekund in potem je kot odrezana zaspala nazaj user posted image ... samo druga nočna kitica spanja je bila pa danes blazno kratka ... samo od 6ih do 8ih, tako da sem zdajle kar precej zaspana.

Pri nas bo za kosilo piščanec, pire krompir in rdeča pesa ... samo še ne vem kdo mi bo to skuhal user posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 320
19.12.2008 11:14:28   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri nas bo za kosilo piščanec, pire krompir in rdeča pesa ... samo še ne vem kdo mi bo to skuhal user posted image .

user posted image  JAz pa še ne vem, ali bo lazanja iz skrinje ali ravioli (spet...no, saj jih ta teden še ni bilo).

Drugače pa pri nas nočno zvijanje ne traja nekaj sekund...danes ponoči je trajalo od malo čez 11 do pol dvehuser posted image . Ampak je potem naprej spala, tako da se ne smem pritoževat.

Punce, pri nas trenutno nekje izza ene luknje v oblaku sije sonceuser posted image . Grem pripravit sebe in torbo za ven, potem pa kar previjem Zojo, da se bo še najedla, pa hop ven...če se bom preveč zapletala in čakala, se utegne še kaj sfižitiuser posted image

Cvetim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 321
19.12.2008 11:27:56   
gemina
Dobro jutro vsem mamicam,

naj se še jaz pofočkam med vami...sicer vas redno berem, dobim od vas kakšen dober nasvet in potem prakticiram na našem sončku...

No, matija je bil včeraj star 3 tedne, pridno pridobiva na teži ( 2750g ob rojstvu, včeraj 3310g ).user posted image Kopali ga bomo prvič v ponedeljek, ker se mu popek še rahlo rosi, v torek pa imamo posvetovalnico...povejte mi prosim, kdaj ste doble zdravstvno kartico, jaz je namreč še nisem, v torek pa že imamo dohtarjauser posted image

Drugače smo ok, hranimo se na vsake 3 h, ponoči tudi na vsake 4h ali 5h, mleka dovlj, samo si ga moram stiskati, ker ja mali pogruntal, da iz flaške bolj teče kot pa iz moje dojke....kar hitro pogruntajouser posted image

Skrata, uživajte in se še tipkamo kaj!

LP

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 322
19.12.2008 12:01:28   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: gemina

Dobro jutro vsem mamicam,

mleka dovlj, samo si ga moram stiskati, ker ja mali pogruntal, da iz flaške bolj teče kot pa iz moje dojke....kar hitro pogruntajouser posted image

Dobro jutro???!! Pri men je že dober dan. Jaz sem ob 8h vstala. Sem ga previla in nahranila. No, sem ostala kar v pižami, ker sem še hotela it drnjohat, pa Tai ni bil za akcijo. Je bil buden do 10:30. Sam ne kar leže, ampak v naročju, pa mal na pljučni pečenki, pa mal dremal, pa spet. Potem pa sem ga celga umila, namazal, je užival kot da je na masaži, zdaj pa je le mami privoščil da je šla pod tuš in se mal spedenela. user posted image

Ja, če nočeš, da to pogrunta, da je iz flaške lažje, mu flaške ne smeš niti ponudit.

Jaz sem naročena s Taiem na posvetovalnico šele 12.01 (rojen 02.12.), torej pri več kot petih tednih.

Gemina...Za pregled pa je dovolj tvoja zdravstvena kartica, če je po tebi zavarovan. Ker je meni sestra rekla, da moram imet mojo zdravst. kartico zraven.

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 323
19.12.2008 12:06:51   
5ra_28
Nekaj me zanima...saj itak vse (več ali manj) dojimo... jaz imam ful vidne žile po prsih in spodnjem dekolteju, ko se pogledam v ogledalo. Pa ne vem ali je zdaj to od 'pritiska', ker je toliko mleka ali kako??

Pa ker imam vedno tisto dojko ki čaka na praznenje, ful trdo, me ja mal strah, da bi prišlo do zastoja oz. da bi se naredile kakšne bule. Pa razmišljam, da bi si mal izčrpala, še po dojenju, da jo še bolj spraznim. Sam...a ne bo potem še več mleka...večje povpraševanje, večja ponudba...ker če ga bo še več, pa se res lahko prijavim za dojiljo.user posted image  ali pa bom kot user posted image Že blazinice mi gredo počasi na živce...

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 324
19.12.2008 12:11:06   
5ra_28
Joj, ve ste že pri pogovorih o še enem otroku. Men bo en čist zadoščal. user posted image Itak nimava dovoljs tanovanjskega prostora, pa še na ta tempo se navajam, kaj šele, da bi zdaj zanosila in za malega skrbela ali pa potem dva taka pamža imela. user posted image Saj so sladki in jih imaš najraje, pa navadiš se tud, sam...No thanks.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?