Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 16.12.2008 18:55:01
|
|
|
|
jolly123
|
Mi smo bili na Jesenicah, kožni testi OK, izvide za kri še čakamo, če bodo negativni greva nazaj na provokacijo.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 16.12.2008 19:56:58
|
|
|
|
janja 27
|
JUTRI PRAZNUJE SVOJ DRUGI MESEC NEJC od mamice URŠKA// ]
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 16.12.2008 20:00:58
|
|
|
|
janja 27
|
jolly superca da si izvidi ok naše dve obe spita z nama v postelji....metka še v košu (mam velik koš dolg 80 cm ) manca je še v posteljici 120x60 mislim da bom februarja dala metko v to posteljico manci pa bova drug teden pri prijatelju naročila drugo postlo...tako mladinsko bo šla do najine tko da bomo ene 3 leta še vsi skupaj v sobi no na koncu vsi 4 v eni postelji potem bova pa zrihtala gornji štuk hiše in bomo spali zgoraj v tej sobi pa bom imela likalnico al kaj podobnega....KOMAJ ČAKAM....vendar mam še dve leti kredit in bo treba počakat drugače pa pri nas vse po starem stunfek - luškan mali božiček
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 16.12.2008 20:44:02
|
|
|
|
Natali07
|
jolly 123 - kaki pa so kontrolni testi? A sta bila že na kakih testih? No naša spi v svoji posteljici v najini sobi. Je pa izredno pridna. Čez dan je na 3 ure ali več. Pride pa kak dan ko je tudi na dve uri. Zvečer ponavadi zaspi ob 9, 10 in se enkrat zbudi za dojenje okrog 4 in nato spi do 7 ali 8. Se še vedno samo doji. Drugače pa lepo napreduje. Pri 6 tednih je imela 5300g in 56 cm. Sva pa dobili napotnico za alergologa, ker očitno pikice niso čiščenje ampak znak alergije. Tako, da sem že dober teden na dieti in koža se je lepo popravila. Zato bom s testiranjem počakala na januar, ker mi ni, da bi šla s Katarino v bolnico samo zaradi testov. Pa tudi napotnici za razvojno zdravnico se nismo izognili. No pa saj je bolje, da vse pogledajo že zato, ker je imel z alergijo in fizoterapijo bratec težave. Če bo pa treba še enkrat čez to, bo pač treba. Vse za moja sončka. Drugače je pa že kak teden grozno prehlajena in kašlja. Včeraj pa nama je pediatrinja predpisala antibiotik, ker izkašljuje zeleno sluz. Sem pa kupila tudi baby vac in res se spravi vse živo iz malega noska. Tolk na hitro po daljšem času.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 16.12.2008 22:59:30
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla..evo naš je zaspal in upam da do jutra ... jolly123... za negativne teste no zdaj pa gre pančkat še mamica MIRNO NOČ VSEM !!!!!!!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 7:14:54
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07 jolly 123 - kaki pa so kontrolni testi? A sta bila že na kakih testih? Ja sva bila hospitalizirana pa so takrat pregledali kri itd, zdej sva šla pa nazaj na kontrolo. Se pa moram pohvalit, da nama je včeraj celo uspelo odspati eno uro na kavču, se ne spomnim kdaj sem nazadnje sredi dneva spala eno uro
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 8:01:36
|
|
|
|
Dream
|
Dobro jutro vsem skupaj! Izvolite eno za lepši dan! Sama jo že srkam, Matic pa lepo spančka. Danes imamo UZ kolkov in če rečejo, da ni treba več uporabljat racmank, sploh ne bom znala držati fantiča v rokah. Se mi zdi, da ga ni prav nič skupaj, ko mu to vzameš dol... Očitno se je Matic odločil, da bo spet spal samo 6 ur v kosu, ker je kar naprej tako lačen, da si tlači obe pesti v usta in zraven kar renči Tako spimo v enem kosu od polnoči pa nekje do 6h zjutraj ali mogoče malce dlje, čez dan pa lepo je na 3 ure. Zanimivo, da je prej lahko spal 9 ur, sedaj kar naenkrat ne več... Mogoče pa mora nadoknadit primanjkljaj hrane za nazaj
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 8:17:37
|
|
|
|
Mandek
|
Jutro in hvala za kavico! Za nami je nemirna noč, Zala se je zbuila že ob 1.15, potem pa spet ob 3, ker se ji je dekica povesila čez obraz in jo je full motilo. Takrat je zaspala z dudo (ja, še vedno ji jo držim v usta )in se sept zbudila ob 5-tih, ko jo je tak šraufalo, da je po krčjku takoj zaspala. Sem jo mela kar pri sebi,ampak to pomeni nič spanca. Mah, zdaj sem že ok . Trenutno leži v ležalniku in upam,da bo oddremala jutranji dremež brez, da je na rokah. Včeraj sem si vzela čas in jo uspavala v ležečem položaju z dudo. Prej je namreč zaspala na rokah ali pri dojenju, včeraj pa ni bila ne lačnma ne krčki je niso matrali in sem poskusila. Nekajkrat vmes je jokcala, jamrala in se jezila, ampak je nisem vzela v roke. Eno uro sem ji tako dajal dudo in jo božala, stiskala in na koncu je omagala . Ponoči je bla tut budna ko sovica in sem ponovila isto. Se mi da, ne? Ampak je ratalo. Tut danes si bom vzela čas za te dolgeeeeeeeeeee procedure. Včeraj sem šla v največjem nalivu z malo k njeni botri. Zala je bila takoooooooooooo pridna,da sem kr obnemela. Cel dan sva bili tam, od tega je spala 3 ure v kosu . Se vidi, da je druga klima...Nič, grem, ker se že oglaša:
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 8:26:01
|
|
|
|
jolly123
|
Mandek super ti kar delaj tako se ti bo obrestovalo enkrat ziher. Jaz sem tudi včeraj se ulegla zraven njega, pa je blo dve urce malo cmerkanja in spanja po 5 minut, potem je pa ratalo in je zaspal za eno uro. Zdaj mi pa v ležalniku spi že 2 ure Tale moj Taj res preseneča.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 8:39:23
|
|
|
|
evelin
|
Dobro jutro vsem. Za nami je tudi zelo mirna in naspana noč. Maša je spala od 21 do 2, pol do 6, spet mal zadremala do 8, sedaj pa spet spi :) spala bo pa nekje do 11. Upam da pri nas ne bo deževalo, da boma lahko šle malo vn. Lep dan vam želim
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 9:11:18
|
|
|
|
tanja29
|
Dobro jutro. Hvala za kavico. Danes pa tudi jaz rabim eno orjaško dozo, ker je za nami tečna in neprespana noč. Manca ni hotla zaspat zvečer in je bil jok od sedmih naprej. Sva se z mojim menjavala pri pestvanju in uspavanju. Zaspala je ob enih, ampak se je pol skoz nekaj zbujala in stokala. Sem kot zombi... Joj, kok mora bit šele moj zmatran... Skoraj sem že pozabila kako je če ne spiš ponoči, pa me je hitro spomnila. No ja, tudi nespanec pride v kompletu z dojenčkom a ne? Bo že bolje. Jolly123 - super, da je s tvojim korenjakom vse ok. Naša Manca spi pri nama v spalnici, ampak v svoji posteljici. V zibki pa ni že kak mesec in pol. Ji posteljica bolj odgovarja. Ponavadi zaspi sama, če pa ima dan kot je bil včeraj, pa je potrebno več potrpežljivosti. Grem si skuhat še eno kavico, ker bom kr s stola padla. Se mi kar oči zapirajo. Aja, pa še tisto sem dobila, tko da je bila noč res popolna. No, pa očitno se tečnarjenje še nadaljuje. Moram it... Uživajte, čao
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 9:12:47
|
|
|
|
sonček75
|
Dobro jutro Tudi pri nas zadnje čase spimo zelo lepo. zaspi okoli 23 ure,prej ga še matrajo krči, potem pa spi vso noč in se zbudi med 7-8 uro.Spi v svoji sobi,in ga vsako noč vsaj 3x slišim ko se malo oglasi,vendar ne joka potem pa zaspi nazaj. Ena je vprašala na koliko časa ga dojimo čez dan? Jaz ga sedaj na 3 ure.Če začne prej sitnariti mu dam dudo in lepo počaka.Prej sem ga dala na dojko vedno,ko je začel sitnariti in v 2 mesecih pridobil 3 kg.Se mi zdi ,da je sedaj veliko bolj priden od kar imava nek red.Čez dan ima zelo veliko časa dudo,zvečer in ponoči,pa je mu ne dam.Bomo videli koliko časa bo še zdržal brez nje? Moram pa še povedati,da se naš sploh ne mara pestvati.Ko ga imamo v rokah takoj začne sitnariti,najraje je v ležalniku z dudo in seveda da se pogovarjamo z njim.Če je sam kar hitro začne sitnariti in ga moram vsaj malo ogovoriti.
< Sporočilo je popravil sonček75 -- 17.12.2008 9:16:20 >
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 10:07:53
|
|
|
|
timnala
|
Ojojoj..ko vas takole berem, vam kar malo zavidam spanje vasih malckov - da spijo po 5, 6 ur v enem kosu..nekateri se vec Nas sicer gre spat ob 8h, ampak spi do enih 9h, potem pa mestra pa se zbuja do ene polnoci pa je ene 2x, pol pa zaspi in spi tam do enih 7h, s tem, da se vmes dojiva na 2 uri...smo bli ze lepo na 3 urcah, ampak ocitno mu 2 urni razmik bolj pase Cez dan pa spi skupaj 2 urci samo v vozicku, drugace imamo samo ene 3x na dan spanje po pol urce, ostalo pa bedimo..pa se al smejimo pa cebljamo al pa sitnarimo No pa sej bo tud zacel bolj spat..sam da je zdrav! Sm pa vceri kupla Angelcare blazinico, ker ga nisem dajala v zibko kr neki iz strahu, ce se mu kej nardi pa ne bom "zraven" takoj..ce ga mam pri sebi v postelji, se mi zdi, da ga lazje cekiram (itak ga se podnevi, ko spi, cekiram na ene 5 minut)..ampak res ne spim ne vem kak trdno, ce je ob meni v postelji pa ker se doji tako pogosto, mi je enostavno lazje..ampak danes gre nas skrat v zibelko - seveda cisto zraven moje postelje Ma se katera to blazinico in kako je zadovoljna? Namrec hotla sm kupit Baby Sense, sam je kr drazji pa v bistvu sem na forumih brala, da veliko uporabljajo Angelcare pa da so zadovoljni.. Itak je pa izumitelj Angelcare menda kupil patent od BabySense, tak da je bolj kot ne isto. papa, timnala
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 11:11:41
|
|
|
|
Marisha
|
Živjo vsem skupaj . Ko vas takole berem, da vaši malčki skupaj spijo 6 ur ali več, me kar prime, da bi Marka poslala mal v šolo k vašim lumpom No, drugače me pa zanima kako je pri vas s kopanjem? Ali jih kopate vsak dan? Moj Mark se tako zelo rad kopa, da ga vsak večer kopam, seveda ga ne milim, ampak se samo namaka v topli vodi in se tako smeji, čeblja in brca z nogicami, da ga je pravi užitek gledat in poslušat. Potem je pa tako utrujen, da mi že na poti iz kopalnice v sobo zaspi , ampak kaj če se potem že čez 2 uri zbudi in tako je potem celo noč. No, drugače pa upam, da danes ne bo deževalo, da bova šla lahko na sprehod. Lep pozdrav, Marisha
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 13:19:08
|
|
|
|
Dream
|
Mi se kopamo vsak drugi dan, pa bi mu verjetno tudi ustrezalo, če bi se vsak dan. Ga je tako luštno gledati v vodi, ko čofota, maha, se smeji, čeblja, vriska... Krasni trenutki so to, ko vidiš, da otročku nekaj tako ugaja. Me pa zanima, kakšne banjice uporabljate. Ima katera že v uporabi tisto, ki ima v notranjosti takšne izbokline - na eni strani, da dojenček leži, na drugi pa je za malo večjega, ko že sedi. Mi jo imamo, pa še vedno uporabljam navadno banjico. Nekak še ne upam dati v to, čeprav se mi zdi bolj praktična, vendar nam je patronažna rekla, da naj še malo počakamo, ker še ne more dati nogic tako narazen, da bi lahko ležal v njej. Potem me ne bo več tako križ bolel, ko bo ležal, sama pa ga bom lahko polivala z vodo in sedela zraven banjice, če se mi bo dalo...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 13:27:53
|
|
|
|
jana84
|
en hiter pozdravček...dokler naš Jakob še spančka...Sva ravno s sprehoda prišla, ker je zdej malo boljše vreme... Mi smo prav fajn...Naš pikec ponoči prav lepo pančka...Tudi mi smo eno noč prespali 11 ur...Oziroma Jakob je spal toliko ,mamica in tatko pa sta spala enih 9 al 10 ur...Madonca je prav pasalo! No, zdaj pa spimo tam okrog 7-8ur skupaj...Ampak ne vem kako bi ga prpravla do tega, da ne bi zaspal že ob 19h ampak kakšno urco dve kasneje, saj je potem že ob 5h pokonci in blebeta in se smeje kot velik... Mi bi pa še spali, saj ne moreva it ob 7h zvečer že spat...Je pa res da pobegneva čimprej spat, se pravi okrog 21h... Imam pa velik problem, ker ima naš velikan zelo dolge noge in so mu vse cunje premajhne...Pajackov mu praktično ne morem oblačt, ker imajo vsi kratke hlačnice, ko pa on stegne te noge mu pa špona v prstke na nogicah...Zdaj bom probala prakticirat, da mu oblečem dokolenke (nogavičke), čez pa hlače prez prstkov ali pa kak pajac brez prstkov...Hm...Pa še sestra mi ne more nič posodit od svoje hčerke, saj je naš velikan že skor večji kot ona...oziroma ima daljše noge...Jutri skočim z mamo v Hofer pogledat če bodo imeli kaj za oblečt našega dolgina...Drugač ne vem kaj naj naredim. Doma ga pa res ne bom oblačla v žametne hlačke in te finte...Moram za kakšno trenerkico kje pogledat... še to moram vprašat: a je normalno da naš fantina zvečer poje sledeče: 20 ml čaja, vse kar premore moja mlekarna in še 100-120ml AM? Ne vem koliko imam jaz mleka, ampak že brez mojega poje cca140ml!? Jaz pa verjetno imam nekaj mleka, če mu je čez dan dovolj... Zdaj pa grem kosilce skuhat...Paštico bomo jedli danes z bolonjsko omako...Mljask...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 14:27:16
|
|
|
|
janja 27
|
JUTRI PRAZNUJE SVOJ DRUGI MESEC LUKA od mamice ŠKORPIJON
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 14:33:56
|
|
|
|
janja 27
|
ojla par besed preden grem kosilo dokončat :-)) a se vaši sončki kaj slinijo...mi se kr full ...tko da upam da ne bo zobka drug mesec namreč manca mi je dobila zobke pri treh mesecih in pol...najprej spodnji enki potem pa kmalu pe zgonje....ne me vprašat kolkrat me je ugriznila..... upam da se mi sedaj ne ponavlja zgodovina ..ne vem mogoče se motim ker se ne spomnim al se je manca slinla al kako ....tistikrat še verjet nisem mogla da je že zobek zunaj,,sej mi tud okol niso verjeli no potem so bili tiho k so videli kako in kaj drugače pa pri nas spet pada dež tko da smo noter...upam da bo jutri boljš vreme da mal zalaufam voziček.. jana_k jaz mam isti problem z metko k ma fulll velika stopala in ji potem nogice ne grejo v pajacke jaz te enostavno spravim in ji oblečem večjega ( jih imam full) sedaj ji včasih dam kako trenirkico...odvisno od mojega razpoloženja pa itak se preoblačimo non stop zaradi polivanja tko da gre se v promet zaen kake kavbojeke in žametne hlače ne dam gor doma sem pa danes šla po kolendarje in slike od sobot ek sem jih žla slikat k fotografu....full lepo in superca....bom poslikala kolendar in vam ga pokažem... lep popoldan ..grem kosilo skuhat do konca
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 15:43:23
|
|
|
|
Mandek
|
janja27, naša se tut full, full slini ma,kakšni zobki?že? uf, še to po krčkih . Drugače smo pridni, prejle sm jo popokala in smo šle na nalivni sprehod, zdej sem jo pa nafutrala in pustila v postlci, ker sm šla kuhat kosilo. Vmes se je oglasla in sem se ulegla k njej pa nič s spancem, potem sm si pa rekla, da grem vsaj do konca zrihtat dokler ne joka...pridem nazaj,ko je še neki pojamrala...in zagledam,da ona spi . Punce, sej vem, da ni nič takega, ampak jaz sem dobila full energije in volje za naprej. Dejansko lahko zaspi brez pestvanja???Juhu!!! jolly, midve veva kak uspeh je to,ne? No, seveda takrat,ko ni krčkov...če so, jo samo cartamo in jo nosimo, da ji je lažje Nič, skuhala sem govejo juhco in spekla krompir v pečici, zdej pa čakam dragega. potem bom šla pa najbrž še na en sprehod s pupo, da si očka malo odpočije:)
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 16:44:15
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Lep pozdrav iz Medvod! Danes je za mano en LENOBEN dan ;) Sem bila do malo prej kr v pižami ...sicer sem bila pridna in sem pospravila, pa perem in kuham kosilo, ampak nič nisva šli ven, niti nikamor na teren ...sva kr doma se cartali, bli na internetu, se igrali ...skoraj vse je narejeno, samo kopalnica čaka, da jo ati sčisti, pa en prtalni stroj obesi, dva sem pa jaz ;) Zdaj čakam, da se piška zbudi, pa da mal TV pogledam, medtem ko dojim ... saj veste, pri njej traja ... Kako drugače? So dojenčkoti pridni? LEP VEČER!
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 17:27:21
|
|
|
|
Lovely
|
Hojla, ravno prej sem razmišljala, da bi vas povprašala zakaj se Inya tok slini... Je te dni začela. ma daj no kaki zobki, sej bo šele 24.10. dva meseca. Ali? No ja, svašta, mene več nič ne preseneča. Drugače pa smo OK, krčki nas pač dajejo ampak čakamo tiste 3 mesece ko pravijo, da krčki počasi izzvenijo... Meni gre ta dež že pošteno na jetra. Komaj čakam vikend, na vremenski napovedi sem videla neke sončke... Pa še nekaj, ne vem katera je pisala, da je začela krvavet po športu? Kaj je bilo s tem? Ne bi rada kaj narobe naredila januarja ko začnem bolj aktivno... Lep večer, ne se preveč zabubit v tople domeke...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 17:28:14
|
|
|
|
Lovely
|
24.12. bo dva meseca, škrat je bil...
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 17:51:56
|
|
|
|
janja 27
|
sej nisem misla da bodo pir vas zobki pol ni panike s slino če se tud vaši slinijo čeprav manca mi je dobila zobke zgodaj
|
|
[Brisano sporočilo] 17.12.2008 18:02:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 17.12.2008 18:35:38
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla punce ... joj govorite že o zobkih ... ma napredujejo ti mali sam za čudit se je ... berem da ste večina imele nemirno noč mi pa zdaj že nekaj časa zaspimo on 23.00 pa do 05.00 pol pa potegnemo do 08.30 sam ko se zbudi ob 05.00 pol itak zaspi takoj nazaj po hranjenju sam pa skoz neki stokca ... a tud vaši tako ..... odkar imamo novalac nf je res super smo si pa s hranjenjem naredili nek urnik ... zdaj mi je na točno tri ure ma poje samo 100ml na obrok a mislite da je to dovolj ker nedolgo časa nazaj je pojedel 100ml pa je zadostovalo samo za dve uri no zdaj pa grem pisat voščila za praznike
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?