|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: da vidimo če pozitivne misli pomagajo?
11.12.2008 10:58:34   
*sanela*
Kje pa ste pozitivke?

sulfinija nič se ne javiš, me skrbi kako je s tabo!

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
11.12.2008 11:25:00   
metuLJchy
Punce pozdrav,

kako ste, sanela pri nas ni nič drugače kot pri vas, dežuje in dežuje, poplavilo nam je celo glavno cesto do LJ, upam da bo do popoldne v redu, saj imam namen it v lj.

citrončica, kako si ti, že kaj veš kdaj boste šli v nove boje? Saj ti moram kak mailček poslat, samo da do časa pridem, včeraj sem se spet potepala (na rojstnem dnevu od prijateljice) in potem mi gre ves čas. Zjutraj pa imam take težave z vstajanjem da ni res. Vsako jutro zaspim user posted image , sem prava zaspanka postala, potem pa moram popoldne šiht vlečt ker zjutraj kasneje začnem. K sreči delam doma, drugače si tega ne bi mogla privoščit.

No, jaz sem pa danes dobila nova zdravila user posted image , namreč prejšnji petek sem šla dat kri za ščitnico in danes me kličejo iz ZD da so izvidi, naj pridem dol. In ni v redu TSH, je povišan, saj ne vem kaj točno to pomeni, vem da moram zdaj spet žret še ene tablete Eutirox, in iti na pregled k endrokrinologu. Mi je kar zoprno toliko tablet žret, saj to sigurno ima tudi kakšne stranske učinke - samo jih pač bom, ker zdaj sem se odločila da bom pridna in bom vse kar mi naročijo naredila, tudi vse tablete požrla user posted image

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
11.12.2008 11:28:15   
metuLJchy
TSH je hormon, ki ga izloča hipofiza in je v povezavi z količino ščitničnih hormonov v krvi. če je vrednost TSH v mejah normale, govorimo o normalnem delovanju ščitnice. Če pa bi bila določena vrednost TSH povišana gre za zmanjšano delovanje ščitnice.
Zmanjšano delovanje ščitnice je eno pogostejših endokrinih obolenj , kjer je prisotna upočasnjena presnova telesa. Pogosto so z razliko od povišanega delovanja (hipertiroze) znaki pri hipotirozi (zmanjšano delovanje) bolj zabrisani in postopni, nemalokrat jih lahko zamenjamo z znaki pri depresiji. Taki bolniki so upočasnjeni, brez volje, utrujeni, zaspani, imajo upočasnjen srčni utrip, zabuhel obraz, otopeli izraz, hripav glas, upočasnjen govor, navajajo mišično nemoč, lahko pridobivajo na teži, saj se manj gibljejo, deloma pa se v telesu zadržuje več tekočine, tako , da je koža otekla, prebava ni več redna, pogosto so zaprti.

evo zdaj sem pogruntala kaj je TSH

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
11.12.2008 11:31:30   
*sanela*
metuljchy ojej, bogica. Te popolnoma razumem. Tudi jaz bom dobila en kup tabletk zdraven dostinexa. Ma sej bo šlo. Bomo še to dale skozi. Čvrsto verjamem, da bo naših težav čez par let konec in da bomo uživale in pokale od zravja user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1479
11.12.2008 11:37:50   
Sulfinija
Ojla!

Sanela,hvala da te skrbi zame.

Z mano je vse zaenkrat v najlpšem redu izcedka ni že tretji dan,prsi noro boljio,slabo mi je za znoret,hrana vsa smrdi,nič apetita.Drugače komaj čakam 15.12 da vidimo kak mi napredujemo.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
12.12.2008 7:56:35   
*sanela*
Jutro!
sulfinija sm vesela da je vse ok. in da ni izcedka user posted image !

Joj, kolk se meni spi. Spet en težek deževen dan!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
12.12.2008 9:21:21   
metuLJchy
Sulfinija jaz sem tudi zelo vesela, da ni več izcedka, v ponedeljek pa stiskamo pesti da boš domov odnesla prvo slikico vašega user posted image

sanela nisi edina ki se ji spi, jaz imam prav probleme z vstajanjem, že par dni namesto ob 8 začnem delat ob 8.30 in to samo zato ker sem taka zaspanka zjutraj. Potem neham ravno ob 16.30 ko že tema, si govorim da moram zjutraj čimprej vstat da sem potem čimprej fraj, pa zvečer si še kaj dopovem, zjutraj pa adijo pamet. Zaspim v 5 sekundah po zvonenju ure nazaj user posted image

punce kakšno je vreme pri vas, pri nas prav obupno, ceste imamo napol poplavljene. jaz imam ta teden cel živalski vrt doma (naš kuža + od tašče malo večji pes + 2 muci od tašče) in je prav groza ker od tašče pes v tem vremenu noče ven, saj razumem da ni fajn, samo v 2 dneh sem morala že 3x pucat za njim ko se mi podelal noter, čeprav več kot 4 ure skupaj ni noter (oz. jaz ga probam ven spravit, potem če gre naša psička še gre, sam nikakor, in samo za njo teka). Skratka komaj čakam da pride tašča domov da ji vrnem njen živalski vrt,z našim se še da.

Danes sem začela s tabletami za ščitnico, ko sem prebrala navodila me je kar malo pomirilo, niso tako močne da bi imele kakšne sttranske učinče, celo nosečnice jih lahko jemljejo.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
12.12.2008 11:29:32   
*sanela*
No tudi jaz vsako jutro ugasnem budilko in zaspim nazaj, pol pa na juriš v službo user posted image .
metuljchy super da tabletke nimajo ful stranskih učinkov!
Jaz pa našo Tačko user posted image  ful pogrešam. Zdaj ko smo pri mojih je ona v hiši. Sej vem da ji je tam ful lepo, divja po dvorišču pa ima en kup pasjih prijateljev ( vsi sosedi imajo po enega psička, eni celo dva ). Zmeraj je kdo z njo ( majstri, mož, brat, tast ). Sam čez noč je sama. Sej je morda tudi bolje tako, da se takoj navadi da bo sama, ker jo bomo imeli zunaj v boksu. Je preveč živahna ( je ta prava mešanica živahnih psov terier - pritlikav pinč ) in nemore biti v hiši. Kar naprej laufa gor dol in tisočkrat se v kaj udari user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1483
12.12.2008 12:26:34   
metuLJchy
sanela saj naša kuža tudi toliko divja da ni res, prej se mi je v stol zaletela, ima pod mizo svojo odejico in povštr pa je tako divjala da se je naravnost v noge od stola zaletela. Trapa mala.

Od taščice pes ima pa že 14 let, je že zelo tsrar in ne ve več kaj dela. To je problem. Prej sem ga ven spustila pa se je kar na mokerr travnik ulegel in zaspal. bO MORALA TAŠČA POČASI RAZMIŠLJAT O INEKCIJI, KER ŽIVAL NE VIDI VEČ, SLABO SLIŠI, NE VE (ups, črke niso nalašč) kaj se z njim dogaja, zato se tudi pokaka ker ne ve za sebe več. Saj ona ne bo zmogla to vsak dan za njim po 2x pucat

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
12.12.2008 14:11:54   
Sulfinija
Ojla!

Najprej vsem vam pozitvkam en lep deževn podzravček.Spet tako turobno vreme,da je joj.

Ponoči sme milsila,da bom umrla od 1-4 me je grabila huda slabost,smao sem se nekaj metala sme in tja.Danes se tale obupna slabost nadaljuje že celi dan sem do sedaj spala.user posted image  in user posted image  pravi nosečniški znaki.Komaj čakam,da bo ura šest ko se vrne moj user posted image ,da se oreng pocartama tale vikend v ponedeljek pa pregled juhej.Ja pa še to izcedka ni četrti dan juhej.

Sedaj pa grem nazaj v posteljo brat knjigo da pozabim na tole hudo user posted image .

Me pa že lovi pravo praznično vzdušje sem včeraj bila v šopingu popoldne in kupila lepe nove jaslice božično vas le figurice je še treba zalepiti ima noter lučke prave lepe jaslice komaj čakam da postavim smrekico in te lepe jaslice pod njimi pa polno drail.
Otočec najine novoletne počitnice pa še kar visijo v zraku se bo treba kmalu odločit kaj bomo naredili z tem paketom.

Skratka punce rada vas imam bodite mi v cvetju.

LP Mojca

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
12.12.2008 14:49:29   
metuLJchy
Punce, a že imaste smrekice? Pri nas jo delamo ta vikend, sem rekla da počakamo da pride ta mali od mojega ljubeka, samo kolikor vem (glede na izkušnje od lani) bom na koncu jaz tista ki bo krasila, ker vsaj lani noben drug ni imel želje po tem user posted image . Pa se nič ne pritožujem, je prav lepo smrekico krasit, lani sem naredila bledo rdečo podlogo iz enega takega blaga na katerega se je potem vata lepo prijela. Vato sem čisto na male koščke cufala in jo potem po blagu razpostrla, da je zgledalo kakor da sneži. Jaslic pa nismo imeli, včasih mi je kar malo žal da nisem s temi običaji gor zrasla, pri nas smo bili taki da nismo nikoli v cerkev hodili.

Neposredna povezava do sporočila: 1486
12.12.2008 14:53:35   
Sulfinija
Ne nimamo še jelke.Le dedke mraze v katerih gorijo čajne lučke,dedka mraza v oknu,svetlečo kroglo nad šankom,jutri pa še zvezdi repatici na balkon.Pri nas jelko delamo prav 24.12 ko se dela.Drugo leto ko bo pa z nami user posted image  pa bomo ziher kaj prej naredili.

Neposredna povezava do sporočila: 1487
12.12.2008 14:55:39   
Sulfinija
Midva sma lani z mojim,ko sma šla iz Jezerskega za novo leto šla na Brezje gledat razstavo jaslic in nama sploh ni žal,kake lepote so so tam si je vredno ogledati.V cerkvi in zadaj pet sob prečudovite jaslice so imeli.
Pa tukaj gremo vedno v naših krajih gledat žive jaslice božično noč prestavo,ter v vaseh imajo cele vasi okrašene v lučkah nekaj enkratnega.Upam,da boma tudi letos kaj od tega videla,če že Otočca ne.

Imam tudi par slikic v albumu od jaslic najini prazniki 2007-2008.

< Sporočilo je popravil Sulfinija -- 12.12.2008 15:00:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 1488
12.12.2008 17:30:45   
YULIAH
Hej pozitivke, kako ste?
Jaz sem že izven ta večje krize, slabosti so majčkeno pojenjale, bruham še samo zjutraj, pa ne čisto vsak dan. Sem bila že na drugem rednem pregledu, pa je vse tako kot mora bit. Ko smo delali UZ, mi je sestra rekla, da je lahko partner zraven, pa sem kar v zoknah letela po mojega lubija. Sva prvič skupaj videla najino štručkico. Jutri pa imava pregled nuhalne svetline, upam da bo vse bp.
Metuljchy, kako kaj prenašaš te nove tablete? Sem bila kar zaskrbljena ko sem prebrala, kaj vse si imela pretekle dni, upam da je vse ok. Piši kaj.
Sulfinija, saj te slabosti pomenijo le zdravo nosečnost, vem pa da ti trenutno ni nič kaj prijetno (jaz sem bila že tako izmučena od non stop slabosti, da sem že jokala od sile), saj bo počasi minilo.
Sanela, kako se počutiš v novi hiški? Jaz bi tudi kar v hišo šla živet. Sva zdaj v bolj malem stanovanju, pa upam da nama čez kako leto ali dve uspe kaj glede hiše. Pa še ta kriza je zdaj...
Citrončica, kako pa ti? Pa ostale?

Lepo preživite ta vikend, pa seveda čim več pozitivnih misli.
Aja, midva sva smreko naredila že v ponedeljek. Mi je fajn, da je malo dlje to vzdušje, ko pa ta december tako hitro mine.

< Sporočilo je popravil YULIAH -- 12.12.2008 17:31:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 1489
13.12.2008 11:50:30   
Sulfinija
Pozitivke lep deževen pozdravček vam pošilajm.Groza pa spet takole hudo vreme ne morme verjeti,da se tole dogaja decembra???

Zjutraj je bilo spet ena velika groza user posted image ,vendar sem začela jesti bobi palčke in očitno tudi meni pomagajo.Pozneje pa še pridružim,da spijem po požirkih malo cockte baje tudi tole pomaga.
Pregled pa se z naglico bliža,še malo pa bo ponedeljek.

(odgovor članu YULIAH)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
13.12.2008 23:12:07   
metuLJchy
Da se vam še jaz na hitro javim.

Yuliah sem vesela, da so slabosti vsaj milejše, pa to me veseli da je že (če prav računam?) skoraj za tabo prvo tromesečje user posted image user posted image , ki je baje najbolj riskantno. Yuliah povej mi še to, a so te nosečniške slabosti kaj bodobne tidtim na začetku jemanja bromergona, upam da ne, ker potem ste ve punce res boge user posted image Bo pa ta trud poplačan, ko boste svojo štručko k senbi stisnile.

Sulfinija, kako si ti? Zate sem tako vesela, da se je izcedek ustavil, celo za tvoje slabosti sem vesela, ker to pomeni da pikica pridno raste user posted image . Verjetno že komaj čakaš ponedeljek in pregled?

Kako pa ste ostale punce? Sanela imaste verjetno že večino preseljenega? Kako je tvoj fantek sprejel odhod iz prejšnjega stanovanja - se je že navadil na spremembo? A koze ste premagali?

Citrončica ti pa si pridna zgleda, verjetno se pridno učiš user posted image  

Jaz pa sem danes vesela ker sem po mesecu dni iskanja (no saj nisem ravno intenzivno jih iskala, 3x sem pa res po trgovinah brskala) končno našla takšne kavbojke kot sem si jih želela. Drugače pa to noč skoraj nič nisem spala (cca. 2 uri), ker je sosedov pes tulil v luno. Joj, kako je to grozno ko bi človek spal, pa ravno malo zadremaš, pa začne spet s svojo serenado luni. Sem pa zato popoldne za 2 uri zaspala, zdaj pa imam še preveč energije.

Lepe sanje vsem + nočka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1491
14.12.2008 9:26:22   
Sulfinija
Jutro pozitivke!

Naša noč je bila spet en velik kriminal.Ko se zbudim grem na wc me user posted image  malo ne ubijejo in ful težko nazaj zaspim potem rabim kar nekaj časa.Kaj bo šele ko se bo oreng trebuh poznal mi ni jasno.In zjutraj ko odprem oči me spet pozdravijo moje neprijateljice user posted image  in to se vleče skozi cel dan na momente runde in še žal ponoči ni mira pred njimi.Tolažim se le z tem,da je tole mogoče pa le dober znak za najino user posted image .

In jutri bo velik dan pregle din upam,da bom končno videla najino user posted image  in mogoče tudi že slišala user posted image ,samo v tole dvomim,ker bom jutri nosečka koamj 5t3dni.

Takole sedaj pa šibam k svojemu user posted image ,da do konca okrasima balkon z zvezdama repaticama.

Vsem skupaj želim lepo nedeljo in se beremo ter tipkamo kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 1492
14.12.2008 10:30:15   
citrončica
Oj,
pozdravljene čvekice,

ste pridne vse in se lepo oglašate,jaz pa  user posted image ,malo pokukam mogoče,to pa je vse,

Sulfinija,
izgleda da tvoje slabosti veselo nakazujejo rast pikice,jutri nam pa poveš,kaj si na UZ videla-superuser posted image ,

MetuLJchy,
upam,da ti zdravila ne delajo posebnih težav,da si danes nadomestila neprespano noč in da si na splošno boljše volje,

Sanela,kako si se privadila na novo domovanje,še malo,pa boste v hišici,a?user posted image

Ja,jaz se pa malo učim, malo potepam,zdajle že kuham...pa bo vikend mimo..

lepo nedeljo vsem skupaj....   pa-pauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1493
14.12.2008 10:40:54   
Sulfinija
Citrončica,lepo danas bereš,še lepše pa je da si se nam oglasila.
Ja tudi jaz upam da bom jutri vesela kot še nikoli ko mi naredi UZ in upam da je slabost smao dober znak.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
15.12.2008 12:32:13   
Anonimen
Oj punce tudi jast mislim da s pozitivnim razmišlamjem daleč prideš.
Upam da nam tudi pri tem da zagledamouser posted image  oz. user posted image .
Midva se trudiva že dve leti pa smo konec maja našli problem to je bila cista zelo velika in na drugem jajčniku tudi. ŽTako da sem imela laparo v začetku oktobra. Zdaj pa upam na uspeh čim prej. Zdej je zmano vse ok.

Vsem ki čakate z mano pa veliko sreče in pozitivnih misli!

(odgovor članu andreja2000)
  Neposredna povezava do sporočila: 1495
15.12.2008 16:28:07   
Sulfinija
Punce!

Evo mene nazaj.Sem dobesdno udrla pri gin.pred eno in bila takoj na vrsti.Delala mi je uZ instanje je sledeče:
v maternici viden rumenjakov mehurček,ter minimalen plod 4mm le utripa še ni bilo danes drugače je vse ok.Sem dobila še naprej spasmex po potrebi in utrogestan.
Smašle z mamo v MB iskat 60km,ker ga pri nas ni,pridema tja in mi reče gospa drugi teden ga dobimo šele haloooooo,pa taka gnila država kot je naša.Potem sma šle direktno v Avstrijo in po mukah dobile tam tri škatle in halo za isto zdravilo sem plačala danes za tri škatle 36eurov,torej škatla je dražja za dobrih 4Eure.Kontrolo imam 23.12. potem me čaka labolatorij tudi Otočec skok v novo leto pa odpade na celi črti žal ne smem potovati.Takole drage moje hvala da ste mislile name sedaj pa šibam vodoravno in tokrat se javim bolj poredko sem pa ful pomirjena ker sem videla najino malo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
15.12.2008 18:35:35   
metuLJchy
sulfinija, to je sramotno, da te tako pošiljajo od lekarne do lekarne, nato celo v avstrijo da moraš! In to te pošiljajo čeprav kot sem razumela, moraš počivat. Sem pa vesela da je plodek viden, ali so ti povedali ali je to normalna velikost za njegovo starost? Kako pa se kaj počutiš - upam da ti je vsaj malo bolje in da boš to noč lahko prespala?

sanela, ti se verjetno že na veliko seliš?

citrončica, kako gre tebi?

ula23 dobrodošla med nami! Je prav da gledaš na prihodnost z optimizmom, če si imela lapro in so našli cisto je to že dobra novica za vnaprej! Pa saj veš, da imaš po lapro zdaj največ možnosti za zanositev! Saj jaz sem tudi po lapro, a ne delamo še na user posted image , lapro + histero sem imela v začetku novembra, na user posted image  pa začneva spet delat z novim letom!

Neposredna povezava do sporočila: 1497
15.12.2008 18:41:29   
Sulfinija
Metulchy,v nosčniške rr koledarju piše da je tole velikost ok.Ja še dober da nism sama vozila in sem bila le sovoznik me je pa pot utrudila da je joj,potem še tole gretje huda nesreča prometna ranjeni zraven vendar sem preživela.Sedaj je vse ok,niti malo sledu o izcedku ni.

Neposredna povezava do sporočila: 1498
15.12.2008 19:27:29   
metuLJchy
sulfinija upam da nisi bila udeležena v nesreči, nisem povsem razumela zakaj se je šlo. Ti le lepo počivaj zdaj, držimo peste zate in verjamem da bo vse kot mora bit

Neposredna povezava do sporočila: 1499
15.12.2008 19:30:25   
Sulfinija
Metulchy,ne nisem bila udeleženka hvala bogu.Sma se le mimo hude prometne nesreče,kjer so bili ranjeni peljale.

Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?