|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008 III. del
27.11.2008 8:27:24   
clericv6
Doro jutro še od mene! user posted image

Katka: lepo, da si se javila. Smo že skoraj razpisali tiralico za teboj user posted image . Si pa res pridna, poleg vseh dolžnosti imaš še dodatne zadolžitve. No, važno, da so zobki zunaj, je potem takoj bolje, kajne. Malo pa morata tudi tvoja dva potečkati, da veš, da ju imaš user posted image .

Srečka: ja, tudi z zobarji so lahko težave. Se spomnim sebe v 8. mesecu nosečnosti, ko se mi je naredil žepek. In ker imam zobarja v Lj, sem šla k dežurnemu v Celje, kjer so me najprej nadrli, naj grem kar v Lj, potem pa mi je nek nadut smrkav zobar tako zabil trak pod dlesen, da ta najhujši popadki niso nič v primerjavi s tem. Pa seveda so me pospremili s komentarji, da naj Ljubljančani gremo v Lj.... user posted image  Sem ga hotela kar prijaviti, pa se mi potem ni dalo.... Svoje mnenje o tem bom pa raje kar zadržala...

Sasy: seveda lahko daš mleko od Novalaca. Lahko mešaš s katerim koli mlekom, ni treba, da je Milupa. Nekatere te kašice se mešajo tudi z vodo, te se pa z mlekom. So pa oboje zelo dobre, tako da bo Niku gotovo všeč. user posted image

Nile: dobro opravite pri zobarju.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 301
27.11.2008 8:31:32   
clericv6
NA, pol stvari sem pozabila:

Novopečena: no, pa smo spet pri tem, da se včasih res vprašam, če je z mano kaj narobe ali pa se ljudem počasi trga! Nekateri so pa res milo rečeno brezobzirni. Jaz imam občasno probleme z mamicami, ki se srečajo in z vozički zasedejo cel pločnik. In potem te še arogantno nadere (čeprav ji nič ne rečeš), da se bo že umaknila, NOOOOOOOOOOOOO. Zadnjič se je eni očitno tako mudilo, da sva morali s Kiaro čakati sredi prometne ceste, da je ona lahko zapeljala voziček s pločnika. Jaz resno premišljujem, da se bom začela dreti na vse in vsakogar, ki mi bo prekrižal pot, ker imam pa počasi dovolj.

Trnuljčica: tudi mi imamo angelcare in je res zlata vreden! Ker sem sama bolj panik (saj ne, da ste opazile, hehe), lahko mirno spim vedoč, da Kiara diha. Ima pa tudi Kiara svojo sobico, vendar je direktno nasproti najine splanice, pa še vrata imamo odprta.

Selitev: se vas pa kar nekaj že seli, sem vam kar malo fouš.... user posted image

Darila: kaj konkretno boste kupile user posted image  za Miklavža, Božička ali Dedka Mraza? Kiara bo za miklavža dobila telefon (Cotoons), ki se oglaša, ker je čisto navdušena nad telefoni in daljinci. Drugače pri nas Miklavž prinese sladkarije in sadje, ampak zdaj je še premajhna. Za božička pa še ne vem...

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 302
27.11.2008 8:37:23   
Krista28
Srečka, po moje bi ti moj pomagal, ampak je čist samoplačniški....je drag, ampak jaz zadovoljna, ker naredi tako kot je treba....sicer pa urgenca, a ni možno?Pa olje31 se tud lahkokane na zob....nekje sem brala, sam ne vem točno za kako bolečino zoba...mislim da bi moral pomagat...

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 27.11.2008 8:40:35 >

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 303
27.11.2008 8:37:57   
Isabellabina
Dobro jutro

Naš mali ga celo noč po malem tečkal,tako daje stvari v usta da je joj.

Srečka--jaz normalno vidim vse ikonceuser posted image

Današnji plan---likanje,kuhanje crkljanje

Jedilnik---še prekmalu,nimam pojma...maste kakšne idejeuser posted image

(odgovor članu clericv6)
Neposredna povezava do sporočila: 304
27.11.2008 8:43:49   
katka28
Srecka: to se je meni zgodilo nekaj casa nazaj pa se je samo po sebi popravilo....

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 305
27.11.2008 8:50:02   
Isabellabina
Dobri g.Miklavž---ta velkim otrokom prinese vsakemu po eno postelnjino potiskano
1 pupa--gor narisan par iz mjuzikla ki ga zdaj vrtijo po kinu
2 fant--dinozaver
3pupa--litl princes
4fant-traktorji
to so si ogledovali v katalogu in jaz sem se odločila da jim dam to brez igrač,no 4 otrok dobi še en Bruder traktor s prikolico
jernej--še ne vem
upam da tavelka pupa dons nou brala ker pol nou vepč presenečenje--edin ona ve kako se tem stvarem streže

moram še povedat .da sem včeraj prvič videla mladičke,so tko luštni,že tko migajo okrog jao sam psička je zlo zaščitniškauser posted image ampak sem vseen njo lahko božala mladičke pa sam na hiteruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 306
27.11.2008 8:59:32   
aprilska34
Dobro jutro,

Pri nas so noči sicer precej mirne, ampak čez dan je pauser posted image . Jaz več ne vem, kaj naj, ker  zna" toti lubi otrok" samo še kričati. Oh, kje je tisti dojenčkov jokec, to je zdaj tako jezno kričanje, kot da bi komu nohte pulili...user posted image  Nič ni več dobro, ne bomo jedli, ne bomo pili, previjati se tako znamo samo če se zraven deremo, igračke so brezveze, mama pa je še bolj brezvezna. Ne na rokah, ne na tleh, deremo se, ker ne dosežemo igračke, ko pa jo dosežemo, pa se deremo, ker...no, kar tako.
Saj bo minilo, ne....user posted image

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 307
27.11.2008 9:02:14   
aprilska34
Punce, zanima me še, kako dolge sprehode delate zdaj v tem malo hladnejšem letnem času, s svojimiuser posted image ? Uro, dve, tri....

Dom je tam, kjer se lahko vse pogovorimo,
pocrkljamo in zvečer
s pravljico zaspimo...

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 308
27.11.2008 9:20:04   
novopecena
dobro jutro
naša noč je bila kar nekaj user posted image sem ga včeraj spet prehitr pohvalila. imamo zabasan nosek in je imel otežkočeno dihanje. je že spal pol pa ker skoz nos ne gre pa dajmo skozi usta-sam kako pa pol dudo držat???? no ja smo preživeli, zj pa drnjoha 1. kitico pol pa na soooooončkaaaa.

user posted image ko pucate z baby-vacom in uporabljate fiziološko-a takoj ko pošpricate zalaufate tega user posted image al počakate da se malo "odtaja" v nosu in nato v akcijo?

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 309
27.11.2008 9:21:14   
trnuljčica
Kakšno uro dopoldan. Ko sem sama in je treba peljati user posted image ven 3x na dan, pa tudi popoldan. Če dežuje pač skrajšam- dežna prevleka...

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 310
27.11.2008 9:37:11   
novopecena
pri nas so sprehodi od cca. 11h pa do 3h-probam izkoristit ves sonček. je pa mali fajn zadekan tako da ga ne zebe-sam pol ma tko fletn rdeč nosek in lička user posted image kakšno sadno kašico mu dam zunaj da poje, ko pa prideva domov je pa kosilo in fajn topel obrok.

pri nas obdaruje sam miklavž in d. mraz. pa je mamici prinesel komplet šal, kapa, rokavice, atiju eno fajno jakno, Rene bo pa dobil kahlico user posted image zadnjo mi je nevemkatera rekla da je malega dala s 7mes na kahlico vsako jutro in zmer naredi baso. je res da pri tej starosti bolj sedijo in so pri miru, pol so pa povsod drugod (no so izjeme, ko že sedaj niso pri miru-mi ne spadamo v ta razred user posted image )

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 311
27.11.2008 10:11:57   
Majček28
jutro, zaspanke :o)

no, mi smo pokonc že od 6h...joj jaz res ne vem kdo je temu otroku naložu, da se takrat vstaja user posted image ...ona zdaj sicer spet spi jaz pa ne morem....emšo....ponoč smo enkrat tankal, drugač pa spančkal.
Jaz sicer nimam Angel sounda....sem bila prav v dvomih ali ja ali ne, no pa sem tolk časa odlašala, da zdaj pa nam nekako brez tega rata mirno spat. Je pa tudi res, da Brina ni bruhala in je od vsega zčetka lepo spančkala. Zdaj od septembra spi v svoji sobi, prej je pa v posteljici ob najini postelji. Smo tud mi priši postopoma do zaprtih vrat. Prvo smo jo preselil pa še jaz sem spala v njeni sobici, kjer ima tudi kavč (tam še zdaj kdaj spim, če je bogica ), potem sem šla jaz v spalnico (cca po 1 m ) in vrata so bila odprta, no zdaj smo pa že vrata zaprl. Pri nama v postelji pa kot čist mičkena ni smela spat, ker imava vodno.
Imam pa kolegico, ki ima punčko zdaj staro 1,5 leta pa še vedno ne more dat te blazine stran, jo zdaj že tolk časa uporablja, da ne more spat, če je nima!!!
Skratka, sem mnenja, da naj vsak ravna po svoji vesti in opazke drugih presliši. Jaz kar hitro jezik stegnem na take opazke...to je moj otroček in jaz sem odgovorna zanj, jaz pa tudi čutim kaj je zanjga njboljše...pa hvala za vse nasvete (to dodam, da ne izpade tko napadalno user posted image  )

Srečka, kličem kolega pa se mi ne oglasi...sem mu pa tud sms poslala...upam samo, da ni kje v tujini...ti sporočim takoj, ko kaj izvem

Dobri možje, jaz sem vsem potencialnim 'nosilcem' omenila, da ima Brina dovolj za oblečt pa igrač tud in da, če že bodo kaj nosili naj prinesejo knjigice.
Jaz pa ne vem če sem bila dovolj pridna, da kaj dobim user posted image ...bi mi pa pižamca prov prišla (upam, da kdo tole bere user posted image  )

Novopečena, jaz ji prvo mal not nalijem FR, počakam kako minutko da se 'odtaja' potem še enkrat veliiiik vlivam v eno nosnico, da pride skozi drugo pride sluz ven, ponovim na drugi strani in potem še vac zalaufam, da pozaugam kar ni šlo prej ven.
Pa kako ve ta vac v nosek vtaknete...tko mejhna lukenca pa tak nastavk, da se mi potem prisesa na nosnico in sploh nč ven ne potegne...še posebi ker se dere zraven in se nosek že tko skrč...se namrdne user posted image .....sej ste razumele, a ne?

Aprilska, ja tud naša je kdaj tako 'derište'....sej veš, sigurn so zobki user posted image ...a se mogoče kaj za ušesek vleče, naša se je namreč tkole jokala pa smo pogruntal, da so bila ušeska kriva? Upam, da čimprej mine.

Katka, super punca si in smo te res pogrešale že...saj bo še čas in prilika, ko bomo lahko klepetale do onemoglosti user posted image ...pa kar kočniki že, ja vi ste pa pridni

...hudo, eno uro že tole klofam.....'spidi gonzales' ni kaj user posted image

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 312
27.11.2008 10:26:36   
lepa posadka
Dober dan drage moje!

Danes je pa en tako čudovit dan... ta mraz, ki te strese do kosti obožujem. SPloh, ko ga gledam skozi okno, hehehe.

No, mi smo imeli pa nocoj krasno noč. Včeraj sem v lekarni kupila BioGaia kapljice... za ta malo sicer, da preprečimo res kakšno virozo. Potem pa sem pomislila, da morda pa pomagajo tudi Tomažu, saj se mi vedno zdi, da se ponoči zbuja zaradi trebuščka. Saj ne vem, če je to pomagalo... zbudil se je samo 2x za dojenje... in jaz čist srečna, da sem končno lahko podojila, saj sem imela že obilne oklepaje!
Tako je tudi danes veliko boljše volje, nosek pušča a redno zalivamo in sesamo... Ko se zbudi jo gotovo mahnemo ven... Naši sprehodi so ponavadi ravno med dvema spanjema... slabi 2 urici.
Ta mala je danes doma in idej ima 1000 in eno, tako da bo spet luštno.

Novopecena: tudi naš prvorojenec je rpi svojih 8m dobil kahlico. Predvsem zato, ker je bil velikokrat zaprt in je šlo na kahlici bolje. Od takrat naprej sva ga redno ob jutrih dajala gor. Pa včasih je kaj bilo, včasih pa nič. To sva prakticirala vse do dveh let, ko ej brez problema opustil pleničke in bil že veliko rped tem tudi ponoči suh. Morda tudi zato, ker je imel zjutraj redno ritual na kahlici. No, saj vmes je bila ena faza, pri letu in pol, ko sva ga vprašala, pa je rekel ne... samo sem pa vedno vprašala. Podobno je bilo pri puncah.
Aprilska: veliko potrpljenja, pa malo odklopa v tvoji predstavi... Pa naj hitro mine. Meni je že to dovolj, ko se 5 minut dere v stajici...
Big mamma: a Laura je lepo odpela... super. Gotovo si ponosna. Glede Miklavža pa... a ostalim pa ni povedala? Naši še vsi verjamejo. Tudi sošolci od ta velikega še ne dvomijo (2r). Je pa včeraj zvečer prijavil ta velki: Ana je  pa rekla, da to vse mamica zvečer prištima. Pa sem hitela odgovarajt, da je luštno, ko se obdarujemo, pa kaj bomo mi letos prirpavili za druge... kako bomo brioše pekli. On pa spet... Ne da Miklavž... mamica prirpavi. Jaz ap spet... ja Miklavž nas je učil, da razveselimo ljudi... pa kaj bomo še dali zraven birošev, bomo mandarince al orehe... No, pa je šlo mimo... Tokrat. Jaz se iz svojega otroštva tega sploh en spomnim, da bi bilo zame to spoznanje kaj hudega... Sem pa nastavljala pehar še tam proti dvajsetim, hehehe.
Katka: ja, pridna in pogumna, da ob dveh migajočih fantičih še pridno šolske obveznosti opravljaš... Tudi me se večkrat spomnimo nate. Pa še se oglasi, ko utegneš.
Krista: se je jeza kaj polegla? Pa veš kaj... jest bi pa Eucasol kapljice naročila - je možno?
Eva: tale tvoja izkušnja z zobozdravnikom je pa tud od sile. Jaz pa imam drugačno izkušnjo. Ko sem imela v sedmem mesecu problem... v bistvu se mi je zobna korenina zlomila... me je zobozdravnica sprejela ob 8h zvečer in si vzela skoraj dve uri časa zame. Sem ji bila zelo hvaležna. Sem pa ravno danes klicala in moram šele drug teden poklicat, ker še nimajo datumov za drugo leto... A to lahko kdo razume? A v zdravstvu en poznajo koledarjev? Saj so že 2000 let glih?!
Srečka: men rr OK kaže... pa upam, da se z zobkom hitro poštima. Se slišiva.
Joan: lepo, da ste se tudi pri vas naspali. Kako dolgo pa vidva še uživata samski stan?
Sasy: bravo za Nika, da je že tako bolje.
Nile: le kapico na glavo, sploh če ni več tako bujne frizure... pismo sem firbčna :-)))
Jabček: kako je kaj z Jurčkom... sta ste nocoj še bolje naspala?

No... mala mi je spekla že celo skledo palačink, pa pravi, da se bodo ohladile... Pa-pa.

Neposredna povezava do sporočila: 313
27.11.2008 10:53:24   
Isabellabina
Posadka---ne Laura ni nikomur povedala tud če je jezna se ugrizne v jezik,me pa malo čudi da naš 11 letnik še verjame .Nič ne pokaže da bi vedel in je ves razočaran ko bo Karin pa jakob še dobila darilo --župnijsko.Ostala dva pa itak komaj čakata da bo že enkrat ta Miklavž kej prnesu

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 314
27.11.2008 11:15:21   
Jo@n
No, dva stroja cunj oprana, posušena in v omari, zajtrk v želodcu, mali princ dremlje dopoldansko kitico.
Ko se zbudi šibneva v Lj h kolegici in v mojo službo. Potem pa spet domov, pričakat MM, da naju ne bo čakal s kufrom pred zaklenjenimi vratiuser posted image .

BM, nič se ne pohvališ, kakšen je bil hčerin solo? Je zdržala tremo?

Lepa posadka, za kaj pa so te Biogaia kapljice?

Srečka, upam da ti kolegica zrihta zobozdravnika. Res se velikokrat pokaže, da beseda ni konj... Če imaš doma olje teatree ali pa 31, pa kar na zob z njim. Ampak dobesedno, ne tako kot šnopček...

Majček, hitr pospravljat pa štrudl pečt, tri bo kmal... Pa lepo popoldneuser posted image . Če bo pa kaj štrudla viška, se pa garbiđkante jutri na kakavu dobimo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 315
27.11.2008 11:21:35   
simvir
Hej!

Sem na hitro preletela včerajšnji čvek, ko ni zneslo za javljanje. Zvečer sem pa mal prej pod kovter skočila. Noč je bila kar ok, očitno smo končno uro nočnega bujenja prestavili.

Pri nas še ni sončka, je bilo pa včeraj prav lušno zunaj, na soncu prav toplo. Nejc je na sprehodu celo pot ril po snegu ob cesti, na dvorišču sva pa še mini snežaka delala. Ampak svež zrak očitno ni pomagal, da bi opoldansko rundo takoj zaspal. tudi mali je včeraj slabše spal oz se je vmes zbujaluser posted image .

Spotoma smo še župniku oddali prispevek za Miklavža, ampak le za Nejca, Tevž se mi zdi še premajhen. Na koncu se mi zdi da je tako preveč vseh daril, ampak pri nas vsi otroci hodijo še na tega M.. Lani so dobili knjigice glede na starost, tako da vsaj niso brezvezna darila. Pa predstavo pripravijo, je kar luštno.

Ko se zbudi gremo ven, zdaj pa še kaj postorim

Neposredna povezava do sporočila: 316
27.11.2008 11:29:07   
NiLe
Spet jaz user posted image user posted image ... uf, tole dopoldne je bilo kar pestro. Po zobarju - btw, vse OK s sinom in ima kontrolo čez pol leta, sem ga odpeljala v šolo, šla v trgovino, prišla domov, kjer so me pričakala 3 lačna usta ... nato zajtrk, šibanje v vrtec, uspavanje Tie, ki spi že 1,5 urce ... medtem časom pa sem spravila stanovanje v normalno stanje, pa s cunjami se s5 ukvarjam user posted image ... 

Sedaj pa se počasi sonček kaže ...ko se pikica zbudi, poje kašico in šibava na en điro, upam, da v prijetni družbi user posted image .

Posadka; user posted image user posted image za dobro noč ... o teh kapljicah pa kaj napiši, da bomo vedele za kaj so tako dobre. Pa lepo se cartajta s tamalo!

Katka; lepo, da si oglasila in vidim, da ti ni dolgčas. Naj prilezejo zobki čim prej na plano.

Srečka; kaj sreče z zobarji?? Prej ko sem čakala na NIka, sem na hodniku ZD brala cenik za samoplačniške zobozdr. storitve ... jao, samo da prideš tja, te ocolajo za 12 ojrov user posted image

Joan; vi2 pa s5 na potep ... super, pa fino, da se TM danes vrača domov. No, kake hude panike ni glede kape in moje frizurce, ampak ko sem videla jutranjo temperaturo, sem se raje oborožila user posted image .

Majček; le glej, da prišparaš štrudel za jutri ... plavalke bomo zihr lačne, tvoje sodelavke bodo pa preživele z enim koščkom.

Obdarovanje: pri nas je Miklavž bolj skromen - sadje in sladkarije, kakšne nogavičke ali rokavičke. Božiček pa bolj konkreten, čeprav sva se z MM letos odločila, da kakšnih hudih igrač ne bo ... recesija, je..t ga user posted image

Še kaj ... aja, danes bo Tia za kosilo imela polento s piščancem in korenjem, mi pa po dolgem času pomfri in pleskavice, pa solatko.

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 317
27.11.2008 11:29:20   
simvir
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Lepa posadka, za kaj pa so te Biogaia kapljice?

Lahko jaz odgovorim, sem že enkrat pisala o tem. To so probiotične kapljice - vsebujejo mlečnokislinske bakterije L..., ki pomagajo pri prebavnih težavah dojenčkov in otrok (driska, zaprtost, napihovanje, uravnavanje prebave med zdravljenjem z antibiotiki) in tudi pri kolikah. Jaz sem letak vzela pri P, kupila jih pa zaenkrat nisem.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 318
27.11.2008 11:30:24   
Isabellabina
Jo@n---naša ma tremo bolj doma in preden gre na oder,tud ko nastopa s prečno flavto iste grimase zganja pol pa ko začne je pa vse vredu.učiteljica jih je pohvalila in rekla da so super odpeli,katero mesto so zasedli pa izvejo v petek-jutri.

Prispevek za miklavža.--v župniji---v nedeljo bomo dal po 5 evrov na otroka,obdarjeni pa so otroci od 1 leta do vključno drugega razreda.Imamo pa tudi vedno igrico,vsako leto drugo in vmes popestrijo še župnijski otroški zbor,tako da je zanimivo,seveda pa vsi vedno čakajo da pride miklavž s spremstvom in pol se ponavadi začne jooook,ko pridvijo parkeljni,eni tud na oder k miklavžu nočjo--to so ponavadi prvi razred .Ja darilo pa je tudi pri nas razdeljeno po starosti otroka in za zdaj ni bilo nikoli kar nekaj brez veze tko da kar se tega tiče znajo dobro orgarnozirat.

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 319
27.11.2008 11:31:49   
clericv6
Samo na hitro za sezbam: imamo 3. zobek!!!

Zdaj pa ven na sonce...

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 320
27.11.2008 11:34:33   
Isabellabina
Nile,Nile,prosim povej ali ti sama delaš testo za MUFINe ali kupiš
že tisto ki se dobi že v škatlah.Naša se je zadolžila da speče mufine ,ker jih bodo jutri prodajali na vsakoletnem šolskem sejmarjenju...vsak razred naredi izdelke in to potem prodajajo letos so se pa  nekateri razredi odločil da bodo še hrano prodajal zraven...pa še povejte mi a je 50 centov za en mufin preveč al lahko postavjo takšno ceno!!!!! 

Neposredna povezava do sporočila: 321
27.11.2008 11:37:21   
Isabellabina
Aha še današnji meni---
jernej nekaj v zelenjavni verziji
ta velki--bučna juha,pomfri in pohana cvetača

Neposredna povezava do sporočila: 322
27.11.2008 11:40:18   
Jo@n
BM, mogoče skačem Nile v zelje, ampak jaz jih delam po tem receptu s kulinarike:
Čokoladni mafini z višnjami

20 dag vloženih višenj
25 dag moke
2,5 žlički pecilnega praška
3 žlice kakava v prahu
80 g nastrgane čokolade
ščepec soli
12 dag sladkorja
125 g stopljenega masla
2 jajci
1/4 l mleka

Višnje dobro odcedimo. Moko, pecilni prašek, kakav, nastrgano čokolado, sol in sladkor zmešamo. Posebej umešamo maslo, jajci in mleko. Dodamo mešanico moke in narahlo premešamo. Umešamo višnje. Pečemo pri 180 stopinjah 30 minut.

Probala sem pa tudi te in so dobri:
Čokoladno čokoladni mafini

45 g masla
300 ml mleka
3 jajca
150 g sladkorja
300 g moke
4 žličke kakava
3 žličke pecilnega praška
120 g temne čokolade

Zmehčano maslo, mleko, jajca in sladkor dobro razmešamo. Presejemo moko s kakavom in pecilnim praškom in zmešamo s tekočimi sestavinami. Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado.

Lahko dodate še čokoladne kapljice (koščke čokolade).
Na 180 stopinj 20 - 25 minut
beljakov se za mafine nikoli ne stepa posebej. Vmešaš cela jajca.

Zdaj pa šibava v belo Ljubljano.
Čav bav!

Neposredna povezava do sporočila: 323
27.11.2008 11:45:33   
JABOLKO3
Živijo!

Javljanje je pa tokrat veselo... Jurček prihaja na stari tir... sinoči je bilo že vriskanje in telovadba po raztegnjenem kavču, pa kar vse se mu je smejalo.... zaspal po dozi atb ob 22h, se predramil ob 3h za kratko dojenje in takoj spet zaspal, ob 6h smo ga zbudili za atb, nato se je še dojil in spet zaspal in še sedaj spi... to pa bo krepčilni spanec, ha ha... jaz že od 7h po hiši kolovratim, sem se po dolgem času tako naspala, da nisem mogla več... kašljal pa ponoči sploh ni... mi je pa ta Jurčkova 'virozica' sedaj malo sumljiva - se je prej kar vleklo pa vleklo, po nekaj dozah atb pa je stvar neprimerljivo bolje... no, saj HB, a vseeno...

Najini plani za danes so pa taki... spanje, hranjenje, igranje - v okviru dnevnega prostora, okrog 2h pripelje tašča oba starejša, pojemo kosilo, nato se skupaj zabavamo do prihoda atija, ki gre danes prej iz službe in v Celovec po omaro, ki nas že nekaj tednov čaka - smo mislili iti skupaj, pa je sedaj odpadlo, za naslednje dni je pa spet bolj slabo vreme napovedano... če se bo vrnil dovolj zgodaj, bo sledilo pa še sestavljanje omare - so že vsi trije svoje baterijske šraufcegarje dali polnit, ha ha (ta mala imata igrače).

Pa še malo za nazaj...

kruh, piškoti - jaz mu dam včasih skorjico kruha za glodanje, pa otroški piškotek tu in tam, ki se pa tako čist raztopi in je potem vse nasvinjano - se vprašaš, kako lahko s tako majhnim piškotkom namaže vso svojo obleko, ves stolček, si naredi obrazno masko, lasno oblogo... mu pa piškotke večkrat v sadno kašico zdrobim...

IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Boš videla, kmalu bo vse dobro in Jurko bo spet govoril dej, dej, dej....

Sedaj govori tudi ajde ajde... ne vem, kje pobira te komande, ha ha...

IZVIRNO SPOROČILO: Majček28

Posadka ti si res carica Marica...jaz te tko občudujem...vse popedenaš in tud takrat ko ne gre se vse po planu, se lepo zmeniš, obrazložiš in na koncu happy end...pa še pečeš pa koline delaš pa sviraš pa poješ pa slikaš pa še vedno imaš čas za kopel in bandidosa user posted image ....a imaš ti kakšno posebno uro, ki kaj drugače bije, da imaš po celem dnevu še vedno čas user posted image
Ko bom velika bom Posadka user posted image

Tole mi je pa tako zelo všeč, super si napisala, čista resnica in vse se to sprašujemo...

IZVIRNO SPOROČILO: Majček28

Jabček vidim te...a se boš šla hitr crkljat...šcšc...user posted image

Sori, sori, a kako bi pa naj vedela, da ne smem gor, če ne bi prebrala...

Tu vmes je bilo nekaj prekinitve, ker me je zmotil telefon, tako da bom sedaj končala... zaenkrat...

Neposredna povezava do sporočila: 324
27.11.2008 11:56:15   
NiLe
Ej, Joan, nič ne skačeš v zelje user posted image ... več glav več ve, tako, da še jaz pripopam dva recepta, ki sta sprobana, pa naj BM punca sproba enega od teh ... cena pa se mi zdi OK.

ČOKOLADNO BANANINI MUFFINI  

220 g sladkorja
220g zmehčanega masla
4 srednja jajca
4 manjše ali tri velike zelo zrele banane, zmečkane z vilico
220 g moke z dobro žličko pecilnega
malo nasekljane čokolade in / ali orehov
cimet

1. Pečico segrej na 220. V veliki skledi penasto vmešaj sladkor in maslo, dodaj jajca, nato pa še pretlačene banane in čokolado/orehe. Na koncu v maso presej še moko in premešaj.
2. Nadevaj v dobro pomaščen modelček za muffine. Peci na 220 cca 15-17min.  

MUFFINI KAR TAKO

Mokre sestavine: (lonček = jogurtov lonček, tj. navadni jogurt ali od kisle smetane)
* 2 jajci
* ¾ lončka sladkorja
* ½ lončka belega olja
* 1 lonček mleka (ali jogurta, kefirja)
Suhe sestavine:
* 2½ - 3 lončki moke
* ½ - 1 vrečka pecilnega
Ostalo:
* 10 dag nakockane jedilne čokolade (skoraj obvezno) in/ali
narezano sveže ali suho ali zamrznjeno sadje
mleti ali narezani orehi
kokosova moka
rozine

Z mikserjem zmešaš mokre sestavine. Najprej jajce in sladkor, nekaj časa miksaš, da naraste. Dodaš olje in mleko. Več kot je olja, bolj so sočni (in dobri), sploh če ni noter drugega sadja.
Posebej v večji skledi zmešaš moko in pecilni. Če je sestavin veliko, težko sadje ipd., je brez problema lahko cela vrečka pecilnega, sicer zadošča tudi polovica. Več kot je pecilnega, bolj narastejo.
Mokre sestavine vliješ v suhe (ali obratno, eni zapovedujejo tako, drugi drugače, mafini ratajo tako in tako), dodaš tudi vse ostale dodatke. Z žlico ali kuhalnico narahlo zmešaš. Mešanja naj bo čimmanj, samo toliko, da se moka skrije. Bolj kot mešaš, bolj so mafini zbiti, ker razbiješ zrak od miksanja.
Pečeš: cca 20-25 minut na 180°C.

< Sporočilo je popravil NiLe -- 27.11.2008 11:57:02 >

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?