ronja
|
zvezdica, izkušenj nimam s tem avtosedežem, ampak bodi previdna, če se da vozit otroka tudi obrnjenega nazaj - namreč na začetku še nimajo dovolj močnih mišic, da bi lahko preživeli sunek čelno. mima, jaz sem pa sama položla ploščice v kuhinji . Pa so boljše položene kot v kopalnici, kjer jih je polagal majstr... (to ni samo moje opažanje ). Pa najraj bi po štengah dol zazidala, da ne bojo mogl skoz težit. In se lepo najavit, ko pridejo na obisk. Evo to je moja velika želja. Pa si ti to željo svojemu lubiju že predočila? No, midva mava vse miniaturno, tudi bano, amapk se vseeno vsi trije notri zbašemo, če je treba - smo bolj suhi, pa kar gre, hehe - zredit se pa ne smemo, potem se ne bomo mogli skup kopat . Ampak rajši majhno, pa najino. Jaz sem pa včeraj kupila bundico z vrečo za pozimi za Lejlo, sicer je bila samo 50 št., ampak sem jo potem vseeno vzela, saj se dajo gumbi prešit, pa bo še za kak cm več, če bo treba. bi pa rada, da bi imela vsaj kako coto, ki ji bo prav, ko pride iz porodnišnice, da ne bo vsa čisto plavala v tistih prevelikih kot Ronja - ampak takrat je bilo poletje, pa ni bil problem, ker je bila veliko časa kar nagica ali pa v kakem pajacku s kratkimi rokavi, zdaj si pa tega ne bomo mogli privoščit... hehe, urška, ti si bla pa jezna ko . Si se že pomirila? Ti bo pa danes 2x zmasiral noge. Saj če se ulije pakrat na leto še ni taka. No, moj lubi ni preveč za alko, nikoli se ne napije tok, da bi bil potem drugi dan koma. Pa saj pri malem otroku si to tudi težko dovoliš . Vsekakor pa nikoli potem je jamra . ploha, malo še vprašaj, mogoče bi ti vseeno dovolili 1x normalno rodit, če si pač ti pripravljena tvegat. Veš pa, da se vid po porodu praviloma poslabša, večinoma gre potem nazaj, dositkrat (pri špeglarkah od prej) pa ne... pa tudi to še malo razišči, če res ne moreš imet več kot 2 CR, sem skoraj prepričana, da so imele katere tudi več... sicer je pa vse odvisno od tega, kaj si ti pripravljena tvegat, ne splava ne CR ti ne morejo naredit brez tvojega dovoljenja, če ni ogroženo tvoje življenje. NO, vsekakor se dobro pozanimaj, pri več zdravnikih, ker se te prakse dostikrat razlikujejo. Malo še brskaj po netu, knjigah, vprašaj na babiškem forumu,... Ker mogoče bi imela lahek porod, pa se ne bi tako napenjala in se vid ne bi poslabšal - mogoče znajo to videt, pa se potem lahko še vedno odločijo za CR, če ne bo tako... Vprašaj, vse vprašaj, bodi tečna, povsod sprašuj,... Pa držim pesti zate! Boš pa tudi po CR dojila, brez skrbi - mene so malo potolažile sestre na intenzivni, ko me je bilo strah, če bo mala hotela sploh zgrabit joško, če bo tam skoz na flaši... Pa so rekle, da je še vsaka dojila, če je hotela. (Sama sicer vem, da to ni čisto res, ker sem vsaj za eno prepričana, da je res hotela, pa 1. ni mogla (ni imela mleka, v drugo pa si črpa mleko in dodaja, ker se mali noče dojit na joški). No, ampak tako malo za tolažbo je pa dobro! Res je ful v trmi in v sproščenosti! kakor se to sliši nasprotno, ima isti učinek . Ne pusti, da ti pametujejo, spomni se, da so mele vse ampak res VSE na začetku probleme, jaz v p. nisem videla niti ene same mamice (pa sem jih videla precej, ker sem bila not 8 dni in so me skoz selili iz ene sobe v drugo...), ki bi ji dojenje kar takoj steklo. tako da to je normalno, samo bodi pripravljena na to! Pa bo steklo, tudi po CR, jaz jih poznam dosti, ki so čisto normalno polno dojile po CR in tudi ti boš, boš videla! malo kasneje pride mleko, to je vsa razlika, ne sekiraj se zato, ok? Samo pripravi se psihično na vse skup, ap bo vse šibalo. Še malo manj obiskov boste imele na intenzivni, kar je v prvih dneh tudi super . lahko se zmeniš, da rodiš z EA ali pa s spinalno anastezijo (omrtvičijo samo spodnji del, meni so tako 2x perirali stegnjenico in sem bila obakrat popolnoma prisebna, vse sem slišala, vedela, kaj se dogaja,... samo gledat nisem mogla, ker mi niso pustili - so zagrnili, verjetno, da ne bi kao skup padla .). Takrat si čisto prisebna in lahko dobiš otročička za minutko dve na prsi, potem pa ga dajo lahko očku za kengurujčkat (naj ma oblečeno T-majco, je lažje, priporočilo babic iz MŠ), če to želi in prej povesta. Tako da ne bo nič prikrajšan. Otročka bo vzel oči in ga dal pod majco na svoje gole prsi, tebe bojo pa dali v sterilno okolje v operacijsko in te zašili nazaj. samo prej moraš povedat, da bi to rada - najboljlše da takrat, ko se boš menila za datum. Se pa to da zmenit! Anasteziologi na splošno še rajši dajejo spinalno anastezijo, ker je pri njej precej manj možnih komplikacij in tudi manj zdravil je treba (ne rabiš tistih proti slabosti in za dihanje, ker si itak prisebna ves čas). A te to kaj potolaži? Pa nič se sekirat, nič nisi zamorila, saj vse povemo, kadar mamo down ali pa up. Jaz sem fajter, ne dam se zlepa ne, to se mi zdi, da me ven vleče, sicer bi bila po moje že pod rušo (vsaj glede na to, da kot mala nikoli nisem mela zdravil za astmo sabo, niti mi jih mami ni dovolila kaj dosti jemat ...) Dobra stran tega je, da se tako naučiš gledat precej pozitivno na svet . CR pa ti naredijo okoli PDPja, včasih počakajo na prve popadke, navadno pa ne, zmeniš se za datum, ki ti je všeč (recimo grozna gužva je bila 7.7.2007, ker je bil vsem lep datum ), pa je. Moram šibat, ker je mala začela ubitačno težit, se še kaj oglasim
|