Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:25:17
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: peugeot Pozdravljene tudi iz moje strani. Včeraj sem imela pregled - vse ok- raste. Naslednji pregled imam 15.12.2008 - da bo tista pridna lahko zabeležila čestitke za uspešen pregled
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:29:58
|
|
|
|
Grahec
|
Ojla, včeraj sem toliko okoli kolovratila, da sem danes še na pol sesuta. Najprej sem šla dopoldan v center rihtat zavarovanje in potem na predstavitev ene knjige, pa s starši, bratom in sestro na kosilce pa šetanje najprej do trole (20 minut)in potem po centru gor in dol in sem in tja. Potem pa še popoldne po trgovinah do 21. So mi noge skor odpadle. Sva šla z gledat za razvlaževalec za kopalnico, ker se nam tako kondenz nabira, da je joj in se bojiva, da se kaka plesen začne pojavljat... Je kriza, ker še nimamo fasade in se kar pozna. Danes pa lenarim in me še tašča razvaja. Je prišla povedat, da bo delala skutne štroklje za kosilo in vprašat, če nardi še za naju. Ja itak, da ! Tako, da mi še kuhat ne bo treba. Sicer pa moram rečt, da kake velike krize, da bi skozi nekaj mlela res nimam... Sploh po tisti trebušni gripi se sploh ne spravim kaj nažirat. Jem zajtrk (2 kosa kruha in nekaj gor + ene 1/2 litra čaja pa potem kako sadje pa ob štirih kosilo pa zvečer malo čokolešnika in to je ponavadi kar to. Včasih še kak košček jedilne čokolade ali kak košček pecivca tako za vmes če imamo kaj. Jaz imam pa včasih kak tak dan, da se cel dan nalivam, še posebej če kaj malce bolj slanega pojem. Potem pijem, pijem in pijem. Mi radenska ful paše, a to kaj škodi, ker ima mehurčke?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:31:29
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Piruri to pecivo to so ruske kape, ne.Moja tašča nama jih je dala prejšnji vikend, tega ne moreš nehat jest.Je pa kar veliko dela z njim.Sam ko sem ga zagledala ojej. vsem, ki imate preiskave . Previjalna midva bova kupila kar tisto, kjer dobiš in previjalno in banjico v enem. Postaviš jo lahko kamor hočeš, pa še se mi zdi pripročna. Hrana jaz sicer nekaj več ne jem, kot prej, po čokoladnih stvareh me zgagag peče, tak da sem to opustila.Sem pa grozen ljubitelj sadja, tak da sem bolj na tem. Moški ah moj bi že naredil vse zame, je pa malo ga tašča razvadila s tem da morajo biti tople večerje.Jaz do nosečnosti sploh večerjala nisem, no zdaj pa če jaz nisem lačna pač njemu vseen morm, kaj naredit, včasih si pa celo sam. caw
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:38:47
|
|
|
|
felix7
|
"dobro jutro" sem se komaj pred eno urco izvlekla iz postelje, sem bila ponoči na urgenci, ker so me začela svinjsko boleti ledvica. Iz urgence so me frajerji poslali kar v porodnišnico, ker sem pač 22t noseča, čeprav je bilo moje stanje za splošnega zdravnika... No, pa sem tudi jaz pristala na bolniški in počivam. Sicer so antibiotiki že prijeli in imam občutek, da bi lahko sedela tudi v službi, pa mi je moj strogo prepovedal No, sem se vsaj naspala in sedaj sedim v dnevni pri zakurjenem kaminu, zunaj je krasen sonček in za zajtrk sem pojedla kos potice. helimaša, a si bila ti mogoče v MŠ v Grosuplju? Če si bila, prosim tvoje mnenje. ada2, krasen trebušček, se tudi mi bližamo takšnemu razponu Vse, ki imate danes preglede, pa prosim za izčrpno poročilo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:39:13
|
|
|
|
Najaa
|
spps, kako narediš sladko zelje? Imam ful zelja, pa bi ga jutri mogoče naredila. Drugače pa kaz kuham zelenjavno juho, zraven bodo pa piščančji zrezki in solata. Zeljnata.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:43:16
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA MalaČebelica - sprehajala si se jaz bi se tudi ,pa mi je tak blesavo sami okrog hodit.Grem,pa jutri v mb ,pa mam cajt za kafe ,če si za. persida si še kje dosegljiva? zdaj sem ele videla tvojo objavo pa nimam nobenega kontakta (telefonske št. al pa kaj), da bi se zmenile za kafe. če si še na forumu, mi pošlji ZS. če pa si že šla pa se boma definitivno za drugič zmenile...
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:44:59
|
|
|
|
KOKICA32
|
Hello, evo mene nazaj iz pregleda in že sem v službi. Skratka vse je okej, vse se vidi, težak je že 600g!!!! Pa non stop je z rokicama migal, da je bilo veselje. Moj pa ni smel poleg biti, je rekla, da ima tak sistem, ker se mora na M res samo posvetiti in vse dobro pregledati, da kaj ne pozabi. Če pa je partner zraven pa je rekla, da potem podzavestno njemu začne razlagati kje je kaj. Tak da, bova šla na 3D UZ pa ga bo tam videl! Pa na toxo sem spet negativna, pa sladkor 6,3..okej, edino železo se še vedno ni poboljšalo (kljub popitih 5 stekleničkah sirupa), sedaj mi je dozo podvojila. Bljek! Pa rekla je, da me da takoj na bolniško zaradi križa, vsaj za 4 ure. Pa sem rekla, da še ne bi šla, da bom poskusila s plavanjem, če bo to kaj pomagalo, pa bova potem decembra na pregledu videli. Torej naslednji pregled imam 23.12.08. Sedaj pa grem še kaj nerediti.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:45:11
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA MalaČebelica - sprehajala si se jaz bi se tudi ,pa mi je tak blesavo sami okrog hodit.Grem,pa jutri v mb ,pa mam cajt za kafe ,če si za. kaj pa jaz ?? ja pol se pa vse mariborčanke zmenimo za eno srečanje spet. ha? ste za?
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:45:50
|
|
|
|
Piruri
|
Joj...kako zebe...sva bili z mojo zunaj zdaj in mi je skoraj odpihnilo ušesa...ah ta burja... Ok...recept... MADŽARSKI ČUPAVCI...se jim reče TESTO: 300 g sladkorja 8 jajc 270 g moke 1 pecilni 2 žlici kakava 10 žlic vode KREMA: 3 rumenjake (če so manjši pa 4) 10 žlic sladkorja 7 žlic moke 7 dcl mleka 2 vanili sladkorja 250 g margarine ali masla GLAZURA in DEKORACIJA: 100 g jedilne čokolade 70 g masla cca 200 g kokosove moke olupljeni madeljni (cca 30 kom) Najprej priporočam, da se lotite kreme, ker se mora hladit... Kremo se kuha nad paro oz bagno marija...oz. v večji lonec daste vodo in notri manjši lonec...Jaz sem najprej penasto umešala rumenjake s sladkorjem in vanilijem...pol sem dodala moko in vse skupaj prelila z mlekom, ter dobro premešala z metlico...in nato dala kuhat v večji lonec...pri tem sem skozi mešala...to se kuha kot puding, dokler se ne močno zgosti...pol se da hladit in vsake toliko časa premeša, da ne nastane "koža" na vrhu... Ko je krema hladna, dodamo maslo ali margarino in zmešamo z mešalcem...damo za nekaj trenutkov na hladno... Testo... Beljake in vodo stepemo v trd sneg, dodamo rumenjake in sladkor (ki jih je fajn predhodno tudi penasto vmešat)...nato dodamo moko, pecilni in kakav ter vse skupaj, na roke, rahlo vmešamo (kar en čas je potrebno mešati)...1/2 mase damo pečt na pekač s peki papirjem (tavelik pekač)...ker je masa kar gosta, jo je potrebno razmazati...in pečemo 8-10 minut na 200°...nato pa na enak način še drugo polovico... Testo damo hladit... Ko je testo hladno, ga režemo s kozarcem (fi cca 4 - 4,5 cm)... Nato se prične pravo delo ... Z nožem se da del kreme na en krogec testa (količina je nekje 1/2 čajne žličke-lahko malenkost več), čez se položi še en krogec testa...nato se namaže krema okoli in se povalja v kokosu...to ponovite še ene 50x... Glazuro naredimo tudi nad paro, tako da se čokolada in maslo stopita...in potem se da eno žličko čokolade na vrh čupavca...v sredino pa se položi polovičko olupljenega mandeljna... Mandeljne sem kupila še v olupku in sem jih dala za nekaj trenutkov v toplo vodo, da sem jih potem lažje olupila in razpolovila... Fajn je, da se čupacvi hranijo na hladnem...lahko v hladilniku, vendar preden jih ponudite, jih pustite par trenutkov na sobni temperaturi... No mi smo potrebovali ene 5 ur za pripravo...ma na izi...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:53:21
|
|
|
|
MalaČebelica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa MalaČebelica, kaj imaš ti probleme z visokim pritiskom? ja. sem imela že pred nosečnostjo 2x probleme. ampak se je izkazalo da zaradi kontracepcijskih tabletk - pol ko sem nehala jemat je blo bolje. ampak zgleda da je to nekak povezano s hormoni in mi zdaj spet nagaja. al pa mogoče s + kilažo... kaj te vem. v glavnem ni idealno. doma sicer še ni tak hudo - imam v mejah normale (nekje do 130/90), ampak sestra mi pri gin. nameri tudi po 150/110... mogoče sem tam malo živčna pa to. gin. pač pravi, da naj bom zdaj doma pa se ne naprezam, ker zgleda da sem nagnjena k vis. pritisku in da zdaj sicer ni kritično (ker gleda moje meritve doma in ne tiste v ambulanti, ko si živčen), ampak da ne izključuje možnosti tablet in bolnice v višji nosečnosti imam pa tudi malo dednega faktorja verjetno, ker ima moja mama ful težave s pritiskom... eh ni fajn. ampak vseeno se trudim misliti pozitivno in se ne sekirati, ker si ga s tem v bistvu še samo povišujem...
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 10:56:48
|
|
|
|
tasa_m
|
samo na hitro sem vas prebrala, grem k mojemu najboljšemu kolegu--> na kavč. Sem spucala hladilnik, pa skrinjo tak da me zdaj ravno vrat in vse boli tak da moram počivat. Moj pride komaj ob 16h iz službe, tak da za kosilo je še čas... ada2 lep buši.. saj jaz bi mojega tud slikala pa če mi pol ne gre sem skopirat slike Pa vem da sem to že spraševala pa še vedno mi ne gre, tak da...eh sem obupala. Pridne bote, jaz nemorem več sedet,.moram it
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:01:32
|
|
|
|
urška13
|
najprej čestitke kokici 32 za uspešno opravljeni morfologijo škoda, da ni smel tvoj zraven, saj tudi oni komaj čakajo, da vidijo svoj naraščaj. ah, ene gin. so pač mal smotane. no, važno, da je vse ok. čestitke tudi peugeot za uspešno opravljen pregled felix7 ti kar dragega ubogaj, ma čisto prav, da moraš počivat in se pozdravit, sploh sedaj, ko si se strinjam, ada2 ima krasen trebušček tudi mi smo na dobri poti:) piruri svaka ti čast, 5 ur za pripravo! jaz jih bom očitno sam na skici gledala jaz pa kličem in kličem v eno ginek. ambulanto, ker se bom probala prestavit, pa se mi nihče ne javlja držte pestke
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:09:35
|
|
|
|
MalaČebelica
|
huh, zdaj sem prečekirala vse kar sem čez noč in zgodaj zjutraj zamudila. nekaj sem že sproti odgovarjala - drugače pozabim, kdo me je kaj vprašal. hvala vam vsem za odgovore glede previjalne in banjice. mislim, da boma poiskala neko varianto, da bo oboje v kopalnici, ker se mi zdi res praktično... pa še ponavadi je to pri nama najbolj topel prostor v stanovanju... oba sva namreč prej živela v bajti, vmes pa še pri njegovih doma in tam vladajo eskimske razmere - precej šparajo na kurjavi. pa sva zdaj tudi v stanovanju navajena, da ne kurima preveč - nama je takoj prevroče. kopalnico pa ponavadi posebej zagrejema in je res fajn, ko je topla... persida- zgleda da si mi že pobegnila. uapm da se boma uspele zmenit za kdaj drugič. zdaj pa hitim k sosedi na kavico, al kaj mi bo že dala papa
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:16:37
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m samo na hitro sem vas prebrala, grem k mojemu najboljšemu kolegu--> na kavč. Sem spucala hladilnik, pa skrinjo tak da me zdaj ravno vrat in vse boli tak da moram počivat. Moj pride komaj ob 16h iz službe, tak da za kosilo je še čas... ada2 lep buši.. saj jaz bi mojega tud slikala pa če mi pol ne gre sem skopirat slike Pa vem da sem to že spraševala pa še vedno mi ne gre, tak da...eh sem obupala. Pridne bote, jaz nemorem več sedet,.moram it sej veš,vaja dela mojstra
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:19:43
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška13 najprej čestitke kokici 32 za uspešno opravljeni morfologijo škoda, da ni smel tvoj zraven, saj tudi oni komaj čakajo, da vidijo svoj naraščaj. ah, ene gin. so pač mal smotane. no, važno, da je vse ok. jaz pa kličem in kličem v eno ginek. ambulanto, ker se bom probala prestavit, pa se mi nihče ne javlja držte pestke HVALA!!!!! Držim pestke!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:24:02
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica IZVIRNO SPOROČILO: Najaa MalaČebelica, kaj imaš ti probleme z visokim pritiskom? ja. sem imela že pred nosečnostjo 2x probleme. ampak se je izkazalo da zaradi kontracepcijskih tabletk - pol ko sem nehala jemat je blo bolje. ampak zgleda da je to nekak povezano s hormoni in mi zdaj spet nagaja. al pa mogoče s + kilažo... kaj te vem. v glavnem ni idealno. doma sicer še ni tak hudo - imam v mejah normale (nekje do 130/90), ampak sestra mi pri gin. nameri tudi po 150/110... mogoče sem tam malo živčna pa to. gin. pač pravi, da naj bom zdaj doma pa se ne naprezam, ker zgleda da sem nagnjena k vis. pritisku in da zdaj sicer ni kritično (ker gleda moje meritve doma in ne tiste v ambulanti, ko si živčen), ampak da ne izključuje možnosti tablet in bolnice v višji nosečnosti imam pa tudi malo dednega faktorja verjetno, ker ima moja mama ful težave s pritiskom... eh ni fajn. ampak vseeno se trudim misliti pozitivno in se ne sekirati, ker si ga s tem v bistvu še samo povišujem... Kot da si pisala o meni. Res se pazi s tem pritiskom, ni se za hecat. Jaz si ga tudi vsak dan doma merim in je normalen, ko pridem tja, pa naraste v višave. Se pa pazim pri hrani in poskušam bit čim bolj "na izi" .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:29:19
|
|
|
|
tasa_m
|
punce, a je katera tu na bolniški več kot 30 dni? me nekaj zanima, pa če katera je bi ji poslala zs..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:30:36
|
|
|
|
MalaČebelica
|
najaa sma torej že dve s temi težavami vem da se ni za hecat - je lahko kar nevarna zadeva in se proti koncu marsikaj marsikomu zakomplicira... jaz tudi pazim pri hrani. ne smem nič slanega in me moj vedno krega že vnaprej, tak da ne upam niti soli pogledat... pa seveda uživam čim več. drugače pa mi je zdravnica rekla, da ne rabim nonstop ležat, da moram delat stvari, v katerih uživam in se sproščam.... sem jo kar takoj ubogala in šla kupit eno luškano oblekico
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:30:37
|
|
|
|
spps
|
kokica,čestitke za uspešen pregled
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:33:41
|
|
|
|
pocka
|
tasa_m - jaz sem na bolniški več kot 30 dni,kaj te zanima? piruri - hvala za recept, je že shranjen, če bom le uspela, bom ta teden naredila tole pecivo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:34:10
|
|
|
|
tasa_m
|
MalaČebelica, persido zabava internet. Jaz imam njeno gsm št.,če hočeš ti jo lahko pošljem, da se zmenita za kafe..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:36:46
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m punce, a je katera tu na bolniški več kot 30 dni? me nekaj zanima, pa če katera je bi ji poslala zs.. tudi jaz sem na bolniški več kot 30 dni zdaj sem pa ugotovila,da mi raste modrostni zob,upam,da ne bo bolelo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:37:59
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka tasa_m - jaz sem na bolniški več kot 30 dni,kaj te zanima? sem ti poslala zs
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:38:26
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps kokica,čestitke za uspešen pregled HVALA!!! Sem ful vesela, da je vse okej in na svojem mestu. S čim si kaj mažete noge, da vam ne bi zatekale? Jaz sem včeraj imela levo nogo fulllll zatečeno?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 2. del 18.11.2008 11:42:00
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: spps kokica,čestitke za uspešen pregled HVALA!!! Sem ful vesela, da je vse okej in na svojem mestu. S čim si kaj mažete noge, da vam ne bi zatekale? Jaz sem včeraj imela levo nogo fulllll zatečeno? jaz nimam težav z zatekanjem,tako,da zaenkrat se ne ubadam s tem( trkam na les)
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?