|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
14.11.2008 22:09:59   
Zvezdica
ekol še en link...od tvojga vozička lunica-

http://www.baby-boom.si/vozicki_otroski_babyboom_ponudba.html#

meni deluje full luštkan. Ne vem kak je v živo, ma tkole je res luštkan.
Kakšna je pa cena? Ker ta maxi cosi ni poceni, še tista košarica, ....jap kar nanese.

Res je luštkanuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
14.11.2008 22:13:04   
Ploha
ojla!

Ja jaz sem izbrala in kupila (rabljenega) voziček quinny frestyle 3xl comfort + košara, pa maxi-cosi lupinica, ki sem jo kupila v BC ker je znižana, kot klubska cena, pa sem jo kupila, drugače bo pa otrok pri nama spal dokler ne bova šla na svoje, se pravi kakšno leto, pol v hiši je pa tako narejeno, da je otroška soba takoj zraven spalnice in bo kar v tisti sobi.
Ja spal bo pa v posteljici, da bi pri nama spal dvomim, ker Mateja zelo moti gužva v postli in čist popizdi, da se ga tišim, ker bi rad v miru spal, saj ga zastopim, če je človk zmatran res nima ne vem kakšne želje po nekem stiskanju,...loh da se pa poj še kaj spremeni,...

Zvezdica
: joj kako se tale voziček enostavno zloži, to mi je pa všeč. Zgleda super!! Pa tista zibka mi je fulllllllll všeč, ker maš še pol uporabno za kaj drugega,..tko da tud tuki super izbira.user posted image

1 vprašanje:
punce a kej veste tale enkratna plačila od občin, če sem jaz začasno prijavlena pri fantu a pol lahko koristim to plačilo pri njegovi občini, ker je v njegovi občini 100 evrov več kot pa v moji kjer imam stalno prebivališče????

2 vprašanje: Nekje sem zasledila, da študentkam, ki rodijo pripada en študijski let, če je to res me zanima, če morm met vso porodniško jaz, al lahko samo 105 dni pol naprej pa fant, ker bi seveda več dobil. Mi v vsakem primeru pripada dodatno študijsko leto???

3.vprašanje:
ima katera visoko dioptrijo??? Kako je s tem pri porodu, sicer sem zasledila da morš jet u bistvu k okulistu, da pregleda mrežnico tako da sama diptrija ni problem, samo če je imela s tem katera izkušnje,...sicer bom pa G v torek prašala,...

to je za zdaj vse, grem se učit latinska imena enih žužkov (Ronja to bi blo zate user posted image )

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
14.11.2008 22:17:55   
Anonimen
ploha za prvo vprašanje mam čist simpl rešitev - tam kjer bo otrok prijavljen, tista občina da denaruser posted image tko da verjetno bosta otroka prijavila tu, kjer živite( če prav razumam pri fantu).

za ostalo pa pojma nimam kako je s tem. vem da se je men vid po porodu kar poslabšaluser posted image nisem pa ziher če je to povezano...

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3653
14.11.2008 22:18:29   
ronja
Ronja: a če te zize preveč bolijo je potem bolje, da si mleko načrpaš, pa malčka nahraniš iz flaške s svojim mlekom?

uršika, boljše ni, ker se tamali hudički hitro navadijo na flaško, pol pa zize ne marajo več. Tak da jaz sem rajši potrpela... moj dedek je tudi umrl ravno malo predno se je Ronja rodila, ampak ga ni sem marala, tak da mi je bilo ravno do Kosova - vse je za nekaj dobro.

nina, pri nas ne dobimo nič od občine...

lunica, upam, da se nisi od mene nalezlauser posted image .

Jaz sem pa šla sama na knjižni sejem in naročila seveda en kup knijguser posted image .

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
14.11.2008 22:20:13   
lunica12
Zvezdica ta vozicek je 220evrov tk je vsaj v eni trgovini.Pa je zelo tvojemu podoben.Jajcko je pa treba posebi kupit.

Ploha tebi pa tesko odgovorim na ta vprasanja ker nimam izkusenj z tem.

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
14.11.2008 22:22:47   
lunica12
Ronja jaz tudi upam da neuser posted image user posted image Ja js kr fejst razmislam glede tega baby boom vozicka pa se kr ugoden je.

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
14.11.2008 22:25:46   
Anonimen
u men je tud mura hud voz...pa cena je tud hudauser posted image sam jst voz tko mam, pa bom pr tem ostala....a ste kej na ebayu gledle? k brezveze kake cene so tam...

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3657
14.11.2008 22:28:59   
Zvezdica
1 vprašanje: punce a kej veste tale enkratna plačila od občin, če sem jaz začasno prijavlena pri fantu a pol lahko koristim to plačilo pri njegovi občini, ker je v njegovi občini 100 evrov več kot pa v moji kjer imam stalno prebivališče????

Če sklepam po tem kar mi je prijateljica razlagala, dobiš denar od tiste občine v kateri bo otrok prijavljen.

Na ostalo ne znam odgovorit, ko sem imela liama, sem bila izredno vpisana, tko dauser posted image Kar se vida tiče, sem po porodu dobila korekcijska za branje in gledanje tvja.

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
14.11.2008 22:29:41   
lunica12
Ulla kake cene so tam?Visoke?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
14.11.2008 22:30:03   
Anonimen
 recimo TUKAJ so same mureuser posted image al sam voz, pa košare, pa komplet vse, kar si lohk umisliš....mal za pogledat po moje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3660
14.11.2008 22:30:57   
Anonimen
lunica kje, ful nižje kt pr nas...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3661
14.11.2008 22:32:54   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

u men je tud mura hud voz...pa cena je tud hudauser posted image sam jst voz tko mam, pa bom pr tem ostala....a ste kej na ebayu gledle? k brezveze kake cene so tam...

Ulla, sej ti maš še vse od tamale a ne? Škoda kupovat extra. Jast sem vse vozičke prodalauser posted image Pišem v množini,... jap, prvi je bil defekten, smo se namatrali da so nam vrnili keš, drugi je bil quinnyev speedy in ga je mali dost hitr prerastel, pa sem ga dobr prodala, pol smo imeli pa še zappa, ki je krasen potovalni, ampak...ne moreš ga imet 100 let, pa smo ga prodali, kar se pa ostale opreme tiče pa tak veste...sem dala pa so prodale....še zdaj semuser posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
14.11.2008 22:38:52   
Anonimen
evo TULE pa še na angleškem...

zvezdica ja, vse še mam. zato pa ne mislim kupovat. sam všeč mi je pa vseenuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3663
14.11.2008 22:45:47   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

zvezdica ja, vse še mam. zato pa ne mislim kupovat. sam všeč mi je pa vseenuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
14.11.2008 23:14:01   
Anonimen
nč babe, jst grem spatuser posted image k mi učke že kr skrižem vleče, mislim da bom čsit pošrek šla proti spalnciuser posted image da le kakih podoj ne zbijemuser posted image kdaj sm že rekla da bom spala ? 2015?user posted image user posted image

je pa fajn k je vikend, pa je lubi doma, pa tamala je zdrava, bomo skp kej počeli, pa kam šliuser posted image ma bo luštnouser posted image da naute misle da sm jo že pocvirnala za P, če me nau nč tleuser posted image

aja,a ste kej razmišljale kak bomo javljale tule, ko bomo začele rojevatuser posted image bi blo fajn, če bi bla kaka kontaktna oseba, da bi se ji kak sms poslal pa bi pol tu napisalauser posted image
mal pregruntiteuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3665
14.11.2008 23:15:57   
ronja
uršika, na splošno pravijo, da črpanje manj boli, ker pač ni direkt kontakta z bradavico. Luštno pa vseeno ni (jaz sem si v p. črpala tista 2 dni, ko je bila Ronja na intenzivni in tista el. pumpa je kar ornk agresivna - vsaj če si tok zagrizen, da hočeš čim več ven spravituser posted image ) Ampak bradavice bolijo TUDI če se dojenček super lepo prisesa.

zvezdica, voziček bova mela midva še naprej istega PP pramette, sva pa dokupila dodatni sedež za Ronjo. Je fajn, ker se da zložit, da gre potem skozi vratauser posted image .
Ronja je spala pri nama vseh prvih 7 mesecev, v principu v svoji zibki, ampak dostikrat tudi vmes med nama. Lejlo bova prej prestavila v drugo sobo, ker sicer ne bova imela nobene sobe zase - v eni bo Ronja, v drugi Lejla... Midva pa bova po tejle večmesečni abstinenci tudi rabila kdaj posteljo zaseuser posted image . Pa itak tudi ne bo Lejla sama v drugi sobi, tako da po moje ne bo tak problem. Enkrat spomladi računava, najkasneje pa poleti, ko se vrnemo iz morja, tam bo lepo pozabila, da je treba spat v isti sobi in bosta obe v svoji sobi.
Pri Ronji je bilo tako najbolj praktično, ker se je ponoči parkrat na noč dojila, da mi ni bilo treba vstajat in jo hodit dojit v drugo sobo... Zdaj pa pač bom, če se bo takrat še ponoči dojila (nekak se mi zdi, da se bouser posted image )... Meli smo sicer zelo nežno privajanje, tako da je najprej spala tam prvi del noči, po dojenju pa pri nama, potem ap celo noč tam s tem, da jo je bilo treba še parkrat na noč dojit ali uspavat nazaj. Zdaj je vedno boljše, vedno večkrat prespi celo noč. Mela je pa vedno rada to svojo posteljico, čeprav jo še vedno uspavava v naročju oz. tako, da ležimo skup na tleh. Tudi v najino sobico posteljica ne gre, že z zibko smo bili zelo na tesno, pa je taka košara, sploh ne kaj ogromnega...

vrtnica, poroda me ni strah, vem kako zgleda, vem, da ni glih fajn, čeprav je lepo - ja, vem, čudno se slišiuser posted image - ampak to je tako kot zajeban izpit - učiš se in matraš in ni fino, ampak ko ga narediš si vesel in bolj ko si se učila, bolj si vesela, sploh če dobiš 10ko... Pa zdaj itak je kar je, premislit si ne morem, niti si nočem, tako da se čisto nič ne obremenjujem s tem. Samo rada bi, da je januarja, ne pa prej, to je vse.
Vsi ti premiki bebic so pa normalni in tudi zatrdevanje bušija je normalno.
Lupinico imava maxi cosi še od Ronje, ni bila karambolirana, tako da je ok, saj je komaj leto stara...

ploha, za tvoje birokratske zadeve nimam pojma, za dioptrijo ti pa povem, da če imaš več kot -8, potem je lahko sranje, ti ne dovolijo vaginalno rodit, ker se lahko dioptrija še poslabša, pa potem ne bi več nič videla. Ampak saj nimaš tako visoko, ne? Sicer moraš met pa zaprte učke med porodom (to je bilo meni najtežje, sem firbec, sem hotla videt, kaj dogaja, so me morali skoz opozarjatuser posted image )
kaj pa maš to za en izpit?

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
14.11.2008 23:29:59   
Ploha
Ronja: dioptrijo imam -7, no sej bom v torek prašala, samo res nočem imet CR, ker bi rada imela več kot 3 otroke, več CR pa ne delajo,...ah sej se bom dobro pozanimala pa bo,...

mam pa kolokvij iz varstva rastlin, zdej najprej mam entomologijo pol čez 14 dni pa fitopatologijo, ampak tale latinska imena so pa ubitačna, jezik si lomim pa še ne gre, pa predno gre to v bučo bo še user posted image ,....zdej obdelujem pisano stenico, poljski majski hrošč, rdeči žitni strgač,....
u bistvu morm vedt slo in lat ime, pa sistematiko pa kakšne poškodbe dela na listih,...pa prepoznat jih morm pod mikroskopam al pa tako kot žužke, če so dost veliki,...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
14.11.2008 23:44:07   
ronja
pol si se še zmazala, pri 8 začnejo kompliciratuser posted image . Je pa prav, da poveš, tudi pri porodu mora babica to vedet, da ve, kako vodit porod (mal bo pazila, da se ne boš rpeveč naprezala).
Držim pesti - pri lat. imenih je sčasoma lažje, ker se mal ponavljajo - vulgaris - navaden, viridus - zelen,... Pa se jih da zapomnit. naj ti šiba!

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3668
15.11.2008 7:20:00   
ronja
Evo, da vas pa danes jaz najprej pozdravim! kavice rajši ne bom kuhala, ker je ne pijem, pa ne vem, če bi bila dobrauser posted image - čeprav sem v baru baje zelo dobro naredilauser posted image , ampak tam je avtomatuser posted image .
Kaj se dogaja? Nič, slabo mi je, kot vedno...

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3669
15.11.2008 9:46:27   
Zvezdica
Jutro punce

Vam bom pa jast skuhala eno user posted image česar koli si želiteuser posted image

Jast grem v šopin...po ploščice se razumeuser posted image Sicer ne še ampak če ne utegnem do računalnika.

Bodite pridne in lep dan.

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
15.11.2008 10:00:04   
Hijacinta
Živjo punce! Sem rekla zdej se moram pa res že kaj javit da me ne boste čisto pozabileuser posted image  Saj vem da so sami izgovori vendar mam tako norišnico da se mi kar meša. V službi je vsak teden huje, zdej hodim še v šolo za starše, pa faks pa potem kar ni več časa. Vas že prav pogrešam. Plus je samo to da se neverjetno dobro počutim, bolje kot kdajkoli prej. Vidim da ste pridno čvekale in verjetno vas ne bom imela časa brati za nazaj, mi pa le povejte če ste se zmenile da se kaj dobimo?!
Zaenkrat sem se zredila za 7 kg, cuker imam čisto nizek, verjetno pa sem edina ki mi je bila glukoza na tešče prav dobra in sem limono nesla nazaj domov user posted image
Drugače pa grem v ponedeljek kupit še voziček, do takrat se bom pa verjetno še ene stokrat premislila glede barve.

Lep pozdravček vsem, želim vam en lep sončen vikend pa upam da se kaj vidimo. Papa

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
15.11.2008 10:49:11   
acitak
dobro jutro...spet se vam javljam na obroke...user posted image  za vas

ste vredu spale?...js sem se skos neki premetavala, zato sem potegnala mal spanec...zdj pa sibam v trgovino par stvari nakupit da nebo hladilnik tk prazen...popoldan pa grem na koline k sorodnikom...njami...spet se bom zredila ko bojo same dobrote...

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
15.11.2008 10:49:20   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

.

1 vprašanje:
punce a kej veste tale enkratna plačila od občin, če sem jaz začasno prijavlena pri fantu a pol lahko koristim to plačilo pri njegovi občini, ker je v njegovi občini 100 evrov več kot pa v moji kjer imam stalno prebivališče????

poznam tudi primer...da je bla prijavljena v eni obcini mamica in od svoje obcine dobila denar...in se od druge obcine kjer je bil prijavljen ocka...samo ne vem kje je bil user posted image  prijavljen...skratka dobila je denar od dveh obcin...znajdla se je

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
15.11.2008 11:04:15   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: Hijacinta

Živjo punce! Sem rekla zdej se moram pa res že kaj javit da me ne boste čisto pozabileuser posted image  Saj vem da so sami izgovori vendar mam tako norišnico da se mi kar meša. V službi je vsak teden huje, zdej hodim še v šolo za starše, pa faks pa potem kar ni več časa. Vas že prav pogrešam. Plus je samo to da se neverjetno dobro počutim, bolje kot kdajkoli prej. Vidim da ste pridno čvekale in verjetno vas ne bom imela časa brati za nazaj, mi pa le povejte če ste se zmenile da se kaj dobimo?!
Zaenkrat sem se zredila za 7 kg, cuker imam čisto nizek, verjetno pa sem edina ki mi je bila glukoza na tešče prav dobra in sem limono nesla nazaj domov user posted image
Drugače pa grem v ponedeljek kupit še voziček, do takrat se bom pa verjetno še ene stokrat premislila glede barve.

Lep pozdravček vsem, želim vam en lep sončen vikend pa upam da se kaj vidimo. Papa

SKRAJN CAJTuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Smo se že spraševale kje se skrivašuser posted image . Vsaj tok si vzami, nas pozdravi, tok da vemo da si ok.

i belive i can fly....

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
15.11.2008 12:50:14   
petra88
hej hoj! Evo mene, zdrava kot riba, sem šla zadnjič k zdravnici, dobila antibiotik, ki ga je predlagala tudi ginekologinja, ju3 vzamem zadnjo tableto in upam da bo to to. vseeno hvala vsem za odgovore in nasvete. user posted image
Tako, danes sem zaključila s enim delom praxe, v torek pa naprej naslednje področje - ginekologija ;) grem v porodnišnico na praxo, jupiiii. upam samo, da me ne bojo poslali na ogled kakšnega poroda, ker bojo meli takoj še 1 več :) Smo pa zadnjič na predavanjih gledali en filmček, kako je ena rojevala.. na začetku nisem bila prepričana ali bi gledala al ja, potem ko je bila pa glava zunaj mi ni bilo več problema. zanimiva stvarca ta porod, ane? user posted image tudi jaz rajši ne razmišljam še o tem, kako bo, pa saj za to bo še dovolj časa, enkart januarja... upam da nas vse skupaj prehiti, da e bomo niti začele razmišljat o tem user posted image
Jaz sem pa slišala, da za joške ful pomaga, če si jih po vsakem tuširanju faaaaajn zdrgneš z brisačo, da se malo navadijo in potem ko začneš z dojenjem manj boli. Vsake toliko, če se spomnem jih malo zdrgnem, pa imam občutek da so že bolj navajene na grobo kot so bilo. Nevem, je treba probat user posted image
hmmm, jaz sem pa voziček dobila, tako da ne vem kakšna je bila cena. moja previjalna bo kar kuhinjska miza, ker nimava prostora še za previjalno. Ma se bomo že znajdli, sej na začetku user posted image ne rabi nevem koliko prostora. vsajzdaj si mislim tako, potem bo pa kriza verjetno user posted image
kam pa to pogledate, koliko $$$ bomo dobile od občine, če sploh bomo kaj? ker mene tudi firbec matra, pa se mi ne lušta preveč sedet za računalnikom in iskat po celem guglu.
Morm vas pa tud jaz pohvalit, da ste bile takooooo pridne zadnje čase.. komaj sem vas uspela brat user posted image user posted image za pisat ste pa vidle koliko časa sem imela user posted image
jaz sem pa tako zaspana... sem ustala že ob 5:30 in bi najraje šla malo spat..ZZZzzZZZZ, mamljivo.. samo je zunaj tak lep sonček, da bi bil greh če bi šla spat. Malo še počakam da pride možek domov, da ga potem spravim na sprehod.. malo na burjo, kako fajn piha danes user posted image no se še oglasim, lep vikend vsem!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?