ronja
|
uršika, na splošno pravijo, da črpanje manj boli, ker pač ni direkt kontakta z bradavico. Luštno pa vseeno ni (jaz sem si v p. črpala tista 2 dni, ko je bila Ronja na intenzivni in tista el. pumpa je kar ornk agresivna - vsaj če si tok zagrizen, da hočeš čim več ven spravit ) Ampak bradavice bolijo TUDI če se dojenček super lepo prisesa. zvezdica, voziček bova mela midva še naprej istega PP pramette, sva pa dokupila dodatni sedež za Ronjo. Je fajn, ker se da zložit, da gre potem skozi vrata . Ronja je spala pri nama vseh prvih 7 mesecev, v principu v svoji zibki, ampak dostikrat tudi vmes med nama. Lejlo bova prej prestavila v drugo sobo, ker sicer ne bova imela nobene sobe zase - v eni bo Ronja, v drugi Lejla... Midva pa bova po tejle večmesečni abstinenci tudi rabila kdaj posteljo zase . Pa itak tudi ne bo Lejla sama v drugi sobi, tako da po moje ne bo tak problem. Enkrat spomladi računava, najkasneje pa poleti, ko se vrnemo iz morja, tam bo lepo pozabila, da je treba spat v isti sobi in bosta obe v svoji sobi. Pri Ronji je bilo tako najbolj praktično, ker se je ponoči parkrat na noč dojila, da mi ni bilo treba vstajat in jo hodit dojit v drugo sobo... Zdaj pa pač bom, če se bo takrat še ponoči dojila (nekak se mi zdi, da se bo )... Meli smo sicer zelo nežno privajanje, tako da je najprej spala tam prvi del noči, po dojenju pa pri nama, potem ap celo noč tam s tem, da jo je bilo treba še parkrat na noč dojit ali uspavat nazaj. Zdaj je vedno boljše, vedno večkrat prespi celo noč. Mela je pa vedno rada to svojo posteljico, čeprav jo še vedno uspavava v naročju oz. tako, da ležimo skup na tleh. Tudi v najino sobico posteljica ne gre, že z zibko smo bili zelo na tesno, pa je taka košara, sploh ne kaj ogromnega... vrtnica, poroda me ni strah, vem kako zgleda, vem, da ni glih fajn, čeprav je lepo - ja, vem, čudno se sliši - ampak to je tako kot zajeban izpit - učiš se in matraš in ni fino, ampak ko ga narediš si vesel in bolj ko si se učila, bolj si vesela, sploh če dobiš 10ko... Pa zdaj itak je kar je, premislit si ne morem, niti si nočem, tako da se čisto nič ne obremenjujem s tem. Samo rada bi, da je januarja, ne pa prej, to je vse. Vsi ti premiki bebic so pa normalni in tudi zatrdevanje bušija je normalno. Lupinico imava maxi cosi še od Ronje, ni bila karambolirana, tako da je ok, saj je komaj leto stara... ploha, za tvoje birokratske zadeve nimam pojma, za dioptrijo ti pa povem, da če imaš več kot -8, potem je lahko sranje, ti ne dovolijo vaginalno rodit, ker se lahko dioptrija še poslabša, pa potem ne bi več nič videla. Ampak saj nimaš tako visoko, ne? Sicer moraš met pa zaprte učke med porodom (to je bilo meni najtežje, sem firbec, sem hotla videt, kaj dogaja, so me morali skoz opozarjat ) kaj pa maš to za en izpit?
|