|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 9:00:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3601
   RE: Januarčice 2009
14.11.2008 9:35:28   
OLjica
dobro jutro punce,

kako smo? jaz sem v službi in komaj čakam vikend, sem pa še tri tedne v službiuser posted image

sonček, jjst sem pa takoj vedlauser posted image si pa korajžna, prva si šla gor, bravo že obvladaš, nasprot tebe sem sedela, ena je bla z dolgimi lasmi, jaz mam pa krajšeuser posted image
v pon pa jst pridem sama, ker moj delauser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
14.11.2008 9:44:06   
sonček33
No superca, zdaj pa tudi jaz vem, katera si OLJica. Vidva sta bila včeraj prvič, kajne?

Saj trije tedni bodo kmalu mimo.

Jah kaj pa vem, nisem glih ne vem kolk pogumna, mam pa tole pomoje mal poklicno v krvi. ker učence vedno moram prositi, da pridejo k tabliuser posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
14.11.2008 9:50:29   
Anonimen
danuser posted image

joj, tule tok dež pada, ma jst bom popizdla, če ne bo kak dan lepuser posted image k se mi že meša bit skoz notri zaprta, pa tamala je tečna k stouser posted image   user posted image kaka mat sm a ne....sam res....v pon. gre v vrtec, bo kr boljš, se mi zdi da ji vidno manjka družba otrok, k je zdej 14 dni sam z mano tu notri zaprta, me je že ornk naveličanauser posted image
vidim pa, da je obvezno nabavt kako dežno opremo, batovce pa palerincouser posted image k jst bi jo kr vlekla malo ven, če bi ji imela kaj oblečt in obut primernegauser posted image

najraj bi šla spatuser posted image

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 3604
14.11.2008 10:10:07   
ronja
snikolina, hehe, ja, maš svakojake, ene baje doživijo orgazem med porodom. Jaz si to zelo težko predstavljamuser posted image , mene je kar bolelo ko hudič...

Nekje sem slišala, da klistirja več ne dajejo. A to potemtakem ne drži?

V Lj. so ga lani še delali. Dvomim, da bi se do letos kaj spremenilo, možno pa je. Vprašaj novembrkeuser posted image

MOjadva pančkata, upam, da se čimprej pozdravita - pa jaz tudi. Danes sem spet slabše, ker sem pač včeraj bolj jaz delala, ker je bil lubi bogi. Pol je pa on dolgo v noč še delal in zdaj je zmatran, upam, da se naspi.

pa par dni ne greš na wc,

ulla, a ti to resno? madona, si ne predstavljam, da 2 dni ne bi šla na wc!!! Groza! jaz grem vsaj 1x na dan... Zdaj mam pa itak vsake tok drisko, se vse spucauser posted image . je pa tudi meni klistir čisto ok - naj bo črevo za ziher prazno, je več placa za dojenčka.

ploha, klistir ne boli, brez skrbi. Popadki pa bolijo, precej bolj kot g. pregled. Ampak na koncu dobiš dete, pa je vse ok.

ulla, jaz tudi pravim, da lahko grejo otroci v vsakem vremenu ven, samo da so primerno oblečeni! Najina tamala obožuje dež (pa ni zato bolana, da se ne bo kira usajalauser posted image , ni nič prehlajena, sam tegale sranja se je nalezla od naju - kao neka gripa zgleda, vse boli, nos je pa začuda ok...) Ronja je od ene mamine kolegice dobila eno ful super pelerinco, tako ful kvalitetno (66E, je bla še cena gor, če bi bilo treba zamenjat), pa podloženo, da je še topla, s kapuco in čist nič ne premoči. Čevlje je pa dobila itak stare, ampak še čisto neznošene, čist lepe in tudi nič ne premočijo nek Sintex ali nekaj takega, so res super - zagazi mala v lužo do gležnjev, pa ma čisto suhe noge, ko pridemo domovuser posted image ! Obožuje luže in prav rada ma dež! noče, da jo zaprem not v tisti balon, vedno se ven steguje, pa ji kar dovolim, naj probava dežne kapljice, če glih fejst ne dežuje. Itak ne gremo tako daleč, da bi bil problem...

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 10:10:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3606
14.11.2008 10:27:56   
lunica12
Dobro jutro vsemuser posted image No pa se se vam js pridruzim,ste se ze kr razpisale.In kako ste kaj spale?Js sem bolj tako,pa se zdle sem se komej zbudila.Se mi zdi da bi kr sam spala pa spalauser posted image

J aglede klistirja pa sama se tudi nisem slisla da ga kje ne bi dajali.Sej je pa ja prakticno pa se nebolece.

Glede deza maste pa prav....Kr pustitte svoje otrocke da uzivajo tako malo po dezu,ko to je za njih neki potem cisto novega.Joj fajn vam bo potem ko bo sneguser posted image Takrat bo sele dela z njimi,ko se ne bojo mogli locit od njega,ko bi se kr not valaliuser posted image

No men pa danes hvala bogu ni treba kosila delat za mojgauser posted image Sem kr vesela.Bo pa danes spet zivi dolgcas.
Mima 83 vceraj sem te vprasala kako je v celjski porodnisnici pa nisem zasledila tvojega odgovora.

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
14.11.2008 10:36:15   
Anonimen
dežek je itak zakonuser posted image sej jst ga mam tud rada, samo res ne vem kaj sem študirala, da nisem nič študirala o kaki primerni opremiuser posted image user posted image kokš, kaj čmo...sej, k bojo 20 let stari, bomo vse vedle kako in kajuser posted image user posted image

kk zdej za tanovga otročka mam namen sling nabavt, pa bo glih tko zun, kolkr bo šlo, k Ula se še zmeri v vozku rada pelje, pa malo hodi zraven itd., pa se mi zdi v tem primeru sling zelo priročna zadeva. pol k bo pa dojenček mal večji, pa mogoč uno marelo za dvojčke si umislim, bom vidla kak bo kej Ula nad hojo navdušenauser posted image

lunica celjska porodnišnica je čisto ok, mislim da je tko povsod več ali manj isti šmornuser posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3608
14.11.2008 10:43:18   
OLjica
Ne, v ponedeljek me ni bilo, ker sem imela ob petih izpit. Eno pred sem zamudilauser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 10:53:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu OLjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3610
14.11.2008 11:00:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: niia

Glede klistirja bi samo toliko rekla, da je v MŠ v Lj. porodnišnici babica rekla, da ga sedaj lahko tudi zavrneš, tako da če kateri res ne paše oz. je nelagodno, ga pač zavrneš.

Lep dan

to je sicer res, ampak po moje je veliko bolj nelagodno na porodni postli se konkretno podelat, kot pa na wcju pa čeprov s pomočjo klistirjauser posted image je pa to seveda odločitev vsake posamezniceuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3611
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 11:01:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3612
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 11:15:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3613
14.11.2008 11:16:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ulla, a ti to resno? madona, si ne predstavljam, da 2 dni ne bi šla na wc!!! Groza! jaz grem vsaj 1x na dan... Zdaj mam pa itak vsake tok drisko, se vse spucauser posted image . je pa tudi meni klistir čisto ok - naj bo črevo za ziher prazno, je več placa za dojenčka.

jst mam hvalabogu super prebavo, v nobeno smer mi ne sekauser posted image samo na koncu nosečnosti se mi je pa zaštekalo malouser posted image valjda, k je vse tolk stlačeno, pa črevo se tud poleni, k nima placauser posted image par dni pred porodom sem pa drisko fasala, se očitno telo samo spuče tuduser posted image verjamem pa, da ena k ma pa že tko težave, pa se ji med nosečnostjo še poslabša in je ful zaprta, ma to more bit klistir olajšanjeuser posted image

moj čukec se je zbudu, zdej se pa pri meni carta pa en keks gloda...je sicer hotla zizo, sam sem jo zaenkrat uspešno podkupla s keksomuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3614
   [Brisano sporočilo]
14.11.2008 11:26:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3615
14.11.2008 11:45:06   
lunica12
Js mam tudi kr urejeno prebavo,razen poleti sem bla kr zaprta pa mi je slo tko na zivce ker sem mela trd trebuh skos.Potem me je pa zaradi tega tko pikalo v trebuhu take krce sem mela,da sem misla da bom znorela.Zdaj je pa kr vredu,morem potrkatuser posted image No evo js pa glih mandarine jem,se mi jih je zlustalo.Tako leno vreme je,mam obcitek kot da bom glih kar zaspala.A vasi bebiji so aktivni kej?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
14.11.2008 11:45:27   
ronja
samo na koncu nosečnosti se mi je pa zaštekalo malo

Jaz sem bila pa zadnji teden non stop na wcju - itak vedno dobim drisko, če je karkoli drugačeuser posted image . Pa pred porodom je kao pogosta.

go, ulla, go ulla! Da ti jo rata čimvečkrat podkupit še s čim drugim. Meni je prav fino, da se je sama odstavila, to sem si tako želela, da bi se sama. Pa še bradavice so me ful bolele, ko sem zanosila in mi je iblo res že zoprno. Ampak nisem pa hotela kar tako nehat, dokler rabi. no, zdaj očitno ne rabi več, pa je super, ko mam joške spet zaseuser posted image , pa jih noben ne matrauser posted image . Lubi pravi, da so mu jih tamale čist zaplenleuser posted image

mima, mene tudi donat ful požene - se prav bojim ga spit, ampak včasih me tako zgaga peče, da ga moram... potem pa laufam na wcuser posted image . no, saj po porodu zgaga ne peče več in ne rabiš več donata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
14.11.2008 11:51:02   
Anonimen
joj ronja k je pa čedalj bolj obsedenauser posted image to cele dneve sitnari dziza dzidza dzizauser posted image pa ponoči....jst nimam upanja za kako odstavitevuser posted image pa če jo probam ignorirat al pa preusmerit, je sam še slabšuser posted image pravi mali zizoman jeuser posted image bomo vidl kaj bo iz tega....boge moje joškeuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3618
14.11.2008 11:53:46   
snikolina
Zdravo.
Moram še jst povedat user posted image - moja prebava je tut že celo nosečnost o.k. razen občasne driske. Pa se mi zdi, da jih dobivam od magnesola. Zaprta pa še nič (trkam).

Vrtnica-nisem še bla na ogledu porodnišnice; verjetno greva naslednji teden-še zadnja možnost, pa bo treba kar izkoristit.

Jst tut za tale klistir nisem kej preveč navdušena, ampak če ne boli, bom že preživela, pa gledat ne smem, user posted image

Pa še to:donat mi je ful pomagal in me zgaga ne peče več, pa niti velik ga nisem spila. Moja mami pravi, da ko te zgaga peče, malčku laski rastejo-stare vraže.user posted image user posted image user posted image

Čaw

< Sporočilo je popravil snikolina -- 14.11.2008 11:57:41 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
14.11.2008 12:07:06   
lunica12
Snikolina moja tasca isto pravi da ko zgaga pece da laski rastejo,potem je pa moj uletev pa reku ja ko pa zateka ji pa noht na mezincku rasteuser posted image

Punce a so vam med dojenjem kaj popokale bradavice,no krvavele?Sej veste kaj zelim vprasat?

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
14.11.2008 14:00:04   
uršika***
Živijo

Hvala za odgovore o klistirju- ste me potolažlle. Saj bom potrpela tudi to, samo ni mi všeč, če mi kdo kaj rine v zadnjično odprtinouser posted image user posted image user posted image

Danes je pa tko zaspan dan, se mi ne da nič več napisat, sem rabila eno uro, da sem vas prečitala -čveke!!!!

Aja, bila sva na CSD in dobila sva papirje za izpolnit. Pa v naši občini dobimo po novem 200eu ob rojstvu otrokauser posted image user posted image . Vsaj ena lepa novica.

Uživajte, jaz grem lenarit pred televizijouser posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
14.11.2008 14:03:33   
sonček33
OLjica - upam, da je izpit šel. Sicer je bilo pa prvič na MŠ brezveze, zadnjič že nekoliko boljše, včeraj je bilo pa meni kar všeč.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
14.11.2008 14:15:51   
ronja
lunica, ja, jaz sem na začetku imela regade - male ranice na bradavicah. Mala se je sicer zelo lepo prisesala, ampak bradavice enostavno niso bile pripravljene na take obremenitve (do takrat smo malo lepše delali z njimiuser posted image ). Upam,da bo zdaj lažje, da so že bolj utrjene, ker tisto je kar bolelo in to kar nekaj časa (ti namreč vsi govorijo, da je to samo, če se otrok narobe pristavi, ampak meni so vse sestre in babice rekle, da mala ful lepo vzame cel kolobar v usta, kar ga je res, pa vseeno ni pomagalo...)

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
14.11.2008 14:43:29   
nina166
Ojla!

Ko smo se toliko pogovarjale o zaklepanju, naj vam povem, kaj se mi je zgodilo danes. Moj nagajivi sinek se je zaklenil v stanovanje. Me je skoraj kap. No na srečo je bilo vse vredu, čeprav najprej nisem imela pojma kako naj not. V skrajni slili bi mogli zarbit vrata ali pa eno okno. Smo pa doma v 2 štuku. Me je res prestrašil.

Danes me je klicala od g da imam nizek hemoglobin. Sem mogla po zdravila...dobila sem 6 flaš železa in 4 škatle tablet. Se ji je v lekarni kar smejalo, ko mi je devala skupaj...očitno ni navajena na take količine.

Saj jaz se drugače tudi ne bojim klistirja. Je prav fajn ko te prepuca. Samo mi je bilo to zoprno, ko sem tako bruhala zraven. To pa mi je bilo zelo neprijetno. In tega se spet bojim.

lunica jaz sem s celjsko porodnišnico čisto zadovoljna. Babico sem imela zelo prijazno, sestre na oddelku so bile tudi prijazne in ustrežljive, enako tudi sestre pri dojenčkih. Tako da nimam nobenih pripomb. Zelo mi je bila všeč hrana. Kopalnice pa so bolj tako...samo tistih par dni že preživiš, saj ne greš na dopust. Moreš pa vedet, da se v vsaki porodnišnici najde kakšna smotana babica ali sestra. Kamorkoli boš šla lahko naletiš na kakšnega kretena. Jaz sem bila prvič zadovoljna, tako da bom tudi tokrat rodila tam. Res pa je da sem dokaj nezahtevna.

ronja jaz pa sem mogla skoz ležat...mi niso pustili stat. Res pa je da je vsega skupaj trajalo samo 3 ure...kar hitro za prvi porod. Upam, da bo drugi še hitrejši. Tudi mene iztis ni nič bolel. Me je pa blazno bolelo, ko so mi ven vlačli posteljico. Navadno je tako, da samo povlečejo in gre čisto rada, meni pa se je nekje držala in ni pa ni hotla it ven. Sta mi dve sestre skakale po trebuhu, zdravnica pa je vlekla pa ni šlo. Tako da so potem pripeljali uz in mi je g pogledala. Pol so se še nekaj matrali in je končno šla ven. Samo takrat mi je bilo tako že vseeno, ker sem vedela, da je porod že za mano in da imam zdravega sineka.

uršika iz katere občine pa si? Kaj še imem čas, da se preselim k vam user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
14.11.2008 17:13:17   
uršika***
Nina: ti kar pridi k nam v Krško ali pa Kostanjevico na Krki. Še bolj se ti pa splača it v Izolo- tam dobijo baje največ - če se ne motim kar 400 eu. Jih je najbrž premalo, pa poizkušajo na tak način pridobit kakšnega bejbija večuser posted image
Kako pa si malega potem prepričala, da ti je odklenil??? Verjamem, da si se ustrašlauser posted image
Pa naj ti teknejo vsa zdravila, ki si jih dobilauser posted image

Ronja: a če te zize preveč bolijo je potem bolje, da si mleko načrpaš, pa malčka nahraniš iz flaške s svojim mlekom? Meni jo bo prijateljica posodila- ker ji je zmanjkalo mleka že takoj prvi teden. Najbrž zaradi stresa- ji je takoj naslednji dan po rojstvu hčerke umrl stari ata.user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?