ronja
|
Meni je bila pa žoga za med popadki super, tudi sem bila praktično do konca ves čas pokonci in bi z veseljem mela še kak štrik iz stropa, da bi se obešala nanj (z rokami, da se razumemo, ne za glavo ). Tako sem se na lubija, ampak on je bil čisto zmatran od poti (je prevozil precej malo predtem, ker je bil službeno na Hr., čisto spodaj...). Pa tudi to, da sem lahko rodila v polsedečem položaju mi je iblo všeč, čeprav bi zdaj rada probala pručko (sem jo že takrat hotela, pa so mi odsvetovali, ker je pač 1. porod, pa tam ne more varovat presredka...) Meni je bilo tudi čisto ok, da nas je bilo več v sobi. Smo bile celo 4 v 3 sobni sobi, ker je bila taka gužva... Ampak jaz sem družabno bitje, me ni motilo. malo so bili res zoprni obiski od ene, kjer je dobesedno cela vas prišla pozdravit novega vaščana, ampak punca sama je bila pa čisto ok. Se mi zdi pa 3 ure obiskov za očeta ful premalo! Ostali ja, seveda, naj bojo še manj, če se da, ampak očije bi pa morali pustit dlje časa- pa otroke, seveda... Že zdaj ne vem, kako bo, ko bom 3 dni v bolnici - no, pa saj sem tudi junija bila, pa smo preživeli . Čeprav na ginekološki so obiski od 11:30 do 19:00 in ej to nekaj drugega kot od 15 do 18... lunica, le piši, da bomo meli malo več luči tudi ponoči - sonček in sončni žarek, pa zvezdico že imamo, manjka nam še luna... Trebušček maš pa čisto ok obseg, jaz mam mislim, da še manj, pa mam rok pred tabo, berz skrbi. Ime mi je pa všeč, mam dve Ani zelo rada, pa Anina je fajn, ker ni Ana, ki jih je res veliko... zvezdica, meni pa je bil iztis najlažji del poroda - ja, saj boli, ampak lahko nekaj delaš in pozabiš oz. se zamotiš in si okupiran s tem, da potiskaš in je fajn . Meni je bilo grozno tisto prej - fuuuuuul močni popadki, pa NE SMEŠ pritiskat... takrat mi je bilo daleč najhujše... Pri 2. porodu naj bi bila ravno ta faza skrajšana, tako da se že veselim Moje porodne zgodbe vam rajši ne bom na dolgo in široko razlagala, ker je trajala od pon. do petka, hehe, popadki so bili boleči toliko, da nisem mogla spat, sem pa lahko med popadki kaj počela (med drugim sem sešila odjeco za tamalo). V porodnišnico sva šla v čet. ob 23h, ko sem imela popadke na 1,5 do 2 minuti. Pa je bilo še prezgodaj, ker nisem bila skoraj nič odprta (samo 1 prst). Klistir mi sploooooh ni bil čisto noben problem, itak sem mela drisko doma, ki je spucala čisto vse in tako je tisto vodo natočila not v popolnoma prazno črevo, jaz sem se usedla na wc in voda je odtekla - to je to. bilo je gotovo v 5ih minutah. sem seveda morala še sedet tam 1 uro, ker naj bi toliko časa trajalo, ampak seveda ni, ker nisem mela več nič not. Bruhala sem že doma, tako da mi tam ni bilo treba, ker nisem nič več vmes jedla . mal so križem gledale babice ob mojih idejah o čim bolj naravnem porodu, da nočem umetnih popadkov, eč ne bo res nujno, nobenih zdravil proti bolečinam in podobno... Pa za kazen so me pustile samo, ne da bi me kdo pogledal do pol šestih zjutraj (čeprav smo bili kao zmenjeni, da me vsake 2 uri pride kdo pogledat, če se že kaj odpiram), ko nisem več zdržala in je lubi poklical gospe, pa so rekle, da je zdravnik glih bil, pa so mu rekle, da se še kar sprehajam in je šel... NO, potem ko je zdravnik končno prišel nazaj, kar je kar trajalo, vsaj eno uro... so bili vsi strašno začudeni, da sem se kar sama odprla - ja itak, kaj pa mislijo, da sicer to oni naredijo - da se brez umetnih popadkov pa ne rojeva ali kaj? Kaj so pa vsa stoletja do zdaj delali? No, potem so se ob 7h zamenjale babice in mi je bilo suuuuuuper, fajn babica, super sva sodelovali, še ene študentke so bile zraven in ob 8h zjutraj pa se je rodila moja lubica . Zdaj bi samo rada bila do konca stoje, (potem, ko mi je zjutraj zdravnik predrl mehur mi niso več pustili stat), pa da bi rodila čepe, kleče ali na pručki. Ostalo je lahko tako kot pri Ronji (no, fajn bi bilo, eč bi bilo malo hitreje ) Vmes med tistimi groznimi popadki se res začneš spraševat: "koliko otrok sem jaz rekla, da bom imela? A ni en kar dovolj? " Ampak se preživi in potem imaš eno krasno punčko/fantka doma! Glede babic pa: so v Lj. porodnišnici take i onake, jaz sem mela oboje - in tista, ki je bila največji zmaj, me je zadnjič sprejela, ko me je tako bolelo in takrat je bila pa čisto prijazna do mene. Tako da lahko da ima samo tak dan - ne pustit, da bi vam to prišlo do živega! V Lj. itak ne dobiš EA, ker so anastezisti zasedeni s tistimi, kjer so nujni (razni CR, itd...) - tak so nam povedali na MŠ. sončni žarek, zato, ker sem taprvič mela tooooliko mleka, da če je mala slučajno spala 3 ure skup, sem skoraj crknila od bolečin, pa tisto stiskanje na roke zna bit malo boleče - vsaj meni je bilo... Ampak brez pa tudi ni šlo, ker so bile pretrde joške, da bi mala lahko potem zagrabila, sem morala na začetku malo ven stisnit, da se je dojka zmehčala, da je mala lahko zagrabila. Lejla bo Ronji prinesla vsekakor kakšno knjigico, ker jih ima Ronja ful rada! Bo pa dobila tudi eno punčko in vso pripadajočo opremo, da bo lahko še ona nosila in skrbela za svojega dojenčka, kot jaz za svojega... Če se bo takrat sploh že hotela igrat take stvari. No, sicer bo pa počakalo. Jaz mam že ves čas Buscopan 3x/dan, pa se kar pozna, če pozabim... Sem zadnjič vprašala g., kaj je s tem - da eni pravijo (recimo velecenjeni Pušenjak, samo ga rajši nisem omenjala ), da nič ne pomaga, da meni se pa kar pozna, če pozabim. Pa je rekla, da nič ne pomaga tistim, ki MISLIJO, da jih boli. če maš pa res krče, jih pa zmanjšuje. hehe, urška, na koncu bojo pa vseeno kondomi Mal te moram dražit!
|