mama06
|
IZVIRNO SPOROČILO: lane31 Pandica..........jaz sem sladkosneda na kubik pa nikak ne morem pojesti dveh kosov torte naenkrat ,pa kam ti to daješ.......aja pa kaj narediš da Zala spi tako dolgo zjutraj jaz bi tudi lane31, jaz sem zadnjič zmazala v šuso četrt torte, ker mi je cuker tak pado, da sem mislila, da bom hin. No, čez pol ure sem šla pa še večerjo pojest. Pandica jaz te popolnoma razumem. Meni je največja kriza, ko moraš bit fin in zadovoljen z enim kososm. Saj ti ne paše vedno, ampak, ko se mi zalušta, pa meje padejo Na prejšni strani je tekla debata o tv in sladkarijami.....sem se kar zamislila.....počutila bi se zelo hinavsko,če bi njej branila vso sladkarijo ,sama pa bi jih.....tv pa nam gori skoraj vedno in mala tudi pogleda usput med igro kake reklame ali živali in tako dobi skoraj vsak dan kak smoki ali košček čokolade ali puding ....... pa na računalniku dobi vsak dan 1x dnevno happy hiposa -lion sleap tonight na youtube ,ker ji je pač všeč in mi je lepo videt sijoče očke.........pa zato res nimam slabe vesti .....enako pa spet ne morem biti taka in ji te stvari prepovedati v varstvu pri mami ......pa še sem mnenja da bolj kot je prepovedano boljše in slajše je ......in morda otroci ravno zaradi tega pol nimajo meje ko že do česa pridejo ............recimo ,doma bog ne daj sladkarijo,pije se samo voda ,ko jim prideš na obisk tudi nič od tega nimajo ,potem pa pridejo sem in pospravijo vse kar vidijo na mizi ,medtem ko tisti ki mu ni prepovedano sploh ne opazi da je ka na mizi Ne vem.....meni se ne zdi greh če tudi otrok (pe ne zdaj naši 1letniki) pogleda kdaj risanko dolgo 2h ,če pa si mi tudi pogledamo film na tv zdi se mi da bolj kot prepovedi je potrebno postavljanje mej ,vsega nič - ni dobro in vsega preveč tudi ne ,kdaj pa kdaj pa menda ja ne škodi.....nenazadnje se tudi zavedam škodljivosti alkohola ,pa bom brez pomisleka in slabe vesti spila ko mi bo zapasalo pivo ,pa zato ne bom na poti v alkoholizem.....računalnik,tv,mobiteli,tehnika to je del nas in razvoja človeštva ,treba je z tem iti v korak ,predstavit otroku vse in mu omejiti uporabo v mejo normale ........no to je pač moje mnenje Se nekako strinjam s tem. Tudi jaz jem zvečer pred TV vse možno, pa zato nisem nič drugačna. Sem celo "gor zrasla" na sendvičih in sladkarijah, ker drugega nisi spravil v mene. Pa me zdaj poglej, jem skoraj vse( ne jem vampov recimo ). Tv pri meni ni prižgana, ko pa pride dragi domov, je to prva stvar, ki jo naredi, ampak dosti posluša glasbo in mali nonstop pleše. Se občasno, ko je utrujen zasedi in nasloni, malo pogleda TV, potem pa dalje igrat. Je vse sladkarije, ker iz svoje izkušnje vem, kako je to, ko te z nečim silijo, ti pa ne maraš . Smo v času, ko so vse te stvari že čisto vsakdanje - najbolj žalostno pa bi bilo, da bi bil moj otrok nepismen, kar pomeni dandanes, da ne obvlada računalnika in stvari, ki spadajo zraven. Je pa res, da moraš postavit mejo, ne pa pustit vsega v nedogled, da dela kdaj želi in kar želi. Sem zaklobasala, spustite me Klaudia za sestro. Poročaj popoldne same dobre novice janja hvala za razlago.Ko sem to brala, sem v tem delno prepoznala svojega pokojnega dedka
|