2ursae
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Jasna, ha, ha, imam v glavi full sliko tvojih malčkov, kako stojijo v vrsti in čakajo da pridejo na vrsto za striženje nohtov, umivanje zob,... Kot v vojski točno tko si predstavljam tudi jaz Skuštrana, tale tvoja Liza je pa navihana ... ojej . jaz sem prišla sam ene mičken pojamrat čez taščo: mene pa (trenutno) ful moti, da ne razume, da je treba v službo dejansko res hodit in tam delat. Ima v spominu še une cajte, ko je bila še sama zaposlena, v Jugi, ko so bile službe pač bolj same sebi v namen (sploh državne) pa si vmes mal skočil na plac pa na kavo pa opravil si vse nakupe, pa prej si šel domov in ni nihče nič vprašal, pa tud, ko si delal, se nisi ravno utrudil ... ne trdim, da so bile vse take, ampak ona je pač tako imela. In pol, ko je mal slabe volje, mojmu teži, da si ne vzame dovolj časa zanjo, naj si vendar službo organizira tako, da bo vmes lahko po mili volji hodil ven (to je bilo še prej, ko je moj res hodil delat, zdaj je doma s.p.) pa jamra, ker moj dela tud zvečer pa ponoč (ok, všasih res pretirava), pa da se jaz ženem za službo, včasih, ko so imeli otroke so imeli samo otroke in nič drugega (ergo: "kakšna mama pa si") ... grrrr.... ne šteka, da si zdaj lahko vesel, če imaš službo za nedoločen čas, da se je treba potrudit, pa še kaj extra izobrazit, da človeka lahko služba tud veseli (mene moja stroka pač zanima in rada vložim mal extra truda, ne pa da vse odpravim vse po liniji najmanjšega odpora). . Res ne razume al noče razumet, da se zdaj svet mal drugače vrti kot se je v "dobrih straih časih". grem nazaj študirat, se sploh nisem mislila tolk razpisat