tejkaz
|
Dober večer A ste pripravljene na moj roman?? Punce, jaz res nisem nobeni želela pametovati, to je samo moje mnenje, samo moje na glas razmišljanje, jaz vam želim samo dobro. Tatly in Neža7, ne bom več, ok? Vse kar bom povedala je moje mnenje, ne vzeti kot napadanje. Miškolinček, jaz sem tudi iz Kranja, veš? Hm, se ne spomnim, saj prideš ti v petek, ne? Anita, to je pa res luštkana slikica. Smo bili danes v Medvodah na kosilu pri tašči in tastu. Gremo po stopnišču in srečamo zloglasno sosedo. Jaša se je ravno malo slinil (prej se ni še nikoli) in ona začne naj mu malo dlesni z vinčkom namažem, da verjetno se slini ker ga dlesni srbijo. Da ona je svojima hčerkama dlesni mazala z rdečim vinom in sploh niso imeli problemov z zobmi. Ok, kakor kdo želi, ampak jaz tega res ne bom naredila. Vilika Erin, upam da spite. IZVIRNO SPOROČILO: miškolinček IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Tejkaz ti pa imaš sistem. Pri nas je vsak dan malo drugače . Sicer odstopanja niso velika, ampak vseeno. Ja, je pač prvi otrok.(dober izgovor, a ne?) Čeprav se, ko berem tole tvoje počutim prav smotano, da ne znam Ah, dej dej,saj mam jaz tudi ta drugega pa glih tko nimam takega sistema. Pač odvisno od otroka,pri nas to ne funkcionira. Pri nas je buden več kot pri Tejki pa glih tko ponoči mora jesti. PAč radi papamo. Sej se bodo tudi ostali unesli,eni prej drugi kasneje. Jaz sem zaradi Erazma več kot dve leti vstajala,je redko katero noč prespal,šele zdaj jo prespi,pa še zdaj ga včasih biksa. Zoja Miša, tole ti je Miškolinček super napisala. Čisto vse je odvisno od otroka. Malo tudi od staršev no, ampak vsiljevat jim ritma ne moreš, če niso tudi sami za to da se ga držijo. Eva ni šans da bi se česa držala, pri njej včasih kar piham, ker ene stvari ne naredi vsak dan isto. Jaša je pa čisto kontra. On je tako priden in prilagodljiv, predvsem pa potrpežljiv in se lahko vse zmeniva. Ta sistem ki ga imava (seveda pride tudi do odstopanj in pride kakšen dan ki je čisto sfaljen - petek bo že takšen) paše njemu in meni. Dokler bo takole laufalo mi je super. IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša A pri 4 mesecih se začne??? Zakaj pa je meni patronažna rekla, da naj jo pri5,5m pokličem, da se bova pogovorili o uvajanju trde hrane? Katere kašice pa boste uporabljala? Mislim znamko? Ali je bolje najprej doma vse mixat? MI smo od prijatelja dobili mixer! Bo prav prišel??? Že v naprej povdarjam, to je samo moje mnenje. Patronažna je rekla da pride pri 5,5 m, ker se uradno začne uvajanje GH pri 6 mesecih. To ti bo na vsakem pregledu trobila pediatrinja in to boš prebrala v vsakem članku. Če je otrok hranjen z AM pa lahko začneš že pri 4 mesecih. Enkrat sem prebrala en super članek o uvajanju GH. Kako veš kdaj je otrok pripravljen za GH. Če ga bom našla, ga bom pripela. Pri Evi sem začela pri 4 mesecih (ni bila dojena). Ni bila pripravljena, jezik se ji je vedno izplazil, zato sva prestavili na 6.mesec, ko je brez problemov vse pojedla. Pri Jaši bom začela takrat ko bom videla da je pripravljen. Ko ne bo imel več refleksa izplazenja jezika in ko mu moje mleko ne bo več zadoščalo. Predvsem se bom pa ravnala po nasvetih pediatra, ker imam doma Evo z alergijo (sicer še vedno ne vemo na kaj) in nočem da bi jo imel še Jaša. Kašice - jaz bom vse pripravljala doma. Mikser ti bo prišel prav kasneje. Od začetka boš kuhala malo korenčka in malo jabolke, najbolje pa bo da boš "zmiksala" s steklenim strgalom, ker se tako ohrani največ vitaminov. Kasneje pa lahko tudi zmiksaš ko bo pojedla že več GH. Mlečne kašice sem jaz kupovala v Mullerju. Frutke je pa jedla samo ko smo bili na morju in je bila voda že za nas oporečna. AndrejaBoris luštkane slikice