ronja
|
ronja v ce porodnišnici je blo vložkov v sobah na pretek, vatiranci pa res samo prvi dan mensezdi...so pa res najboljši...čeprov tud vložki so bli ok, pol doma sem mela pa jaz tudi kar vir 80...zakon so fajn, a ne? za šive pa na srečo res ne vem, kako se obnesejo, verjamem, da se zapleta tista mrežica not. Ampak je baje vseeno bolj udobno kot navadni vložki, ki jih dobiš v p. Pri nas je bila lani julija gužva in je včasih kar malo zmanjkovalo stvari - ampak če si šel do sester, so ti dale, edino halij včasih res ni več bilo. Hehe, punce, če vam je kaj v olajšanje, ko voste imele že enega otroka doma, je malo verjetno, da se boste ponoči zaležale, a ne, ulla? niia, ja, v MŠ učijo, da kar s fiziološko spiraš popek, ampak babice na domu imajo večinoma drugače razlagajo, da je po izkušnjah boljše vseeno s 70% alkoholom, dokler ne odpade, da se kaj ne zaredi/zagnoji... Aspirator imam jaz takšen, sva ga kupila potem, ko je bila Ronja enkrat fejst prehlajena, od takrat naprej pa ni bila več nikoli in ga sploh še nisva uporabila . Tisti na pumpico (ala flaška, samo gumjasta) je pa bolj taktak, za kake malenkosti ni problem, ampak če je fejst zabasano, pa tisti ne potegne. pleničke bom jaz vzela najmanjše možne, Ronji je bilo vse čisto preveliko na začetku. Pa upam, da mi čimprej rata še zašit kake mikene . Porodni načrt sem imela in ga bom spet imela - pri meni so se babice ravno izmenjale, ko se je moj porod začel najbolj dogajat - in takrat razlagat babici, ki jo prvič vidiš, kaj vse bi rad in česa ne, hja, no, je milo rečeno težko. Tako si pa ona v miru prebere, pa je. Pa pri meni je bilo to fajn, če ne drugega te babica tudi malo spozna - kako razmišljaš in se mogoče lažje odloči v trenutku kot pa če te dobi dobesedno sredi poroda in mora kar na slepo nekaj naredit... Ne vem, meni se zdi, da so kar precej upoštevali. Sicer pa smo mi pri dediju. Zdaj gre dedi žurat (plesat salso) in bomo sami. Upam, da bo mala čimprej zaspala, ker bi rada čimprej končala tisto prevajanje, oz. vsaj 3/4. Mi imamo sangenic koš za plenice in sem mu ful hvaležna - ker sicer bi vse smrdelo! Imamo malo stanovanje in si ne moreva privoščit, da bi dala koš nekam drugam, ker pač povsod smo. Ni pa treba vsake plenice posebej zavit - zaviješ takrat, kadar je pokakana, sicer jih pa nalagaš eno na drugo, pa je. Vseeno se neprimerno manj voha kot iz vrečke! Da ne rečemo, da od tam Ronja ne more vzet plenice, iz vrečk pa... Midva sva do zdaj porabila 1 samo kaseto, tako da se mi zdi, da ni neke hude panike - niti glede denarja, niti glede okolja... Živiva v bloku in z dvema malima (plus s psom včasih) se ne da kar tako sprehajat pa nosit dol plenice, kadar bi ti pasalo. Vsaj Ronja noče bit sama v stanovanju in je nisem še nikoli pustila (ene 2x sem odpeljala psičko na lulanje, ampak je takrat spala - če je budna, me itak ne pusti). Do smetnjakov pa še nisem šla s tamalo gor v stanovanju... khurde, dokler otrok ni bolan, aspirator sploh ni nujen, vendar ko bo že prehlajena, boš ti z njo, ker jo boš hotela bolj pogosto dojit, ker ne bo mogla veliko naenkrat pojest, pa ker bo boga in te bo rabila, tvoj dragi pa seveda ne bo imel pojma, kaj kupit... In tako se ti ga po svoje splača imet že prej. Meni so rekli, da ga ne rabiš, pa sem ga potem naknadno kupila - no, od takrat ga pa ni več rabila . Mali dojenčki namreč ne znajo pihnit skozi nos in se jim ves smrkelj not nabira in teče v grlo, če ležijo in jih moti in jokajo in so boščki. Tako da če je prehlajen, pa ni treba, da je ne vem kako grozno, se splača. zvezdica, jaz grem rodit spet v Lj, ker sem pač tu doma in je najbližje. želela bi si vse naravno, če bi se dalo zmenit, da mi ne bi predrli mehurja, bi bila pa sploh srečna. pa pručko bi probala (glede na to, da že vode nimajo)...
|